Uçaktayken Oynayabileceğiniz En İyi İnternetsiz Oyunlar

Uçakla seyahat eden gezginler için bugün bambaşka bir içerikle karşınızdayız: Telefonu uçak moduna alınca uçakta nasıl vakit geçirebilirim diye daha yolculuk başlamadan strese giren teknoloji severler için işte en iyi internetsiz oyunlar!

25 Nisan 2024 5dk okuma

İnternetsiz oyunlar sadece uçakla seyahat edenler değil, internet paketinin hızlı bitmesini istemeyen pek çok kişi tarafından da merak ediliyor. İnternetsiz oyunlar için seyahat etmeye gerek yok, ama sen yine de oyunlarını indirdiysen yeni keşiflerin için buradayız! Hemen Bilet Dükkanı web sayfasından en uygun fiyatlara dilediğin yere uçak bileti alabilir ve önerdiğimiz oyunlarla sıkılmadan seyahat edebilirsiniz.

Uçak Seyahatinde İnternet Oluyor Mu?


Low cost (düşük maliyetli) hava yollarının uçaklarında genel olarak internet hizmeti bulunmuyor. Yine de hava yollarının uçaklarında telefon ekranında wifi bağlantısı olduğunu görebilirsin. Belli bir ücret ödeyerek faydalanabileceğin kablosuz internet ile hava yolunun kendi uygulamasındaki film ve dizileri izleyebilir, müzik dinleyebilir, uçuş bilgilerini görebilir ve oyunları oynayabilirsin. 

Pegasus Uçakta İnternet Var Mı? 


Ülkemizin en popüler hava yolu firmalarından biri olan Pegasus Hava Yolları’nın yurt içi ve yurt dışı uçuşlarında ücretli wifi hizmeti sunulsa da internet kullanımı Fly&Watch sistemiyle sınırlı. Yani bu sistemde müşteriye sunulan aktiviteler (seçili dizi, film, oyun vb.) dışında internet kullanımı (Fly&Watch’takiler dışında dizi ve film izlemek, müzik dinlemek ve oyun oynamak) mümkün değil. Aynı şekilde internette gezinmek ve sosyal medya kullanmak da şu an için yapılamıyor.

ucak-modunda-oynayabileceginiz-oyunlar.webp

Daha pahalı fiyatlarıyla bilinen hava yolu firmalarının uçuşlarında ise wifi bağlantısıyla internete girmek bildiğimiz gibi, yani elektronik aygıtlarında dilediğince internette sörf yapabilir, sosyal medya hesaplarını kullanabilir, kendi açtığın dizi/filmi izleyebilir ve oyunlarını oynayabilirsin. 

Türk Hava Yolları Uçakta İnternet Var Mı?


Türk Hava Yolları ise yurt dışı uçuşlarında tüm yolcularına 10 mb internet paketini ücretsiz sağlıyor. Ancak bunun dakikalar içinde biten bir miktar olduğunu hatırlatalım. Daha fazlası için belli bir ödeme yapmak gerekiyor.

Telefonumuz Uçak Modundayken Yolculukta Oynayabileceğimiz Oyunlar


Gelelim yazının merakla beklenen kısmına! İster uçuş esnasında, ister internet paketini bitirmemek için, ister uzun reklamlardan kaçınmak için; işte telefonun uçak modundayken oynayabileceğin birbirinden klasik ve popüler 10 oyun:

Subway Surfers


Akıllı telefonların hayatımıza girmesiyle herkesin en azından bir kere telefonuna yüklediği Subway Surfers stresten kaçmak için oyun açanları daha da strese sokabiliyor!  

Bu sonsuz koşu mobil oyununda oyuncular, bir demiryolu alanını boyarken yakalandıktan sonra, tren rayları boyunca koşarak müfettiş ve köpeğinden kaçması gereken genç grafiti sanatçılarının rolünü üstlenirler. Oynanış, engellerden kaçmak için sola ve sağa kaydırmayı, yaklaşan trenlerden ve diğer engellerden kaçınmak için zıplamayı ve kaymayı içerir. 

subway-surfers.webp

Oyuncular ayrıca puanlarını artırmak ve yeni karakterlerin, uçan kaykayların ve diğer öğelerin kilidini açmak için yol boyunca para ve güçlendiriciler toplayabilir. Oyunun renkli grafikleri, akılda kalıcı müziği ve bağımlılık yaratan oynanışı 12 senedir popülerliğini koruyor.

