Kütahya Uçak Bileti

Kütahya Ortalama Sıcaklık

Gün
Min.
Maks.
Hava Durumu
Cts
12ºC
25ºC
Güneşli
Paz
13ºC
29ºC
Güneşli
Pts
15ºC
31ºC
Güneşli

Kütahya Uçak Bileti Hakkında

Popüler Havayolu

Kütahya Yakınlarındaki Uçuş Noktaları

Sıkça Sorulan Sorular

Kütahya uçakla Ankara'dan 1 saat, İstanbul'dan ise 40 dakika sürer.
Kütahya'ya gitmek için en uygun zaman ilkbahar veya sonbahar aylarıdır.
Kütahya en ucuz uçak bileti için Bilet Dükkanı search kısmından sizin için uygun olan tarihi seçebilirsiniz.
Kütahya uçak bileti alırken gideceğiniz tarihi ve kimlik bilgilerinizi doğru girdiğinizden emin olun.

Sizin İçin Hazırladıklarımız

Hızlı Erişim

Zafer Havalimanı’ndan Kütahya Şehir Merkezine Ulaşım
Kütahya’da Gezilecek Doğal Yerler
Kütahya’da Gezilecek Yerler

Avantajlı Kütahya Uçak Bileti


Ege Bölgesi sınırları içerisinde, İç Batı Anadolu’da yer alan Kütahya çinileri, termal kaynakları, köklü tarihi ve doğal güzellikleri ile anılmaktadır. Kütahya’nın kuruluş tarihi net olarak bilinmese de M.Ö 3000’li yıllara kadar dayandığı tahmin edilmektedir.

Antik Çağ’da Kotys’in Kenti anlamına gelen “Kotiaeion” olarak adlandırılan Kütahya bu adı eskiden Trakya’da yaşamış olan Odrislerden olan ve Romalıların Anadolu’ya gönderdikleri komutan olan Kotys’ten almaktadır. Kütahya topraklarına ilk yerleşen uygarlık olan Friglerden sonra sırasıyla Hititler, Kimmerler, Lidyalılar, Persler ve Romalılar şehrin hakimiyetini eline almıştır.

1078 yılında Anadolu Selçuklu Devleti Kütahya’yı ele geçirmişse de sonrasında yeniden Bizans’a geçmiştir. Osmanlı Dönemi’nde ise sayısız mimari güzelliğe ev sahipliği yapan ve Osmanlı mimarisinin en iyi şekilde temsil edildiği yapıları barındıran Kütahya gittikçe önemli bir şehir haline gelmiştir. Kurtuluş Savaşı sürecinde Yunan işgali altında kalan şehir 30 Ağustos 1922 tarihinde tüm düşmanlardan arındırılarak kurtarılmış ve 8 Ekim 1923 yılında il ilan edilmiştir.

Ege Bölgesi sınırlarında olsa da denize kıyısı olmaması ve yükseltili bir alanda bulunuyor olması nedeniyle Kütahya’da, Ege Bölgesi’nin genelinde görülen iklimden daha farklı bir iklim vardır. Yazların sıcak geçtiği Kütahya’da kış ayları soğuk, kurak ve bol kar yağışlı geçmektedir. Birbirinden etkileyici özellikleri olan, Ege ve Anadolu’yu birbirine bağlayan Kütahya’ya bir gezi düzenlemek istiyorsanız sektörün öncü ismi Bilet Dükkanı’nın kampanyalarından yararlanarak en uygun fiyata Kütahya uçak bileti satın alabilirsiniz.

Kütahya yolculuğunuza çıkmadan önce Kütahya hakkında bilgi edinmek, Kütahya’da gezilecek yerleri ve güzel doğal yerleri biraz tanımak istiyorsanız Bilet Dükkanı olarak sizler için hazırlamış olduğumuz Kütahya uçak bileti başlıklı yazımızı okuyabilir, Kütahya otelleri ve Kütahya araç kiralama hizmetlerimizden yararlanabilirsiniz.

