Uzun Otobüs Yolculukları İçin Hayat Kurtaran İpuçları

Uzun otobüs yolculuklarını uçak yolculuklarına tercih edenlerdenseniz, bu yolda karşılaşılan birtakım zorlukları da aşağı yuları biliyorsunuz demektir. Daha çok yakın mesafe yolculuklarında tercih edilen fakat uzun yol tutkunlarının da olduğu otobüs yolculuğunda, yolculuğunuzun daha az yorucu geçmesi için bazı püf noktalarını bir araya getirdik. İşte uzun otobüs yolculukları için hayat kurtaran ipuçları…

31 Mart 2024 6dk okuma

Saatler süren uzun otobüs yolculuklarının ne kadar yorucu olduğunu çoğumuz biliyoruz. Şehirlerarası otobüs seyahatlerinin pek çok tutkunu da var fakat büyük bir çoğunluk bu yolculukların daha konforlu geçmesi için yöntemler arıyor. Peki uzun otobüs yolculuklarının daha keyifli ve eğlenceli bir hale getirmek mümkün mü? Tabi ki mümkün! Haydi toplaşın! Otobüs biletinizi, avantajlı fiyatlarla Bilet Dükkanı’ndan almadan önce,  şehirlerarası yolculukların daha katlanılır olması için neler yapabiliriz, birlikte bakalım!

Uzun Otobüs Yolculuğu Nasıl Rahat Geçer?


Seyahat etmeyi sevenler için uzun otobüs yolculukları kaçınılmaz gibi görünüyor. Özellikle uygun fiyatlara, uzun rotalar sunan Bilet Dükkanı’ndan satın aldığınız otobüs bileti ile yolculuğun tadı çok daha başka! Fakat bu yolculukların daha katlanılır olması için ne yapılmalı? Saatler süren otobüs seyahatlerinin, insanı hem ruhen hem de fiziken yoran yönlerini biraz olsun azaltmak için nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda bazı ipuçlarını bir araya getirdik. İşte hayat kurtaran o ipuçları!

 

otobus-yolculuklarinda-yaniniza-almaniza-gerekenler.webp

 

  • Biletinizi Erkenden Alın

    Özellikle içinde bulunduğumuz bu dönemde, şehirlerarası yolculukların ekonomik açıdan da zorlayıcı yanlarının olduğunu söylemek mümkün. Bu nedenle otobüs biletinizi erken bir tarihte almanızın, daha uygun bir fiyatla seyahat etmenize katkısı oldukça büyük. Siz siz olun, otobüs biletinizi erkenden almaya özen gösterin.

  • Otobüs Bileti İçin Dijital Kanalları Deneyin

    Teknolojinin hayatımızı kolaylaştıran yönlerinden birisi de alışverişimizi internet üzerinden kolayca yapabiliyor olmamız. Otobüs bileti, uçak bileti, otel rezervasyonu ve daha birçok işleminiz için artık otogarlara, havalimanlarına gitmeye gerek yok. Online siteler üzerinden biletinizi kolay ve hızlı bir şekilde satın alabilirsiniz.

    Bilet Dükkanı; otobüs bileti, uçak bileti, araç kiralama ve otel rezervasyonu gibi çoğu işleminizi tek bir platform üzerinden gerçekleştirebilmenizi sağlıyor. Sunduğu kampanyalar ve birçok avantaj ile otobüs biletinizi daha uygun fiyatlarla satın almanız için imkan tanıyor. Bu nedenle sitemizi ziyaret edebilir, avantajlı fiyatlardan faydalanabilirsiniz.

  • Otobüs Firmalarına Dikkat!

    Şehirlerarası ulaşım için otobüs firmalarının yolcularına sağladığı çok sayıda imkan bulunuyor. Yolcularının konforu için çaba sarfeden firmalar, saatler süren yolculuklarınızın daha katlanılır geçmesi için önemli bir rol üstleniyor. Bu nedenle otobüs bileti alırken, firmalara da mutlaka dikkat etmelisiniz.

