Ege’nin İncisi Bodrum’da Gezilecek Yerler

Bodrum’a seyahat etmek isteyenler, en uygun uçak bileti satın alırken Bilet Dükkanı’nın, sağlamış olduğu fırsat dolu kampanyalardan faydalanıyor. Bilet Dükkanı olarak, doğa ve tarihle iç içe kültürel tatil yapmak isteyen kullanıcıları için, Bodrum’da gezilecek yerler, antik kentler, doğal alanlar, en güzel koylar, en güzel plajlar ve konaklamak için en iyi oteller hakkında detaylı bilgileri sizler için derledik. 

1 Şubat 2023 21dk okuma

Tatil deyince akla ilk gelen, onlarca mavi bayraklı plajı, doğası, hem hareketli hem de sakin tarafı olan, çiçeklerle süslenmiş, beyaz ve turkuaz rengi duvarlarıyla turizmin başkenti Bodrum en uğrak tatil destinasyonların başında geliyor.  Zengin tarihi ve kültürel yönleriyle Bodrum’u anlatmak için sayfalarca yazı yazılsa yine bir tarafı eksik kalır, çünkü küçük ilçe adeta cenneten bir köşe gibi. Bodrum’a seyahat etmek isteyenler, en uygun uçak bileti satın alırken Bilet Dükkanı’nın, sağlamış olduğu fırsat dolu kampanyalardan faydalanıyor. Bilet Dükkanı olarak, doğa ve tarihle iç içe kültürel tatil yapmak isteyen kullanıcıları için, Bodrum’da gezilecek yerler, antik kentler, doğal alanlar, en güzel koylar, en güzel plajlar ve konaklamak için en iyi oteller hakkında detaylı bilgileri sizler için derledik.  

Bodrum’da Gezilecek Tarihi Yerler

Bodrum Kalesi

1406-1522 yılları arasında inşa edilmiş olan Bodrum Kalesi, ilçenin savunmasında önemli görevler üstlenmiş bir yapıdır. İki liman arasında yapılan kalenin en yüksek noktası olarak kabul edilen Fransız Kulesi ise 47,5 metre yüksekliğe sahiptir. Bu tarihi yapı görülmeye değer mimari yapıların başında geliyor.

 

bodrumda-gezilecek-yerler.jpg

Halikarnas Mozolesi

Antik Dünyanın Yedi Harikası’ndan biri olarak kabul edilen ve Bodrum tarihi yerler arasında önemli bir yere sahip Halikarnas Mozolesi, görkemiyle görenleri büyülüyor. Yapıldığı dönemin en hem en önemli hem de en görkemli eserlerinden olan ve günümüzde açık hava müzesi olarak Bodrum merkezde yer alan Bodrum’da gezilecek yerler listesinin önemli eserlerindendir. 

Bodrum Antik Tiyatro

Göktepe’nin yamacında bulunan Bodrum Antik Tiyatro Helen döneminden günümüze kadar olduğu gibi kalmış ender ve önemli eserlerden biridir. Toplamda 13.000 kişi kapasiteli ve 3 bölümden oluşan, sahne, opera ve oturma yerlerinden oluşan antik tiyatro dikdörtgen tasarımıyla dikkat çekiyor. 

Myndos Kapısı

Büyük İskender’in şehre girmesini engelleyen kapı olarak da bilinen, Turgutreis’in bitiminde bulunan Myndos Kapısı Halikarnas şehir duvarlarından biri olarak kullanılan iki kapıdan biridir. M.Ö 4. yüzyıldan bugüne kadar ihtişamını koruyan Myndos Kapısı 1999 yılında usulüne uygun olarak restore edilmiştir. 

Yel Değirmenleri

Yaz aylarında yoğun ziyaretçi akınına uğrayan değirmenlerin 18. yy’da yapıldığı tahmin edilmektedir. Özellikle manzara fotoğrafçılığı için tercih edilen değirmenlerin bulunduğu noktadan Bodrum ve Gümbet’in eşsiz manzarası izlenmektedir. 

