Ankara - Trabzon Uçuş Bilgileri

560,45 TL Ucuz Uçak Bileti Tahmini Fiyatı
590 KM Mesafe
AnadoluJet Popüler Havayolu
1 Saat 15 Dakika Uçuş Süresi

Trabzon Ortalama Sıcaklık

Gün
Minimum Sıcaklık
Maximum Sıcaklık
Hava Durumu
25 Nisan 2024 Perşembe
Min: 19ºC
Maks: 26ºC
Güneşli
26 Nisan 2024 Cuma
Min: 13ºC
Maks: 24ºC
Orta kuvvetli yağmurlu
27 Nisan 2024 Cumartesi
Min: 11ºC
Maks: 16ºC
Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar
Min: 12ºC
Maks: 17ºC
Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
29 Nisan 2024 Pazartesi
Min: 12ºC
Maks: 15ºC
Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

En Ucuz Ankara - Trabzon Uçak Biletleri

Pegasus
Ankara
Ankara Esenboğa Havalimanı
Trabzon
Trabzon Uluslararası Havalimanı
TL1.364
AnadoluJet
Ankara
Ankara Esenboğa Havalimanı
Trabzon
Trabzon Uluslararası Havalimanı
TL560
Sıkça Sorulan Sorular
Ankara Trabzon arası havayolu ile 1 saat 15 dakika sürmektedir.
Ankara Trabzon en ucuz uçak bileti 560,45 TL'den başlamaktadır.
Ankara kalkışlı uçuşlarınızı Esenboğa Havalimanı üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.
Ankara Trabzon arası yaygın olarak THY Pegasus ve Anadolujet gibi havayolu şirketlerin düzenli uçuşları bulunmaktadır.

Sizin İçin Hazırladıklarımız

Hızlı Erişim
Trabzon Havalimanı'ndan Trabzon Şehir Merkezine Ulaşım
Trabzon Seyahat Rehberi
Trabzon Haritasını İnceleyin

Şehzadeler şehri Trabzon’un kuzeyinde Karadeniz, güneyinde Bayburt ve Gümüşhane, doğusunda Rize, batısında Giresun yer alır. Samsun’dan sonra Karadeniz’in en büyük şehri olan Trabzon nemli bir iklime sahiptir. Doğal tarihi yerleri keşfedebileceğiniz Trabzon’da gezilip görülmesi gereken birçok bölge bulunur. Kiliseleri, müzeleri, yaylaları ve alışveriş yerleriyle eşsiz güzelliğe sahip bu kenti gezmek isterseniz Trabzon uçak bileti araştırmanızı biletdukkani.com'da gerçekleştirebilir, bütçenize ve planınıza uygun tarihteki biletinizi kredi kartına taksit avantajıyla alabilirsiniz.

Trabzon Havalimanı

Trabzon’da Ortahisar merkezde hizmet veren Trabzon Havalimanı, şehir merkezine oldukça yakın olup yaklaşık 5 km uzaklıkta bulunur. Rize’ye ise 70 km mesafededir. Konumundan dolayı diğer il ve ilçelere yakın mesafededir. Akçaabat ilçesine 21 km, Sürmene’ye 32 km, ve Trabzon Otogarı’na 4 km uzaklıkta yer alır. Trabzon Havalimanı içerisinde sağlık hizmetleri, büfe, mescit, kayıp eşya bürosu, ATM, otopark, otel, Rent A Car, Cafe ve restoranlar bulunur.

Doğu Karadeniz Bölgesi için önemli bir nokta olan Trabzon Havalimanı’na her yıl onlarca yerli ve yabancı turist gelir. Her geçen gün artan yolcu trafiğini kaldırabilmesi için şehir merkezine ve çevre illere ulaşım olanakları neredeyse kusursuzdur. Trabzon merkez, Rize, Giresun, Artvin ve Gümüşhane ziyaretinde bulunan yolcular Trabzon Havaalanını tercih etmektedirler. Havaalanından şehir merkezine gitmek için havaalanının önünden geçen dolmuşlara binebilirsiniz. Bu dolmuşlar Trabzon Forum Alışveriş Merkezine kadar ulaşım sağlamaktadır. Diğer seçenekler ise Taksi, Havaş, Belediye otobüsleri, özel araç transferi ve araç kiralama şeklinde olup bütçenize ve seyahat planınıza göre tercihte bulunabilirsiniz. Karadeniz’in nadide şehri Trabzon ziyaretinizde, uçak biletinizi biletdukkani.com'dan rahatlıkla alabilirsiniz.

