Adana Gaziantep Uçak Bileti

Adana - Gaziantep Uçuş Bilgileri

2.950 TL Ucuz Uçak Bileti Tahmini Fiyatı
185 KM Mesafe
AJet Popüler Havayolu
1 Saat Uçuş Süresi

Gaziantep Ortalama Sıcaklık

Gün
Minimum Sıcaklık
Maximum Sıcaklık
Hava Durumu
14 Ocak 2025 Salı
Min: 5ºC
Maks: 11ºC
Güneşli
15 Ocak 2025 Çarşamba
Min: 4ºC
Maks: 10ºC
Parçalı Bulutlu
16 Ocak 2025 Perşembe
Min: 5ºC
Maks: 11ºC
Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
17 Ocak 2025 Cuma
Min: 3ºC
Maks: 10ºC
Güneşli
18 Ocak 2025 Cumartesi
Min: 2ºC
Maks: 10ºC
Güneşli

En Ucuz Adana - Gaziantep Uçak Biletleri

AJet
Adana
Çukurova Havalimanı
Gaziantep
TL2.950

Sıkça Sorulan Sorular

Adana Gaziantep arası hava yolu ile 1 saat sürmektedir.
Adana Gaziantep karşılıklı uçuşlarınızı Çukurova Havalimanı ve Gaziantep Havalimanı üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.
Adana Gaziantep en ucuz uçak bileti 2.950 TL’den başlamaktadır.
Adana Gaziantep arası yaygın olarak THY, Pegasus ve AJet gibi hava yolu firmaları hizmet veriyor.
Hızlı Erişim
Şehir Merkezinden Çukurova Havalimanı'na Nasıl Gidilir?
Gaziantep Havalimanı'ndan Şehir Merkezine Ulaşım
Gaziantep'e Hangi Ayda Gidilir?
Gaziantep Kaç Günde Gezilir?
Gaziantep'te Gezilecek 5 Yer
Gaziantep'te Ne Yenir?

Gaziantep Hakkında


Türkiye’nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bulunan Gaziantep, coğrafi konumu itibarıyla çevresinde çeşitli ilçeler ve illerle komşudur. Kuzey ve kuzeybatısında Kahramanmaraş, kuzeydoğusunda Yavuzeli, doğusunda Nizip, güneydoğusunda Oğuzeli, güneyinde Kilis, güneybatısında İslahiye ve batısında Nurdağı yer alır. Adana Gaziantep uçak bileti ile bu şehre gelerek güzelliklerini daha da yakından keşfedebilirsiniz.

Adana'dan Gaziantep uçak bileti ile yola çıkmadan önce Gaziantep otelleri ve Gaziantep araç kiralama hizmetleri için Bilet Dükkanı'nı ziyaret edebilir, Gaziantep'e kara yolu ile ulaşmak isterseniz otobüs bileti sayfamız üzerinden işlem yapabilirsiniz.

Şehir Merkezinden Çukurova Havalimanı'na Nasıl Gidilir?


Çukurova Uluslararası Havalimanı, Adana ile Mersin arasında, Tarsus ilçesine yakın bir konumda bulunan Karsavran Sokak üzerinde yer almaktadır. Çukurova Uluslararası Havalimanı'na ulaşmak için 444 8 598 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Adana Gaziantep uçak bileti ile seyahatiniz öncesinde havalimanına gitmek için HAVAMAŞ firmasına ait özel otobüsler kullanabilirsiniz. Ticari taksiler de bir diğer ulaşım seçeneği olarak kullanılabilir. Havalimanına ulaşımda anlaşmalı olan HAVAMAŞ’a 444 33 26 numaralı telefon üzerinden ulaşabilir ve otobüs sefer saatleri hakkında bilgi alabilirsiniz.

Gaziantep Havalimanı'ndan Şehir Merkezine Ulaşım


Gaziantep Oğuzeli Havalimanı, şehir merkezinin 20 km güneydoğusunda bulunmaktadır ve uluslararası uçuşlara açık bir sivil havaalanıdır. Adana Gaziantep uçak bileti ile seyahatiniz sonrasında şehir merkezine ulaşım için birkaç farklı seçeneğiniz vardır.

HAVAŞ Servisleri: Gaziantep şehir merkezine en hızlı ve rahat ulaşım yollarından biri HAVAŞ servisleridir. Uçakların kalkış saatlerine göre seferler ayarlanmaktadır.

Belediye Otobüsleri: Alternatif olarak belediye otobüsleri ile de şehir merkezine ulaşabilirsiniz. B39 Oğuzeli-Karataş, B90 Hoşgör-Zeytinli, B89 Oğuzeli-Kalyon Stadyumu gibi hatlar, şehir içindeki çeşitli noktalara ulaşım sağlamaktadır.

Araç Kiralama: Eğer daha bağımsız bir ulaşım yöntemi arıyorsanız, araç kiralama iyi bir seçenek olabilir. Gaziantep Havalimanı’nda bulunan araç kiralama ofislerinden aracınızı teslim alabilir ve yolculuğunuza konforlu bir şekilde devam edebilirsiniz.

