Bodrum - Diyarbakır Uçuş Bilgileri

1668,70 TL Ucuz Uçak Bileti Tahmini Fiyatı
1131 KM Mesafe
AnadoluJet Popüler Havayolu
2 Saat 35 Dakika Uçuş Süresi

Diyarbakır Ortalama Sıcaklık

Gün
Minimum Sıcaklık
Maximum Sıcaklık
Hava Durumu
20 Nisan 2024 Cumartesi
Min: 12ºC
Maks: 24ºC
Bulutlu
21 Nisan 2024 Pazar
Min: 12ºC
Maks: 24ºC
Güneşli
22 Nisan 2024 Pazartesi
Min: 10ºC
Maks: 24ºC
Güneşli
23 Nisan 2024 Salı
Min: 12ºC
Maks: 25ºC
Güneşli
24 Nisan 2024 Çarşamba
Min: 13ºC
Maks: 26ºC
Güneşli

En Ucuz Bodrum - Diyarbakır Uçak Biletleri

Türk Hava Yolları
Bodrum
Milas-Bodrum Havalimanı
Diyarbakır
Diyarbakır Havalimanı
TL5.428
Pegasus
Bodrum
Milas-Bodrum Havalimanı
Diyarbakır
Diyarbakır Havalimanı
TL1.669
Sıkça Sorulan Sorular
Bodrum Diyarbakır arası hava yolu ile 2 saat 35 dakika sürmektedir.
Bodrum Diyarbakır karşılıklı uçuşlarınızı Milas-Bodrum Havalimanı ve Diyarbakır Havalimanı üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.
Bodrum Diyarbakır en ucuz uçak bileti 1668,70 TL’den başlamaktadır.
Bodrum Diyarbakır arası yaygın olarak THY, Pegasus ve AnadoluJet gibi hava yolu firmaları hizmet veriyor.

Sizin İçin Hazırladıklarımız

Hızlı Erişim
Bodrum Merkez’den Milas Bodrum Havalimanı’na Ulaşım
Diyarbakır Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım
Diyarbakır’da Gezilecek Yerler
Diyarbakır’da Ne Yenir?

Diyarbakır Hakkında


Türkiye’nin Güneydoğu Anadolu bölgesinde bulunan Diyarbakır ili Bingöl, Batman, Muş, Mardin, Elazığ, Adıyaman, Malatya ve Şanlıurfa ile komşu olup 17 ilçeye sahiptir. Bereketli Hilal bölgesinin kuzeyinde yer alan Diyarbakır, yüzyıllardır birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, önemli kalıntıların olduğu bir şehirdir. Köylerinin tarihinin yaklaşık on bin yıl önceye dayandığı bilinen Diyarbakır, ülkemizin her bölgesinden turisti kendine çekmektedir. Kışları Doğu Anadolu bölgesi kadar olmasa da soğuk, yazları ise kurak geçmektedir. Arapların bölgedeki idaresi esnasında Bekir kabilesi buraya gelmiş ve “Bekir Diyarı” anlamına gelen şehrin adı Türkçeye Diyarbakır olarak geçmiştir. Ülkemizin önemli akarsularından biri olan Dicle Nehri de yine Diyarbakır’dan geçmektedir.
Yılın büyük bir kısmında Ege’nin serin sularının keyfini çıkaran Bodrumlular, Türkiye’nin farklı bölgelerine kültür turları yapmayı düşünüyorsa Güneydoğu Anadolu’nun en turistik şehirlerinden biri olan Diyarbakır’ı mutlaka gezmelidir. Bodrum Diyarbakır uçak bileti arayan yolcular aktarmalı olarak biletlerini satın alabilirler, Bodrum’dan Diyarbakır’a direkt uçuş bulunmamaktadır. Bodrum Diyarbakır uçak bileti arıyorsanız sizi Bilet Dükkanı’nın sağladığı olanak ve kampanyalara göz atmaya davet ediyoruz. Üstelik Diyarbakır hakkında bilgi edinmek istiyorsanız Bilet Dükkanı’nın internet sitesini kontrol etmeyi unutmayın.

