Ankara - Erzurum Otobüs Bileti Genel Bilgileri

750 TL Ucuz Otobüs Bileti Tahmini Fiyatı
872 KM Mesafe
VanGölü Turizm Popüler Firma
10 Saat 7 Dakika Sefer Süresi

En Ucuz Ankara Erzurum Otobüs Biletleri

Ankara
Erzurum
TL750

Erzurum Popüler Otobüs Biletleri

Erzurum Kalkışlı Otobüs Biletleri

Erzurum Varışlı Otobüs Biletleri

Ankara - Erzurum Otobüs Seferi Olan Firmalar

Sıkça Sorulan Sorular
Ankara Erzurum arası otobüs yolculuğu 9 ila 10 saat arası değişiklik gösterir.
Ankara Erzurum otobüs bileti fiyatları ortalama 750 TL'dir.
En ucuz Ankara Erzurum otobüs bileti için Bilet Dükkanı'nda otobüs firmalarını ve fiyatlarını karşılaştırabilir, erken rezervasyon ve kampanya fırsatlarını değerlendirerek en uygun fiyatla biletinizi satın alabilirsiniz.
Ankara'dan Erzurum'a giderken; Kırıkkale, Yozgat, Sivas ve Erzincan'dan geçilir.

Sizin İçin Hazırladıklarımız

Ankara Erzurum Otobüs Bileti


Doğu Anadolu’nun en büyük şehri, Dadaşlar Diyarı Erzurum dört mevsimin ayrı keyifli geçtiği nadide şehirlerimizden. İster sömestrde kayak tatili için, ister yazın yeşillenen yaylaları için gelmiş ol, Ankara Erzurum otobüs bileti almak için Bilet Dükkanı’nı ziyaret etmeyi unutma! Erzurum otobüs seyahati hakkında hazırladığımız içeriklere de yine web sitemizden ulaşabilirsin.

Ankara'dan Erzurum otobüs bileti ile gerçekleştireceğiniz yolculuk öncesi Bilet Dükkanı'nı ziyaret edebilir, Erzurum otelleri ve araç kiralama hizmetleri hakkında detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Erzurum Otobüs Seyahati Hakkında


Eğer Ankara’dan Erzurum’a otobüsle gitmek istiyorsan yolculuğun 11 saat 45 dakika – 13 saat 30 dakika arasında sürecektir. Ankara Erzurum otobüs bileti satan firmalardan bazıları: Esadaş Turizm, Aras Seyahat, Ağrı Seç Turizm, Mek Ağrı Dağı Turizm, Ağrı Vip Turizm, Vangölü Turizm, Öz Erciş Seyahat, Öz Doğu Kars, Turgutreis Turizm, Vanyolu Seyahat, Can Ardahan, Özlem Van Tur, Özlem Ardahan ve Bizim Iğdır Turizm.

Ankara Erzurum Otobüs Bileti Fiyatları


Ankara Erzurum otobüs bileti fiyatları 2023 Aralık ayı itibariyle firmadan firmaya, 550 TL – 750 TL arasında değişiklik gösteriyor.

AŞTİ Otogar’a Nasıl Gidilir?


Ankara şehir merkezinde, Konya Yolu üzerinde yer alan AŞTİ Otogar’a nasıl gidilir diye merak ediyorsan sorularını bu başlıkta yanıtladık. Taksiye binerek, araç kiralayarak ya da transfer araçla otogara gitmek en konforlu ve hızlı yol. Araç kiralama ve transfer işlemlerin için Bilet Dükkanı’nı ziyaret edebilirsin.

Bütçeyle seyahat eden Ankara Erzurum otobüs bileti sahipleri ise EGO belediye otobüsleri ya da Ankaray’a binebilirler. Şehrin banliyö tren hattı Ankaray AŞTİ’ye bağlanıyor, Ankaray’a bağlanmak için de Kızılay metrosunda inebilirsin. Otobüslerden de 104 – 2 ve 157 – 3 numaralı otobüsler Gölbaşı – Akköprü – Ulus hattında; 442 – 3 numaralı otobüsler Güvenpark ve Pursaklar hattında; 479 Uyanış-Beştepe, 419-5 Aktepe-Yüzüncü Yıl ve 158 Aşti-Haymana hattında hizmet veriyor.

Erzurum Otogar’dan Erzurum Şehir Merkezine Ulaşım


Şehir merkezinde yer alan Erzurum Şehirlerarası Otobüs Terminali’nden Erzurum’un dilediğin noktasına en kısa sürede gitmek için taksiye binebilir ya da Bilet Dükkanı’ndan araç kiralama ve transfer işlemi yapabilirsin. Araç kiralamak Erzurum seyahatin boyunca sana büyük kolaylık sağlayacaktır.