Osmanlı Tersanesi

Bodrumantik çağdan beri önemli bir denizcilik merkeziydi. Birçok ünlü denizcinin yetiştiği Bodrum ünlü Osmanlı denizcisi Turgut Reis’in de memleketidir. O yüzden Bodrumda tersane önemli bir yapıdır. Kesin olmamakla beraber 1775 yılında kurulduğu tahmin edilen Tarihi Osmanlı Tersanesi’nde ilk gemi yapımına 1784 yılında başlanmıştır. 

Apostol Kilisesi

Küçük Tavşan Adası’nda bulunan kilise önemli tarihi eserlerden biridir. M.Ö 2. yy’da yapıldığı düşünülen kilise istanbul’da yer alan Ayasofya Camii ile aynı dönemde yapıldığına işaret eden mimari izler taşımaktadır. Muhteşem bir manzaraya sahip olan kiliseden Yunan Adaları manzarasının keyfini çıkarabilirsiniz. 

 

apostol-kilisesi-975x420.jpg

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi

Dünyanın sayılı sualtı arkeoloji müzelerinden biri olan Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi, Bodrum Kalesi’nin içinde yer alıyor. Müzede, 14 adet sergi salonunda dünyanın en zengin Doğu Akdeniz amforaları koleksiyonunu keşfedebilirsiniz.  Ayrıca Serçe Limanı Cam Batığı Salonu’nda 1025 yılında batan Tunç Devri’ne ait tekneyi de burada ziyaret edebilirsiniz. 

Bodrum’da Gezilecek Doğal Yerler

Bodrum tatili sırasında Bodrum’da gezilecek doğal yerler ilk akla gelenlerden olur. Şehir hayatının kaosunu unutmak ve kafa dinlemek isteyenler huzur bulacakları Bodrum’da gezilecek doğal yerler arar. İşte kısa süreli bir tatil içerisinde bile gidebileceğiniz yerler… 

Tavşan Adası

Bodrum’da gezilecek doğal yerler denildiğinde akla gelen ilk yerlerden biridir. Gün doğumu ve gün batımıyla nefesleri kesen Tavşan Adası’na Gümüşlük kıyısından gidilebilir.

Uyku Vadisi

Bodrum'da gezilecek yerler arasında sıklıkla tercih edilen ve merkeze 30 kilometre uzaklıkta bulunan Uyku Vadisi özellikle doğa yürüyüşü ve bisiklet turları yapmak için en ideal rotalardandır. Vadi içerisinde şelale ve mağaralara doğru gezintiler yapılırken bununla birlikte civarda bulunan alabalık çiftliklerinde lezzetli yemekler in de tadına bakılabilir. 

Değirmen Şelalesi

Uyku Vadisi içinde yer almakta olan Değirmen Şelalesi Bodrum ilçe merkezine yaklaşık olarak 30 kilometre mesafededir. Bodrum gezilecek yerler arasında yerini her daim koruyan Değirmen Şelalesi; doğa yürüyüşü, bisiklet turu ve dinlenmeli koşular için idealdir. 

Mandalina Bahçeleri

Ege’nin meşhur turunçgil tarlalarında uğramadan dönmek olmaz. Bitez veya Ortakent’e doğru giderken sağ ve solda tarafta bulunan mandalina bahçeleri adeta köy yaşamını hatırlatırken güzel kokusu ile ziyaretçilerini adeta büyüler.  Her tarafı saran mandalina kokusu içinizi ferahlatacaktır. Mandalinaların yetiştiği tarihe denk gelirseniz dalından kopardığını meyvelerin fresh tadını deneyimleyebilirsiniz. Bunun için ekim ve kasım ayları ideal olacaktır. 

