Abant Gezilecek Yerler

Abant küçük bir yer olmasına rağmen ziyaretçilerine sayısız aktivite vadediyor. Abant gezilecek yerler hakkında tüm detayları okuduktan sonra göl kenarındaki restoranlarda güne keyifli bir kahvaltıyla başlayabilirsiniz. Eşsiz manzara karşısında doğanın tadını çıkarmanın tam zamanı! 

7 Mart 2024 5dk okuma

Fotoğrafları çekmeyi seviyorsanız Abant'ın fotojenik manzarasının en güzel karelerini yakalamaya veya gün batımını göl kenarında yapacağınız yürüyüşler için Bilet Dükkanı'ndan avantajlı fiyatlara Bolu uçak bileti ya da Bolu otobüs bileti alabilirsiniz. Ardından Bilet Dükkanı okuyucuları için hazırladığımız Abant gezi rehberimizi okuyabilirsiniz... 

Büyüleyici Abant Gölü kenarında unutulmaz bir tatile çıkın ve göz kamaştıran güzelliklerini keşfedin. Bolu'da bulunan Abant, bölgenin en güzel turistik yerlerinden biri olarak biliniyor. Nefes kesen doğal güzellikleri ile kendinizi muhteşem manzaralara, temiz havaya ve keyifli aktivitelere kaptırabilirsiniz. Abant gezisi hem rahatlamak hem de günlük hayatın stresinden kaçmak için ideal bir fırsat sunuyor. Göl çevresinde keyifli yürüyüşler yapın ve tekne gezintisi veya kanoya binmenin keyfini çıkarın. Ayrıca gök kıyısında dinlenin, huzur dolu bir piknik yapın veya veya lezzetli bir yemeğin tadını çıkarın…

Doğa tutkunları ve yürüyüşçüler için Abant Gölü çevresinde birbirinden güzel yürüyüş parkurları bulunmaktadır. Keyifli bir yürüyüşe çıkarken pitoresk manzarayı ve yemyeşil ormanları keşfedin. Bölgedeki yerel kuşları ve zengin yaban hayatını görme şansını kaçırmayın. Ayrıca Abant Gölü çevresinde konforlu bir konaklamanın keyfini çıkarabileceğiniz, sakin ve güzel bir ortamda dinlenebileceğiniz çok sayıda tatil köyü ve lüks otel bulunmaktadır. Yerel restoranlar iştahınızı tatmin edecek leziz geleneksel yemekler ve uluslararası yemekler sunmaktadır.

abant.webp

Peki ne bekliyorsunuz? Sıradan rutininizde yenile butonuna basın ve hemen Bilet Dükkanı üzerinden Abant otobüs bileti alarak ya da araç kiralama yaparak Türkiye'nin değil dünyanın da sunabileceği en güzel yerlerden biri olan Abant ve Gölcük göllerinde bir gezintiye çıkın…

Abant Hakkında


Bolu ilinin merkezine 34 km uzaklıkta yer alan Abant, Türkiye'nin doğal güzellikleri ile ünlü ve popüler turistik destinasyonlarından biridir. Doğayla iç içe olmak isteyenlerin popüler bir hafta sonu destinasyonu haline gelmiştir. Büyük bir heyelan sonucu oluşan Abant Gölü’nün etrafı karaçam, gürgen, fındık, çam ve meşe gibi birçok ağaç türünden oluşan sık ormanlarla çevrilidir. Mevsimler boyunca çiçek açan ve renk değiştiren bu tür bitki örtüsüyle birlikte, pek çok vahşi hayvanın bu bölgeyi evi olarak adlandırması da şaşırtıcı değil. Karacalardan boz ayılara, kızıl tilkilerden tavşanlara ve başka hiçbir yerde bulunmayan Abant alabalığına kadar Abant Gölü gerçek bir doğa parkıdır.

Abant'ın en çekici özelliklerinden biri de ziyaretçilerin katılabileceği pek çok aktivitenin bulunmasıdır. Her şeyden önce geniş göl kenarında uzun bir yürüyüş, şehir hayatının stresinden gerçekten kurtulmak, gölün, çevresinin ve temiz havanın güzelliğinin tadını çıkarmak için vazgeçilmez bir deneyimdir. Biraz daha aktif olanlar için 1.400 ila 1.700 metre irtifalara çıkan trekking rotaları, doğanın ortasında gerçekten harika bir egzersiz yapmanın en mükemmel yolu. Yorulduğunuzda bir ağacın gölgesinde oturup muhteşem manzarayı seyrederek mola verebilirsiniz.