Taksi

Trabzon Havalimanı’ndan hızlı ve konforlu bir şekilde istediğiniz noktaya ulaşmak için taksi hizmetinden yararlanabilirsiniz. Taksiler, terminalinin iç – dış hatlar gelen yolcu çıkışlarının önünde hizmet vermektedir. Haftanın 7 günü 24 saat havaalanı taksileri tüm gün aynı tarife üzerinden hizmet ederler. Yolcu servislerini beklemeden, kalabalıktan uzak ve hızlı bir şekilde varış rotanızı taksi ile tamamlayabilirsiniz. Taksi ücretleri, başlangıç fiyatının üzerine, gideceğiniz uzaklığa göre km bazında artar. Trabzon Havalimanı seyahatinizden sonra, varacağınız yere taksiyle gitmek isterseniz taksi şoförlerinden yolculuk öncesi fiyat bilgisi alabilirsiniz.

Havaş

Trabzon Havalimanı’na ulaştıktan sonra uygun fiyatlı ve konforlu ulaşım için Havaş seferlerini tercih edebilirsiniz. Terminale inen her iç hatlar uçuşları için şehir merkezine ve çevre illere Havaş seferleri düzenlenir. Dış hat yolcuları ise, iç hatlar yolcu çıkışı bölümüne gelerek bu hizmetten faydalanabilirler. Beyaz renge sahip Havaş otobüslerinde şehir merkezine ve çevre ilçelere ulaşım için farklı fiyat aralıkları bulunur. Trabzon Havalimanı – Trabzon Havaş servis rotası; • Havalimanı • Tanjant Yolu • Tanjant Erdoğdu Kavşağı • Yavuz Selim Bulvarı • Uzunkum • Beşirli güzergahındadır.

Trabzon Havalimanı - Tirebolu arası Havaş servisleriyle varacağınız noktaya ulaşım sağlayabilirsiniz. Havaş servis otobüsleriyle Giresun’un; • Eynesil, • Çavuşlu, • Görele ve • Tirebolu ilçelerine doğrudan ulaşabilirsiniz.

İç hat uçak iniş saatlerine göre hizmet veren havalimanı – Tirebolu Giresun Havaş rotası: • Trabzon Havalimanı • Akçaabat • Çarşıbaşı • Vakfıkebir • Beşikdüzü • Eynesil • Çavuşlu • Görele ve • Tirebolu durakları şeklindedir.

Trabzon Havalimanı – Rize/Ardeşen/Hopa noktalarına Havaş ile ulaşım sağlamak istediğinizde trafiğe bağlı olarak değişebilen sürelerde; Rize’ye 1,5 saatte, Ardeşen’e 2,5 saatte ve Hopa’ya 3,5 saatte ulaşabilirsiniz. Dönüş yolunda Trabzon Havaalanı’na Havaş servis otobüsleriyle ulaşımı tercih ederseniz Trabzon ve Eynesil’e giden otobüslerin kalkış noktasına gelebilirsiniz.

Trabzon Havalimanı – Ardeşen – Rize – Hopa (Artvin) Havaş geçiş gidiş yolu: • Trabzon Havalimanı • Of • İyidere • Derepazarı • Rize • Çayeli • Pazar • Ardeşen • Fındıklı • Arhavi ve • Hopa olarak planlanır.

Yolculuk dönüşünüzde tekrar Trabzon Havalimanı’na varmak istediğinizde Trabzon’da tek bir noktadan kalkan Havaş Trabzon Havalimanı servisine binebilirsiniz. Trafiğin yoğunluğuna bağlı olarak 30 – 45 dakikada havaalanına gelebilirsiniz. Trabzon’da Beşirli Uzunkum Oteli önünden Havaş servislerine binebilirsiniz. Ayrıca Hopa, Ardeşen, Tirebolu ve Rize’den Trabzon Havalimanı’na Havaş otobüsleriyle varabilirsiniz. Seyahatinizin 24 saat öncesinden Havaş otobüslerinin kalkış saatlerini öğrenmeniz daha planlı hareket etmenizi sağlar.

Otobüs

Uçak seyahatiniz sona erdiğinde, Trabzon Havaalanından, şehir merkezine gitmek için; Nizamiye çıkışındaki yol üzerindeki duraktan geçen belediye otobüslerini kullanabilirsiniz. Birkaç dakikalık yürümeyle ulaşabileceğiniz bu duraktan 121, 122, 125, 139, 426,476 ve 501 numara otobüs hatlarını kullanarak şehir merkezine yaklaşık 10 dakikada gidebilirsiniz. Eğer Trabzon’da birkaç gün kalmayı düşünüyorsanız. Metropol Trabzon Kart edinebilirsiniz. Böylece belediyenin toplu taşıma araçlarını ve özel halk otobüslerine ekonomik şekilde binebilirsiniz. Şehir merkezine geldiğinizde, Kart İşlem Merkezleri ve dolum bayilerinden Trabzon Kartı satın alabilirsiniz. Seyahatiniz sonrasında Trabzon Havaalanına ulaşmak için; şehir merkezinde, Sahil Peronu durağından kalkıp, havaalanına uğrayan 13 numaralı Çimenli otobüsü, 18 ve 32 numaralı Yomra otobüslerini tercih edebilirsiniz. Konaklar Mahallesinden 20 no'lu otobüsü kullanarak Trabzon Havalimanı durağına ulaşabilirsiniz. Otobüs bilet ücretleri, binilen yere göre farklılık gösterir.

