İstanbul - Hakkari Uçuş Bilgileri

1185,10 TL Ucuz Uçak Bileti Tahmini Fiyatı
1328 KM Mesafe
Türk Hava Yolları Popüler Havayolu
1 Saat 40 Dakika Uçuş Süresi

Hakkari Ortalama Sıcaklık

Gün
Minimum Sıcaklık
Maximum Sıcaklık
Hava Durumu
17 Mayıs 2024 Cuma
Min: 0ºC
Maks: 12ºC
Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
18 Mayıs 2024 Cumartesi
Min: 1ºC
Maks: 12ºC
Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
19 Mayıs 2024 Pazar
Min: 1ºC
Maks: 11ºC
Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
20 Mayıs 2024 Pazartesi
Min: 3ºC
Maks: 15ºC
Güneşli
21 Mayıs 2024 Salı
Min: 3ºC
Maks: 15ºC
Güneşli

En Ucuz İstanbul - Hakkari Uçak Biletleri

Türk Hava Yolları
İstanbul
İstanbul Havalimanı
Hakkari
Hakkâri Yüksekova Selahaddin Eyyûbî Havalimanı
TL1.185
AnadoluJet
İstanbul
Sabiha Gökçen Havalimanı
Hakkari
Hakkâri Yüksekova Selahaddin Eyyûbî Havalimanı
TL1.734
Sıkça Sorulan Sorular
İstanbul Hakkari arası hava yolu ile 1 saat 40 dakika sürmektedir.
İstanbul Hakkari karşılıklı uçuşlarınızı İstanbul Havalimanı, Sabiha Gökçen Havalimanı ve Hakkâri Yüksekova Selahaddin Eyyûbî Havalimanı üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.
İstanbul Hakkari en ucuz uçak bileti 1185,10 TL’den başlamaktadır.
İstanbul Hakkari arası yaygın olarak THY, Pegasus ve AnadoluJet gibi hava yolu firmaları hizmet veriyor.
Hızlı Erişim
Şehir Merkezinden İstanbul Havalimanlarına Nasıl Gidilir?
Hakkari’de Gezilecek Yerler
Hakkari Kaç Günde Gezilir?
Hakkari’de Yapılacak Aktiviteler
Hakkari’de Ne Yenir?

Doğu Anadolu Bölgesi’nin en doğusunda bulunan Hakkari doğuda İran, güneyde Irak, batıda Şırnak ve kuzeyde Van ile komşudur. Hakkari’de merkez ilçe olsa da şehrin en yoğun nüfusa sahip ilçesi Yüksekova’dır. Türkiye’nin en doğusunda olan Hakkari, boy boy dağların bulunduğu, engebeli bir coğrafya üzerinde yer almaktadır. Dağlık bir arazide bulması nedeniyle Hakkari’de sert bir karasal iklim vardır. Hakkari’de yılın çoğunluğunda kar vardır ve gece ile gündüz arasındaki sıcaklık farkı da epey fazladır. Geçimini öncelikli olarak hayvancılıktan sağlayan Hakkari’de tarım faaliyetleri de yapılmaktadır; şehir sanayi alanında ise en geri kalmış yerlerden biridir. Tarihi geçmişi Paleolitik Çağ’a kadar uzanan Hakkari’nin bilinen ilk adı Çölemerik’tir. Hakkari çevresine ilk olarak M.Ö 6. yüzyılda Urartular egemen olmuş daha sonra da Asurlular, Medler, Persler, Araplar, Romalılar, Bizanslılar, Selçuklular, İlhanlılar, Safeviler ve Osmanlılar hakim olmuştur. Osmanlı İmparatorluğu’nun sınırlarına dahil olduktan sonra ilk kez Hakkari olarak anılmaya başlanan şehir, Cumhuriyetin ilk yıllarında Van’ın bir ilçesiyken 1936 senesinde il statüsüne kavuşmuştur. Türkiye’nin en doğu noktası olan Hakkari’ye ulaşım sağlamak isterseniz Hakkari Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanı’na Bilet Dükkanı sitesinden en uygun fiyata İstanbul Hakkari uçak bileti alabilirsiniz. Seyahate çıkmadan önce sitemizde hazırlamış olduğumuz Hakkari hakkındaki, Hakkari’de ne yenir ve Hakkari’de gezilecek yerlerle ilgili bilgi veren rehber yazımızdan yararlanabilirsiniz.

