Sinop Yakınlarındaki Uçuş Noktaları

Sizin İçin Hazırladıklarımız

Hızlı Erişim

Sinop Havalimanından Şehir Merkezine Ulaşım
Sinop’ta Gezilecek Yerler
Sinop’ta Ne Yenir?

Karadeniz’de yer alan Sinop şehri, efsaneye göre ismini kent adının kurucusu olarak kabul edilen aynı isimli Amazon kraliçesinden almıştır. Bilinen en eski adı ise Sinope’dir. Farklı medeniyetlerle iç içe büyümüş olan bu şehirde tarihi yerlerin önemi olduğu kadar doğa içinde yer alan birçok mekan da kesinlikle görülmesi gerekenler içindedir.

Sinop’a seyahat etmek istiyorsanız o halde sizin için en iyi alternatif Bilet Dükkanı. Sürekli sürdürmekte olduğu kampanyalar ile en ucuz Sinop uçak bileti bulmanın yanı sıra Bilet Dükkanı, Sinop’ta geçireceğiniz zaman için adeta size özel rehberlik imkanını da sağlıyor. Bilet dükkanı üzerinden uygun fiyatlı Sinop uçak bileti satın alırken, aynı zamanda Sinop’ta neler yapabileceğinize, nereleri gezebileceğinize ve nasıl yemek yiyebileceğinize dair bilgilere de yine Bilet Dükkanı üzerinden erişebilirsiniz.

Sinop Havalimanı'ndan Şehir Merkezine Ulaşım


Sinop Havalimanı, şehir merkezine 8 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. 1993 yılında sivil hava uçuş trafiğine açılan Havalimanı, iç hat ve aktarmalı dış hat uçuşların yapıldığı orta ölçekli bir havalimanıdır. Sinop Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşımlar belediye otobüsleri, taksiler ve araç kiralama ile yapılmaktadır. Sinop uçak bileti alan yolcular, bu imkanlarla şehir merkezine rahatlıkla gidebilir.

Sinop Havalimanı'ndan Şehir Merkezine Belediye Otobüsü ile Ulaşım


Sinop Havalimanı’na inen yolcular şehir merkezine olan ulaşımlarını şehir içi yolcu taşımacılığı yapan halk otobüsleri ile yapabilirler. Ancak bu otobüsler havalimanı nizamiye çıkışından geçmektedir. Şehir merkezi, Fen Fakültesi ve Cezaevi güzergâhı üzerinde yolcu taşımacılığı yapan otobüsler havalimanı önünden geçmektedir. Havalimanı gelen yolcu salonunun çıkışından nizamiye çıkışına yaklaşık 5 dakikalık bir yürüme sonrası gelebilir ve buradan şehir merkezine giden otobüslere binebilirsiniz.

Sinop Havalimanı'ndan Şehir Merkezine Taksi ile Ulaşım


Sinop Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşmanın en kolay yollarından biri elbette ki taksi ile yolculuk etmek olacaktır. Yolcu servisini beklemek istemeyen yolcular haftanın 7 günü 24 saat hizmet veren taksileri kullanarak ulaşımlarını hızlıca sağlayabilirler. Eşya yükünüz fazla ise ve daha hızlı bir şekilde şehir merkezinden havalimanına ulaşmak istiyorsanız taksi iyi bir alternatif olacaktır. Kalabalık ailelerin de tercih edebileceği taksiler, açılış ücreti ve kilometre başına ücret tarifesine sahip olduklarından dolayı öncesinden fiyat bilgisini danışmak mantıklı olabilir.

Sinop Havalimanı'ndan Şehir Merkezine Araç Kiralama ile Ulaşım


Yerel araç kiralama acentelerinden araç kiralayarak rahat bir şekilde havalimanından şehir merkezine ulaşabilirsiniz. Havalimanı terminal binası içerisinde bulunan araç kiralama acenteleri ile iletişime geçerek şehir merkezine kiraladığınız araç ile de erişebilirsiniz. Özellikle geniş aileler ya da eşya yükü fazla olan yolcular için araç kiralama mantıklı bir karar olabilir. Seyahatiniz boyunca araç kullanarak farklı yerlere daha rahat bir erişim isterseniz ve taksiye bağımlı kalmak istemiyorsanız bu yöntem sizin için doğru bir tercih.

