Ankara Adana Uçak Bileti

Ankara - Adana Uçuş Bilgileri

779 TL Ucuz Uçak Bileti Tahmini Fiyatı
389 KM Mesafe
AJet Popüler Havayolu
1 Saat 10 Dakika Uçuş Süresi

Adana Ortalama Sıcaklık

Gün
Minimum Sıcaklık
Maximum Sıcaklık
Hava Durumu
07 Ekim 2024 Pazartesi
Min: 22ºC
Maks: 33ºC
Güneşli
08 Ekim 2024 Salı
Min: 21ºC
Maks: 33ºC
Güneşli
09 Ekim 2024 Çarşamba
Min: 21ºC
Maks: 34ºC
Güneşli
10 Ekim 2024 Perşembe
Min: 21ºC
Maks: 32ºC
Güneşli
11 Ekim 2024 Cuma
Min: 20ºC
Maks: 29ºC
Parçalı Bulutlu

En Ucuz Ankara - Adana Uçak Biletleri

AJet
Ankara
Ankara Esenboğa Havalimanı
Adana
TL779
Pegasus
Ankara
Ankara Esenboğa Havalimanı
Adana
TL2.873

Sizin İçin Hazırladıklarımız

Hızlı Erişim
Ankara Esenboğa Havalimanı’na Nasıl Gidilir?
Çukurova Havalimanı’ndan Adana Şehir Merkezine Ulaşım
Adana’da Gezilecek Yerler
Adana’da Ne Yenir? 

Ankara Adana Uçak Bileti
 

Birçok tarihi medeniyete ev sahipliği yapmış olan Adana, yıl içinde çok sayıda yerli-yabancı ziyaretçiyi ağırlıyor. Çok sayıda ziyaretçiyi yıl içerisinde ağırlayan Adana, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden misafir ağırlar. Ankara’nın şehir hayatından bunalan ve Adana’nın doğal güzelliğini görüp yöresel dokusunu deneyimleyerek enfes yiyeceklerini tatmak  isteyenler uygun fiyata  Ankara Adana uçak bileti satın almak için Bilet Dükkanı’nı ziyaret edebilir.  

Ankara’dan Adana’ya seyahat etmek isteyen yolcularımız, en uygun Ankara-Adana uçak bileti satın alırken Bilet Dükkanı uygun fiyatlı uçak bileti konusunda kullanıcılarına yardımcı olur. Adana’nın tarihsel ve yöresel dokusu içinde kültürel tatil yapmak isteyen yolcular için Adana rehberi sunan Bilet Dükkanı’ndan ucuz Ankara Adana uçak bileti satın alabilir, Adana’da gezilip görülmesi gereken yerleri tadılacak leziz yemekler ve alışveriş mekanları hakkında fikir sahibi olabilir.

Ankara Şehir Merkezinden Esenboğa Havalimanı’na Nasıl Gidilir?
 

Şehir merkezinden 27 kilometre uzaklıkta olan Ankara Esenboğa Havalimanı 2006 yılında hizmete açılmıştır. 20 milyon yolcu kapasitesine sahip havalimanı Ankara’nın Çubuk ilçesinde yer alır. Hem yurt içi hem yurt dışından çok sayıda ziyaretçi ağırlar. Yılda 12 milyon ve daha fazla yerli-yabancı turiste hizmet sunar. Mükemmel bir işleyişle yolcularına hizmet veren havalimanına şehir merkezinden ulaşım da bir o kadar kolay ve çeşitlidir. 

Şehir Merkezinden Ankara Esenboğa Havalimanı’na Araç Kiralama & Özel Transfer ile Ulaşım
 

Valiz yükü çok olan ve toplu taşıma tercih etmeyen isteyenlerin en çok tercih ettiği ulaşım yöntemi araç kiralama ve özel transferdir. Özellikle iş insanları Ankara Esenboğa Havalimanı’na ulaşım için araç kiralama ve özel transfer seçeneklerini kullanır. Özel transferler direkt olarak uçuşunuza uygun havalimanı kapısına bırakır. Araç kiralayan yolcular ise yolculuk öncesi aracı firmanın bölgesine bırakabilir. Ankara Adana uçak bileti olan yolcular ne konforlu seçenek olmasından dolayı araç kiralama seçeneğini tercih eder. 