Şehir Merkezinden İstanbul Havalimanlarına Nasıl Gidilir?


İstanbul’da biri Anadolu diğer Avrupa yakasında olmak üzere 2 havalimanı hizmet vermektedir. Şehir merkezinden İstanbul havalimanlarına nasıl gidilir bilmiyorsanız rehber yazımızı okuyarak hemen öğrenebilirsiniz.

Şehir Merkezinden Sabiha Gökçen Havalimanı’na Metro ile Ulaşım


Sabiha Gökçen Havalimanı’na M4 Kadıköy - Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattını kullanarak kolaylıkla ulaşım gerçekleştirebilirsiniz. İlk durak olan Kadıköy’den bindiğinizde havalimanına varmanız 1-1.5 saat arasında sürmektedir. Avrupa yakasından ulaşım sağlamaya çalışıyorsanız en yakın Marmaray durağından trene binip Ayrılık Çeşmesi’ne gelebilir, buradan M4’e aktarma yapabilirsiniz.

Şehir Merkezinden Sabiha Gökçen Havalimanı’na Otobüs ile Ulaşım


Sabiha Gökçen Havalimanı’na giden birçok otobüs hattı vardır. Bunlar: E3 4. Levent Metro, SG2 Taksim, 122H 4. Levent-Yenişehir, E9 Bostancı, E10 Kadıköy-Kurtköy, E11 Kadıköy, 16S Uzunçayır Metrobüs, SG1 Kadıköy, 130H Tuzla Deniz Harp Okulu ve 132 H Pendik YHT şeklindedir.

Şehir Merkezinden Sabiha Gökçen Havalimanı’na Havabus Otobüsleri ile Ulaşım


Eskiden Havaş olarak tanınan otobüslerin aynısı olan Havabus otobüsleri Taksim-Divan Hotel, Kadıköy Rıhtım ve Yenisahra Metro olmak üzere 3 farklı yerden hareket etmektedir.

Şehir Merkezinden Sabiha Gökçen Havalimanı’na Taksi ile Ulaşım


İstanbul’da bulunduğunuz yerden rahat ve hızlı bir şekilde havalimanına gitmek istiyorsanız 7/24 hizmet veren taksilerle direkt ulaşım sağlayabilirsiniz. Ancak taksi ile yapacağınız yolculuk diğerlerinden daha pahalı olacsktır.

İstanbul Havalimanı’na Otobüs ile Ulaşım


İstanbul Havalimanı’na İETT’ye bağlı olan otobüslerle farklı birkaç hat üzerinden ulaşım sağlayabilirsiniz. Bunlar: H-1 Mahmutbey Metro, H-2 Mecidiyeköy, H3- Halkalı, H-6 Mescid-i Selam-Arnavutköy, H-7 Alibeyköy Cep Otogarı, H-8 Hacıosman-Sarıyer, H-9 Cevizlibağ otobüs hatlarıdır.

İstanbul Havalimanı’na Havaist ile Ulaşım


Şehir içinde çeşitli noktalardan kalkan Havaist otobüsleri ile kolaylıkla İstanbul Havalimanı’na gidebilirsiniz. Havaist otobüsleri ile: İST-1 Yenikapı, İST-2 Beylikdüzü-Çatalca, İST-3Otogar, İST-4 Bakırköy, İST-5 Beşiktaş, İST-7 Kadıköy, İST-8 Pendik, İST-15 Avcılar Metrobüs-Bahçeşehir, İST-17 Halkalı İstasyon-Başakşehir, İST-19 Taksim ve İST-20 Sultanahmet hatları üzerinden havalimanına ulaşım sağlamaktadır.

