Amsterdam Gezilecek 10 Yer

Amsterdam pazarlar, müzeler, harika restoran ve barlarla dolu muhteşem bir şehir. Görkemli kanalları, 17. Yüz yıldan kalma tarih dolu evler ve binalarla çevrelenmiştir. Kanal hattı en popüler cazibe merkezlerinden bazılarına ev sahipliği yapmaktadır. Bu çılgınlıklarla dolu şehri ister yazın ister kışın ister baharda ziyaret edin… Her mevsim farklı bir kimliğe bürünen Amsterdam’da her türden etkinliği deneyimleyeceksiniz. Hadi Amsterdam'da gezilecek yerlere yakından bir bakış atalım!

15 Kasım 2023 6dk okuma

Amsterdam neredeyse yurt dışına gitmek isteyen herkesin seyahat listesinde yer alır. Ağız sulandıran yiyecekler, zengin tarihi ya da tanıştığınız misafirperver yerel halk… Amsterdam’da bu popülerliği haklı çıkarmak için pek çok neden var!

Bir dizi çarpıcı mimari harikadan güzel, yemyeşil yeşil alanlara, hayranlık uyandıran müzelere, sanat evlerinden canlı sokak pazarlarına kadar Amsterdam’ın, kente gelenlere sunabileceği çok şey var. Bünyesinde barındırdığı çok sayıda kanal nedeniyle 'Kuzeyin Venedik'i' olarak anılan Amsterdam, dünyanın farklı yerlerinden gelen farklı yaşlardaki turistler için gerçek bir keyif noktasıdır.

Amsterdam, ıslah edilmiş arazi üzerine kurulmuş bir şehirdir ve Avrupa’nın en güzel kentleri arasında yer alır. Ama en güzeli de, bir turist olarak seyahatiniz boyunca uygun konaklama yerini bulma konusunda herhangi bir zorlukla karşılaşmak zorunda kalmayacak olmanız. Kentte en iyi Amsterdam otellerini bulmak söz konusu olduğunda çok sayıda seçenek karşınıza çıkacak. 

Amsterdam Hakkında


Hollanda'nın başkenti Amsterdam, Avrupa'nın en popüler turistik yerlerinden biridir. Üniversiteleri, akademileri ve araştırma enstitülerinin yanı sıra 40'tan fazla müzesi, çok sayıda tiyatrosu ve eğlence mekanıyla Amsterdam, aynı zamanda ülkenin önde gelen kültür merkezidir.

Ayrıca şehir, iyi korunmuş birçok tarihi eviyle de ünlüdür. Toplamda 16. ila 18. yüz yıllardan kalma yaklaşık 6.750 bina, 160 kanal tarafından bölünmüş 2.000 dönümlük bir alana sıkışmış durumda. O halde Amsterdam'ın, şehrin 90 adasını birbirine bağlayan birçok pitoresk köprüyle, yürüyerek keşfedilecek harika bir şehir olmasına şaşmamalı! Bunlardan sekizi aslında eski ahşap baskül köprülerdir ve aralarında şehrin en sık fotoğrafı çekilenlerden biri olan Magere Brug da (Mager Köprüsü) vardır.

Bilet Dükkanı olarak Amsterdam uçak bileti ile yapacağınız bu seyahatinizde bu yazımızı okuyarak şehirde ziyaret edilecek en iyi yerleri kolayca keşfedebilirsiniz.

amsterdam.webp

Hollanda Vizesi Nasıl Alınır?


Kültürel ve turistik seyahatlerin yanı sıra ticari amaçlarla da sıklıkla ziyaret edilen Hollanda’ya giriş yapabilmek için Türk vatandaşlarının vize alması gerekmektedir. Bilet Dükkanı olarak çoğu gezgin için zorlayıcı olan vize süreci hakkında sizin için hazırladığımız bu yazıyı okuyarak detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz. Eğer Amsterdam’a turistik amaçla gidiyorsanız Schengen vizesine başvurmalısınız. Schengen vizesi ile AB ülkeleri içerisinden 90 güne kadar sınırsız seyahat hakkına kavuşursunuz. Peki Hollanda Vizesi Nasıl Alınır? Gelin o halde size sırasıyla anlatalım…

Hollanda Vize Başvuru Şartları Nelerdir?

  • Geçerli bir Pasaport (En az 3 aylık geçerliliği olan ve en az 2 sayfası boş olan)
  • Vize başvuru formu
  • 2 adet biometrik forograf (Bu konuda anlaşmalı foto stüdyoları ile çalışmalısınız. Aksi takdirde yeniden foto isteyebilirler)
  • Son 3 aya ait maaş bordrosu (Yalnızca sigortalı çalışanlar için geçerli)
  • Uçak bileti ve konaklama belgeleri
  • Sponsor dilekçesi (Özellikle eğitim için gidenler burslu gidiyorlarsa bunu ibraz etmelidirler)
  • Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği

amsterdam-gezilecek-yerler.webp

Vize başvurusu randevusu VFS Global acentasından alınmaktadır. Bu şirketin Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul, Edirne ve İzmir'de yerleri bulunmaktadır. Ancak vize başvuru merkezlerinin ek ücretleri bulunmaktadır ve sadece nakit ödeme kabul ediyorlar. Tüm bu süreçlerin ardından ise sonucunuzu 15 gün içinde alabilirsiniz. Ancak bu süre bazı durumlarda 45 günü de bulabilir. 

