2024 Ramazan Bayramı'nda Gidilebilecek Tatil Rotaları

Bu sene Ramazan Bayramı’nın 9 gün tatil rotaları oluşturulmaya başlandı! Peki sen nasıl bir tatil istiyorsun? 

5 Mart 2024 6dk okuma

Şehrin ve işlerin yorucu temposundan kaçarak, çok da uzaklaşmadan geçirebileceğin sakin bir tatil mi, bambaşka bir şehirde yeni kültürler keşfedebileceğin bir tatil mi, denize girmek için yazı bekleyemem diyenlerden misin yoksa bir değişiklik yaparak yurtdışına gidelim diyenlerden mi? 

Farklı bütçe ve beklentilere uygun 2024 Ramazan Bayramı’nda gidilebilecek tatil rotaları Bilet Dükkanı Blog sayfasında seni bekliyor! Hemen uçak bileti ya da otobüs biletini almadan önce otel rezervasyonunu yap, araç kiralama ve özel transfer araç kampanyalarından da yararlanarak seyahatine başla!

Ramazan Bayramı'nda Gidilecek 10 Tatil Rotası


Ramazan Bayramı’na haftalar kalmışken gelin en güzel bayram tatili rotalarına birlikte göz atalım. İşte Bilet Dükkanı’nın seçtiği 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde gidilecek 10 rota:

Bolu


İstanbul ve Ankara arasında, hafta sonu kaçamaklarının vazgeçilmez adresi Bolu biraz daha uzun süreli bir seyahati hak ediyor aslında. Ulaşımın son derece kolay olması ve yemyeşil ormanları Bolu’yu tatil severler arasında baş köşeye koyuyor. Abant Gölü, Yedigöller, Gölcük Tabiat Parkı, Kartalkaya Kayak Merkezi, At Yaylası, Seben Gölü, Mudurnu yaylaları ve Akkaya Travertenleri burayı cennetten bir köşe kılıyor. Bulunduğun şehirden Bolu otobüs bileti almak için seni Bilet Dükkanı web sayfasına davet ediyoruz.

 

bolu.webp

 

Doğu Karadeniz


Karadeniz’in fındık diyarı Ordu’dan yola çıkıp sırayla Giresun, Trabzon, Rize ve son olarak sınır kapımız Artvin’e uzanan bir yolculuk kime iyi gelmez ki? Norveç’in yeşilliğini aratmayan ve bulutların sarıp sarmaladığı yaylaları, çok soğuk havalara izin vermeyen her daim yağmurlu ve nemli iklimi, hamsiyi baş tacı eden leziz yemekleri, uçsuz bucaksız çay tarlaları ve sıcakkanlı insanlarıyla Karadeniz geleneksel bir bayram tatili vadediyor. Bizim önerimiz Artvin’den yola çıkarak günübirlik Batum’a da geçmen. Hazır buraya kadar gelmişken ve Gürcistan T.C. vatandaşlarından pasaport dahi istemezken Bilet Dükkanı’ndan araç kiralayarak seyahatine yabancı bir şehri de sığdırabilirsin! Bunun yanı sıra Trabzon uçak bileti, Rize otobüs bileti vb. satın alabilir, avantajlı fiyata seyahatin tadını çıkarabilirsin. 

Bereketli Hilal


Bir diğer adıyla Mezopotamya, yani ülkemiz sınırları içinde Güneydoğu Anadolu Bölgesi de diyebiliriz ☺ Adı üstünde son derece bereketli ve verimli topraklara sahip olan Gaziantep, Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin ve Adıyaman gibi illerimiz en güzel ürünlerle yapılan leziz yemekleri ve mistik tarihiyle görenleri kendine hayran bırakıyor. Nemrut’da gündoğumunu seyretmek ya da Göbeklitepe’yi keşfe çıkmak unutulmayacak aktivitelerden. Gaziantep otobüs bileti ya da Mardin uçak biletini Bilet Dükkanı avantajlarıyla alabilirsin.

 

adiyaman.webp

 

Bodrum


Yazın hem çok kalabalık hem de pahalı olan Bodrum’da sezonu erkenden açmaya ne dersin? Nisan aylarında Bodrum’da birçok otel hizmet vermeye başlıyor, üstelik lüks otellerde en iyi fiyatlara konaklayabilirsin. Denize girebilir misin, bunun için söz veremiyoruz. Gideceğin tarihin hava sıcaklığını kontrol ederek yanına deniz ürünlerini de alabilirsin. En güzel Bodrum otelleri için Bilet Dükkanı’nı ziyaret edebilir, haftanın fırsat otelleri arasında yer alan Le Meridien Bodrum Beach Resort için rezervasyon yaptırabilirsin.