Sinop’ta Gezilecek Yerler


Türkiye‘nin en kuzeyine yani İnceburun Feneri’ne sahip ilimizdir. Gerek tarihi gerekse doğa güzelliklerini bünyesinde barındıran bu eşsiz Karadeniz kentidir. Sinop, Karadeniz’in ortasında Boztepe Yarımadası’nın dar kısmına kurulmuştur. Bölgedeki en güzel limanlardan birine sahip olup, aynı zamanda en eski şehir unvanını da taşımaktadır. Ormanla iç içe geçen plajları ile yaz aylarında da ziyaret edebileceğiniz keyifli anlar sunuyor. Sinop uçak bileti ile şehre gelen ziyaretçilerin mutlaka görmesi gereken yerler işte karşınızda:

Aşıklar Caddesi: Güneş batarken ve yüzünüze sıcak bir rüzgar vururken siz diğer yandan kaldırımlara dikilmiş palmiyelerin altında yürüyüşünüzü yapıyorsunuz. Burada bulunan çay bahçelerinde biraz mola verip soluklanırken, yol boyunca kurulmuş olan dondurma, patates cipsi, hediyelik eşya, kitap ve çeşitli stantlara uğrayabilirsiniz.

Güzelyalı Plajı: Samsun-Sinop karayolundan başlayan Güzelyalı, şehir merkezine 5 kilometre uzaklıkta konumlanıyor. Yaklaşık olarak 30 kilometrelik bir alanda yapılmış olan düzenlemelerin ardından hem sahili hem denizi hem de günlük spor aktivitelerin yapılabileceği ekipmanlar, çocuk oyun alanları, bisiklet yolu ve kullanıma açılmış golf sahasıyla önemli bir cazibe merkezine dönüştürülmüştür.

Hamsilos Koyu: Merkez ilçeye 11 kilometre uzaklıkta yer alan Hamsilos Koyu, harika bir manzaraya ev sahipliği yapıyor olup Türkiye’nin tek fiyordu olma özelliğini taşıyor. Asıl adı Hamsolos ancak halk tarafından Hamsilos olarak adlandırılıyor. Fazla bilinirliliğe sahip olmayışından ötürü el değmemiş bakir güzelliğini hala korumakta.

Şahin Tepesi: Kefevi Mahallesi’nde yer alan Şahin Tepesi, şehrin tüm manzarasını ayaklar altına seren bir nokta olduğu için gelen ziyaretçiler tarafından sıkla uğranmakta. Eski dönemlerde gözetleme alanı olarak kullanılıyor olup daha sonrasında Amerika’nın Rusya’yı gözetlediği bir üs olmuştur.

İnceburun: İnceburun’un şöyle bir özelliği vardır ki oda, Türkiye’nin en kuzey noktası olmasıdır. Deniz seviyesinde 38 metre yükseklikte bulunuyor olup, Karadeniz’in hırçın dalgalarına adeta karşı duran kayalıkların tepesine inşa edilen fener yıl boyu birçok ziyaretçiyi ağırlamaktadır. 1863 senesinde yapılmış olan fener 12 metre uzunluğa sahiptir. İlçeye 20 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Kış aylarında kayalıkların üstünde buz tabakası oluştuğundan dolayı, dalgalar kulenin yükseliği kadar yukarılara çıkıyor demek yanlış olmaz. Akliman’a oldukça yakın olduğu için orada piknik yaptıktan sonra buraya gelip gezebilirsiniz.

