Seyahat Ederken İhtiyacınız Olacak 10 Uygulama

Seyahat sırasında doğru uygulamaları kullanmak, seyahat deneyiminizi çok daha az stresli hale getirirken zamandan ve paradan tasarruf etmenize yardımcı olabilir. İşte hayat kurtaran uygulamalar... 

18 Nisan 2024 4dk okuma

Bahsetmeye bile gerek yok, bu seyahat uygulamaları size turistlerin sıklıkla gözden kaçırdığı bir dizi yerel öneri ve gizli mücevher de verebilir. Bilet Dükkanı, bir sonraki seyahatinizden önce indirmek isteyeceğiniz En İyi On Seyahat Uygulamasının bir listesini hazırladı. 

Bilet Dükkanı'ndan avantajlı fiyatlara uçak bileti, otobüs bileti aldıysanız yolculuğunuzu kolaylaştıracak bilgileri de bu blog sayfamızda bulabilirsiniz.

mobil-uygulama.webp

Doğru seyahat uygulamalarına sahip olmak, tüm deneyimi daha sorunsuz ve daha az stresli hale getirir. Bir yolculuğa çıkarken güvenilir bir ATM'yi nerede bulacağınızı ve hangi restoranların turist tuzağı olduğunu bilmenize yardımcı olurlar. Seyahat planınızı düzenli tutar, uçuşlarla ilgili iyi fırsatlar konusunda sizi uyarır ve hatta son dakikada bir otel odası bulmanıza yardımcı olurlar.

Tecrübeli gezginlerin çoğu, sorunsuz ilerleyen gezileri planlamak ve düzenlemek için kendi tekniklerini geliştirir. Ancak sık seyahat eden kişiler için bile seyahate çıkma sürecinin bazı kısımları -araba kiralama, toplu taşıma ya da dil gibi- hala karmaşık olabilir. İster çalkantılı bir uçuş sırasında sakin kalmaya çalışıyor olun ister sadece döviz kurlarını dönüştürme konusunda yardıma ihtiyacınız olsun, bu seyahat uygulamaları tam size göre.

Bilet Dükkanı olarak valiz listesi hazırlamaktan otel rezervasyonuna, döviz kurlarını hesaplamaya ve kelimeleri tercüme etmeye kadar seyahatinizin her aşamasını kolaylaştırmak için bu uygulamaları özel olarak seçtik.

Seyahat Ederken İhtiyacınız Olacak 10 Uygulama


Yola çıktıysanız ve bazı konularda endişeniz varsa işte tüm sorunlarınıza çözüm olacak uygulamalar: 

Haritalar ve Konum Uygulamaları


Harita uygulamaları, yabancı bir ülkede yolunuzu bulmanız için şarttır. Bizi istediğimiz yerlere kolaylıkla yönlendirerek büyük bir dertten kurtarırlar. Gezginlerin bir yan yol veya yakındaki bir köyü bulmak için büyük kağıt haritalarla uğraştığı günler geride kaldı. 

google-maps.webp

Harita uygulamalarının size ne kadar zaman ve emek tasarrufu sağladığını hayal edin. Yol bulmada ve farklı lokasyonları keşfetmede yardımcı olan Google Haritalar, Apple Haritalar ve Waze gibi navigasyon uygulamalarını kullanabilirsiniz.

Hava Durumu Uygulamaları


Güvenilir hava durumu uygulamaları yolculuk sırasında etkinliklerinizi planlamak için çok önemlidir. Fırtına, aşırı sıcak veya tozlu rüzgarlarda tura çıkmak istemezsiniz. Hava durumu uygulamaları buna göre plan yapmanıza yardımcı olur ve bunları seyahatleriniz sırasında mutlaka sahip olmanız gereken bir şey haline getirir. 

hava-durumu-uygulamasi.webp

AccuWeather, The Weather Channel veya Weather Underground gibi hava durumu uygulamaları ile anlık hava durumu güncellemelerini takip edebilirsiniz.