    Online siteler üzerinden bilet alırken, otobüs firmalarının özelliklerini de incelemeniz mümkün. Otobüs bileti fiyatlarından, kalkış-varış saatine, mola verilen tesislerden, TV, USB girişi, internet ve priz gibi otobüsün sahip olduğu donanıma kadar birçok detayı inceleyebileceğiniz Bilet Dükkanı üzerinden; İstanbul otobüs bileti, İstanbul Ankara bileti, Diyarbakır Erzurum otobüs bileti gibi biletlerinizi satın alabilir, otobüs firmalarını da rahatlıkla inceleyerek karşılaştırabilirsiniz.

 

otobus-yolculugu.webp

 

  • Koltuk Seçimi Çok Önemli!

    Özellikle uzun sürecek yolculuklarda oturacağınız koltuğun rahatlığına mutlaka dikkat etmelisiniz. Doğru koltuk seçimi, bu yolculukların olmazsa olmazı! Tek başınıza seyahat edecekseniz, 2+1 koltukların tek kişilik olanlarını tercih edebilirsiniz. Böylece yanınızda biri olmadan rahat bir şekilde yolculuk yapabilirsiniz. Daha konforlu ve rahat bir yolculuk tercih ederseniz de iki kişilik bilet alabilir ve iki koltuğu tamamen kendiniz için ayırabilirsiniz. Yine konforlu ve daha eğlenceli yolculuklar için özellikle manzarayı daha rahat seyredebilmek için cam kenarı koltuklar da olmazsa olmaz faktörlerden biri. Otobüs biletinizi alırken cam kenarı koltukları tercih etmelisiniz.

  • Yolculuk İçin Rahat Kıyafetler Tercih Edin

    Uzun süren otobüs yolculuklarının en önemli detaylarından bir diğeri de rahat kıyafetler. Zaten saatler sürecek olan bu yolculuklarda kendimizi ne kadar rahat hissetsek o kadar iyi. Bu nedenle bol giysiler tercih etmeli, mümkünse spor giymeye özen göstermelisiniz.

  • Rahat Ayakkabı!

    Şehirlerarası yolculukların daha rahat geçebilmesi için en az kıyafetler kadar ayakkabıların da rahat olması önemli. Özellikle uzun süren yolculuklarda rahatlıkla çıkarıp giyebileceğiniz ayakkabılar tercih etmelisiniz. Spor ayakkabılar ya da terlikler bu açıdan doğru alternatifler.

 

seyahat-yastigi.webp

 

  • Hırka veya Ceket Almayı Unutmayın

    Özellikle gece yolculuğu yapacak olanlarınız, otobüsün gece saatlerinde ne kadar soğuduğunu bilir. Bu nedenle yola çıkmadan yanınıza mutlaka hırka ya da ceket almayı unutmamalısınız.

  • Molaları Es Geçmeyin!

    Seyahat ettiğiniz rota üzerinde otobüs firmanızın mola vermek için duracağı bir dinlenme tesisi mutlaka olacaktır. Bu tesislerde tuvalet ihtiyacınızı giderebilir, yemek yiyip çay içebilir, alışveriş yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra uzun süren bir yolculuğun ardından temiz hava almak imkanı yakalayabilirsiniz. Bu nedenle molaları mutlaka değerlendirmelisiniz.

  • Yolculuğunuzu Keyifli Hale Getirin

    Uzun yolculuklarda uyumayı tercih etmeyenlerdenseniz, yolculuğunuzu keyifli hale getirecek bazı aktiviteleri gerçekleştirebilirsiniz. Sevdiğiniz bir kitabı okumak, sevdiğiniz şarkılardan oluşan bir playlist dinlemek, merak ettiğiniz bir film izlemek ya da eğlenceli bir oyun oynamak, yolculuğunuz sırasında sizi daha iyi hissettirebilir.

 

Hemen otobüs bileti, otel ve araç kiralama rezervasyonunuzu yaptırın.

