İzmir - Erzurum Otobüs Bileti Genel Bilgileri

1300 TL Ucuz Otobüs Bileti Tahmini Fiyatı
1.471 KM Mesafe
Esadaş Popüler Firma
16 Saat 50 Dakika Sefer Süresi

En Ucuz İzmir Erzurum Otobüs Biletleri

İzmir
Erzurum
TL1.300

Erzurum Popüler Otobüs Biletleri

Erzurum Kalkışlı Otobüs Biletleri

Erzurum Varışlı Otobüs Biletleri

Sıkça Sorulan Sorular
İzmir Erzurum arası otobüs yolculuğu 16 ila 17 saat arası değişiklik gösterir.
İzmir Erzurum otobüs bileti fiyatları ortalama 1250 TL'dir.
En ucuz İzmir Erzurum otobüs bileti için Bilet Dükkanı'nda otobüs firmalarını ve fiyatlarını karşılaştırabilir, erken rezervasyon ve kampanya fırsatlarını değerlendirerek en uygun fiyatla biletinizi satın alabilirsiniz.
İzmir'den Erzurum giderken; Manisa, Balıkesir, Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Çankırı, Kastamonu, Çorum, Amasya, Tokat, Sivas ve Erzincan'dan geçilir.

Sizin İçin Hazırladıklarımız

Avantajlı İzmir Erzurum Otobüs Bileti

Batıdan doğuya yapılan yolculukların en güzeli: İzmir Erzurum otobüs bileti hakkında tüm merak ettiklerini Bilet Dükkanı web sayfasında bulabilir ve en uygun fiyatlara biletini alabilirsin. İzmir'den Erzurum otobüs bileti ile gerçekleştireceğiniz yolculuk öncesi sitemiz üzerinden Erzurum otelleri ve araç kiralama hizmetlerinden de faydalanabilirsiniz.

Erzurum Otobüs Seyahati Hakkında


İzmir Erzurum otobüs bileti almayı düşünenler yolculuğun ne kadar süreceğini merak etmektedir. İzmir’den Erzurum’a otobüsle gitmek en uzun süren ulaşım olsa da kimilerine göre de bir o kadar güvenli. İzmir Erzurum otobüs yolculuğu 19 saat – 22 saat arası sürüyor. İzmir Erzurum otobüs bileti satan firmalardan bazıları: Kamil Koç, Aras Seyahat, Esadaş Turizm, Mek Ağrı Dağı Turizm, Bizim Iğdır Turizm, Ağrı Vip Turizm ve Kars Kalesi.

İzmir Erzurum Otobüs Bileti Fiyatları


İzmir Erzurum otobüs bileti satan tüm firmaların ücreti Ocak 2024 itibariyle 1.300 TL olarak güncellenmiştir.

İzmir Otogar’a Nasıl Gidilir?


En konforlu ve hızlı şekilde İzmir Otogar’a nasıl gidilir diye merak eden İzmir Erzurum otobüs bileti sahipleri taksiye binebilir ya da Bilet Dükkanı’ndan İzmir araç kiralama ve özel transfer işlemlerinden birini yapabilir. 

Bornova’da, şehir merkezine yakın bir noktada yer alan İzmir Otogar’a gitmek için 54, 204, 227, 302, 555 ve 800 numaralı ESHOT belediye otobüslerine de binebilirsin. Otobüslerde temassız özelliği olan kredi kartları geçerlidir. Yine ESHOT dolmuşlarına binip otogara gitmek de sıklıkla tercih ediliyor. Adliye, Eski Çamlık, Şaraphane – Yeşildere, Karabağlar Mezarlık, Osmangazi, Işıkkent – Toki ve Cengizhan’dan kalkan dolmuşlar Yeni Garaj’a gidiyor.

Erzurum Otogar’dan Şehir Merkezine Ulaşım

Erzurum Şehirlerarası Otobüs Terminali şehir merkezinde yer alıyor. Otogardan şehrin dilediğin noktasına gitmek için terminalden kalkan taksilere binebilir ve Bilet Dükkanı’ndan en uygun fiyatlara Erzurum Otogar araç kiralama ve transfer işlemlerinden birini yapabilirsin. Sağladığımız kampanyalara göz atıp araç kiralama işlemi yaparsan, Erzurum seyahatin boyunca ulaşım sıkıntısı çekmeden şehrin dilediğin yerine gidebilirsin. G4/A numaralı belediye otobüsleri de otogardan Erzurum şehir merkezine gidiyor.

