İstanbul - Sinop Uçuş Bilgileri

672 TL Ucuz Uçak Bileti Tahmini Fiyatı
527 KM Mesafe
Türk Hava Yolları Popüler Havayolu
1 Saat 20 Dakika Uçuş Süresi

Sinop Ortalama Sıcaklık

Gün
Minimum Sıcaklık
Maximum Sıcaklık
Hava Durumu
25 Nisan 2024 Perşembe
Min: 14ºC
Maks: 19ºC
Parçalı Bulutlu
26 Nisan 2024 Cuma
Min: 13ºC
Maks: 15ºC
Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
27 Nisan 2024 Cumartesi
Min: 12ºC
Maks: 14ºC
Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar
Min: 13ºC
Maks: 14ºC
Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
29 Nisan 2024 Pazartesi
Min: 13ºC
Maks: 14ºC
Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

En Ucuz İstanbul - Sinop Uçak Biletleri

Türk Hava Yolları
İstanbul
İstanbul Havalimanı
Sinop
Sinop Havalimanı
TL672
Sıkça Sorulan Sorular
İstanbul Sinop arası havayolu ile 1 saat 20 dakika sürmektedir.
İstanbul Sinop karşılıklı uçuşlarınızı İstanbul Havalimanı, Sabiha Gökçen ve Sinop Havalimanı üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.
İstanbul Sinop en ucuz uçak bileti 672,00 TL’den başlamaktadır.
İstanbul Sinop arası yaygın olarak THY, Pegasus ve AnadoluJet gibi hava yolu firmaları hizmet veriyor.
Hızlı Erişim
Şehir Merkezinden İstanbul Havalimanı'na Ulaşım
Şehir Merkezinden Sabiha Gökçen Havalimanı'na Ulaşım
Sinop Havalimanı'ndan Şehir Merkezine Ulaşım
Sinop'ta Gezilecek Yerler
Sinop'ta Ne Yenir?

Sinop adını mitolojiden, Irmak Tanrısı Asopos’un su perisi olan kızı Sinope’den alıyor. Bir rivayete göre Sinope güzelliği ile tanrı Zeus'un aklını başından alır. Zeus Sinope'e sahip olmak için her şeyi var. Aşkına karşılık verirse Sinop'un istediği ne varsa yapmaya hazır olduğunu söyleyen Zeus'tan korkan Sinope 'bana dokunma' der. Zeus da sözünü tutarak onu Karadeniz'in cenneti şimdiki Sinop'a bırakır. 

Bir diğer efsane de Sinop'un adını Amazon Kraliçesi Sinova'dan aldığı yönünde... Eeee tarihi bu denli eskiye dayanan bir şehirden de ancak böyle efsaneler çıkardı...

Türkiye'deki önemli liman kentlerinden olan Sinop, birçok medeniyetin uğrak yeri olmuş. Ülkenin en kuzeyinde yer alan Sinop coğrafi özellikleri nedeniyle Karadeniz'e gelip de görmeden gidilmeyen illerimizden. Doğasıyla büyüleyen Sinop nüfusunun çoğunluğunu göçmenler oluşturuyor. Huzuru seçenlerin tercih ettiği tatil lokasyonlarından olan Sinop'a gelmek isteyenler tarihe ve doğaya da doyacaklar.

Sinop'a yakınlığıyla İstanbulluların başlıca gezi noktası olan Sinop’a gitmek isteyen yolcular ekonomik ve güvenilir gidiş yöntemlerini sıklıkla soruyor. Yolcuların araştırmalarında ucuz, güvenilir ve kolaylık denince karşılarına ilk çıkacak olan online durak ise Bilet Dükkanı. Bilet Dükkânı sunduğu fırsatlar ve güvenilirlikle uçak bileti almada yolcuların yanında. Bilet Dükkânı sayesinde alınan ucuz İstanbul Sinop uçak bileti, huzurun adresi Sinop'ta unutulmaz anlar yaşatacak.

