Sonbahar'da Gezilecek 5 Yer

Bilet Dükkanı olarak sizler için sonbaharda gezilecek 5 yer listesini oluştururken; bu aylarda gezilip keşfedilmesi gereken yerler, hafta sonu kaçamaklarında dahi olsa nerelere gidilebileceğine dair ufak tavsiyeler ve pek tabii şehirlerin enfes lezzetlerini anlattık. 

16 Ağustos 2023 5dk okuma

Her ülkenin ve insanın olduğu gibi mevsimlerin ve dahi seyahatlerin de gündemi vardır… Bu gündemi yaz aylarında deniz, kum ve güneş tatili doldururken; sonbahar farklı yerler görmek ve keşfetmekten ibarettir.

Bilet Dükkanı olarak sizler için sonbaharda gezilecek 5 yer listesini oluştururken; bu aylarda gezilip keşfedilmesi gereken yerler, hafta sonu kaçamaklarında dahi olsa nerelere gidilebileceğine dair ufak tavsiyeler ve pek tabii şehirlerin enfes lezzetlerini anlattık.

Bizler için sonbaharın anlamı; yazın sıcaklığı henüz bitmemişken, kışın nefes kesici soğuklarına da daha zaman olduğundan seyahat için enfes bir dönem olmasıdır. Bilhassa son yıllarda öne çıkan Balkan turları başta olmak üzere bu dönemde Avrupa veya Kafkaslar ziyaret edilebilir, unutulmaz deneyimler yaşayarak bir dolu anı biriktirilebilir. Balkanlar hakkında detaylı bilgiye ulaşmak için "Balkanlarda Gezilecek Yerler" başlıklı yazımızı inceleyebilirsiniz. Ayrıca sonbahar ve kış mevsiminde sıcak yerlerde tatil yapmak istiyorsanız, "Kışın Gidilecek Sıcak Ülkeler" başlıklı yazımızı inceleyebilir, detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. Üstelik tüm bunlar için en avantajlı seyahat planlaması da Bilet Dükkanı’ndan yapılabilir.

Sonbaharda Gidilecek Yerler

Sonbaharda en görülesi yerleri seçtiğimiz Sonbaharda Gidilecek Yerler başlıklı yazımızda sizler için birbirinden güzel destinasyonlar belirledik. Her birinde de hem sonbaharın renklerinin hepsini görebilecek hem de kış mevsiminden bir o kadar uzakta hissedeceksiniz.

İtiraf edelim, sonbaharda gidilecek yerler listesi hazırlamak hem çok kolay hem de bir o kadar zor oldu çünkü seyahatinizin her noktasında sizlere çözüm odaklı hizmet sunabileceğimiz yerleri belirleyip, bu mevsimi sonuna kadar yaşayabileceğiniz şehirleri seçtik.

İşte sonbaharda gezilecek 5 yer yerler listemiz. İlk sırada tabi ki Nevşehir var.

  1. Nevşehir – Kapadokya

    Nevşehir ve Kapadokya bölgesi, sonbaharda gidilecek yerler dendiği zaman ilk akla gelen yerdir. Peribacaları sayesinde kendiliğinden oluşan mistik havası, sıcak hava balonlarının gökyüzündeyken göz alıcı güzelliği ve yeraltı şehirleriyle inanılmaz tarihini gözler önüne seren Nevşehir, yıl içerisinde en fazla ziyaretçisini de yine sonbahar döneminde alır.

    Peki sonbahar seyahatlerinin bir numaralı adresi Nevşehir’de ne yapılır?

    Nevşehir’de yapılacak aktivitelerden bahsetmeden evvel, size Kapadokya bölgesinin isminin nereden geldiğini anlatalım. Kapadokya esasında “Güzel Atlar Ülkesi” anlamını taşır. Bu sebepledir ki Nevşehir’de yapılacak aktivitelerin başında at binme gelir. Aynı zamanda çömlekçiliğin de bir hayli meşhur olduğu Nevşehir’de kendi çömleklerinizi tasarlayabilirsiniz. Öte yandan ATV turları ile Kapadokya bölgesini keşfe çıkmak da yine Nevşehir’de en fazla tercih edilen aktiviteler arasında yer alır. Sıcak hava balonları ile sabahın erken saatlerinde bu şehrin unutulmaz güzelliğine tanıklık etmek de cabası!