Bodrum Merkez’den Milas Bodrum Havalimanı’na Ulaşım


Yılın herhangi bir döneminde Bodrum Diyarbakır uçak bileti arıyorsanız Milas Bodrum Havalimanı’ndan yola çıkıp İstanbul Havalimanı, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı ya da Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan aktarma yaparak Diyarbakır’a gidebilirsiniz. 2022 yılında üç milyon turistin uğradığı Milas Bodrum Havalimanı Muğla’nın Milas ilçesinde yer almaktadır ve Bodrum merkeze uzaklığı 32 kilometredir. Bodrum’dan havalimanına gitmek isteyen yolcuların bir kısmı araç kiralarken bir kısmı da taksi tutmayı tercih ediyor. Daha uygun fiyatlı bir ulaşım arıyorsanız Bodrum merkezde bulunan Otogar’dan (Eski Otogar) kalkan Havaş otobüslerine binerek Milas Bodrum Havalimanı’na gidebilirsiniz. Bodrum merkezden Milas Bodrum Havalimanı’na belediye otobüsleriyle gitmek istiyorsanız MUTTAŞ otobüslerine binebilirsiniz. 

Bodrum Merkez’den Milas Bodrum Havalimanı’na Araç ile Ulaşım


Bodrum şehir merkezinden Milas Bodrum Havalimanı’na taksi tutarak ya da araç kiralayarak gitmek en konforlu ulaşımlardandır. Eğer az kişi değilseniz, Bodrum’un Yalıkavak, Gümüşlük, Turgutreis, Göltürkbükü, Akyarlar, Ortakent gibi beldelerinden minibüsle veya taksiyle Bodrum merkeze gelip HAVAŞ veya MUTTAŞ otobüslerine binerek havalimanına gelmektense; bulunduğunuz beldeden taksiyle ya da kiralık araçla direkt olarak Milas Bodrum Havalimanı’na ulaşabilirsiniz. 

Bodrum Merkez’den Milas Bodrum Havalimanı’na HAVAŞ ile Ulaşım


Bodrum merkezdeki otogardan kalkan Havaş otobüslerinin Milas Bodrum Havalimanı’na gidiş fiyatı 2023 yılı itibariyle 60 Türk Lirası’dır. Havaş kalkış sefer saatleri Milas Bodrum Havalimanı’nın iç hat giden uçuşlarına göre düzenlenmektedir. Bodrum merkezde bulunan Eski Otogar’dan yolcu alımına başlayan HAVAŞ, Yeni Torba Otogar ve Güvercinlik’ten geçerek Milas Bodrum Havalimanı’na varmaktadır ve ücret yalnızca nakit olarak ödenebilmektedir. Güvercinlik’ten havalimanına gitmek isteyen yolcular için HAVAŞ ücreti 45 Türk Lirası’dır. Merkez Otogar’dan Milas Bodrum Havalimanı’na yolculuk yaklaşık 45 dakikayı bulmaktadır.

Bodrum Merkez’den Milas Bodrum Havalimanı’na MUTTAŞ ile Ulaşım


Muğla Belediyesi’nin işletmeciliğini yaptığı MUTTAŞ belediye otobüsleri tıpkı HAVAŞ gibi Bodrum merkezde yer alan Otogar’dan Milas Bodrum Havalimanı’na 60 Türk Lirası karşılığında gitmekte olup ödemeler yalnızca nakit olarak kabul edilmektedir. Eski Otogar’dan sonra Yeni Torba Otogar’dan yolcu alımına devam eden MUTTAŞ , 45 dakikalık bir yolculuğun ardından Milas Bodrum Havalimanı’na varmaktadır.