Abant'ta Gezilecek Yerler


Türkiye'nin pek çok şehrinde kış mevsiminin yarısını geride bırakırken, şehirdeki günlük hayatın koşuşturması içinde, kış harikalar diyarına son bir yolculuk yapmak gerekiyor. Türkiye'nin en büyük iki şehri İstanbul ve Ankara arasında yer alan Bolu, temiz havası ve mükemmel manzaralarıyla kış aylarını aydınlatacak bir hafta sonu kaçamağı için mükemmel bir yerdir.

Abant Gölü


Burada yapacağınız gezinizde ilk durağınız Abant Dağları arasında yer alan doğal tatlı su gölü Abant Gölü olmalıdır. Çapı 7 kilometre, derinliği ise yaklaşık 18 metre olan göl, yoğun şehir hayatından uzaklaşıp temiz hava almak isteyenler için mükemmel bir noktadır. 

abant-hakkinda.webp

Gölcük Tabiat Parkı 


Bir sonraki durak ise Bolu'nun önemli turistik noktalarından biri olan Gölcük Tabiat Parkı. Dağ manzaraları ve doğal güzellikleriyle dikkat çeken bu destinasyonda piknik alanları, yürüyüş parkurları ve temiz hava burada sizleri bekliyor olacak. 

golcuk-tabiat-parki.webp

Yedigöller Milli Parkı


Abant'a yakın bir konumda bulunan Bolu Yedigöller Milli Parkı, doğal yaşamın korunduğu bir alan olarak ziyaretçilerini ağırlar. Yedigöller Milli Parkı'nda yürüyüş yapabilir, göl kenarında dinlenebilir ve doğanın tadını çıkarabilirsiniz.

yedigoller-milli-parki.webp

Abant'a Hangi Mevsim Gidilir?


Abant'ı ziyaret etmek için en uygun zamanlar, ılık havanın canlı ve büyüleyici manzarayla tamamlandığı ilkbahar ve sonbahar aylarıdır. Sıcaklıklar artsa da yaz ziyaretleri mümkündür. Kış, Abant'ı karlı bir cennete dönüştürüyor, kış sporları tutkunları için mükemmel. Abant'ın mevsimsel güzelliği, zamanlaması ne olursa olsun, çeşitli tercih ve aktivitelere hitap eden unutulmaz bir ziyaret sağlar. Abant'ın sakin ve manzaralı ortamına tam anlamıyla dalmak için planınızı buna göre yapın.

abant-hangi-mevsim-gidilir.webp

Abant'ta Kamp Yapmak


Türkiye'nin en çok ziyaret edilen milli parkı listesinde ilk 3'te yer alan Abant Gölü her yıl yüzbinlerce turistin misafiri oluyor. Bölgede bir çok konaklama yeri olsa da Abant’ın en önemli özelliklerinden bir tanesi de sırt çantalı gezginlere sunduğu kamp avantajı. Bu harika manzaraya karşı mükemmel bir kamp deneyimi sizi bekliyor olacak. Ancak dikkat etmeniz gereken bazı hususlar da var. 

abant-kamp.webp

Gölün yakınındaki sazlık şeklindeki yakın bölgeleri bataklıklardan oluştuğu için bu kısımlardan uzak durmakta fayda var. Piknik alanı ve çocuk oyun alanı olarak belirlenen yerler dışında kamp çadırınızla konaklayabileceğiniz yerler de bulunmaktadır. Gölün doğu kısmındaki yamaçlarda ve sığ orman arazisinde göle yukarıdan bakarak unutulmaz bir kamp macerası yaşayabilirsiniz.

Yayla ikliminin neden olduğu düşük sıcaklıklara her mevsim geceleri hazırlıklı olmakta fayda var. Karavanla konaklama mümkün olsa da Milli Park İdaresi uzun süreli ve toplu grup konaklamasını hoş karşılamamaktadır. Jandarma Ekipleri, Abant Milli Parkı'nın tamamından sorumlu olup, her türlü güvenlik ve emniyet tedbirini alıyor. Ayrıca yasak avlanma, kabahat kanunu ve diğer idari konuları denetleme yetkisine sahip tek otorite olduğunu söyleyebiliriz.

Bunun yanında Huzur Veren Bolu Kamp Alanları yazımızdan Bolu'da kamp yapılacak yerlere göz atabilirsiniz. 

7 Mart 2024 5dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Zehra Erdin
219 Yazı

Benzer Yazılar