Daha ucuz bir seçenek arıyorsan G4/A numaralı belediye otobüsüne binerek otogardan Erzurum şehir merkezine gidebilirsin.

Erzurum’da Gezilecek Tarihi Yerler


İmkanı olan herkesin hayatında en azından 1 kere görmesi gereken bir yer olan Erzurum zengin tarihiyle görenleri büyülüyor. Milli Mücadele döneminde meşhur Erzurum Kongresi’ne ev sahipliği yapmasıyla da önemli şehirlerimizden biri Erzurum. Ankara Erzurum otobüs bileti sahipleri için Erzurum’da gezilecek tarihi yerler arasında en popüler olanları sıraladık:

  • Erzurum Kalesi: Bizans İmparatorluğu döneminde yapılan kale Selçuklu ve Osmanlı zamanında restore edilmiş, ancak surların tarihi M.Ö. 2500lü yıllara kadar dayanıyor. Kalede yer alan Saat Kulesi ise 1877 yılında İngilizlerin şehre armağanı.
  • Erzurum Tabyaları: 19. Yüzyılda Osmanlı – Rus savaşı süresince bölgeyi savunma amacıyla yapılan tabyalardan en meşhuru Aziziye Tabyası. Toplamda 22 adet olan tabyalar karargah binası, barınak, pusu odası, yemek odası gibi farklı amaçlarla kullanılmış.
  • Çifte Minareli Medrese: Anadolu Selçuklu mimarisinin en güzel örneklerinden olan bu medrese halk arasında Hatuniye Medresesi olarak da biliniyor, çünkü 1. Alaeddin Keykubad’ın kızı Hüdavent Hatun’un anısına yaptırılmış.

Erzurum’da Gezilecek 5 Yer


Tarihi zenginliğiyle olduğu kadar doğal güzellikleriyle de büyüleyen Erzurum’da gezilecek 5 yer:

  1. Palandöken Kayak Merkezi

    Her ne kadar doğuda olduğu için kış ayları sert geçse de kayak severlerin uğrak mekanı Palandöken Erzurum’da yer alıyor. Öyle ki kayak sezonu burada kışın dışına çıkarak 5 – 6 ay sürüyor! Yerli ve yabancı turistlerin son yıllarda sık sık geldiği Palandöken’de kayak sevmeyenler için yamaç paraşütü imkanı da var, karlar üzerinde havada süzülmek unutulmaz bir deneyim olabilir.

  2. Tortum Gölü ve Tortum Şelalesi

    Türkiye’nin en büyük heyelan set gölü olan Tortum Gölü Erzurum’un Uzundere ilçesinde yer alıyor. Gölü seyredebileceğin en keyifli nokta ise 200 metre yükseklikteki cam seyir terası. Göle akan Tortum Şelalesi ise seni Erzurum’un yaz aylarındaki sıcak havasından kurtarmak için bekliyor. Gölün çevresinde yürüyüş ve piknik yapılabiliyor.

  3. Narman Peri Bacaları

    2019 yılında sit alanı olarak ilan edilmiş Narman Peri Bacaları Kırmızı Periler Diyarı olarak da biliniyor. Kapadokya’dan farklı olarak buradaki peri bacaları volkanik değil, tortul yapıya sahip. Günbatımında harika manzaralara sahne olan Narman Peri Bacaları Narman – Pasinler yolu üzerinde konumlanıyor.

  4. Lala Mustafa Paşa Cami

    Şehrin kalbindeki Lala Mustafa Paşa Cami Mimar Sinan’ın şehre armağanı. 1562 yılında yapılan cami aynı zamanda şehrin ilk Osmanlı mimarisine sahip camisi.

  5. Öşvank Kilisesi

    Yüzyıllar boyunca farklı medeniyetlerin bir arada yaşadığı Erzurum’da Hristiyan nüfus da önemli yer tutuyordu. Vaftizci Yahya’nın anısına yapılmış bu görkemli kilise içerisinde sütunlar, freskler ve dini resimlerle dolu.

Erzurum’da Ne Yenir?


Erzurum mutfağı da elbette bu çok kültürlü ortamdan etkilenerek beslenip zenginleşmiş. Erzurum’da ne yenir diye soranlar için: 

  • Cağ Kebabı
  • Erzurum Ketesi
  • Çiriş
  • Patates Borani
  • Aşotu Çorbası
  • Kadayıf Dolması