 

bodrum.webp

 

Ankara


Bu bayramda biraz kültür gezisi yapalım diyorsan başkentimiz Ankara doğru adres. Şehrin kendine has havasını solumaya Ata’mızın yattığı Anıtkabir ziyaretinden başlayıp geleneksel ve çağdaş müzeleri karış karış gezmekle devam edebilirsin. Ankara otobüs bileti ya da Ankara uçak bileti için sitemizi ziyaret etmeyi unutma.

Güneydoğu Asya


Türkiye’de Nisan’da denize girebilmenin garantisi olmasa da kesin bir şekilde deniz, kum, güneş üçlüsünü isteyenler dünyanın bir ucuna, Bali’ye gidebilirler! Yemyeşil doğası, sörf yapmaya elverişli plajları ve leziz mutfak kültürüyle Filipinler, ucuz ama bir o kadar da eğlenceli hayatıyla Tayland da diğer seçenekler arasında.

 

filipinler.webp

 Hemen Tayland uçak bileti, Filipinler uçak bileti ve otel rezervasyonunuzu yaptırın.

 

 

 

İtalya


Yurtdışı tatillerinin klasiği, vazgeçilmeyen adresi, Türklerin yakınlık kurduğu kıpır kığır Akdeniz ülkesi İtalya’da tarihin derinliklerine gömülebilirsin. Birkaç günlük Venedik – Floransa – Roma turu yapmak şahane bir bayram tatili fikri. Roma uçak bileti için Bilet Dükkanı avantajlarından yararlanabilirsin.

 

italya.webp

 

Balkanlar


Bu bayramda Avrupa’ya gitmeyi kafaya koyduysan ama vizeyle uğraşmak istemiyorsan uygun bütçelere hitap eden Balkanlar tam sana göre. Balkanlar’ın fiyordu Kotor’dan Osmanlı’nın kültür başkenti Mostar’a, Saraybosna’dan Belgrad’a burada unutulmayacak anılar biriktirebilirsin. Bosna Hersek uçak bileti ya da Belgrad otelleri için Bilet Dükkanı'nı ziyaret etmeyi unutma.

 

bosna.webp

 

Kapadokya


İç Anadolu’muzun güzelliklerine dönelim dersen, geçtiğimiz günlerde dünyanın en romantik kenti seçilen Kapadokya seni bekliyor. Balona binerek antik şehrin peribacalarında kaybolabilirsin. Kapadokya otelleri için Bilet Dükkanı avantajlarından yararlanabilirsin.

 

kapadokya.webp

 

Dubai


Vize alması kolay ülkelerden biri olan BAE’nin en popüler kenti Dubai lüks yaşamı ve çöl safarileriyle dikkat çekiyor. Burj Khalifa’da kalmasan da, en güzel Dubai otelleri için Bilet Dükkanı’na bakabilirsin.

 

dubai.webp

 

2024 Ramazan Kampanyası Ne Zaman? 


Şimdiden pek çok seyahat acentesi Ramazan Bayramı tatil kampanyaları düzenlemeye başladı bile! Daha Ramazan ayına girmeden, bayram tatili için erkenden rezervasyon yapmak en iyisi. Ama eğer geç kaldıysan da endişelenme, Ramazan ayı boyunca bayram tatili fırsatları devam edecek. Hemen Bilet Dükkanı web sayfasına girerek en iyi Ramazan Bayramı fırsatlarından yararlanabilir, gideceğin destinasyondaki en yüksek puanlı ve uygun fiyatlı otelleri karşılaştırarak ihtiyaçlarına yanıt veren en iyi tesis için rezervasyonunu erkenden yapabilirsin.

2024 Bayram Tatili Kaç Gün?


11 ayın sultanı Ramazan kapıda, durum böyle olunca daha şimdiden 2024 bayram tatili kaç gün soruları sorulmaya başlandı. Bu sene Ramazan Bayramı 10 Nisan 2024 Çarşamba başlıyor, 12 Nisan 2024 Cuma günü bitiyor. 9 Nisan Salı Arife günü. Daha uzun bir tatil planı yapmak isteyenler için şanslı bir yılda olduğumuzu söyleyebiliriz! 

Çünkü Ramazan Bayramı tatili 9 gün olarak açıklandı. Ancak bu tatil idari izin olarak açıklandığından eğer özel sektörde çalışıyorsanız 8 - 9 Nisan tarihlerinde izin alarak tatilini 6 Nisan Cumartesi gününden başlatarak 9 gün unutulmaz anılar biriktirebilirsin. 

5 Mart 2024 6dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Benzer Yazılar