Venedik Ruhlu Eskişehir’de Ne Yenir?

İç Anadolu Bölgesi’nin en gözde mekanlarından biri olan ve öğrenci nüfusunun da yoğun olması nedeniyle ‘öğrenci kenti’ olarak ifade edilen Eskişehir’de ne yenir sorusu sık sık sorulur. Turistik mekanları ve meşhur yemekleri ile öne çıkar. Sahip olduğu Avrupai görüntü nedeniyle tipik Anadolu kentlerinin dışında tutulan Eskişehir, doğal güzelliklerinin yanı sıra yemekleriyle de ilgi çekiyor.

24 Kasım 2022 18dk okuma

eskisehir-yemek.jpgİç Anadolu Bölgesi’nin en gözde mekanlarından biri olan ve öğrenci nüfusunun da yoğun olması nedeniyle ‘öğrenci kenti’ olarak ifade edilen Eskişehir'de ne yenir sorusu sık sık sorulur. Turistik mekanları ve meşhur yemekleri ile öne çıkar. Sahip olduğu Avrupai görüntü nedeniyle tipik Anadolu kentlerinin dışında tutulan Eskişehir, doğal güzelliklerinin yanı sıra yemekleriyle de ilgi çekiyor. Odunpazarı, Porsuk Çayı, Sazova Parkı gibi birçok gezilecek mekanıyla ilgi gören Eskişehir’e seyahat edenler, “Eskişehir’de ne yenir?”, “Eskişehir’de kahvaltı mekanları hangileri?” sorularına da cevap arıyor. Kafkas, Kırım ve Balkan mutfaklarının esintilerine rastlanılan Eskişehir yemekleri, ziyaretçilerin bir daha unutamayacakları lezzetler arasında yer alıyor. Eskişehir’in meşhur yemeklerini sizler için derledik. İşte Bilet Dükkanı olarak hazırladığımız birbirinden güzel, enfes Eskişehir yemekleri

Öğrenci kenti olarak da bilinen ve Avrupai havasıyla Anadolu kentlerinden farklı tutulan Eskişehir, korumuş olduğu doğal güzelliği ve tarihi dokusuyla en sevilen illerimizden biri olma özelliği taşıyor. Özellikle öğrenci nüfusunun yoğun olması nedeniyle oldukça gelişmiş kentler arasında yer alan Eskişehir’de, Odunpazarı’nın yanı sıra Porsuk Çayı, Sazova Parkı gibi yerler, özellikle turistler tarafından büyük ilgi görüyor. Gezilecek mekanların yanı sıra yöresel yemekleri ile de beğeni toplayan kenti ziyaret edenler, Eskişehir’de ne yenir? sorusuna cevap aramak için Eskişehir en iyi yemek ve kahvaltı mekanları üzerine araştırmalarda bulunuyor. Seyahat severler için Eskişehir’in meşhur yemeklerini derledik.

Eskişehir’de Ne Yenir?

 

Doğal güzellikleri ve turistik mekanlarıyla her yıl çok sayıda turist çeken Eskişehir, yemekleriyle de ilgi topluyor. Kafkas, Kırım ve Balkan mutfağının izlerini taşıyan Eskişehir yemekleri, kenti ziyaret edenler tarafından merak ediliyor. Tatilini Eskişehir’de geçirmek isteyenler için Eskişehir’in meşhur yemekleri listesini hazırladık.

Çibörek

Un, tuz ve su ile yapılan hamurun arasında enfes lezzetiyle kıymalı iç, hamur işi sevenler için vazgeçilmeyen tariflerden biri olacak. Eskişehir yemekleri listesinde hiç şüphesiz başı çeken çiböreğin tadı hafızalardan silinmeyecek.

Ağzı Açık

Pide çeşitleri arasında Anadolu’nun çeşitli yerlerinde sıklıkla yapılan Ağzı Açık, Eskişehir yemekleri arasında da karşımıza çıkıyor. Kıymalı bir harçla yapılan bu pidenin tadı, tadanlar tarafından bir daha unutulmayacak.

Balaban Kebabı

Sinirleri alınmış ve terbiye edilmiş et ile hazırlanan Balaban Kebabı, Eskişehir’in meşhur yemekleri listesinde belki de en sevilen yemek olarak biliniyor. İster etli isterse köfteli yapılan bu kebabın tadı, diğer kebaplarla yarışmaya aday olarak gösteriliyor.

Köleş

Eskişehir’in ilginç yapımı ve enfes lezzetiyle dikkat çeken salatalarından biri olan Köleş, rendelenmiş kelek, salatalık, domates, biber ve soğan ile hazırlanıyor. Üzerine eklenen yoğurt ve sıvıyağ ile farklı bir tat yakalayan salata, oldukça beğeniliyor.