Zafer Havalimanı’ndan Kütahya Şehir Merkezine Ulaşım


Kütahya’nın Altıntaş ilçesinde, şehir merkezine 45 km uzaklıkta yer alan Zafer Havalimanı Kütahya, Uşak ve Afyonkarahisar şehirlerine hava yolu ulaşım hizmeti vermektedir. 2012 yılında açıldığı tarihten beri Türkiye’nin en büyük 4. havalimanı olan Zafer Havalimanı’ndan Kütahya şehir merkezine ulaşım için farklı pek çok yol alternatifiniz bulunmaktadır.

Zafer Havalimanı’ndan Kütahya Şehir Merkezine Otobüs ile Ulaşım


Zafer Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım hizmeti veren S&T VIP Transfer araçları gelen yolcu salonunun çıkışından, uçak iniş saatlerine göre hareket etmektedir. Zafer Havalimanı’ndan kalkan araçlar Çevre Yolu, İstasyon Caddesi ve Vazo Meydanı güzergahını takip ederek Kütahya şehir merkezine ortalama 45 dakika içerisinde varmaktadır.

Zafer Havalimanı’ndan Kütahya Şehir Merkezine Taksi ile Ulaşım


Zafer Havalimanı’nda gelen yolcu çıkışının önünde bekleyen taksilerle Kütahya şehir içinde gitmek istediğiniz noktaya direkt olarak ulaşım gerçekleştirebilirsiniz. 7/24 hizmette olan taksiler ile rahat ve kolay bir şekilde havalimanından Kütahya şehir merkezine yaklaşık olarak 40 dakika içerisinde varabilirsiniz.

Zafer Havalimanı’ndan Kütahya Şehir Merkezine Özel Transfer ile Ulaşım


Genellikle kalabalık gruplar halinde seyahat edenlerin ya da elinde çok bagajla seyahat edenlerin tercih ettiği özel transfer servisi ile Zafer Havalimanı’ndan Kütahya şehir merkezinde dilediğiniz noktaya direkt olarak konforlu bir şekilde ulaşım gerçekleştirebilirsiniz. Özel transfer servisinden en iyi şekilde yararlanabilmeniz için önceden rezervasyon yapmanızı tavsiye ederiz.

Zafer Havalimanı’ndan Kütahya Şehir Merkezine Araç Kiralama ile Ulaşım


Kütahya’da geçireceğiniz süre boyunca ulaşım konusunda hiçbir kısıtlama yaşamamak ve rahat bir tatil yapmak için tercih edebileceğiniz en iyi seçenek araç kiralamaktır. Zafer Havalimanı’nda hizmet veren araç kiralama şirketlerinin ofislerine giderek dilediğiniz aracı kiralayabilir ya da önceden Bilet Dükkanı sitesinin kampanyalarından yararlanarak en uygun fiyata araç kiralama rezervasyonu yapabilirsiniz. Dönüş uçağınızdan birkaç saat önce kiraladığınız aracı ilgili araç kiralama şirketine teslim etmeniz gerekmektedir.

Kütahya’da Gezilecek Doğal Yerler


Ege Bölgesi’nin doğusunda yer alan Kütahya vadi, orman, yayla ve kaplıcalarıyla zengin bir doğal güzellik yelpazesi sunmaktadır. Kütahya’da dolu dolu bir tatil geçirmeniz için Kütahya’da gezilecek doğal yerleri sizler için tanıttık.

  1. Eynal Kaplıcaları

    Simav ilçe merkezine 4 km uzaklıkta yer alan Eynal Kaplıcaları 3000 yıllık köklü bir tarihi geçmişe sahiptir. Kaplıcalarıyla kendinden bahsettiren Kütahya’da siyatik, romatizma ve deri hastalıkları gibi pek çok derde derman olan kaplıca sularında şifalanmak Kütahya’da mutlaka yapılması gereken şeylerden biridir.

  2. Gölcük Yaylası

    Simav ilçe merkezine 15 km uzaklıkta yer alan Gölcük Yaylası Simav, Hisarcık ve Emet ilçelerinin piknik ve dinlenme yeri olarak kullanılmaktadır. Yaylada bulunan Gölcük Krateri’nde son zamanlarda Simav Belediyesi’nin çalışmaları ile sosyal tesisler açılmaya başlanmıştır. Kütahya yerlilerinin severek vakit geçirdiği Gölcük Yaylası’nda voleybol, basketbol gibi spor faaliyetleri yapabilir, gölde balık tutabilirsiniz.