    Son olarak, Nevşehir hakkında şöyle bir söz vardır: Altını üstüne çevirsen bambaşka bir şehirle karşılaşırsın. İşte tam da bu noktada Nevşehir’de Tatların Yeraltı Şehri başta olmak üzere pek çok yeraltı şehrini gezebilir, sonbaharın en güzel yaşandığı yerlerden olan Kapadokya’nın mistik tarihini keşfedebilirsin.

  2. Sapanca – Sakarya 

    Marmara bölgesinde yaşayanlar başta olmak üzere sonbaharda gezilecek yerler dendiğinde ilk akla gelen yerlerden biri de Sapanca’dır. Sakarya’nın Sapanca Gölü çevresinde konumlanan ve ismini de gölden alan bu doğasıyla büyüleyen yer, sonbaharda gezilecek yerler listesinin ilk sıralarında yer alır. Bungalov tarzı otelleri başta olmak üzere pek çok konaklama alternatifinin bulunduğu Sapanca; huzur, dinginlik ve doğanın muhteşem güzelliğini bir arada sunar.

    Sonbaharda gidilecek yerler listesinin üst sıralarında yer alan Sapanca’da yapılacak aktivitelerin başında ise ikonik noktalarını ziyaret etmek gelir. Milattan önce 558 ile 560 tarihleri arasında Roma İmparatoru I. Justinianus tarafından inşa ettirilen ve bugün halen sapasağlam duran Justinianus Köprüsü, burada görülmesi gereken en önemli yerlerdendir. Tarihi ve turistik noktaları ziyaret etmekten ziyade burada yapılacak en güzel aktivite ise hiç kuşkusuz Sapanca Gölü turlarına katılmaktır. Günübirlik düzenlenen bu turlar ile yalnızca doğanın seslerini dinleyerek harika zaman geçirebilirsiniz.

  3. Samandağ – Hatay

    Kesintisiz devam eden 14 kilometrelik sahiliyle Türkiye’nin en uzun sahil şeridini barındıran Hatay, yaz aylarının yanı sıra sonbahar mevsiminde de Samandağ ilçesiyle öne çıkar. Sonbaharda gezilecek yerler kategorisinde mutlaka varlığından söz ettiren Samandağ, mistik dokusu ve tarihi dokusuyla göz doldurur.

    St. Pierre Kilisesi başta olmak üzere Samandağ’da gezilecek sayısız yer bulunur. Öte yandan, Samandağ’da sonbaharın en güzel hallerine şahitlik edilir. Keşfetmeyi, tarihi yerleri ziyaret etmeyi ve sakinliği sevenler için Samandağ kesinlikle sonbaharda gezilecek yerlerden biridir.

  4. Akyaka – Muğla

    Ege ile Akdeniz’in neredeyse kesişim noktasında bulunan ve bu sayede yaz mevsimini bir hayli uzun yaşayan Akyaka, sonbaharda denize girilecek yerlerdendir. Sonbahar tatilinde halen deniz, kum ve güneşin birleştiği bir tatil yapmak isteyenlerin başlıca seçimlerinden olan Akyaka, sonbaharda hem en sakin hem de en güzel zamanlarını yaşar. Muğla’nın Ula ilçesie bağlı olan Akyaka, yeşilin ve mavinin her tonunu aynı anda barındırır.

    Peki Akyaka’da hangi aktiviteler yapılır?

    Sonbaharda denize girilecek yerler arasında bulunan Akyaka’da bu mevsim en çok yapılan aktivitelerin başında sörf gelir. Öte yandan sonbahar döneminde Akyaka’da en çok tercih edilen aktivitelerden biri de tekne turudur. Günübirlik yapılan bu turlar ile Akyaka’nın plajlarını keşfedebilir, Çay Deresi’nin Ege Denizi ile birleştiği yerde doğanın güzelliğinde huzur bulabilirsiniz.

  5. Yedigöller – Bolu

    Sonbaharda gezilecek yerler listemizin son noktasında Yedigöller bulunuyor. Milli park statüsünde olan Bolu’daki Yedigöller, Marmara Bölgesi’nde sonbahar mevsiminde en fazla tatilci barındıran yerlerden biri olarak biliniyor.

    Sonbaharın eşsiz güzelliğini gözler önüne seren, doğa ile iç içe bir tatil yapmak isteyenler için adeta biçilmiş kaftan görevi gören Yedigöller, taş ya da ahşap evlerde konaklama seçeneği ile de tatilcilerin doğa dostu bir tatil yapabilmesine imkan tanıyor.

    Bilet Dükkanı Ailesi olarak şimdiden harika bir sonbahar tatili dileriz.

16 Ağustos 2023 5dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Doğukan Akbaba
42 Yazı

Benzer Yazılar