Seyahat Sigortası Ne İşe Yarar?

Seyahat sigortası, seyahat ederken veya tatildeyken bazı sorunlarla karşılaşmanız durumunda maddi koruma sağlar. Bu teminat, bagaj kaybından, hastalanmanız veya bir kaza geçirmeniz durumunda tıbbi bakım masraflarına kadar çeşitli olasılıkları kapsar. Bu yazı seyahat sigortası hakkında bilmek istediğiniz, kafanızda soru işareti olan her şeye bir yanıt niteliğindedir.

17 Ekim 2023 4dk okuma

Seyahat etme şeklimiz parmak izlerimiz kadar benzersiz ve bireyseldir. Bazı insanlar hassas bir şekilde plan yapar ve bazıları ansızın yola koyulur. Bazıları az eşya ile yolculuk yapar, bazıları ise küçük bir sarayı donatmaya yetecek kadar valizini doldurur. Ancak yolculuğunuzda beklenmedik bir şeyin sizi tuzağa düşürme riski her zaman vardır. İşte tam da bu durumda sizi korumak, yeniden ayaklarınızın üzerinde durmak için orada olacak bir yardımcı var. Seyahat sigortası… 

Bir kişinin seyahat etmeye karar verdiğinde yapacağı en önemli yatırımlardan biri seyahat sigortasıdır. Bir çok risk nedeniyle özellikle yurt dışı seyahatlerinde ayrı bir önem taşır. Peki seyahat sigortası ne işe yarar? Seyahat Sigortasının neden gerekli olduğunu merak ediyorsanız bu kontrol listesi size birkaç fikir verecektir.

seyahat-sigortasi.webp

Seyahat Sigortası Nedir?

Tüm sigortalar gibi seyahat sigortası da beklenmedik veya öngörülemeyen bir şeyin gerçekleşmesi durumunda gönül rahatlığı sağlar. Kısaca tanımlamak gerekirse de seyahat sigortası, hastalık, yaralanma, kazalar, uçuş veya diğer ulaşım gecikmeleri ile diğer sorunlar da dahil olmak üzere seyahatinizi mahvedebilecek sürpriz koşullara karşın mali kayıpların karşılanmasına yardımcı olur. Seyahat sigortası, kişinin seyahat ettiği süre boyunca geçerlidir ve ülkeye, süreye göre farklı seçenekler sunarak, kişinin ihtiyaçlarına göre düzenlenebilir. 

Seyahat Sigortası Nasıl Alınır?

Seyahat sigortası, birçok farklı yerden satın alınabilir. Bunlardan ilki seyahat acenteleridir. Eğer yolculuğunuzu bir seyahat acentesi aracılığı ile yapacaksanız, size yardımcı olacaklardır. Bu kapsamda size en uygun seçenekler uzman kişiler tarafından önünüze sunulmuş olacaktır. Bir diğer yöntem ise sigorta şirketleridir. Sigorta şirketleri doğrudan seyahat sigortası satışı yapabilirler. Şirketlerin web sitelerinden poliçeleri rahatlıkla inceleyerek, kendinize en uygun olanı çevrimiçi olarak satın alabilirsiniz.

Üçüncü seçenek sigorta karşılaştırma seçenekleri. Farklı sigorta şirketlerinin tekliflerini karşılaştırmanıza imkan tanıyan bu tür siteler size en uygun gelecek seyahat sigortası çeşitlerini tek ekranda listeleyecektir. Bankalar seyahat sigortası almak isteyenler için dördüncü ve son adımdır. Bazı bankalar, müşterilerine seyahat sigortası hizmeti sunarlar. Banka ile iletişime geçerek seyahat sigortası satın alma seçeneklerini öğrenebilirsiniz.

seyahat-sigortasi (1).webp

Seyahat sigortası alacak yolcular için küçük bir de önerimiz var. Seyahat sigortası satın alırken, seyahat süresi, seyahat edilen ülke, seyahat türü, yaş ve sağlık durumu gibi faktörleri göz önünde bulundurmanız önemlidir. Poliçenin kapsamını ve detaylarını dikkatlice inceleyin ve ihtiyaçlarınıza en uygun seçeneği seçin.

Seyahat Sigortası Zorunlu Mu?