İstanbul Havalimanı’na Taksi ile Ulaşım


Bulunduğunuz yerden şehri dolanmadan direkt olarak İstanbul Havalimanı’na ulaşım sağlamak istiyorsanız 7/24 hizmet veren taksilere binmeyi tercih edebilirsiniz. Taksi ile yapacağınız yolculuğun süresi trafik durumuna göre değişiklik gösterecek olsa da dolanmadan gideceği için daha kısa olacaktır. Ancak taksi ile yolculuk yapmanın diğer seçeneklerden çok daha pahalı olduğunu da unutmamakta fayda var.

Hakkari’de Gezilecek Yerler


Doğu Anadolu Bölgesi’nin en doğu noktasında yer alan Hakkari görülmesi gereken pek çok tarihi ve doğal güzelliğe ev sahipliği yapmaktadır. Yapacağınız birkaç günlük seyahatinizde Hakkari’de gezilecek yerleri sizler için tanıttık.

Hakkari Kilim Müzesi


Hakkari Valiliği’nin bu yöredeki önemli bir değer olan kilim dokumasının yok olmaması için yürüttüğü projelerin sonucunda kurulmuş olan Hakkari Kilim Müzesi’nde kilim dokunmakta ve el yapımı dokunan kilimler satılmaktadır.

Nehir Taş Köprü


1898 yılında Şeyh Muhammed Sıddık tarafından inşa edilen Nehir Taş Köprü yüksek dağların arasında kalan bir vadide yer almaktadır. 21 metre yüksekliğe ve 11 metre uzunluğa sahip olan Nehir Taş Köprü, bulunduğu bölgenin en eski tarihi eserlerinden biridir.

Meydan Medresesi


Kale altı mezarlığının doğusunda kalan düzlüğe kurulmuş olan Meydan Medresesi İzzeddin oğlu İbrahim Bey tarafından 1700-1701 yıllarında inşa ettirilmiştir.

Sümbül Dağı


Sümbül Dağı 3467 metre yüksekliğe sahiptir ve dağ kayak, tırmanış, doğa yürüyüşü gibi doğa sporları yapmak için uygundur.

Cennet Cehennem Vadileri


Hakkari’nin en ilgi çekici yerlerinden biri olan Cennet Cehennem Vadileri Hakkari şehir merkezinin 45 km uzağında yer almaktadır. 3500 rakımda, 4 mevsimin bir arada yaşandığı vadilerin bir yanı buzullarla kaplıyken bir yanında rengarenk çiçekler açmaktadır.

Mergan Vadisi


Mergan vadisi yeşilin onlarca tonunu görebileceğiniz, doğa harikası gibi bir yerdir. Özellikle yaz aylarında Mergan Vadisi’ne gelerek bunaltıcı sıcaklardan kaçabilir, buz gibi suyu sayesinde biraz olsun ferahlayabilirsiniz.

Zap Vadisi


Hakkari’nin en popüler yerlerinden biri olan Zap Vadisi, Akdeniz iklimine benzer bir mikro iklime sahiptir. Buradaki Akdeniz iklimi nedeniyle de pek çok çeşitte bitki örtüsü yer almaktadır. Elverişli iklimi sayesinde Zap Vadisi’nde erik, dut, ceviz ve nar gibi birçok meyve yetiştirilebilmektedir.

Ore Şelalesi


Hakkari bölgesinin en değerli yerlerinden olan Ore Şelalesi özellikle yaz aylarında gidilmeyi tercih edilen, insana ferahlık sağlayan doğal bir güzelliktir.

Hakkari Kaç Günde Gezilir?


