Sonbaharda En Çok Ziyaret Edilen Yerler

Bilet Dükkanı olarak sizin için hazırladığımız Sonbaharda En Çok Ziyaret Edilen Yerler başlıklı yazımızda, sonbaharda nereye gidilir, sonbaharda denize girilir mi gibi sorulara da yanıt verdik.

4 Ekim 2023 6dk okuma

Sonbahar, aşırı sıcaklardan bunalanların ve kar soğuğu ile baş etmeye çalışmaktan haz almayanların mevsimidir. Türkiye, yıl içerisinde dört mevsimi de en güzel şekilde yaşayan ülkelerden biri olduğu için yaz sezonunun hareketliliği kadar sonbaharda da tatilciler için gidilecek yerler listesi bir hayli kabarık bir ülke haline geliyor. 

Bilet Dükkanı olarak sizin için hazırladığımız Sonbaharda En Çok Ziyaret Edilen Yerler başlıklı yazımızda, sonbaharda nereye gidilir, sonbaharda denize girilir mi gibi sorulara da yanıt verdik. Sonbaharda en çok ziyaret edilen yerlerden söz etmeden önce, bu mevsimdeki aylarda denize girilip girilmeyeceği hakkında bilgi vermek istiyoruz. 

Sonbaharda Denize Girilir mi?


Bilet Dükkanı olarak sizler için daha öncesinde hazırladığımız Eylülde Denize Girebileceğiniz Yerler ve Ekim Ayında Denize Girilecek Yerler başlıklı yazılarımızda da cevap vermiş olduğumuz üzere, Türkiye’de kasım ayına kadar denize girilebileceği bilgisini paylaşmak istiyoruz. Zira Türkiye, Ekvator Bölgesi’ne yakın konumu ve Akdeniz ile Ege denizlerine kıyısı bulunması sebebiyle yaz sürecini uzun yaşar. Bununla birlikte, Türkiye’de denize kıyısı bulunan ve Ekvator Kuşağı’na yakın olan bölgelerdeki deniz suyu da yılın oldukça uzun bir süresi ılık kalır ve denize girilebilir sıcaklıktadır. Bu sayede Türkiye’nin bazı kıyılarında mart ayı itibarıyla başlayan deniz sezonu, kasım başına kadar devam eder.

sonbaharda-gezilecek-yerler.webp

Sonbaharda Nereye Gidilir? 


Türkiye’de sonbaharda gidilecek pek çok yer vardır. Bilet Dükkanı olarak Sonbahar’da Gezilecek 5 Yer isimli yazımızda da değindiğimiz üzere Kapadokya, Sapanca, Samandağ, Akyaka ve Yedigöller, sonbaharda nereye gidilir sorusunun birincil cevapları arasındadır. 

Sonbaharda En Çok Ziyaret Edilen Yerler Hangileridir?


Türkiye içi bir seyahatten bahsediyorsak sonbaharda en çok ziyaret edilen yerler hangileridir sorusunun birincil cevabı Kapadokya’dır. Zira Kapadokya Bölgesi, mistik bir ortama sahip olduğu kadar karasal iklim kuşağında bulunduğundan en doğru ziyaret dönemlerinin başında sonbahar gelir. Bununla birlikte sıcak hava balonları, atv turları ve at binme gibi aktiviteler de Kapadokya Bölgesi’nde en çok sonbaharda yapılır.
“Peki sonbaharda ziyaret edilen başka yerler de var mı, varsa nereler?” dediğinizi duyar gibiyiz. Hemen cevaplayalım. İşte Türkiye’de sonbaharda en çok ziyaret edilen yerler…

Bilet Dükkanı üzerinden, "Türkiye'de Balon Turu Yapılabilen Yerler" yazımızı okuyabilirsiniz.

kapadokya (3).webp

  • Trilye

    Sonbaharda en çok ziyaret edilen yerlerin başında gelen tatil noktası Trilye, Marmara Bölgesi’nde yer alır. Bursa’nın doğal güzelliğini en ihtişamlı şekilde yansıtan yer olan Trilye, her sokağı aynı bir sosyal medya paylaşımları için özel olarak dizayn edilmiş platolar gibidir. 

    Tarihi noktaları, doğal güzellikleri ve de pek tabii zeytinyağlı yemekleri ve de zeytini ile meşhur olan Trilye, sonbaharda mutlaka gidip görmeniz gereken yerler arasında bulunur. 

    Trilye’de tarihi noktaları gezmek isterseniz de Taş Mektep’ten başlamanızı ve listenize mutlaka Aziz Vasil Kilisesi, Dündar Evi ve Fatih Camii ile Avlulu Hamam’ını eklemeyi ihmal etmeyin. 

  • Kaz Dağları

    Sonbaharda en çok ziyaret edilen yerlerden bir diğeri de Kaz Dağları’dır. Doğayla iç içe vakit geçirmek isteyenlerin huzurlu, sakin ve de sessiz bir ortam arayanların birincil tercihi olan Kaz Dağları, özellikle sonbahar döneminde en çok ziyaretçi sayısına ulaşır. Tam bir oksijen deposu olan Kaz Dağları, ilkbahar ve yaz aylarındaki yemyeşil doğasını sonbaharla birlikte göz alıcı bir renk cümbüşüne bırakır. Bu nedenle de sonbaharda en çok ziyaret edilen yerlerden biri olarak Kaz Dağları da anılır.

kaz-daglari.webp 

  • Karagöl

    Sonbaharda en çok ziyaret edilen yerler denince akla gelen bir diğer yer de kesinlikle Karagöl’dür. İzmir’in güzelliği dillere destan olan doğal güzelliği Karagöl, pek çok İzmirlinin de bilmediği bir rivayete ev sahipliği yapar. Anlatıya göre eskiden Karagöl’ün bulunduğu yer tamamen karadır ve burada da bir köy vardır. Günün birinde Hz. Hızır, yardıma muhtaç biri kılığında köye gelir ve yardım ister ancak yalnızca köyden tek bir kişi kendisine yardım eder. Yardımcı olan bu hanımefendiyi de yanına alan Hz. Hızır, köyden uzaklaşır. O sırada köy yerin dibine batmaya ve battığı yerde de bir göl oluşmaya başlar. Köy halkı da göldeki balıklara dönüşür.