Araç Kiralama

Trabzon yıl boyunca yerli ve yabancı ziyaretçilerin akınına uğrar. Birçok medeniyete ev sahipliği yapan ve dünyanın eşsiz güzellikleriyle herkesi kendine hayran bırakan Trabzon, tüm dünyanın dikkat çeken merkezlerinden biridir. Trabzon Havalimanı, birçok turistin, iş seyahatlerinin, fındık ve çay toplamak üzere farklı şehirlerden memleketine gelen yerlilerin ve üniversite eğitimi alan öğrencilerin uğrak noktasıdır. Dolayısıyla Trabzon Havalimanı araç kiralama gibi birçok alternatife sahiptir. Şehrin her noktasını ziyaret etmek isteyenler ve yeni yerler keşfetmek isteyen ziyaretçilere yönelik Rent A Car hizmetleri oldukça yoğun ilgi görür. Seyahatinizi planlarken araç kiralamayı düşünüyorsanız önceden rezervasyon yapabilirsiniz. Böylece oluşan yoğunluktan etkilenmeden, kiralamış olduğunuz araçla tüm rotalarınızı konforlu ve bağımsız bir şekilde gezebilirsiniz.

Trabzon'da Gezilecek Yerler

Trabzon gezilecek yerler bakımından oldukça zengin bir şehirdir. Bölge olarak baz alındığında çevresindeki kentlere oranla daha gelişmiştir. Doğal güzellikleriyle dikkat çeken Trabzon aynı zamanda tarihsel açıdan çok değerlidir. Osmanlı Dönemi’nde Şehzadeler Şehri olarak anılır, Kanuni Sultan Süleyman gibi önemli şehzadelerin yetiştirilmesine ev sahipliği yapmakla bilinir.

Yaylalar bakımından Trabzon oldukça cömerttir. Ülkemizin en güzel yaylaların birçoğu bu şehirde yer alır. Bunlardan dünyaca en tanınmışı Uzungöl’dür. Çaykara’da yer alan bu köy, medeniyetten uzakta saklı bir cennet iken gezgincilerin keşfetmesiyle turizm merkezi haline gelmiştir. Uzungöl’e yakın konumda Şelersu Yaylası yer alır. Doğal güzellikleri ve temiz havasıyla öne çıkan bu yaylaları mutlaka gezmelisiniz. Trabzon’da gidebileceğiniz diğer yaylalardan bazıları ise; Kiraz Yaylası, Lapazan Yaylası, Sultan Murat Yaylası, Kafrakol Yaylası, Yılantaş Yaylası, Şolma Yaylası, Sis Dağı Yaylası ve Pazarcık Yaylası olarak söylenebilir.

Sümela Manastırı, eski bir Rum Ortodoks kilisesidir. Milattan sonra 4. yüzyılda yapıldığı düşünülür. Kara Tepesinde denizden 1150 metre yüksekliktedir. Trabzon merkeze 50 km uzaklıkta bulunur.

Yavuz Sultan Selim’in annesi Gülbahar Hatun tarafından Trabzon merkezde yaptırılan Bedesten Çarşısı, Trabzon hatırası veya sevdiklerine hediye almak isteyenler için görülmesi gereken tarihi yerlerden biridir.

Trabzon gezilecek yerler listesinde mutlaka görülmesi gereken mekanlardan birisi de Trabzon Kalesi’dir. Bizans dönemine ait olan bu tarihi kale, şehrin merkezinde ve en yüksek tepeside yer alır. Trabzon Kalesi, şehir manzarasının tadını çıkarabileceğiniz enfes yerlerden biridir.

Boztepe, Trabzon şehir merkezine 3 kilometre uzaklıktadır. Sabah güneşin doğuşu, akşam ise batışını izlemek için muhteşem bir yerdir. Tüm şehri ve Karadeniz’in eşsiz güzelliğini izlerken buradaki cafelerde çayınızı veya kahvenizi yudumlayabilir, harika fotoğraflar çekebilirsiniz.

Ayrıca Trabzon’a gelmişken görmeden ayrılmamanız gereken yerlerden bazıları; Nayino Dağ Evi, Ayasofya Cami, Atatürk Köşkü, Çal Mağarası, Vazelon Manastırı, Maçka, Araklı Os Şelalesi, Aytaş Asmasu Şelalesi, Akpınar Köyü Simba Yaylası, Uçarsu Şelalesi ve Tonya’da yer alan Canik Şelalesi olarak sıralanabilir.