Hakkari’ye gittiğinizde uğramadan dönmemeniz gereken hem tarihi açıdan önemli hem de doğal güzellik bakımından değerli yerler bulunmaktadır. tüm bu yerleri görebilmek için Hakkari kaç günde gezilir diye soruyorsanız tam da doğru adrestesiniz. Özellikle gezebileceğiniz doğal yerler şehir merkezinden uzakta yer alabildiği için buralara gitmek, gezmek ve dönmek gün içerisinde biraz zamanınızı alacak olabilir. Hakkari’nin en uzak yerleri de dahil olmak üzere her yerini eksiksiz gezmek isteyenler için en ideal seyahat süresi 4-5 gündür.

Hakkari’de Yapılacak Aktiviteler


Sahip olduğu coğrafi yapı nedeniyle pek çok doğa sporunu gerçekleştirmeye elverişli olan Hakkari’de yapılacak aktiviteler arasında rafting, tırmanış, kayak, trekking, bisiklet turu, yamaç paraşütü ve tabi ki tarihi ve kültürel geziler bulunmaktadır.

Hakkari’de Ne Yenir?


Bulunduğu coğrafi konum sebebiyle farklı pek çok kültüre ev sahipliği yapmış olan Hakkari’nin bu özelliği mutfağına da yansımıştır. Temel geçim kaynağının hayvancılık olduğu Hakkari’de yöresel yemeklerde etin yeri de ayrıcalıklıdır. Yapacağınız gezi boyunca Hakkari’de ne yenir sizler için tanıttık.

Kemikli Kavurma: Hakkari’de en beğenilen et yemeklerinden biri olan kemikli kavurma kuzu ya da koyun eti kullanılarak yapılmaktadır. Yemeği hazırlarken et kendi yağı ve kemik suyu ile pişirilmektedir.

Parmak Kebabı: Hakkari’nin Yüksekova ilçesinden çıkan parmak kebabı, adını parmak şeklinde kesilen sebzelerden almaktadır. Yemeğin ana malzemesi patlıcandır ve yanında yeşil biber, domates, soğan, patates ve kuşbaşı et de yer almaktadır.

Tandır Ekmeği: Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde sıklıkla tüketilen tandır ekmeği Hakkari’de de oldukça sevilmektedir. Özellikle et yemeklerinin yanında tüketilen tandır ekmeği özel tandır fırınlarında odun ateşinde pişirilmektedir.

Yüksekova Kebabı: Hakkari’nin en sevilen yöresel yemeklerinden biri olan Yüksekova kebabının özelliği kuyruk yağı kullanılmasıdır. Tepside, fırında ya da tavada pişirebileceğiniz bu kebap kıyma, biber, maydanoz ve baharatlarla hazırlanmaktadır.

Corti Aşı: Hakkari’de corti küçük küçük doğranmış lahana turşusuna denmektedir ve corti aşı da bu lahana turşusundan yapılan yemeğe denmektedir. Corti aşının içerisinde corti, buğday, sarımsak, acı biber turşusu ve kemikli et vardır.

Doleme: Hakkari yöresine ait bir bal kabağı ile hazırlanan kıymalı bir yemek olan doleme bu yörede oldukça beğenilmektedir. Doleme yemeği kıyma, pirinç, bal kabağı ile hazırlanıp domates, biber salçası, tereyağı ve çeşitli baharatlar ile pişirilmektedir.

Doğaba: Yapımı epey zahmetli olan doğaba Hakkari yemekleri arasında oldukça önemli bir yer tutmaktadır. Doğabanın içinde buğday, süzme yoğurt, kemikli et, bulgur, kıyma ve un yer almaktadır.

Çukurca Tahini: Ülke çapında kalitesi ile tanınan Çukurca susamının kısık ateşte kavrulup asırlık değirmenlerde öğütülmesiyle elde edilen tahini kesinlikle denemelisiniz.