 


Otobüs Yolculuğunda Yanımızı Ne Almalıyız?


Otobüs yolculuğunuzun sıkıntılı ve yorucu geçmemesi için mutlaka yanınızda bulundurmanız gereken bu eşyaları unutmayın:

  • Kimlik ve Nüfus Cüzdanı: Güvenlik önlemleri için nüfus cüzdanınızın ve kimliğinizin sadece otobüs yolculuklarında değil, her zaman yanınızda bulunması gerekir.
  • Kulaklık: Otobüs yolculuklarında, uzun süre aracın içinde kalacağınız için size iyi gelen aktiviteleri gerçekleştirmek için bir hayli vaktiniz olacak. Müzik dinlemek, film izlemek gibi eylemler için de kulaklık olmazsa olmaz eşyalar arasında yer alıyor. Bu nedenle yola çıkmadan önce kulaklığınızı yanınıza aldığınızdan emin olun.

 

muzik-dinlemek.webp

 

 

  • Seyahat Yastığı: yolculuğunuz uzun sürecekse, seyahat yastığı mutlaka yanınızda olmalı! Boyun ve sırt ağrılarınızı büyük oranda azaltacak olan seyahat yastığıyla dilediğiniz gibi uyuyabilir, daha konforlu bir şekilde oturabilirsiniz.
  • Şarj Aleti ve Powerbank: Seyahatiniz boyunca telefonunuzun şarjının bitmemesi oldukça önemli. Film izlemek, müzik dinlemek gibi eylemlerin yanı sıra yakınlarınızla iletişime geçmeniz için de şarjınızın dolu olması gerekiyor. Bu nedenle yanınıza şarj aletinizi ve bir powerbank aldığınızdan emin olun.
  • Peçete ve Islak Mendil: Özellikle pandemi dönemi sonrası neredeyse alışkanlık haline gelmiş olan peçete, ıslak mendil ve kolonya üçlüsü, uzun süren otobüs yolculuklarında da vazgeçilmeziniz olmalı.


Otobüste En Rahat Yer Neresi?


Otobüs yolculuğunun belki de en önemli detaylarından biri koltuk seçimi. Daha konforlu bir ulaşım için koltuk seçimine önem vermelisiniz. Bu seçim, kişisel tercih ve ihtiyaçlara göre değişiklik gösterebilir. Bu nedenle koltuk seçiminde genel olarak dikkat edilen yönleri göz önünde bulundurarak, en rahat koltuğun neresi olduğuna dair ipuçları vermeye çalışacağız.

  • Eğer yolculuğunuzun daha az sarsıntılı geçmesini istiyorsanız, ön koltukları tercih etmelisiniz. Ön koltuklar, arka sıradaki koltuklara göre daha az sarsıntı yaşatacaktır.
  • Yolculuğunuz sırasında yolu ve çevreyi görüş açısı sizin için daha önemliyse ön koltukları tercih edebilirsiniz. Manzara için cam kenarı koltukları da seçenekleriniz arasına alabilirsiniz.

 

otobus-yolculugu-icin-ipuclari.webp

 

  • Şoför ve kabin grevlisine daha hızlı bir şekilde ulaşmak istiyorsanız, yine ön koltuklar yardımınıza koşacaktır.
  • Yolculuğunuz sırasında bacaklarınızı daha rahat hareket ettirmek ve daha konforlu bir yolculuk istiyorsanız, koridor koltuklarını tercih edebilirsiniz. Böylece bacaklarınızı daha rahat uzatabilir, mola ve tuvalet ihtiyaçlarınız için yerinizden daha kolay kalkabilirsiniz.
  • Seyahatiniz sırasında bacaklarınızı rahatlıkla uzatabileceğiniz bir diğer yer ise acil çıkış koltukları. Bu koltuklarda daha fazla boş alan bulunur ve bacak alanı oldukça fazladır.
31 Mart 2024 6dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Benzer Yazılar