Seyahat sigortası genellikle seyahat edilen ülkeler tarafından zorunlu tutulan bir sigorta türü değildir. Ancak, bazı ülkeler yabancı ziyaretçilerden seyahat sigortası talep edebilirler ve vize başvurusu esnasında talep edilen evraklardandır. Özellikle Schengen Bölgesi'ne seyahat etmek isteyenler için vize başvurusu sırasında seyahat sigortası poliçesi sunulması gerekebilir. Bununla birlikte, seyahat sigortası mevcut olmasa da seyahat riske açık olduğundan kendinizi ve seyahatlerinizi korumak için seyahat sigortası yaptırmanız önemlidir.

Seyahat Sigortası Fiyatları

Seyahat sigortanız için verilecek teklifler yaşınız ve seyahat sürenize göre farklılık gösterebilir. Ancak merak etmeyin! Sizin için güncel bir fiyat listesi hazırladık. Avrupa ülkelerine 3 günlük bir seyahatinizde 281, tüm dünya içinse 389 TL ödemeniz gerekir. Avrupa’ya 5 günlük bir seyahat için 256 TL, tüm dünya için 375 TL gibi bir rakamla karşılaşabilirsiniz. 7 günlük Avrupa seyahatinizde 261 TL, tüm dünya ülkeleri içinse 439 TL’lik bir rakam karşınıza çıkacaktır. 10 günlük Avrupa ziyaretlerinde 357 TL, tüm dünya ülkeleri için yapacağınız seyahatlerde ise 494 TL ödemeniz gerekir. Avrupa'da ziyaret etmek istediğiniz ülkelere avantajlı fiyatlarla uçmak isterseniz, Bilet Dükkanı uçak bileti sayfamızı ziyaret edebilir, erken rezervasyon fırsatlarından faydalanabilirsiniz.

seyahat-sigortasi-ne-demek.webp

Seyahat Sigortası İptal Edilir Mi?

Seyahat iptali veya seyahatin gerçekleşmemesi durumunda sigorta şirketinizin iade politikasını dikkate almanız önemlidir. Örneğin, vize başvurunuzun olumsuz sonuçlanması ya da seyahatinizin gerçekleşmemesi durumlarında eğer hala Türkiye gümrüğünden çıkmadıysanız seyahatiniz için ödediğiniz sigorta primini talep ederek geri alabilirsiniz.
Ancak sigorta poliçesi kapsamında prim iadesi yapılması veya seyahat iptali durumunda primin geri alınabilmesi, sigorta şirketi ve poliçe koşullarına bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, poliçenin detaylarını okuyarak ve sigorta şirketiyle iletişime geçerek spekülasyonlardan kaçınmanız önemlidir.

seyahat-sigortasi-nedir.webp

Seyahat Sağlık Sigortası Neleri Karşılar? 

Bu sorunun cevabını madde madde sizler için bir araya getirdik. İşte seyahat sigortasının ana teminatları…

  • Yaralanma ve hastalık nedeniyle tedavi,
  • Yaralanma ve hastalık nedeniyle sigortalının nakli,
  • Taburcu olduktan sonra sigortalının daimi ikametgaha nakli,
  • Vefat eden sigortalının nakli,
  • Seyahatin iptali,
  • Yaralanma veya hastalık nedeniyle yurt dışında konaklamanın uzatılması,
    Sigortalıya yapılacak tedavi nedeniyle aile bireylerinden birinin seyahati ve konaklaması,
  • Aile üyelerinden birinin vefat halinde dönüş seyahati,
  • Evde meydana gelen hasar nedeniyle geri dönüş seyahati,
  • Tarifeli bagaj kaybı, çalınması veya zarar görmesi,
  • Bagajın bulunması ve teslim edilmesi,
  • Gecikmeli bagaj,
  • Kanuni işlemlerle ilgili kefalet(borç olarak),
  • İlaç gönderim organizasyonu,
  • Acil mesajların iletilmesi,
  • Pasaport veya bilet kaybı,
  • Overbooking nedeniyle gecikme teminatları.

Bilet Dükkanı üzerinden, "Erken Rezervasyon Fırsatları Nelerdir?" ve "Yurt Dışına Çıkmak İçin Gerekenler" başlıklı yazılarımızı inceleyebilirsiniz.

17 Ekim 2023 4dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Zehra Erdin
218 Yazı

Benzer Yazılar