Mardin - İzmir Uçuş Bilgileri
999,99 TL
Ucuz Uçak Bileti Tahmini Fiyatı
|
1200 KM
Mesafe
|
SunExpress
Popüler Havayolu
|
2 Saat 15 Dakika
Uçuş Süresi
|
İzmir Ortalama Sıcaklık
En Ucuz Mardin - İzmir Uçak Biletleri
Mardin Kalkışlı Popüler Uçak Biletleri
Sıkça Sorulan Sorular
Türkiye’nin nüfus bakımından sonra en büyük üçüncü şehri olan İzmir en modern yerlerin başında geliyor. Ege’nin İncisi olarak anılan kent tarihi ve sosyo-kültürel açıdan çok köklü bir geçmişe sahip olmanın yanında doğasıyla da adeta bir cennet. En önemli tatil destinasyon merkezlerinden biri olan İzmir, zengin tarihi, kültürel mirasıyla lezzetli yemek kültürü, hareketli gece hayatıyla en ilgi çekici şehirlerden biri. Mardinliler, İzmir’in kendine hayran bırakan doğal güzelliklerinin tadını çıkarmak, tarihsel dokusunu yaşamak için Mardin İzmir uçak bileti satın alarak, unutulmayacak bir yolculuğun keyfini çıkarıyor.
Bilet Dükkanı, Mardin’den İzmir’e seyahat etmek isteyenler için en uygun uçak bileti fırsatı sunarken, sağladığı fırsatlar ve kampanyalarla kullanıcılarına yardımcı olmaya devam ediyor. İzmir’de deniz, kum ve güneşin tadını çıkarmanın yanında hem de tarihsel doku içinde kültürel tatil yapmak isteyenler için İzmir rehberi sunan Bilet Dükkanı’ndan ucuz Mardin İzmir uçak bileti satın alabilir, İzmir’de gezilip görülmesi gereken yerleri tadılacak yemekler ve alışveriş mekanlar hakkında bilgi edinebilir.
Mardin Şehir Merkezinden Havalimanına Ulaşım
Kızıltepe ilçesinde yer alan 1999 yılında hizmete giren Mardin Havalimanı şehir merkezine 20 km mesafededir. Mardin Havalimanı ulaşım seçenekleri arasında Havaş, belediyeye ait otobüsler, taksiler ve havalimanı transferi bulunmaktadır. Mardin İzmir uçak bileti alarak İzmir'e seyahat edecek olanlar Mardin şehir merkezinden havalimanına aşağıdaki ulaşım alternatiflerinden en uygun olanını tercih ederek gidebilirler.
Şehir Merkezinden Mardin Havalimanı’na Havaş Otobüsleri ile Ulaşım
Haftanın 7 günü hizmet veren HAVAŞ otobüsleri belediye otobüslerine göre daha konforlu bir ulaşım sunmaktadır ve daha hızlı olup gelen yolcu çıkışından hareket etmektedir. Mardin HAVAŞ Otobüsleri Duraklar/ Mardin Havaş Yolcu Alma Noktaları: Otogar, Kız yurdu, Diyarbakır kapı, Cumhuriyet meydanı, Mezopotamya çay bahçesi, Diş hastanesi, Mardin büyük otel önü, Artuklu belediyesi yanı GO petrol, Müftülük, Mardin AVM, Devlet hastanesi, TOKİ kavşağı, Sınav lisesi, Barış caddesi üstü BP önü, MBB Gençlik merkezi, İstasyon mahallesi
Şehir Merkezinden Mardin Havalimanı’na Minibüs ile Ulaşım
Şehir merkezinden havalimanına gitmek için önce şehir içi minibüslerine binip Mardin Yenişehir’e gelmeniz buradan Kızıltepe-Mardin minibüslerine aktarma yaparak havalimanına ulaşım sağlayabilirsiniz.
Şehir Merkezinden Mardin Havalimanına Taksi, Özel Transfer/Araç Kiralama İle Ulaşım
Mardin Havalimanına ulaşmanın en kolay yolu taksi kullanmaktır. Ancak siz yine de binmeden önce fiyat sormadan taksi kullanmayın. Daha konforlu bir yolculuk isteyen misafirlerimiz uçuşlarından önce rezervasyon yaparak Mardin Havalimanı’ndan şehir merkezine özel şoför veya araba kiralayarak seyahat edebilirler.
İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndan Şehir Merkezine Ulaşım
Gelişmiş ulaşım ağı ile İzmir havalimanından şehir merkezine kolay ulaşım sağlanabilir. İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan şehir merkezine toplu taşıma, özel transfer, taksi veya Havaş araçlarıyla ulaşım yapılabilir. İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yer alan halk otobüsleri ESHOT şehir merkezine gitmek için uygun fiyatlı bir ulaşım biçimidir. Mardin İzmir uçak bileti alarak İzmir'e seyahat eden yolcular, İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndan şehir merkezine aşağıdaki ulaşım alternatiflerinden en uygun olanı tercih ederek rahatlıkla gidebilirler.
İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndan Şehir Merkezine Belediye Otobüsü, Havaş ve İZBAN ile Ulaşım
İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan otobüs seferleri 200, 202 ve 204 numaralı ESHOT’lar ile yapılmakta. 200 no’lu otobüs Mavişehir’e, 202 no’lu otobüs Alsancak ve çevresine, 204 no’lu otobüs ise Bornova ve çevresine gider. Otobüse binmeden önce metro ve tren için de geçerli olan bir Kent Kart satın alınmalıdır. Adnan Menderes Havalimanı’ndan şehir merkezine en hızlı şekilde ulaşmak istiyorsanız İzban trenleri tercih edebilirsiniz. Havalimanının hemen çıkışında bulunan İzban raylı sistemleriyle şehir merkezine 30 dakikada ulaşabilirsiniz. İzban trenlerinin, şehir merkezi ve havaalanına çift yönlü olarak 10 dakikada bir seferleri bulunmaktadır. Havaş otobüsleri haftanın yedi günü havalimanından İzmir şehir merkezine ulaşım hizmeti vermektedir.
İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndan Şehir Merkezine Taksi, Araç Kiralama & Özel Transfer ile Ulaşım
Adnan Menderes Havalimanı’ndan taksiyle şehir merkezine veya doğrudan otelinize hızlı bir şekilde ulaşabilir. Taksiler gelen yolcu terminalinin hemen dışındadır yer alıyor. İzmir Havalimanı’ndan şehir merkezine veya ilçelere özel transfer ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Hem iç hatlar hem de dış hatlar geliş terminalinde bulunan yerel transfer sağlayıcılarından varışta veya henüz İzmir’e gelmeden bir rezervasyon yaparak şehir merkezine transferinizi gerçekleştirebilirsiniz. Özellikle İzmir’e birkaç günlüğüne geldiyseniz ve çevre il ve ilçelere gitmeyi planlıyorsanız İzmir’de araç kiralamak iyi bir seçenek olacaktır. Havalimanında bulunan araç kiralama ofisinden önceden rezervasyon yaptırabilir varır varmaz kiraladığınız aracı teslim alabilirsiniz.
İzmir’de Gezilecek Yerler
Masmavi denizi, antik kentleri, eşsiz sokaklarıyla adeta canlı müze olan İzmir’i gezmek için çokça vakit harcamak lazım. Köklü tarihi, kozmopolit yapısıyla sıcak insanıyla eşsiz bir şehir olan İzmir’de gezmeniz için rehber sunan Bilet Dükkanı, liste uzunda olsa kentin tadını çıkarmanız için kolayhlık sunmayı sürdürüyor. Mardin İzmir uçak bileti alarak İzmir'i ziyaret eden seyahat severler için gezilmesi gereken başlıca yerleri şu şekilde derledik:
Saat Kulesi: İzmir’in sembolü haline gelen Saat Kulesi Konak meydanda bulunan gezilecek yerlerin en başında geliyor. Kule, Abdülhamid’in tahta çıkışının anısına yaptırılmış.
Tarihi Kemeraltı Çarşısı: Geçmişte Ege’de ticaretin kalbi olan İzmir’de ticaret oldukça gelişmişti. Bu yüzden Kemeraltı bölgesinde ticaret oldukça hareketliydi. Tarihteki uluslararası ticari hareketliliğe sahip tarihi Kemeraltı Çarşısı’na mutlaka uğrayın. Çarşıya gitmişken Kızlarağası Hanı’nda Türk kahvesi içmeyi ihmal etmeyin.
Kadifekale: Büyük İskender tarafından yaptırılan Kadifekale İzmir Körfezi’nin tepe noktalarında birinde yer aldığı için eşsiz bir manzara keyfi sunarken, aynı zamanda tarihiyle adeta büyülüyor. Birçok uygarlık tarafından onarım gören Kadifekale günüze sağlam bir şekşlde ulaşabilmiş.