Şehir Merkezinden İstanbul Havalimanı'na Ulaşım


İstanbul Sinop'a uçak bileti alan yolcular şehir merkezinden “İstanbul Havalimanı'na nasıl gideriz?” sorusuna cevap aramak için Bilet Dükkanı'ndan yardım alabilir. 2018’de ilk uçuşunu gerçekleştiren İstanbul Havalimanı, dünyanın en iyi 10 havalimanı arasında yer alıyor. İstanbul Havalimanı içerisinde kütüphane, müze ve Türkiye’nin ilk spotter alanını da taşıyor. 40 bin araç kapasiteli otoparkı olan İstanbul Havalimanı şu an 90 milyon yolcu kapasitesine sahip fakat tüm operasyon altyapısının bitmesiyle yolcu kapasitesinin 120 milyonu bulması düşünülüyor. İşte İstanbul Havalimanı’na ulaşım seçenekleri…

Şehir Merkezinden İstanbul Havalimanı’na Otobüs İle Ulaşım


Şehir merkezinden İstanbul Havalimanı’na ulaşım yaklaşık 100 dakika sürerken ulaşım ise oldukça basit. Ulaşımını otobüslerle sağlamak isteyen yolcular İETT Belediye Otobüsleri ile bunu kolaylıkla halledebilir. H-1,H-2, H-3, H-6, H-7, H-8 ve H-9 numaralı hatlarla İstanbul Havalimanı’na ulaşım sağlanıyor. Ekonomik olmasından dolayı özellikle yerli turistler ve İstanbullular genelde İETT otobüsünü tercih ediyor.

Şehir Merkezinden İstanbul Havalimanı’na Havaist Otobüsü İle Ulaşım


İstanbul’un belirli noktalardan kalkan Havaist otobüsleriyle de İstanbul Havalimanı’na gidilir. HVİST-5, HVİST-6, HVİST-7, HVİST-8, HVİST-9, HVİST-10, HVİST-13, HVİST-14 ve HVİST-15 numaralı hatlarını içeren toplam 9 hat ile İstanbul Yeni Havalimanı’na ulaşım sağlanıyor. Valizler için bagaj imkanı olması konforlu bir ulaşım sağlarken taksi ve araç kiralamaya göre daha avantajlı bir ulaşım sağlıyor.

Şehir Merkezinden Sabiha Gökçen Havalimanı'na Ulaşım


Anadolu Yakası’nda yer alan Sabiha Gökçen Havalimanı, dünyanın en çok yolcu taşıyan havalimanları arasında yer alır. 41 milyon yolcu kapasitesi her yıl hem yurt içi hem de yurt dışında çok sayıda yolcuyu gitmek istediği yere ulaştırır. İstanbul Sinop uçak bileti alan yolcular Sabiha Gökçen Havalimanı’na şu şekilde ulaşır.

Şehir Merkezinden Sabiha Gökçen Havalimanı'na Metro İle Ulaşım


İstanbul trafiğine takılmak istemiyorum diyenlerin tercih genelde metro olur. Kadıköy’den başlayan yolculuk Sabiha Gökçen Havalimanı’na kadar sürer. Şehir merkezinden Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaşım ortalama bir saat sürer.

Şehir Merkezinden Sabiha Gökçen Havalimanı'na Otobüs İle Ulaşım


Şehir merkezinden Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaşım otobüs ile ekonomik bir şekilde sağlanır. İstanbul Sinop uçak bileti olan yolcular 132H, E-10, E-9, MR60 ve UM73 İETT hatlarıyla kolaylıkla Sabiha Gökçen Havalimanı’na gidebilir.

Sinop Havalimanı'ndan Şehir Merkezine Ulaşım


Bilet Dükkanı'ndan aldığınız İstanbul Sinop uçak biletiyle gelen yolcular “Sinop şehir merkezine nasıl giderim?' sorusuna yanıt arıyor. Sinop Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım; yolcu servisleri, taksi ve araç kiralama şeklinde gerçekleşir.