Boztepe Burnu: Sinop merkez ilçenin büyük bir bölümünü kapsayan yarımada Boztepe Burnu ya da bilinen bir diğer adıyla Sinop Burnu, İnceburun üzerinden çıkan bir burun şeklinde görünmesinden dolayı bu şekilde adlandırılmış. Boydan boya 9 kilometre uzunluğa sahip olup, güneyinden Gerze, kuzeyinden ise Hamsilos Koyu’nun girişi, Akliman ve Başkaya Burnu görülebiliyor. Eski zamanlarda ada olarak bilinen Boztepe ile kara arasınındaki kanalın Selçuklular tarafından kapatıldığı anlaşılması üzerine konu açıklığa kavuşmuş. Ülkemizdeki tek doğal liman olma özelliğini elinde bulundurmakta.

Sinop’ta Ne Yenir?


Sinop mutfağı ülkemizin en özel lezzetlere sahip mutfağıdır. Kendine has özelliklere sahip olan bu mutfak, etli yemeklerden, hamur işlerine kadar oldukça çeşitli olarak karşımıza çıkmaktadır. Sinop ili tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Bu kültürel çeşitlilik Sinop mutfağını evrensel anlamda da ön plana çıkarmaktadır. Sinop yöresinde farklı çeşitlerde dağ bitkileri yetişmektedir. Bu bitkiler yemeklerde baharat olarak kullanılmaktadır. Bu doğal bitkiler ile yemekler bölgeye has ve özgün lezzetlerde oluşturulmaktadır. Sinop uçak bileti yolcularının burada deneyebilecekleri lezzetler ise sırasıyla şöyle:

Sinop Mantısı: Mantı, ülkemizin hemen her şehrinde severek yapılan ve afiyetle tüketilen hem doyurucu hem de besleyici yemek çeşitlerinden biri. Çoğunlukla Kayseri mutfağında ön plana çıkan mantının Sinop usulünü de denemek için bir fırsat! Çünkü mantı, Sinop’ta farklı ve bir o kadar da lezzetli bir versiyona sahip. Bu fark elbette yanına aldığı fındık ve fıstık tanelerinden de geliyor.

İçli Tava: İçeriği hamsi balığından oluşuyor. Burada en çok yapılan yemeklerden biridir. Hamsiler temizlendikten sonra tepsiye diziliyor ve ardından üzerine siyah kuru üzüm, maydanoz, soğan ve fıstık eklenerek hazırlanıyor.

Nokul: Sinop kahvaltılarının vazgeçilmez böreği Nokul’un görüntüsü bile ağız sulandırmakta. Sinop mutfağının hamur işi lezzetlerinden biridir. Un, yaş maya ve tuzla açılan hamura yerine göre kıyma, üzüm, ceviz ya da ıspanak ile eklenilen iç harçla beraber, günün her saatinde tüketebileceğiniz bir lezzet karşınıza çıkıyor.

Sirkeli Pırasa: Sinop mutfağında sıkça yapılan ve beğenilerek tüketilen bir yöresel yemek türüdür. Sirkeli pırasa yemeği, kızgın yağda pişirilen pırasanın içine soğan ve sarımsak eklenerek servis edilen, servis esnasında da üzerine sirke dökülen bir kıvama sahiptir. Tam bir kış yemeği olan pırasa içerdiği A vitamini sayesinde de besleyici bir yemektir.

Katlama: Sinop mutfağı da Tatar yemeklerinden etkilenmiş ve bu yöreye özgü yemek ve hamur işlerinden almıştır. Bunlardan biri de katlamadır. Katlama, bir tür gözleme olarak düşünülebilir.

Bilet Dükkanı ile uygun fiyatlı Sinop uçak bileti satın alırken, diğer yandan da Sinop’un eşsiz doğal güzelliklerini, sakin şehir hayatını ve birbirinden güzel kendine has lezzetlerini deneyimleyebilirsiniz. Bilet Dükkanı’nın sunmuş olduğu ekonomik uçak bileti fırsatlarını ve bununla beraber size adeta bir rehberlik hizmeti sağlayacak olan bilgi birikimini kullanarak yapacağınız seyahatlerin keyfine Bilet Dükkanı ile varın.