Şehir Merkezinden Ankara Esenboğa Havalimanı’na Otobüs ile Ulaşım
 

Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan şehir merkezine otobüs ile ulaşım en sık tercih edilen yöntemlerden biridir. Aşti ve Kızılay bölgesinden Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen otobüsler 7 gün 24 saat Esenboğa Havalimanı’na ulaşım sağlar. Her yarım saate bir hareket eden bu otobüsler iç ve dış hatlar gelen yolcu katına yakın bir noktada yolcuları indirir. Bileti Ankara Kart’tan bağımsız şoförden de satın alabilirsiniz. İşte Ankara Adana uçak bileti olan yolcuların kullanacağı güzergahlar… 

Çukurova Havalimanı’ndan Adana Şehir Merkezine Ulaşım
 

Çukurova Havalimanı, Mersin'in Tarsus ilçesinde yer alıyor. Adana ve civardaki Mersin, Osmaniye gibi merkezlere de hizmet sunan uluslararası çalışan sivil bir havalimanıdır. 10 Ağustos 2024 tarihinde hizmete açılan havalimanı, Adana şehir merkezine 37 kilometre uzaklıkta yer alır.

Çukurova Havalimanı’ndan şehir merkezine HAVAMAŞ otobüsleri ve havalimanında yer alan taksileri kullanarak ulaşabilirsiniz. Çukurova Havalimanı'ndan çıkarak yine HAVAMAŞ otobüsleri ile Mersin, Tarsus, Ceyhan ve Osmaniye merkezlerine de gidebilirsiniz.

Havalimanı’ndan Adana Şehir Merkezine HAVAMAŞ İle Ulaşım 
 

Çukurova Havalimanı'ndan Adana şehir merkezine ulaşım için HAVAMAŞ otobüsleri ile Osmaniye, Mersin, Tarsus, Ceyhan'a da ulaşım sağlanır. Oldukça rahat olan HAVAMAŞ servislerinin sefer saatleri için buraya tıklayabilirsiniz.

Çukurova Havalimanı’ndan Adana Şehir Merkezine Özel Transfer/Araç Kiralama İle Ulaşım
 

Çukurova Havalimanı’nından Adana şehir merkezine, araç kiralama ile ulaşım da mümkündür. Özellikle daha hızlı ve konforlu ulaşım sağlamak isteyen Ankara Adana uçak bileti olan yolcular, bu imkandan faydalanabilir.

Çukurova Havalimanı’ndan Adana Şehir Merkezine Taksi İle Ulaşım
 

Çukurova Havalimanı'ndan Adana şehir merkezine, 24 saat hizmet veren taksiler ile ulaşmanız da mümkün. Yolculara konforlu bir yolculuk hizmeti veren taksiler ile seyahatiniz, gideceğiniz konuma göre ücretlendirilir.

Adana’da Gezilecek Yerler
 

Totalde on beş ilçeye sahip olan Adana, doğal güzellikleri, birçok kültüre ev sahipliği yapması sonucu edindiği kültürel mirası, enfes mutfağı ile farklı kültürleri, lezzetleri arayan yolcularımız için bir vazgeçilmez. Ancak şimdiden uyarıyoruz, bütün bu zenginlikleri tek güne sığdırmak pek mümkün değil! İşte Ankara’da gezilecek yerler: 

  1. Sabancı Merkez Cami

    Yapı, bölgenin en fazla gezilen yapıtlarından birisi özelliğini taşır. Her yerden görülebilme özelliğine sahip olan bu 6 minareli cami adeta Adana için bir sembol niteliğindedir. Yaklaşık otuz bin insan için ibadet imkanı olan bu yapı Balkanlar ve Ortadoğu’da bulunan en büyük cami olarak kabul edilir. 

  2. Taş Köprü

    Seyhan Nehri üzerine bulunan Taş Köprü, dünyada kullanılan en eski köprü olarak da bilinir. Ankara Adana uçak bileti olan yolcuların mutlaka görmesi gereken yerlerin başında gelir. 

  3. Adana Atatürk Evi Müzesi

    Osmanlı Mimarisine uygun olarak inşaa edilmiş bu konak, Adana’ya gelen Mustafa Kemal Atatürk tarafından toplamda iki kez kullanılmıştır.  1981 senesinde müzeye çevrilmiştir. 