Sinop Havalimanı'ndan Şehir Merkezine Yolcu Servis Otobüsleri İle Ulaşım


Şehir merkezine 8 kilometre uzaklıkta olan Sinop Havalimanı'ndan merkeze gitmek isteyen yolcular ucuz ulaşım için halk otobüslerini tercih edebilir. Havalimanı çıkışında yolcuları karşılayan belediye otobüslerine yolcular 5 dakika yürüyerek erişebilir. Sinop Havalimanı'ndan şehir merkezine ulaşım ise yaklaşık yarım saat sürmekte.

Sinop Havalimanı'ndan Şehir Merkezine Taksi İle Ulaşım


Haftanın yedi günü yirmi saati aralıksız hizmet sunan taksiler konforundan vazgeçemeyenler için tercih edilen ulaşım yollarından biri. Otobüsleri beklemeden yapacağınız bu ulaşım türü sayesinde gideceğiniz yere hızlı bir şekilde varabilirsiniz.

Sinop Havalimanı'ndan Şehir Merkezine Araç Kiralama İle Ulaşım


Sinop Havalimanı'na inen yolcular hem rahat hem de şehri havalimanından itibaren keşfe başlamak isterlerse araç kiralama ile bunu kolaylıkla yapabilir. Havalimanı yolcu çıkışlarında bulunan Oto Kiralama Şirketlerinden araçlarını kiralayabilir.

Sinop'ta Gezilecek Yerler


Araştırmalara göre Türkiye'nin en mutlu şehri olan Sinop, gelenlere de aynı mutluluğu tattırıyor. Doğal güzellikleri ve tarihiyle ziyaretçilerine keyifli anlar yaşatan Sinop'ta gezilecek görülecek yerler uzun bir liste, uyarmadı demeyin. İşte İstanbul Sinop uçak bileti ile şehri ziyaret edenler için Sinop'un mutlaka gezilmesi gereken yerleri…

Arkeoloji Müzesi: Sinop'un en önemli gezgin mekanlarından olan Arkeolojİ Müzesi Türkiye'nin en eski müzesi olma özelliğini taşıyor. Söz konusu müzede Tunç devri, Helen, Bizans ve Osmanlı dönemine ait eserleri ziyaretçilere sunuyor. Dünya tarihinde bir yolculuk yapmal isteyen seyahatseverler Arkeoloji Müzesi'nden daha iyi bir seçeneğe sahip olamayabilirler.

Tarihi Sinop Cezaevi: Sinop'ta gezilecek yerlerden olan tarihi cezaevi Selçuklu döneminde iç kale olarak yaptırılmış.Ardından cezaevine dönüşen kale, Sabahattin Ali'nin de yattığı olarak da biliniyor.

Sinop Kalesi: Kimilerine göre M.Ö. 7 kimilerine göre M.Ö 8. yüzyılda inşa edilen kale kenti korumak için inşa edilmiş. Roma, Bizans ve Anadolu Selçukluları dönemlerinden onarılan kalede söz konusu imparatorlukların eserleri sergileniyor. Günümüzde hala özelliğini koruyan Sinop Kalesini medeniyetler arası geçişin en iyi örneklerinden. Tarihe yakından şahitlik etmek isteyenleri buraya alalım...

Diyojen Heykeli: Sinop şehrinin girişinde sergilenen Diyojen Heykeli, ünlü düşünür Diyojen'i tasvir ediyor. M.Ö. 412 yılında Sinop'ta doğan Diyojen, mutluluğun en basit biçimde yaşanarak bile elde edileceğini savunmuş. Diyojen'in böyle düşünmesinin sebebi mutluluk saçan Sinop diyebilir miyiz?

Erfelek Şelalesi: Tarihe doyduk biraz da doğaya doyalım diyenlere de bir tavsiye olarak Erfelek Şelalesi kendisini gösteriyor. Karadeniz turlarının uğrak yeri olan Erfelek Şelalesi kamp severlerin sıklıkla tercih ettiği bir lokasyon.