Met Helva

Tadı pişmaniyeyi andıran, lifli bir helva olan met helva, Eskişehir’in en sevilen tatları arasında yer alıyor. Eskişehir’e ziyaret edenler tarafından mutlaka denenmekte olan met helva, adını met ve aşık kemiği ile birlikte oynanan bir sokak oyunundan almıştır. 

Eskişehir’de Kahvaltı Mekanları

kahvalti.jpg

Seyahat sırasında en önemli konulardan biri de hiç şüphesiz kahvaltı… Özellikle gezmeyi sevenler bilirler ki bir yerde öncelikle kahvaltı yapılacak mekanlar araştırılır. Eskişehir’de ne yenir diye düşünenleri enfes kahvaltı salonları karşılar. Yörenin lezzetlerini içinde barındıran menüleriyle hizmet veren işletmeler ise her zaman ilk tercih olur. Eskişehir’i ziyaret edenler için Eskişehir’de kahvaltı mekanları üzerine bir liste hazırladık. İşte Eskişehir'in en iyi kahvaltı mekanları...

Gurme Ayten Usta

Batma kaymak, Muhacir kızartması gibi lezzetlere kolaylıkla ulaşabileceğiniz, Eskişehir’e iyi ki geldim dedirtecek Gurme Ayten Usta, Eskişehir kahvaltı mekanlarının başında geliyor. Sınırsız çay servisi ile her çeşidin yer aldığı mükellef kahvaltısıyla Ayten Usta’yı  ziyaret etmeden gidenler bin pişman…

Batıköy Mandıra & Kahvaltı

Tercihini taze ve doğal ürünlerden yana kullanacaklar için ilk adres tabi ki Batıköy Mandıra & Kahvaltı olmalı. Çiftlik sütü, köy yumurtası, tereyağı ve ev yoğurduna doyacağınız bu mekan, Eskişehir’de en iyi kahvaltı mekanları arasında yer alıyor.

Doyuran Kahvaltı Salonu

Klasik serpme kahvaltı severler buraya… Doyuran Kahvaltı Salonu, sıcak ballı sütü, bal kaymağı ve tercih edebileceğiniz daha birçok seçenek ile Eskişehir’de gidilebilecek en iyi kahvaltı mekanları arasında yer alıyor. Küçük ve salaş olmasının yanı sıra cana yakın hizmetiyle dikkat çekiyor.

Kırım Tatar Kültür Evi

Çibörek sevenler için gerçekten tek adres diyebileceğimiz Kırım Tatar Kültür Evi, acı biber turşusu ile de Eskişehir’i ziyaret edenlerin unutamayacağı mekanlardan biri… Odunpazarı’nda bulunan mekan, tarihi dokusu ile büyük bir beğeni toplarken mantısı da hafızalardan kazınmıyor.

Kahve6

Uzun uzun kahvaltı sohbetleri yapabileceğiniz bir mekan olan Kahve6, serpme kahvaltı sevenler için doğru adres olacak. Serpme kahvaltının yanı sıra menemen, omlet ve gözleme çeşitlerinin de rahatlıkla bulunabileceği Kahve6, Eskişehir’i ziyaret edenlerin mutlaka uğraması gereken mekanlardan biri…

Bal Kahvaltı

Kaçkar, Erciyes, Yuvarlak Çay, Pagos Dağı ve Avrupa Yakası gibi isimlerle kahvaltı tabaklarını neşeli bir hale getiren Bal Kahvaltı, adı gibi bal bir kahvaltı ile ziyaretçilerini ağırlıyor. Eskişehir’in en sevilen kahvaltı mekanlarından biri olan Bal Kahvaltı, özel lezzetleriyle mutlaka uğranılması gereken mekanlardan biri olma özelliği taşıyor.

Varuna Gezgin Cafe

Gezmek için zengin olmak gerektiğine inanmayan bir grup tarafından kurulmuş olan Varuna Gezgin Cafe, Balkan soslu, atomlu, sütlü reçelli mükellef bir kahvaltı seçeneği sunuyor. Eskişehir’e seyahat edenlerin, Eskişehir kahvaltı mekanları ile ilgili bir araştırma yapmasına gerek kalmadan gidebileceği mekanlardan biri olan Varuna Gezgin Cafe, dekorasyonu ile de dikkat çekiyor.

Hemen Eskişehir uçak bileti ve otel rezervasyonunuzu yaptırın.

 

 

Eskişehir En İyi Yemek Mekanları

yemek-eskisehir.jpg

Kahvaltı mekanlarının ardından seyahat severlerin en çok araştırdığı bir diğer konu ise Eskişehir en iyi yemek mekanları… Kahvaltı dışında herhangi bir öğün için hem yöresel lezzetleri denemek hem de açlığını yatıştırmak isteyenler için Eskişehir’in en iyi yemek mekanlarını listeledik. Bu listeyle “Eskişehir’de ne yenir?’’ diye düşünmenize gerek yok. 