Erzurum’da Gezilecek 5 Yer

Doğal güzelliklerinden tarihi zenginliğine, Doğu Anadolu bölgemizin en büyük şehri Erzurum’da gezilecek 5 yer:

  1. Palandöken

    Özellikle son yıllarda sömestr tatili yapmak için çocuklu aileler Erzurum’daki Palandöken Kayak Merkezi’ne gelmeyi tercih ediyor. Erzurum’un sert ve karasal hava şartlarından dolayı yılın neredeyse yarısında kayak yapmaya elverişli olan Palandöken’de ayrıca teleferiğe binebilir ya da yamaç paraşütü yapabilirsin! En güzel Palandöken otelleri için Bilet Dükkanı web sayfasını ziyaret etmeyi unutma!

  2. Çifte Minareli Medrese

    Adını üzerindeki iki minareden alan, halk arasında Hatuniye Medresesi olarak da bilinen Çifte Minareli Medrese’nin inşaatı 38 yılda tamamlanmış. Anadolu Selçuklu mimarisinin en güzel örneklerinden olan medreseyi 1. Alaeddin Keykubad, kızı Hüdavent Hatun için yaptırmış. Dış cephesi kadar iç mekan da ince işçilikle yapılmış ve günümüze kadar iyi bir şekilde korunmuştur. 

  3. Erzurum Tabyaları

    Anadolu’nun en zorlu savaşlarından biri olan ve 2 sene süren Osmanlı – Rus Savaşı döneminde bölgeyi Ruslardan korumak için toplamda 22 adet tabya inşa edilmiş. Stratejik olarak büyük öneme sahip bu tabyalar aynı zamanda eğitim bölgesi, barınak, pusula odası, yemek yenecek alanlar ve karargah binaları olarak da kullanılmıştır. Fazla vakti olmayanlar en meşhur tabya olan Aziziye’yi gezebilir. Onun dışında diğer tabyalar: Mecidiye Tabyası, Palandöken Tabyaları, Kiremitlik Tabyaları, Ahali Tabya, Gez Tabya, Toparlak Tabya, Ağzıaçık Tabya, Sivişli Tabya, Büyük Höyük Tabyası, Küçük Höyük Tabyası, Uzunahmet Tabya, İlave Tabya, Dolangez Tabya, Çobandede Tabyası, Tafta (Şahappaşa) Tabya ve Karagöbek Tabyası.

  4. Erzurum Kalesi

    Anadolu’nun hemen hemen her şehrinde tarihi bir kale vardır, Erzurum’da da şehrin tarihiyle ilgili önemli bilgilerin sunulduğu Erzurum Kalesi var! Ülkemizdeki en eski şehirlerden biri olan Erzurum’un kalesi de çok eski, neredeyse 4500 yıllık. Kalenin surları Urartular tarafından, içi ise Bizanslılar tarafından yapılmıştır. Osmanlı imparatorluğu döneminde ise Çeşme ve türbenin ilave edildiği kaleye 1877 yılında gösterişli bir saat kulesi inşa edilmiş.

  5. Tortum Gölü ve Tortum Şelalesi

    Tarihi mekanları gezip biraz doğayla baş başa kalalım diyenlerin Erzurum’daki ilk adresi Tortum Gölü ve Tortum Şelalesi. Türkiye’deki en büyük heyelan set gölü olma özelliği taşıyan Tortum Gölü’nün çevresi yaz aylarında serinlemek isteyenlerin tercihi. Göle dökülen şelale ise 48 metre yükseklikten akıyor. Gölü ve şelaleyi seyretmek için en güzel nokta cam seyir terası.

Erzurum’da Ne Yenir?


Sırf Doğu Anadolu’nun en güzel lezzetlerinin tadına bakmak için bile İzmir Erzurum otobüs bileti alan pek çok tatil sever var! Erzurum’da ne yenir diye merak edenleri böyle alalım:

  • Lor Dolması: Karalahana yapraklarından hazırlanan bu leziz sarmanın sırrı iç malzemesinde: lor peyniri, kaymak ve bulgur.
  • Erzurum Ketesi: Erzurum kahvaltılarının vazgeçilmezi kete mayalı ve pofuduk yapısıyla yedikçe yediren hamur işlerinden, yerken fazla kaçırmayın ☺
  • Su Böreği: Ülkemizin geneline mal olmuş Su Böreği’nin bir de Erzurum usulü olanını denemelisin. Yöreye özgü peynirle yapılan börek ağızda eriyor.
  • Cağ Kebabı: Erzurum’un şüphesiz en popüler lezzetli, ünü dünyaya açılmış Cağ Kebabı’nın hası Oltu ilçesinde yenir!