  3. Frigya Vadileri

    Kütahya şehir merkezine 27 km uzaklıkta bulunan Frigya Vadileri, Anadolu’nun en eski yerleşim yerlerinden biridir. Kütahya, Eskişehir ve Afyonkarahisar sınırları arasına yayılmış olan Frigya Vadileri’nde Frigya uygarlığından kalan tarihi kalıntılar ve antik eserler bulunmaktadır. Doğal güzelliğinin yanı sıra tarihi de bir önemi olan Frigya Vadilerini kesinlikle görmelisiniz.

  4. Domaniç Ormanları

    Anadolu Selçuklu beyi Ertuğrul Gazi’nin yazları vakit geçirdiği söylenen Domaniç Ormanları, dünyada sadece bu bölgede yetiştiği bilinen ağaçlara ev sahipliği yapmaktadır. Domaniç Ormanlarına gittiğinizde Mızık Çamı, Ilıcaksu Sarıkız Mesire Alanı, Hayme Ana Türbesi ve Yoncalı Kaplıcaları gibi pek çok yeri daha gezebilirsiniz.

  5. Gediz Murat Dağı Termal Kayak Merkezi

    Gediz ilçe merkezinin 30 km uzağında yer alan Gediz Murat Dağı Termal Kayak Merkezi 2312 metre yüksekliğindeki bir dağda bulunmaktadır. Termal özelliğe sahip sular barındırması nedeniyle de kaplıca ve kayak hizmeti tek çatı altında sağlanabilmektedir.


Kütahya’da Gezilecek Yerler


Oldukça eski bir tarihi geçmişe sahip olan Kütahya’da doğal güzelliklerin yanı sıra gezilip görülmesi gereken çeşitli tarihi yerler de bulunmaktadır. Geziniz sırasında önemli hiçbir yeri atlamamak için Kütahya’da gezilecek yerleri tanıttığımız yazımızdan yararlanabilirsiniz.

  • Kütahya Kalesi: 5. yüzyılda Bizanslılar tarafından yapılmış olan Kütahya Kalesi Selçuklular, Germiyanoğulları ve Osmanlıların yapmış olduğu restorasyonlar ile zaman içerisinde güçlendirilmiştir. Yukarı, iç ve aşağı olmaz üzere üç bölümden oluşan kale moloz kesme taş ve tuğladan yapılmıştır.
  • Kütahya Saat Kulesi: Kütahya merkezinde bulunan Kütahya Saat Kulesi 1800’lü yıllarda inşa edilmiştir. Yapımında kesme taşlar kullanılan kule iki katlı ve kare planlı olarak inşa edilmiştir. Saat kulesinin üst kısmı ise külahla örtülmüştür.
  • Evliya Çelebi Kültür Sanat Evi: Dünya çapında tanınan seyyah, tarihçi ve yazar Evliya Çelebi’nin Kütahya’da doğduğu ev, Kütahya Belediyesi tarafından kültür sanat evine çevrilmiştir. Kamulaştırılan bu ev, geleneksel el sanatlarını yaşatacak bir merkez haline gelmiştir.
  • Çini Müzesi: Türkiye’nin ilk ve tek çini müzesi olan bu müze Germiyan Beyi 2. Yakup Çelebi tarafından 1411 yılında yaptırılmıştır. Müzede, Kütahya ve İznik’te 14. Yüzyıldan günümüze kadar üretilen çinileri görebilirsiniz.
  • Lajos Kossuth Müzesi: Macar özgürlük savaşı liderlerinden olan Lajos Kossuth, ailesi ve 56 kişilik bir mülteci grubunun 1850-1851 yıllarında misafir edildiği bu ahşap ev iki katlı olarak inşa edilmiştir. Bu Macar Evi 1982 yılında Lajos Kossuth anısına müze olarak faaliyet göstermeye başlamıştır.