Diyarbakır Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım


Uzun yıllardan beri hizmet veren Diyarbakır Havalimanı’nda iç ve dış hat uçuşları yapılmaktadır ve havalimanı geçen sene bir milyondan fazla yolcuyu ağırlamıştır. Havalimanı ve şehir merkezi arası yalnızca 11 kilometre olan Diyarbakır’da Bodrum Diyarbakır uçak bileti almış yolcuların şehre indiklerinde merkeze hızlıca ulaşacakları birden çok alternatif vardır. Taksi tutarak ya da havalimanındaki acentelerle anlaşıp araç kiralayarak Diyarbakır’ın dilediğiniz noktasına gidebilir, bunu tercih etmiyorsanız Diyarbakır belediyesinin işlettiği otobüslerle de merkeze kolaylıkla varabilirsiniz.

Diyarbakır Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Araç ile Ulaşım


Her gün 7/24 hizmet veren havalimanı taksileriyle Diyarbakır Havalimanı’ndan şehir merkezine gidebilirsiniz. Havalimanından araba kiralamak da kullanışlı seçeneklerden olacaktır. Şehir merkezi havalimanına yakın olduğu için taksi tutmak ya da araç kiralamak, diğer şehirlerde olduğundan daha az maliyetli olacaktır. 

Diyarbakır Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Belediye Otobüsü ile Ulaşım


Diyarbakır Havalimanı’ndan her 28-30 dakikada bir şehir merkezine kalkan Z2 numaralı belediye otobüsüne binebilirsiniz. Diyarbakır Havalimanı durağından sefere başlayan belediye otobüsleri sırasıyla Kamışlı Bulvarı, Nevruz Parkı, Zümrütkent, Göletli Park, Yenihal, Toptancılar, Kantar Kavşağı, Migros, Urfa Yolu, Tesisler, Batıkent, Koşuyolu, Gevran Caddesi, Adliye, Dağkapı ve Üniversite duraklarında yolcu indiriyor. Tam bilet fiyatı 6 Türk Lirası, indirimli bilet fiyatı 5 Türk Lirası ve öğrenci bileti fiyatı 3,5 Türk Lirası'dır.

Diyarbakır’da Gezilecek Yerler


Mezopotamya’nın Anadolu’ya açılan kapısı Diyarbakır var olduğundan beri onlarca medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Bu medeniyetler beşiğinde bu kadar fazla topluluğun yaşamasının en önemli sebeplerinden biri toprakların çok verimli olmasıdır. Bir diğer ana sebep, Diyarbakır’ın önemli ticaret yolları üzerinde kurulmuş olmasıdır. Bodrum Diyarbakır uçak bileti alan yolcuların en merak ettiği konulardan olan Diyarbakır’da Gezilecek Yerler başlığımıza göz atarken, Bilet Dükkanı’nın diğer Diyarbakır yazılarına bakmayı unutmayın!

Çayönü Tepesi: Yapılan araştırmalar sonucunda yerleşik düzene geçilen neolitik çağın Çayönü Tepesi’nde başladığı bilgisine ulaşılmıştır. Diyarbakır’ın milattan önce de ne kadar eski bir şehir olduğunun kanıtı olan bu tepe, bereketli topraklarıyla tarıma elverişli olduğu için tarımın ilk yapıldığı yerlerdendir. Bu bölgede yapılan çanak çömlekler de yine Çayönü Tepesi’nin üzerinde yer alan Ergani köyündeki Tilhuzur höyüğünde bulunan çanak çömleklerle benzerlik göstermektedir. Diyarbakır’a gelmişken gezmeniz gereken yerler arasında ilk durağı Çayönü Tepesi olarak belirleyebilirsiniz. 

On Gözlü Köprü: Şehir merkezine 3 kilometre uzaklıkta yer alan bu köprü 1065 yılında Dicle Nehri üzerine kurulmuştur. Fakat köprü üzerinde yapılan incelemeler sonucunda köprünün muhtemelen 11. Yüzyılda inşa edildiği ve 1065 yılındaki köprünün eskisinin onarılmış hali olduğu düşünülmektedir. Hava kararınca köprünün ışıklandırılmış halini görmek turistlerin Diyarbakır’da yapmayı en sevdiği aktivitelerden.