Çeviri Uygulamaları


Aynı dili konuşan bir ülkeye seyahat ediyor olsanız bile çeviri uygulamaları gereklidir. Yabancı dildeki menüleri veya satın alınan öğelerle ilgili talimatları tercüme etmek için kullanışlıdırlar. Çeviri günlük hayatımızın önemli bir parçası haline geldi ve telefonunuzun kamerasını onlara doğrultarak kelimeleri ve cümleleri çeviren uygulamalar da dahil olmak üzere bu süreci kolaylaştıran uygulamalara güvenmelisiniz. 

ceviri-uygulamalari.webp

Metin, konuşma ve görselleri farklı dillere çevirmenize olanak sağlayan Google Çeviri gibi çeviri uygulamalar seyahatlerinizde işinize yarayacaktır.

Otel Rezervasyon Uygulamaları


Rezervasyon yapıp seyahat etmiş olsanız bile planlarınızı değiştirmeniz veya son dakika rezervasyonları yapmanız gerekebilir. Bu amaçlara yönelik güvenilir bir seyahat uygulamasında hesabınız olduğundan emin olun. 

airbnb.webp

Booking.com, Airbnb veya Hotels.com gibi konaklama uygulamaları aracılığıyla konaklama rezervasyonları yapabilir ve farklı fiyatları karşılaştırabilirsiniz.

Ulaşım Uygulamaları


Pek çok ülke, ulaşım rezervasyonu yapmak veya talep etmek için uygulamalara güveniyor. Güvenli seyahat için gerekli olan Uber, Lyft veya yerel araç paylaşım uygulamaları, konforlu taşıma seçenekleri sunar.

uber.webp

Elektronik Cüzdan Uygulamaları


Elektronik cüzdan uygulamaları turistler için cazip bir seçenektir. Hızlı ve kolay hizmet sunarak sizi nakit veya fiziki kart taşımaktan kurtarır. Gelişmiş elektronik koruma önlemleriyle bu uygulamalar daha güvenli ve kullanışlı hale geldi. Popüler elektronik cüzdan uygulamaları arasında PayPal, Apple Pay, Google Pay, Samsung Pay, Venmo ve Square Cash bulunur. 

google-pay.webp

Uygulamaların sunduğu özellikler ve kullanılabilirlik ülkelere ve finansal kurumlara göre değişiklik gösterebilir.

Yerel Haber Uygulamaları


Hedeflenen ülke için yerel haber uygulamalarını indirmek, siyasi veya yerel haberlere dalmak anlamına gelmez. Bu, ülkenin atmosferi ve olaylar hakkında bilgi sahibi olarak sürprizlerden kaçınmanıza yardımcı olur. Bu uygulamalar aynı zamanda güncel olaylar hakkında arka plan bilgisi edinmenize de yardımcı olarak, yerel toplulukla daha iyi etkileşim kurmanızı da sağlar.

Fotoğrafçılık Uygulamaları


Anları yakalamadan hiçbir turistik gezi tamamlanmış sayılmaz. Akıllı telefon fotoğrafçılığı erişilebilir, kolay ve profesyonel hale geldi. Fotoğraflarınızı kaybolmaya veya hasara karşı korumak için onları bazı fotoğraf depolama uygulamalarının sağladığı bulut hizmetlerini kullanarak kaydetmeniz çok önemlidir. 

onedrive.webp

Popüler bulut hizmetleri arasında Google Fotoğraflar, Dropbox, Microsoft OneDrive, Apple iCloud, Amazon Photos ve Flickr bulunur. Bu hizmetler, fotoğrafları yüksek kalitede saklama, senkronize etme ve paylaşma imkanı sunar.

Seyahat Rehberi


Seyahat sırasında Bilet Dükkanı, TripAdvisor, Lonely Planet veya Yelp gibi rehber uygulamalarından bölgedeki turistik yerler, restoranlar ve aktiviteler hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Sağlık ve Güvenlik Uygulamaları


Sağlık ve güvenliğiniz için TravelSafe, CDC's TravWell veya STEP gibi uygulamalardan seyahat uyarılarını ve acil bilgileri takip edebilirsiniz.
Sonuç olarak, bu uygulamalar turistik gezinizin sorunsuz geçmesine ve keyif almasına önemli ölçüde katkıda bulunacaktır. Bu uygulamaları yolculuğunuzdan önce indirmeli ve telefonunuzun ana ekranından kolayca erişilebildiğinden emin olmalısınız. Güvenli seyahatler…

18 Nisan 2024 4dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Zehra Erdin
220 Yazı

Benzer Yazılar