Erzurum Otobüs Bileti

Erzurum Hakkında

767.848 Nüfus
25 Plaka
442 Telefon Kodu

Erzurum Ortalama Sıcaklık

Gün
Min.
Maks.
Hava Durumu
Cum
-14ºC
-5ºC
Orta kuvvetli karlı
Cts
-20ºC
-11ºC
Hafif dondurucu yağmurlu
Paz
-19ºC
-9ºC
Güneşli
Pts
-16ºC
-5ºC
Bulutlu
Sal
-12ºC
-6ºC
Sisli

Erzurum Otogarları

Sizin İçin Hazırladıklarımız

Erzurum Otobüs Seyahati Hakkında


Dört mevsimin ayrı güzellikte yaşandığı, ülkemizin en sevilen şehirlerinden olan “Dadaşlar Diyarı” Erzurum’a doğru seyahat etmek isterseniz Bilet Dükkanı tüm seyahatlerde olduğu gibi yine yanınızda! Erzurum’a özellikle kış turizmi için gelenler yerli ve yabancı turistlerin sayısı her geçen gün artıyor, ancak bu şehrin yazın ağaçlar yeşerince bir başka güzel olduğunu baştan söylemekte fayda var. Erzurum’a gelen tatil severlerin pek çoğu ulaşım için şehirlerarası otobüs tercih etmektedir.

Siz de Bilet Dükkanı web sitesini ziyaret ederek en uygun fiyatlara Erzurum otobüs bileti satın alabilir, kampanya ve indirimlerimizden faydalanabilirsiniz. Doğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan Erzurum’a çevre şehirlerden, Doğu Karadeniz’den ya da Güneydoğu Anadolu illerimizden gelecekseniz otobüs yolculuğunuz diğer bölgelerden gelmenize kıyasla daha kısa sürecektir. 

Erzurum Otobüs Terminali


Erzurum şehir merkezine yakın bir konumda yer alan Yakutiye ilçesine bağlı Erzurum Otobüs Terminali Kazım Karabekir Mahallesi’nde, Oral Otel karşısında bulunmaktadır. Terminalle ilgili sorularınız varsa 0442 218 22 93 numaralı telefonu arayarak terminale ulaşabilirsiniz. Erzurum otobüs bileti satın alabileceğiniz başlıca firmaları Kamil Koç, Metro Turizm, Kanberoğlu Turizm, Turgutreis Turizm, Özlem Ardahan Turizm, Özlem Cizre Nuh, Öz Bingöl Turizm, Mardin Seyahat, Bayburt Uçar Turizm, Yeşil Muş Ovası, Aras Seyahat, Öz Has Bingöl, Cesur Bingöl Seyahat, Esadaş Turizm, Ali Osman Ulusoy, Vangölü Turizm, Yeşil Artvin Ekspres, Bizim Iğdır Seyahat, Palandöken Seyahat, Patnos İtimat Turizm, Dadaş Turizm ve İspir Tur olarak sıralayabiliriz.

Erzurum Otobüs Bileti Fiyatları


Erzurum otobüs bileti fiyatları Erzurum’a hangi şehirden geleceğinize bağlı olarak değişecektir. Eğer İstanbul’u çıkış noktası seçerek Erzurum otobüs bileti satın alırsanız otobüs ücreti 2023 yılı itibariyle 550 Türk Lirası tutacaktır. Ankara’dan Erzurum 480 Türk Lirası, İzmir’den Erzurum 600 Türk Lirası, Adana’dan Erzurum 550 Türk Lirası, Samsun’dan Erzurum 300 Türk Lirası ve Ağrı’dan Erzurum otobüsle 150 Türk Lirası tutacaktır. Farklı bölgelerde yer alan şehirlerden Erzurum’a otobüsle gelme ücreti yukarıdakiler gibidir, hangi şehre daha yakınsanız buradaki fiyatlar size Erzurum otobüs biletleri fiyatları hakkında genel bir fikir verebilir. Bilet Dükkanı web sitesini ziyaret ederek bilet fiyatlarını karşılaştırabilir, en ucuz Erzurum otobüs bileti satın alma işlemi yapabilirsiniz. Bileti tek yön ya da gidiş – dönüş olacak şekilde satın almanız fiyat açısından bir değişiklik yaratmayacaktır, dolayısıyla Erzurum otobüs bileti gidiş dönüş olarak satın almanız tek yön fiyatlarının iki katı olacaktır. 

Erzurum Otobüs Terminali’nden Şehir Merkezine Ulaşım


Şehir merkezine çok yakın bir konumda yer alan Erzurum Otobüs Terminali’nden şehrin dilediğiniz noktalarına gitmek için birden çok seçeneğiniz mevcuttur. Erzurum otobüs bileti sahipleri ya da satın almayı düşünenler için hazırlamış olduğumuz bu rehber niteliğindeki yazıda şehir içi ulaşıma dair bilgiler bulabilirsiniz.

Erzurum Otobüs Terminali’nden şehir merkezine en ucuz şekilde gelmek istiyorsanız terminalden kalkan G4/A belediye otobüslerine binerek ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Eğer yükünüz fazla ya da şehir merkezine ulaşmak için aceleniz varsa taksiyle gitmeyi de tercih edebilirsiniz, terminal şehir merkezine oldukça yakın olduğu için taksimetre fazla yazmayacaktır.

Uçak bileti, otobüs bileti ve otel dışında araç kiralama ve transfer hizmetlerine de sizler için aracılık eden Bilet Dükkanı internet sayfasını ziyaret ederek Erzurum seyahatiniz için gerekli işlemi yapabilirsiniz, eğer araba kiralamayı tercih edecekseniz seyahatiniz boyunca şehir içi ulaşımınızı da sağlamış olursunuz. Avantajlı fiyatlara Erzurum uçak bileti ve Erzurum otelleri ile ilgili fırsatları yakalamak için Bilet Dükkanı'nı ziyaret edebilirsiniz.