Fahrettin Usta

Eskişehir’in meşhur yemekleri arasında yer alan Balaban kebabını denemek isteyenler için hiç şüphesiz ilk adres Fahrettin Usta olmalı. Üstelik Balaban kebabını köfteli mi etli mi denemek konusunda kararsızlık yaşayanlar için Fahrettin Usta’nın karışık kebabı yardıma koşuyor.

Abdüsselam Balaban Kebap

Eskişehir’in ne çıkan lezzeti Balaban Kebabını en iyi deneyimleyeceğiniz bir diğer mekan ise Abdüsselam Balaban Kebap. Pide, yoğurt, köfte, şiş ve salçalı sosun muhteşem buluşmasını mutlaka denemeliyim diyenler için ufak bir tüyo verelim: Kebabınızı mutlaka bol tereyağlı isteyin.

Arzu’nun Yeri

Kebap değil ev yemeklerini daha çok severim diyenler için Arzu’nun Yeri, hiç şüphesiz en doğru adres olacak. Toyga Çorbası, Ayranaşı, Kaşıkbörek Çorbası, ve göbet gibi Eskişehir’in yöresel yemekleri arasında sayabileceğimiz bu tatların mutlaka denenmesi gerekiyor.

Hüsnüniyet Lokantası

Sulu yemekleri, enfes çorbaları ve tatlı çeşitleri ile enfes bir akşam yemeği için en iyi seçeneklerden biri olan Hüsnüniyet Lokantası, bir aile işletmesi olarak ziyaretçilerini büyük bir sıcakkanlılıkla ağırlıyor. Eskişehir’e seyahat edenlerin, Eskişehir’de ne yenir? sorusuna enfes lezzetleriyle karşılık verecek mükemmel bir mekan olması da cabası…

Mantı Diyarı

Hamur işi sevenler için Mantı Diyarı ilaç gibi gelecek. Tepsi mantısı ile büyük beğeni toplayan Mantı Diyarı, birçok mantı çeşidinin denenmesine olanak sağlıyor. Ayrıca mantıların yanında servis edilen turşuların da tadına doyum olmuyor.

Trakya Lokantası

Kuzu haşlama, ciğer, güveçte kavurma gibi seçenekleriyle enfes lezzetler sunan Trakya Lokantası, küçük ve salaş mekanlar sevenler için birebir… Menülerinde yer alan her türlü yemeğin ayrı ayrı güzel olduğunu söylemekte fayda var…

Mazlumlar Muhallebicisi

Kapanışı güzel bir tatlı ile yapmak isteyenlerin ilk uğrayacağı yer hiç şüphesiz Mazlumlar Muhallebicisi olacaktır. Fırında sütlacından su muhallebisine, dondurmadan daha birçok tatlı çeşidine kadar geniş bir seçenek imkanı sunan Mazlumlar Muhallebicisi, ziyaret edilmeye değer…

Lalezar Pastanesi

Eskişehir’e özgü tatlılar arasında yer alan petifürü doya doya yiyebileceğiniz mekanlardan biri olan Lalezar Pastanesi, Petifürcü Lalezar olarak da biliniyor. Üzeri krema kaplı hamur parçalarından oluşan petifür mutlaka denenmesi gereken lezzetler arasında yer alıyor.

Tanınmış Helvacı

Eskişehir yemekleri arasında tadıyla ve kendine özgü yapılışı ile listeye dahil olan met helvanın ilk adresi olarak ifade edebileceğimiz Tanınmış Helva, bugüne kadar denenmiş tüm helvaları unutturacak tatlara ev sahipliği yapıyor. Mutlaka ziyaret edilmesi gereken mekanlar arasında yer alan Tanınmış Helva, günlük olarak hazırladığı met helvayla yoğun ilgi görüyor.

Karakedi Bozacısı

Şeker pancarı ile hazırlamış olduğu bozalar ile hafızalardan silinmeyen Karakedi Bozacısı, günün her saati kalabalık olması ile biliniyor. Boza sevmeyenlere bile enfes lezzetiyle bozayı sevdirebilecek bir mekan olan Karakedi Bozacısı, Eskişehir’e seyahat edenler tarafından sıklıkla tercih ediliyor.

Kurabiyeci Volkan

Ağızda dağılan mis gibi kurabiyeleriyle oldukça ünlü olan Kurabiyeci Volkan, Eskişehir’in meşhur leblebili kurabiyesine de ev sahipliği yapıyor. Bir bardak çay ile tadına doyulamayan kurabiyelerden denemek isteyenler için hiç şüphesiz en iyi mekan Kurabiyeci Volkan…   
 

24 Kasım 2022 18dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Zehra Erdin
218 Yazı

Benzer Yazılar