Tarihi Asansör: 1907 yılında Musevi iş insanı Nesim Levi (Bayraklıoğlu) tarafından yaptırılan asansör, birinden diğerine 155 basamakla ulaşılan iki semt arasında hızlı ve kolay ulaşım sağlama amacıyla yaptırılmış ve iki kule üzerindeki asansörlerden soldaki buharlı sağdaki ise elektrikli olarak inşa edilmiş. 1985’te restore edilen asansörlerden ikisi de o tarihten bu yana elektrikli hale getirilmiş. Mükemmel bir seyir keyfi sunan Tarihi Asansör, günümüzde İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından eğlence, kültür ve dinlenme mekanı olarak kullanılıyor.
Kıbrıs Şehitleri Caddesi: İstiklal Caddesi’ne benzerliğiyle dikkat çeken Kıbrıs Şehitleri Caddesi arklı türde mekânın bulunduğu bir yer. Alsancak'ta bulunan caddeye ulaşım oldukça kolay.
Kordon Boyu: Tıpkı Saat Kulesi gibi İzmir denince akla ilk gelenler arasında Kordon Boyu yer alıyor. Kentin sembolik lokasyonlarından olan Kordon’da yeşil çimlerden mavi denizi seyretmek dünyanın en keyifli işlerinden.
Efes Antik Kenti: Dünya tarihinin en önemli eserlerinden bazılarına ev sahipliği yapan Efes Antik Kenti, göz dolduruyor. Antik kent Artemis Tapınağı, Celsus Kütüphanesi, Efes Antik Tiyatrosu, Hadrian Tapınağı ve birçok yeri bünyesinde barındırıyor.
Agora Ören Yeri: İzmir Agorası ve Smyrna Agorası olarak da bilinen bu kent alanı UNESCO tarafından Dünya Mirası Geçici Listesindedir. Roma döneminde Pazar yeri ve Osmanlı döneminde mezarlık olarak kullanılan Agora Ören Yeri tarihin derinliklerine inebileceğiniz etkileyici bir yerlerden biri.
Homeros Vadisi: Bornova ilçesinde bulunan Homeros Vadisi’nde bulunan mağarada ünlü antik çağ yazarı olan Homeros’un yaşamış olduğu düşünüldüğünden dolayı vadiye onun ismi verilmiştir.
Şirince Köyü: Selçuk ilçesinde bulunan Şirince köyü, 21 Aralık 2012 tarihinde Mayaların takvimine göre dünyanın sonunun yaşanacağı fakat Şirince köyünün kurtulacağının iddia edilmesiyle popüler olmuş bir köydür. O tarihten beri yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan köy, eski bir Rum kasabasının aynı zamanda şarabı da meşhurdur.
İzmir’de Ne Yenir?
Muhteşem doğası ve tarihinin yanı sıra İzmir’in zengin çeşitleriyle Ege mutfağının başkenti. Tarihten beri kozmopolit yapısını koruyan kentte birçok kültürle harmanlamış envai çeşit lezzetli yemek bulunuyor. İşte Mardin İzmir uçak bileti ile İzmir'i ziyaret edenler için İzmir'in vazgeçilmez lezzetleri…
Boyoz: İzmir’in en meşhur lezzetidir ve genellikle kahvaltı sofralarında tüketilen bir hamur işidir.
Gevrek: İzmirlilerin simite gevrek dediğini bilmeyen yoktur. Gevrek hamuru nohut mayasıyla yapılır ve süt, şeker içermez. O yüzden İzmir’e gitmişken gevrek denemenizi öneririz.
Kumru: İzmir’in hemen her köşesinde bulabileceğiniz ve genellikle kaşar peyniri, sucuk, baharatlı sosis, domates, turşu ve diğer kurutulmuş et türleri ile birlikte servis edilen lezzetli bir sokak lezzetidir.
İzmir Bombası: İzmir mutfağının en sevilen tatlılarından olan kurabiyeye benzeyen ancak kurabiye olmayan İzmir bombası çikolata ve hamuru buluşturan lezzetlerden biri.
Izgara Balık: Ege kıyılarındaki İzmir, sadece muhteşem bir doğa ve deniz manzarası yanı sıra, aynı zamanda taze ve lezzetli bir balık menüsüne sahiptir.
Kopanisti Peyniri: İnek, keçi veya koyun sütünden yapılan bu peynir, krema ve taze tereyağının birleştirilmesi ile yapılarak biberli olarak servis edilir.
Söğüş: Sakatatın, İzmir mutfağında önemli bir yeri var. Genellikle, söğüş, ciğer, kokoreç, kelle-paça, dil gibi lezzetler öne çıkıyor. Söğüş ise, bütün parça halinde kaynatılıp soğuk olarak yenen beyinden oluşuyor.