  4. Misis Mozaik Müzesi

    Adana Yüreğir’de bulunan müze, Misis Kenti’nden kalma tapınağın zeminindeki mozaikleri sergilemekte olup bu mozaiklerin Genç Roma Dönemi’nden kalma olduğu bilinmektedir.

  5. Yumurtalık Plajı

    Adana’nın denize kıyısı olan Ayas ilçesinde yer alan bu plaj, içerisinde antik kent bulundurmakla birlikte Ayas’ın sembolü olan Süleyman Kulesi’ni de barındırmaktadır. 

  6. Karataş Tabiat Parkı

    Adana’ya 45 kilometre uzaklıkta olan bu tabit parkı, özellikle çadır kurmak isteyen yolcularımız için harika bir seçimdir. Dileyen misafirler, balık tutabilir, yürüyüş yapabilir ve yüzme imkanından faydalanabilirler. Yine misafirler için otopark, lokanta ve duş alanları da mevcut. 

  7. Kapuzbaşı Şelalesi

    Adana’dan 45 kilometre uzaklıkta bulunan Aladağ ilçesindeki şelale;   dünyada, dağın ortasında patlayan ve en büyük yüksekliğe sahip olan şelaleler arasında yer almaktadır. Bu bölgede macera sever misafirlerimiz için rafting hizmeti de mevcut. 

  8. Seyhan Nehri

    Şehrin doğal güzelliklerinden olan bu nehir, Akdeniz’e dökülen en büyük akarsudur. 

  9. Ceyhan Nehri

    Ceyhan ilçesinde yer alan bu nehri ziyarete gelen misafirlerimiz Yılankale’yi ziyaret edebilir ve Kartepe Aslantaş Milli Parkı’nda yürüyüş yapabilirler.

  10. Kapıkaya Koyu

    20 kilometre uzunluğunda olan bu kanyon, tektonik çöküntüler sonucu meydana gelmiş olup dağcılar ve kanyonun enfes manzarasında yürüyüş yapıp fotoğraf çekmek isteyen turistler tarafından tercih edilmektedir. 

Adana’da Ne Yenir? 
 

Kebapları ile meşhur olan Adana yemekleri kebapları kadar hamur işleri, kahvaltısı ve daha birçok yöresel tarifi ile vazgeçilmez bir mutfağa sahiptir. İşte Adana lezzetleri: 

  • Adana Kebap: Adana denince akla ilk  gelen bu lezzet, acılı ve acısız olarak hazırlanmakta olup dana veya kuzu kıyma seçenekleri ile müşterilere sunulmaktadır. 

  • Şırdan Dolması: Kuzu şırdanından yapılan dolma kimyon ve pul biber ile servis edilir ve görüntüsünün aksine lezzeti ile tadan misafirleri kendine hayran bırakmaktadır. 

  • Analıkızlı: En az bir ana yemek kadar doyurucu olan bu çorba, içerisindeki köfte ve baharatla pişirilmektedir. 

  • Adana İçli Köfte (Kibbe): Yine kuzu kıymadan hazırlanan kibbe tadan misafirlere çok farklı bir içli köfte deneyimi sunmaktadır. 

  • Fellah Köftesi: Kibbe gibi bulgur ile hazırlanan Fellah köftesi sarımsak ve biber saçlasıyla hazırlanmaktadır. 

  • Adana Su Böreği: Uzayan peynir ile hazırlanan börek, normal su böreğinin tadını unutturacak cinsten! Genelde kahvaltılık olarak tercih edilse de bizce günün her saatinde yenebilir.

  • Sıkma: Yine Adana’nın meşhur kahvaltılıklarından olan sıkma, kolay ve doyurucu olması sebebiyle kahvaltılıkların vazgeçilmezi.  İçerisindeki malzemelere göre farklı çeşitleri olan sıkmayı damak tadınıza göre ıspanaklı, patatesli veya peynirli tüketebilirsiniz. 

  • Acebek Terator: İçerisinde et bulundurmayan terator son derece hafif bir yemek. Börülce sirke ve ekmek içermesi sebebiyle son derece sağlıklı bir tercih. 

  • Karakuş: Taş kadayıf olarak da bilinen bu tatlı, bol ceviz ile hazırlanıp kızartılarak servis edilmekte.