Candy Crush


Bu sefer gerçekten stresini azaltmak istiyorsan doğru oyun yılların eskitemediği Candy Crush! Dünya çapında milyonlarca insanın favorisi haline gelen oyun renkli şekerlerin yerlerini değiştirerek en az üç aynı renkteki şekeri bir araya getirerek patlatmayı temel alıyor. Her seviyede belirli bir hedef belirlenir, örneğin belirli bir sayıda puan elde etmek, belirli sayıda jöle temizlemek veya belirli türdeki şekerleri eşleştirmek.

candy-crush.webp

Oyun ilerledikçe seviyeler zorlaşır ve oyuncular daha karmaşık bulmacalarla karşılaşır. Oyunu bu kadar popüler yapan ise renkli grafikleri, basit ama bağımlılık yapıcı oynanışı ve sosyal entegrasyonu (arkadaşlarla rekabet ya da can isteme).

Okey


Geleneksel bir Türk masa oyunu olan Okey’in pek çok farklı varyasyonu telefona indirilebiliyor. İnternetsiz oynanınca yapay zekaya karşı oynanan oyun gerçek insanlarla oynananı aratmıyor.

Solitaire


Dünyanın en ünlü bilgisayar oyunlarından olan, tek oyunculu kart oyunu Solitaire uzun bir süre önce telefonlarda da yerini aldı. Odaklanma ve zihinsel becerileri geliştiren oyunda amaç kartları renk sırası ve azalan sıra numaralarına göre sıralamaktır.

solitaire.webp

2048


2014 yılında yediden yetmişe herkes bu oyunu oynuyordu ☺ Arkadaşlar arasında büyük rekabetlere yol açan 2048’de amaç kareleri sağa, sola, yukarı ve aşağı kaydırıp aynı sayıları birleştirip 2048 sayısını elde etmek. Kareler 2, 4, 8, 16, 32, 64, 128 gibi 2’nin üssü sayılarla ilerliyor.

Fruit Ninja


Meyveleri samuray kılıcıyla ne kadar hızlı kesebileceğini merak ediyorsan yolculuktan hemen önce bu oyunu indirmelisin.

fruit-ninja.webp

Ball Sort Puzzle


İlk bölümler kolay gibi görünse de bu oyunu küçümseme, çünkü sonradan çok zorlaşıyor! Renkli topları farklı borular içinde rengine göre sıralaman gereken oyunu oynarken saatlerin geçtiğini fark edemeyebilirsin.

Sonic Dash Endless Runner Game


Gameboylar piyasadan kalkmış olabilir ama telefonlarda da çocukluk heyecanımızı hala yaşamak mümkün! Bu klasik Sonic oyununda altın halkaları toplayarak bölümü bitirmek hala çok zevkli.

Crossy Road


Arcade oyunlarının klasiği Crossy Road’da oyuncular piksel tarzı karakterleri kontrol ederek trafiği geçmeye ve nehirleri geçmeye çalışarak engellerle dolu bir ortamda mümkün olduğunca ileriye gitmelidir. Suda boğulmamaya ya da uçurumdan düşmemeye dikkat!

crossy-road.webp

Plague Inc.


Covid-19 ile birlikte daha da popülerleşen simülasyon oyunu Plague Inc.’te oyuncular bir hastalığı kontrol ederek dünya nüfusunu yok etmek için evrimleştirilir. Hastalığın semptomlarını değiştirmek, taşıyıcılığı artırmak, direnci geliştirmek ve ilaç geliştirmeyi engellemek gibi stratejilerle daha da ilginç hale gelen oyunda dünya hükümetlerinin ve sağlık sistemlerinin tepkisini yönetmek de önemli.

Bonus Oyun


Block Blast 


Zihninizi boşaltmak ve stresinizi azaltmak istiyorsanız ıradan zaman geçirmek ve beyninize meydan okumak istediğinizde en iyi seçiminiz olan ücretsiz ve popüler bir blok bulmaca oyunudur. Bu blok bulmaca oyununun amacı kolay ama eğlenceli: tahtada mümkün olduğunca çok sayıda renkli bloğu eşleştirin ve temizleyin. 

25 Nisan 2024 5dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

İsmail Kuzucu
66 Yazı

Benzer Yazılar