Trabzon Konaklama

Eşsiz tarihi mekanları ve nefes kesen doğa güzellikleriyle Trabzon konaklama açısından çok çeşitli alternatiflere sahiptir. Dört mevsim yağışlı olabilen Trabzon ziyaretinizde, nerede konaklıyor olursanız olun mutlaka değişen sıcaklık ve hava durumlarına uygun kıyafetlerinizi yanınızda bulundurmalısınız.

İş seyahatiniz sırasında şehir merkezinde konaklayabileceğiniz 5 yıldızlı şehir otelleri bulunur. Trabzon ilçelerinde doğal güzelliklere doyacağınız apart ve butik oteller de bulabilirsiniz. Yayla turizmine öncülük eden Trabzon konaklama tesisleri bungalov, pansiyon veya otel şeklinde hizmet verir. Doğa ile baş başa kalıp tazelenmek ve yemyeşil manzaranın tadına varabilmek için yayla otellerini tercih edebilirsiniz.

Trabzon Yeme-İçme

Trabzon yemekleri denilince hiç kuşkusuz ilk akla gelen kuymak, Akçaabat köftesi, Trabzon pidesi ve hamsi balığı gelir. Sadece tarihi güzellikleriyle değil enfes mutfağıyla akıllara kazınan Trabzon’da tatmanız gereken daha birçok lezzet bulunur. Havaalanından ayrıldığınızda acıktıysanız eğer Akçaabat’a uğrayıp deniz kenarında enfes ayran ve mısır ekmeği eşliğinde Akçaabat köftesi yemenizi öneririz. Hamsili çorba, ısırgan çorbası, karalahana çorbası yörenin en meşhur çorbalarıdır. Ayrıca yörenin diğer lezzetleri; • Karalahana Sarması: Trabzon’da karalahana pancar olarak bilinir. Satır kıymasından yapılan pancar sarması, yediğinizde asla unutamayacağız lezzetler arasındadır. • Kefal Ekşilisi; daire şeklinde kesilen balıkların domates, limon, soğan, biber ve maydanozla harmanlanıp fırına verilmesiyle pişirilir. • Palamut Dolması; ceviz içi, kuş üzümü, yenibahar ve çam fıstığıyla kavrulan harcın palamuta doldurulmasıyla yapılır. • Pazılı Kaygana; Mısır unu, kuru ve taze nane, pazıyla birleştirilerek hazırlanır. • Hamsi Tava; Trabzon’un simgesi taze hamsi önce unlanır, kızdırılmış yağda çıtır çıtır kızartılıır. • Hamsili Pilav; iç pilavın etrafını mis gibi taze hamsilerle sarılmasından ortaya çıkan bu enfes lezzeti tatmadan dönmemelisiniz. • Pırasa Tavası; mısır unu, tereyağı, yumurta ve pırasadan yapılan oldukça lezzetli bir yemektir. • Fasulye Turşusu; hem çok lezzetli hem de besleyici olan bu turşunun kavurması, akşam yemeklerinin vazgeçilmezidir. • Guliya; karalahana, mısır yarması, barbunya, Arnavut biberi, kuru soğan ve havuçla yapılan lezzetli ve faydalı bir yemektir. • Tomara Kızartması; Karadeniz bölgesinde yetişen tomara bitkisine yumurta ve mısır unu eklenerek kızartılmasıyla pişirilir. • Gongoş Sarması; karalahana sarmasında tencereye kuşbaşı etlerin, mısır yarmasının ve ilikli kemiklerin eklenmesiyle pişirilir. • Hodan Böreği; Trabzon’a özgü yetişen hodan bitkisinden yapılan börektir. • Pepeçura; siyah üzüm, Hindistan cevizi, Antep fıstığı, fındık, mısır unu ve vanilyadan yapılan lezzetli tatlardandır. • Hamsiköy Sütlacı; mutlaka yemeden dönmemeniz gereken baş tacı tatlılardandır. • Laz Böreği; ince açılmış baklava yufkalarının arasına, koyu kıvamlı muhallebi eklenerek fırına verilir ve pudra şekeriyle servis edilir. • Laz Helvası; irmik, tereyağı ve vanilya ile yapılır, istenirse dondurmayla sunulur. • Hurmalı Tart; hurma ve tart hamuruyla pişirilen tatlıdır. • Kukuca tatlısı; bal kabaklarına mısır eklenip sonra fırına pişirildikten sonra şeker ve sütle yapılır.

Eşsiz lezzetleri bir arada bularak damakları şenlendirmek için ayrıca yöreye özgü tereyağlı peynirli Trabzon pidesini tatmadan dönmemelisiniz.