Bargilya

Bodrum’un huzurlu cenneti olarak bilinen yerde tatilciler adeta aradığı mutluluğu bulur.  güzellikleri arasında yerini alıyor. Bargilya, kuş sürülerinin göç sırasında konakladıkları destinasyonlardan biridir. Sonbahar aylarında çeşitli kuş türlerini gözlemlemek için en uygun ay eylüldür. Bodrum’da gezilecek yerler listesine huzurun adresi olarak girmiştir. 

Hemen Bodrum uçak bileti ve otel rezervasyonunuzu yaptırın.

 

 

Bodrum’da Gezilecek Plajlar

Bodrum’un tarihi ve doğal güzelliklerine şahit olduktan sonra sıra tatilcilerin aradığı “En güzel Bodrum plajları nerede?” sorusuna çevrildi. İşte Bodrum’da gezilecek plajlar…

Yalıkavak

Bodrum tatilini doyasıya yaşamak ve “Her şey elimin altında olsun” diye düşünenler için Yalıkavak birebirdir. İçerisinde bulunan çok sayıda mekan özellikle lüks yaşam seven ziyaretçileri çeker. Çok sayıda ünlü mekanlara ev sahipliği yapan Yalıkavak, denizin sakinliği ile dikkat çeker.

 

yalikavak.jpg

Türkbükü

Bodrum’un magazin bölgesi olan Türkbükü, Maça Kızı, Gizia, Kuum, Swim Club, Galen gibi Bodrum’un en ünlü plajlarına ev sahipliği yapıyor. Magazin programlarının vazgeçilmezi ünlü tatilleri genelde Türkbükü bölgesinde gerçekleşir. Bodrum'da gezilecek yerler listesinde ilk sıralarda yer alan Türkbükü'nü ziyaret etmeden tatilinizi sonlandırmayın.

Karaincir Plajı

Yazın sıcaklığı altında serinlik arayanların ilk durağı olan ve Bodrum’un en soğuk denizlerinden birine sahip olan Karaincir Plajı, soğuk deniz severlerin bayıldığı yerlerin başında geliyor. Karaincir plajı deniz kum güneş üçlüsüne bayıların adresidir. Sığ denizi orta seviye ve çocuk yüzücüler için birebirdir. 

Kumbahçe Sahili

Bodrum Kalesi manzarasının yanı sıra yılın 8 ayı boyunca aynı su sıcaklığına sahip olması ile ünlü bir yer olan Kumbahçe Sahili, Bodrum merkeze son derece yakın olması sebebi ile sıklıkla tercih edilen plajlardan biridir. 

Gümüşlük

Rüzgar sörfü severlerin ilk rotası olan Gümüşlük, eğlence ve huzurun buluştuğu lokasyonlardan ilk sırada geliyor. Her yıl tatil hikayesini dinlediğiniz arkadaşlarınızın en az üçü Gümüşlük’ü anlatmaktadır. Tatili doyasıya yaşarken şıklığınızdan ödün vermediğiniz ve eğlencenin dibine vurduğunuz bir beldedir. Bodrum gezilecek yerler listesinde ilk sırada yer alır. Aynı zamanda dalgalı denizi ve rüzgarlı havası ile su sporlarına da uygundur. 

Aktur Plajı

Bodrum plajları arasından en popüler olanı Aktur’dur. Siteye dışarıdan yabancı alınmazken kendine ait bir plajı olan sitede kiralık ev arayanlar için bulunmaz nimettir. 

Akyarlar

Sakinliği ve hafif serin denizi ile büyüleyen bir yer olan Akyarlar,  Bodrum yerlilerinin mesken tuttuğu adreslerden biridir. Sert rüzgarlar ile karşılamadığınız sürece sakin rüzgarlardır. 

Günbatımı Plajı

Bodrum’un en güzel manzarasına sahip plajı olan Günbatımı, Bodrum Turgutreis mevkiinde yer alıyor. Adını da eşsiz günbatımı manzarasından almıştır. Bodrum yarımadasındaki en güzel plajlardan biri olan Günbatımı mavi bayrak özelliğine sahip plajlardan biridir. 