Meryem Ana Kilisesi: 3. Yüzyıldan kalma bu Süryani kilisesinde önemli azizlerin de türbesi yer almakta. Düzenli olarak tadilat gören bu kilise, Diyarbakır’a gelmişken muhakkak görülmeli.

Çermik Kaplıcaları: Termal turizm için Diyarbakır’ı tercih eden turistlerin uğrak yeri olan Çermik Kaplıcaları, Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde bulunuyor. Doğal ortamıyla da insanı büyüleyen Çermik Kaplıcaları’nın suyunun romatizmalara iyi geldiği söyleniyor.

Hazreti Süleyman Camii: 1160 yılında yapımı tamamlanan Hazreti Süleyman Camisi Osmanlı Devleti’nin Diyarbakır’ı fethetmeye başladığı yerdir. Burada şehit olan sahabelerin mezarları da Hazreti Süleyman Camisi’nde yer almaktadır.

Malabadi Köprüsü: 40 metre açıklığa sahip olan Malabadi Köprüsü Artukoğulları’nın inşa ettiği mühendislik harikası olarak bilinen köprülerden biridir. Hala ayakta durmasıyla dünyanın en geniş kemer açıklığına sahip köprüsü unvanını taşımaktadır.

Diyarbakır’da Ne Yenir?


Türkiye’nin gastronomi cenneti olmasında önemli payı olan Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en güzel şehirlerinden Diyarbakır’ın kendine has lezzetlerini denemeden Bodrum’a dönmeyin. Sırf buradaki enfes yemekleri denemek için bile Diyarbakır’a günübirlik gelen turistler olduğunu düşünürsek, Bodrum Diyarbakır uçak bileti almış olan yolcuların öncelikle denemesi gereken lezzetleri sizler için sıraladık.

Meftune: Diyarbakır’ın yöresel tencere yemeklerinden olan Meftune kuzu kaburgadan yapılır, içine tercihen patlıcan veya kabak konulur. Diyarbakır yemeklerinin olmazsa olmazı olan sumağın suyu sıkılarak yemek bu suda pişirilir. Meftune’nin özelliği yoğun sumak tadının gelmesidir.

Ciğer Kebabı: Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin birçok yerinde sıklıkla tüketilen Ciğer Kebabı kuzunun ciğerinden yapılır. Sabah kahvaltılarında, öğle ve akşam yemeklerinde, kısacası günün her saatinde Ciğer Kebabı Diyarbakırlılar için vazgeçilmezdir.

Kibe Mumbar: Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgelerinde özellikle kış aylarında sık sık tüketilen Mumbar yemeğinin Diyarbakır usulü hazırlananı Kibe Mumbar damaklarınızda unutmayacağınız bir tat bırakacak. Kuzu bağırsağının yanında işkembenin de içinin doldurulmasıyla hazırlanan bu yemeği denemeden Diyarbakır’dan dönmeyin.

Serbizer: Kırmızı mercimekle yapılan alışık olduğumuz mercimek çorbasından farklı olarak Serbizer, yörenin mahsulü olan kara mercimekle hazırlanır.

Diyarbakır Çöreği: İçine mahlep koyularak hazırlandığı için Paskalya Çöreği’ni andıran Diyarbakır Çöreği’nin üzerine susam dökülerek servisi yapılır.

Hıllorik: Bulgurlardan küçük küçük toplar hazırlanır ve üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağı sosu dökülür. 

Karpuz: Dünyaca ünlü Diyarbakır Karpuzu’nu Diyarbakır’a gelmişken mutlaka tatmalısınız.

Paluze: Cevizli üzüm pekmezinden yapılan bu tatlı aynı zamanda Osmanlı Saray Mutfağı’nda da kendine yer bulmuştur.