    Karagöl’ün ismi, suyunun kara olmasından ileri gelmektedir. Bu efsaneye konu olsa da doğanın içinde, Yamanlar Dağı’nın eteklerinde bulunan Karagöl, sonbaharda en sık gidilen yerler arasında bulunur. 

  • Bozcaada

    Kaotik şehir hayatından ve sürekli bir koşturmaca içerisinde bulunmaktan sıkılanların birincil tercihi olan, sonbaharda en çok gidilen yerlerden biri olarak anılan Bozcaada; huzur dolu, sakin ve güler yüzlü insanlarla vakit geçirmek isteyenlerin tercih ettiği bir lokasyondur.

    Çanakkale’ye bağlı olan Bozcaada, ada insanının sakin ve bir yere yetişmeye çalışmaktan ziyade sakin bir hayat sürdüğü yerdir. Sonbahar tatilinde Bozcaada’yı seçenler de hayatın akışında kaybolmadan hayata karışmayı öğrendikleri bir zaman dilimi geçirir.

bozcaada (1).webp

  • Mardin

    Sonbaharda en çok ziyaret edilen yerlerden bir diğeri de Mardin’dir. Taş evleri, “Gece gerdanlık, gündüz seyranlık” olarak anılan muhteşem manzarası, dudak uçuklatacak kadar zengin olan tarihi, el işi hediyelikleri, damak çatlatan lezzetlerden oluşan yemekleri ve daha nicesiyle Mardin, yıl içindeki ziyaretçilerini en çok sonbahar aylarında ağırlar. Bilet Dükkanı üzerinden avantajlı fiyatlara Mardin uçak bileti satın alabilir, sonbaharın keyfini Mardin'de sürebilirsiniz.

  • Çamlıhemşin

    Trabzon’un en meşhur ve turistik noktası olan Çamlıhemşin, sonbaharda en çok seyahat edilen yerlerden biridir. Doğayla iç içe vakit geçirebileceğiniz gezi noktaları arasında en popüler yerlerden biri olan Çamlıhemşin, doğasever biriyseniz mutlaka rotanıza eklemeniz gereken noktalardan biridir.

  • Amasra

    Bartın’ın göz alıcı güzellikteki sahil kasabası olan Amasra da sonbahar tatiliniz için tercih edebileceğiniz yerler arasına eklenebilir. Sakin ve huzurlu bir deniz kasabası hayali kuranlar için adeta bir alıştırma niteliğinde olacak olan Amasra, uzun sahil yürüyüşleri yapmayı sevenlerin sonbahardaki birinci tercihleri arasındadır.

amasra.webp

  • Safranbolu

    Safranbolu evlerinin sade ve şık mimarisini duymayanınız yoktur! Lokumuyla ünlü Safranbolu’da özellikle yöresel lezzet meraklıları sonbaharda mutlaka tatil rotalarına bu şehri ekler. Arnavut kaldırımlı sokaklarında gezerken harika fotoğraflar çekebileceğinizi de belirtelim.

  • Gökçeada

    Sonbaharda en çok ziyaret edilen yerlerden bir diğeri olan Gökçeada, Çanakkale’ye bağlıdır. Türkiye’nin en sevilen tatil destinasyonlarından biri olan Gökçeada, sizin için de hızla akıp giden zamana dur diyebileceğiniz ve hayatın tadını çıkarabileceğiniz tatil noktalarından biridir.

gokceada.webp

  • Cumalıkızık

    Sonbaharda en çok ziyaret edilen yerler listemizin Cumalıkızık ile sonuna geliyoruz. Pek tabii Türkiye’de sonbahar aylarında gezilip görülecek yerler saymakla bitmez. Haliyle size tavsiye edeceğimiz yerler de öyle. Ancak bu yazımızda en sık ziyaret edilen yerlerden bahsettiğimiz için sonbaharda nereye gidilir sorusunun cevabını başka blog yazılarımıza sakladık. 

    Cumalıkızık, Bursa’nın en sevilen, yıl içerisinde on binlerce turistin merakına mazhar olan ve de şehrin en otantik noktasıdır. Yüzlerce yıllık evleri ve Arnavut kaldırımlı yolları, müzeleri, el işi hediyelik eşyaları, yöresel lezzetleri ve daha nicesiyle Cumalıkızık, bilhassa sonbaharda sıklıkla ziyaret edilen yerlerden biridir. Bilet Dükkanı üzerinden Bursa otelleri ile ilgili detaylı bilgiye ulaşabilir, Cumalıkızık'ta faaliyet gösteren otellerden dilediğinize erken rezervasyon yaptırabilirsiniz.

4 Ekim 2023 6dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

İsmail Kuzucu
65 Yazı

Benzer Yazılar