Taksi: Taksi, konforlu bir ulaşım yöntemi olmasına rağmen diğer seçeneklere göre daha maliyetli olabilmektedir.

Gaziantep'e Hangi Ayda Gidilir?


Adana Gaziantep uçak bileti ile Gaziantep'i ziyaret etmek için en ideal zaman sonbahar aylarıdır.

Gaziantep Kaç Günde Gezilir?


Adana Gaziantep uçak bileti ile şehre geldiğinizde bu kadim şehri 3 gün içerisinde rahatlıkla gezebilirsiniz.

Gaziantep'te Gezilecek 5 Yer

  1. Gaziantep Kalesi

    Gaziantep'in simgelerinden biri olan Gaziantep Kalesi, Alleben Deresi’nin güney kenarında yer almakta olup, yaklaşık 25 metre yüksekliği ile göz alıcıdır. Kalenin inşa tarihi ve kimler tarafından yapıldığı kesin olarak bilinmemektedir. Yapılan arkeolojik kazılar ile kalenin Roma döneminde bir gözetleme kulesi olarak kullanıldığını ortaya koymuştur.

  2. Tarihi Antep Evleri (Bey Mahallesi)

    Gaziantep’in tarihî dokusunu en iyi yansıtan yerlerden biri olan Bey Mahallesi, Atatürk’ün Türkiye’de resmi olarak nüfusa kayıtlı olduğu mahalle olarak da bilinir. 1500’lü yıllardan kalma taş evleri ile dikkat çeken mahallede bazı evler restore edilerek kafe ve restoranlara dönüştürülmüş olsa da tarihî önemini korumaktadır.

  3. Bayazhan Gaziantep Kent Müzesi

    1909 yılında bir tütün tüccarı olan Bayaz Ahmet Efendi tarafından inşa ettirilen Bayazhan, 2009 yılında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından müzeye dönüştürülerek Bayazhan Gaziantep Kent Müzesi adıyla hizmete açılmıştır.

  4. Emine Göğüş Mutfak Müzesi

    Gaziantep Kalesi’nin güneyinde yer alan Göğüş Konağı, 1904 yılında inşa edilmiştir ve Türkiye’nin ilk Turizm ve Tanıtma Bakanlarından Ali İhsan Göğüş’ün doğduğu evdir. Belediye tarafından restore edilen bu konak, 2008 yılında Emine Göğüş Mutfak Müzesi olarak hizmete açılmıştır.

  5. Gaziantep Oyun ve Oyuncak Müzesi

    Bey Mahallesi’nde bulunan Gaziantep Oyun ve Oyuncak Müzesi, Türkiye’nin dördüncü oyuncak müzesi olarak 2013 yılında Sunay Akın’ın danışmanlığında açılmıştır. Müze hem çocukların hem de yetişkinlerin ilgisini çeken bir yer olup, 1700 ile 1970 yılları arasında üretilmiş yaklaşık 600 oyuncağın sergilendiği bir yer olmasıyla Adana Gaziantep uçak bileti ile yapacağınız ziyaret sırasında keyifli vakit geçirmenize olanak tanıyacaktır.

Gaziantep'te Ne Yenir?


Gaziantep mutfağı, sadece Türkiye'de değil, dünya çapında da büyük bir üne sahiptir. Şehirde 200'ün üzerinde farklı yemek çeşidi bulunmaktadır. Bu zengin mutfak kültürünün bir parçası olarak kurutulmuş gıdalar da önemli bir yer tutar. Özellikle kurutulmuş patlıcan, domates ve biber ile yapılan başta dolmalar olmak üzere farklı tatlar da Adana Gaziantep uçak bileti ile şehre gelinince mutlaka denenmelidir.

Gaziantep'in kahvaltı kültürü de oldukça kendine özgüdür. Klasik Türk kahvaltısının yanı sıra, Beyran Çorbası gibi yöresel lezzetler de tercih edilir. Ayrıca kahvaltıda kuzu ciğer kebabı (cağırtlak) ya da bol kaymaklı, çekilmiş Antep fıstıklı ve şekerli katmer gibi seçenekler de bulunur.

Yöresel ev yemeklerinden "yuvarlama" (çorbası), özellikle bayram sabahlarında ve misafir ağırlamalarında ana yemek olarak servis edilmektedir ve Gaziantep’te özel bir yere sahiptir. Nohut, pirinç, kıyma, irmik, dana eti ve yoğurt ile hazırlanan bu yemek oldukça doyurucudur.

Bir diğer özel lezzet ise Şiveydiz’dir. Bu yemek sarımsak, kuzu eti, süzme yoğurt ve nohut ile hazırlanır. Ayrıca firik pilavı da Gaziantep mutfağının öne çıkan lezzetlerinden biridir. Koyun eti, bulgur, firik ve nohutla yapılan bu pilav farklı bir aromaya sahiptir.