Hamsilos Tabiat Parkı: Üç tarafı denizlerle kaplı Sinop'a da böyle bir park yaraşırdı. Bir doğa harikası olan Hamsilos Tabiat Parkı Sinop'a gelip görmeden gidenlerde pişmanlık yaratacak kadar güzel. Gidilmesi ve görülmesi ısrarla tavsiye edilir.

Alaaddin Camii: Sinop'a gelen ziyaretçiler dini ziyaretler de bulunmak isterse medeniyetler şehrinde ona da yer var. Sinop'un en eski yapılarından olan Alaeddin Camii, Selçuklu sultanı Alaeddin Keykubat tarafından yapılmış. 1214 yılından günümüze gelen camii dini ambiyansının yanı sıra görkemiyle de ziyaretçilerini etkiliyor.

Balatlar Kilisesi: Sinop'ta 2000 yılından beri ziyaretçilerini ağırlayan Balatlar Kilisesi 3. yüzyılda Romalılar tarafından imparatorluk hamamı olarak var edilmiş. Hamamdan kiliseye ise Bizanslar tarafından 5. yüzyılda dönüştürülmüş. Medeniyetler arası geçişin en mukaddes örneklerinden olan Balatlar Kilisesi'ni ziyaret etmeden gitmeyin.

Sinop'ta Ne Yenir?

Gezerek ruhumuzu besledik sıra geldi midelere... Sinop'a gelen ziyaretçiler gezmek eylemini tamamladıktan sonra 'ne yiyelim?' sorusunu soruyor. O soruya da yine Bilet Dükkanı cevap veriyor.

Sinop Mantısı: Ülkemizin her bir köşesinde farklı yörelerden farklı mantı çeşitleri var ama Sinop mantısı ayrı bir parantezi hakkediyor. Klasik mantıya benzese de Sinop mantısı ceviz ve biberle hazırlanan sosuyla damaklarda şenlik yaratıyor.

Nokul: Sinoplular cevizi seviyor...Sinop'un ünlü hamurişlerinden olan nokul, içine konan ceviz, ıspanak, üzüm ve kıyma ile hazırlanan mükemmel bir lezzet.

Katlama: Tatarlardan Sinop mutfağına armağan bir tad... Tarifi basit lezzeti olağanüstü.

İçli Tava: Karadeniz'de olan bir şehrin mutfağında hamsi olmazsa olmaz. Hamsiler tavaya dizilir ardından kuru üzüm, maydonoz ve fıstık eklenerek daha önce yemediğinize pişma edecek bir lezzet ortaya çıkacak.

Islama: Sinop mutfağının vazgeçilmez lezzeti ziyaretçilerin de vazgeçilmez lezzeti oluyor. Hamurun içine Sinop mutfağının vazgeçilmesi ceviz ve tavuk konularak yapılan ıslama kelimelerle bile iştahı kabartıyor.

Sirkeli Pırasa: Vegan ve vejetaryenleri sevindirecek tat Sinop mıutfağından geliyor. Vegan ve vejetaryen ziyaretçilerin en çok muzdarip olduğu konu güzide yurdumuzun et temelli beslenme alışkanlığı olsa gerek. Sinop mutfağı bunu düşünmüş ve ortaya inanılmaz bir lezzet çıkarmış. Sirkeli pırasa da kızgın yağ içerisinde pırasa soğan ve sarımsağın uyumuyla ortaya çıkacak lezzet tüm ziyaretçilerin başını döndürecek.

Prenses Tatlısı: Bir tatlının ismi ancak bu kadar tatlı olabilirdi. Yemek istemeyeni ismiyle bile çeken bu lezzet iki tartolet arasına krem eklenerek yapılıyor. Bizden size tavsiye henüz meşhurlar listesine girmeyen bu tatlıyı ilk keşfedenlerden siz olun. Çünkü bu tatlıdan bir bomba çıkar....