Erzurum’da Gezilecek 5 Yer


Doğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük şehri olan Erzurum yüzyıllar boyunca farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış ve bölgeye önemli tarihi bir miras bırakmış bir ilimizdir. İpek Yolu da dahil olmak üzere önemli ticari yolların buradan geçmesiyle bölge tarih boyunca jeopolitik olarak da oldukça değerlenmiş, verimli ve bereketli toprakları sayesinde bugün halen ülkemizdeki tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin bir kısmını üstlenmektedir. Son yıllarda özellikle kış turizmiyle ön plana çıkan Erzurum’da görmeniz gereken tarihi ve doğal güzellikleri Erzurum otobüs bileti sahipleri için aşağıda sıraladık:

Palandöken Kayak Merkezi


Eğer Doğu’nun incisi Erzurum’a kış aylarında gelmeyi tercih edecekseniz uğramanız gereken ilk durak kesinlikle Palandöken olacaktır! Ülkemizin en kapsamlı kayak merkezlerinden birine sahip olan Palandöken’de yılın neredeyse beş ayı kayak yapmanız mümkün. Ayrıca kayak yapmayı tercih etmeyenler için yamaç paraşütü gibi etkinlikler de düzenleniyor. Genelde yazlık yerlerde yapılan yamaç paraşütünü bir de karlar üstünde, Palandöken’de denemenizi tavsiye ederiz. Yılın belli dönemlerinde uluslararası kayak yarışmalarının da düzenlendiği Palandöken bugün yalnızca Erzurum ve Doğu Anadolu’nun değil, Türkiye’nin en popüler kayak merkezleri arasında gösteriliyor.

Erzurum Kalesi


Erzurum’da ilk insan yerleşimleri oldukça eski bir tarihe dayanıyor. Burada yaşayan ilk uygarlıklardan biri olan Urartular tarafından M.Ö. 2500lü yıllarda inşa edilen Erzurum Kalesi’nin içi ise Bizans İmparatorluğu döneminde bölgeyi savunma amacıyla inşa edilmiştir. Her gelen medeniyet ya da devletin yeni bir şey eklediği Erzurum Kalesi’ne Osmanlı İmparatorluğu ise türbe ve çeşme ilave etmiştir; kalede Kanuni Sultan Süleyman ve 2. Mahmut dönemlerinde restorasyon çalışmaları yapılmıştır. Kalenin mescidine minare amacıyla yapılan Erzurum Saat Kulesi’ne ise 1877 yılında İngilizlerin hediye ettiği bir saat yerleştirilmiştir.

Erzurum Tabyaları


1877 – 1878 yılları arasında gerçekleşen Osmanlı – Rus Savaşı Osmanlı tarihinde oldukça önemli bir olaydır. Erzurum Tabyaları bu dönem bölgeyi Ruslardan koruyup savunmak için yapılmıştır ve yapıldığı dönemde stratejik olarak büyük önem arz etmiştir. İnşa edilen yirmi iki adet tabyada eğitim bölgeleri, barınaklar, pusu odaları, yemek yenecek alanlar ve karargah binaları da yer almaktadır. Buradaki en önemli tabyaları Aziziye Tabyası, Mecidiye Tabyası, Palandöken Tabyaları, Kiremitlik Tabyaları, Ahali Tabya, Gez Tabya, Toparlak Tabya, Ağzıaçık Tabya, Sivişli Tabya, Büyük Höyük Tabyası, Küçük Höyük Tabyası, Uzunahmet Tabya, İlave Tabya, Dolangez Tabya, Çobandede Tabyası, Tafta (Şahappaşa) Tabya ve Karagöbek Tabyası olarak sıralayabiliriz.

Tortum Gölü ve Tortum Şelalesi


Erzurum’un Uzundere ilçesi sınırları içinde yer alan Tortum Gölü ülkemizin en büyük heyelan set gölüdür. 200 metre yüksekliğe kurulan cam seyir terasından gölün muhteşem manzarasını izleyerek fotoğraf çekebilirsiniz. Gölün sonunda ise Tortum Şelalesi ile karşılaşacaksınız, 22 metre genişlik ve 48 metre yüksekliğe sahip şelaleyi özellikle bahar ve yaz aylarında ziyaret ederseniz muhteşem bir serinlik yaşayabilirsiniz. Şelaleyi daha yakından izleyebilmek için bir balkon bulunuyor; balkona çıkarak şelaleye neredeyse dokunabilir, çevresinde piknik yapabilirsiniz.

Çifte Minareli Medrese


Yapımı 38 yılda tamamlanan Çifte Minareli Medrese 12. yüzyılın sonlarına doğru Anadolu Selçuklu Devleti tarafından inşa edilmiştir. Erzurum Kalesi’nin karşısında yer alan Çifte Minareli Medrese olağanüstü taş süslemelere sahip. Bir diğer adı Hatuniye Medresesi olan Çifte Minareli Medrese 1. Alaeddin Keykubad’ın kızı Hüdavent Hatun için yaptırılmış, bu sebeple ismi Hatuniye Medresesi olarak bilinmektedir. Osmanlı İmparatorluğu’nun Erzurum’da hüküm sürdüğü yıllarda da dikkatli bir şekilde korunan medrese imparatorluğun son yıllarında kışla görevi görmüştür. Bugün Çifte Minareli Medrese’nin içini de gezebilirsiniz.