Bodrum’da Gezilecek Koylar

Tatil benim için koy koy gezmektir diyorsanız “Bodrum’da gezilecek koylar” sizin için birebirdir. Tatili sakin bir şekilde yaşamak isteyenlerin gözlerden uzak adresi Bodrum koyları adeta sonsuza kadar yaşama hissi verecek. 

Yalıçiftlik Kargıcak Koyu

Bodrum’da denizi en güzel koyların başında gelen Yalıçiftlik, dalgasız ve temiz denizi ile dikkat çekiyor. Tesis şart demiyorsanız burası tercih edilecek yerlerden biri olabilir. 

Göltürkbükü Cennet Koyu

Bodrum'da gezilecek yerler arasında oldukça beğenilen Göktürkbükü’nde yer alan Cennet Koyu tertemiz denizi ve kum plajıyla Bodrum’un görülmesi gereken başka önemli bir koyudur.

Gümüşlük Koyu

Bodrum’un en güzel koylarından biridir.  Ilık meltemlerin estiği, denizin özellikle gün batımlarında harika bir renge sahip olan Gümüşlük, Antik dönemdeki Myndos Antik Şehri‘nin kalıntıları üzerine kurulmuş bir yerdir.

 

gumusluk-300x169.jpg

Bitez Koyu

Kent merkezine  yakın olmasından dolayı en çok tercih edilen, en popüler halk plajlarından birisi de Bitez Halk Plajı‘dır. Eskiden mavi bayrak da almıştır. Özellikle kum tercih edenler için vazgeçilmez plajlar arasındadır.

Bağla Koyu

Gezginlerin ve koy meraklılarının öve öve bitiremediği Bağla Koyu Bodrum’a 1 kilometre uzaklıktadır. 

Kissebükü Koyu

Karadan ulaşımı zor ve zahmetli olan ama teknelerin sıklıkla tercih ettiği bir yer lokasyonlardan Kissebükü Koyu, Bodrum’un gizli kalmış köşelerinden biridir. 

Bardakçı Koyu

Bodrum merkezden rahatlıkla gidebileceğiniz bir koy olan Bardakçı Koyu Sanat güneşimiz Zeki Müren sayesinde ünlenmiştir. Bodrum'da gezilecek yerler arasında oldukça popüler olan Bardakçı Koyu'na merkezden kalkan küçük balıkçı tekneleri ile 10 dakikada ulaşabilirsiniz. Koy'da gece geç saatlere kadar karşılıklı ulaşım bulunmaktadır. 

Mazı – Hurma Koyu

Hafif taşlık sahillerin hayran olacağı Hurma Koyu, Gökova körfezinin yanı başında yer alır. Masmavi berrak suyuyla ünlüdür. Ulaşımı zor olması nedeniyle aşırı popüler olmasa da kalabalık sevmeyenlerin adresidir. 

Bodrum’da Konaklayabileceğiniz Oteller

Rixos Premium Bodrum, Blue Dreams Resort, Delta Hotels By Marriott Bodrum, Swissotel Resort Bodrum Beach, Ramada Resort Bodrum, Club Dedeman Bodrum, Bodrum Holiday Resort, Kairaba Bodrum Princess Spa, Sianji Wellbeing Resort, La Blanche Resort & Spa, Jasmin Elite Residence, Serhan Hotel , Club Shark Hotel, Değirmenburnu Residence, Ena Boutique Hotel, Akkan Beach Hotel, Family Life Bodrum Imperial Hotel,  Asteria Bodrum Resort, Costa Sariyaz Hotel, Tui Magic Life Bodrum, Caresse, a Luxury Collection Resort & Spa, Royal Asarlik Beach Hotel, Grand Park Bodrum - Bodrum – Havuz, Hotel Ambrosia, Woxxie, Costa Maya Hotel, El Vino Hotel & Suites, Diamond of Bodrum,  Mandarin Resort & Spa

1 Şubat 2023 21dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Zehra Erdin
218 Yazı

Benzer Yazılar