Amsterdam Uçakla Kaç Saat?


Hollanda’ya İstanbul’dan ve Ankara’dan Amsterdam, Maastricht ve Rotterdam’a direkt olarak uçuş gerçekleştirilebilir. Amsterdam Havaalanı Schiphol, şehrin 15 kilometre güneybatısında bulunuyor. Yılda 55 milyon yolcuya hizmet veren yolcu trafiği bazında dünyanın en iyi 25 havaalanında yer alan bu havalimanına doğrudan yapacağınız uçuşlarda süre yaklaşık 4 saati buluyor. Schiphol Havalimanı'ndan şehir merkezine ya da Amsterdam otellerine ulaşım için Bilet Dükkanı'nı ziyaret edebilir, araç kiralama hizmetlerinden yararlanabilirsiniz.

Amsterdam'da Gezilecek 10 Yer


Hollanda’nın başkenti Amsterdam Avrupa’da gezip görülecek en renkli şehirlerin başında geliyor. Avrupa’nın en hoşgörülü, eğlenceli ve özgür şehirlerinin başında gelen Amsterdam her tarz gezgin için birçok keyifli olanak sunuyor. Belt Kanalı, Dam Meydanı, Rijks Müzesi, Van Gogh Müzesi, Red Light District, Vondelpark, Anne Frank’ın Evi, Begijnhof, Jordaan, Heineken Experience ve Hortus Botanicus muhakkak görmeniz gereken yerler arasında bulunuyor. Amsterdam'da çok fazla turistik yer olduğundan, yazımızda bunların hepsini ele almak oldukça zor olabilir. Ancak size kolaylık sağlamak için Amsterdam'da mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerleri anlatmaya çalışacağız…

Rijks Müzesi


Rijksmuseum, Hollanda sanatına ve tarihine adanmış ülkenin ulusal müzesidir. 1800 yılında kurulan bu müze, geniş İtalyan sanatı koleksiyonunu, kraliyet ailesinin portrelerini ve nadir eserleri sergilemek için inşa edildi. Geniş bir koleksiyona sahip müze, Amsterdam'ın en turistik yerlerinden biridir. Eğer bir tarih meraklısıysanız Hollanda'nın Altın Çağı olarak da bilinen 17. yüz yıla ışık tutan bu müzeyi mutlaka ziyaret etmelisiniz.

rijks-museum.webp

Van Gogh Müzesi


Eğer bir sanat aşığıysanız, hayranlık uyandıran Van Gogh Müzesi'ni ziyaret etmekten daha iyi ne olabilir? Burası tartışmasız Amsterdam'da ziyaret edilecek en iyi yerlerden biri ve diğer yerlerin yanı sıra 200 tablo, 500 çizim ve 750'den fazla mektup içeren en büyük sanat eseri koleksiyonunu sergiliyor. Bu müzede sadece Vincent Van Gogh’un yarattığı muhteşem sanat eserlerini görmekle kalmayacak, aynı zamanda hayatıyla ilgili birkaç büyüleyici gerçeği öğreneceksiniz.

van-gogh-muzesi.webp

Vondelpark


Toplam 47 hektarlık bir alanı kaplayan Vondelpark, Amsterdam'ın en büyük halka açık kentsel parkıdır. Bu kozmopolit şehrin farklı bir yönünü görmek istiyorsanız burası kesinlikle Amsterdam'da gezilecek en iyi yerlerden biri. Genellikle insanlar bu parka köpek gezdirmek, koşmak, paten kaymak gibi şeyler için gelirler. Bunun dışında çimenlerin üzerinde tembellik ederek güneşli bir öğleden sonranın tadını çıkarmak için de oraya gidebilirsiniz. 

Belt Kanalı


Amsterdam'ın başlangıçta malların taşınması için inşa edilmiş çok sayıda kanala ev sahipliği yaptığı biliniyor. Tüm bu kanallar birlikte, Amsterdam şehrine kendine özgü hilal şeklini veren Kanal Kuşağını oluştururlar. Grachtengorde olarak da bilinen bu devasa kanal ağı, 17. yüz yılda inşa edilmiş ve şu anda UNESCO Miras Alanı olarak tanınmaktadır. Esas olarak Amsterdam'ın merkezini çevreleyen dört farklı kanaldan oluşur. Kanal Kuşağının iç kısmını oluşturan kanallar Herengracht, Prinsengracht, Keizersgracht ve Singel olarak adlandırılmaktadır. Bu güzel, tarihi kanal ağına tanıklık etmek için kanal gezisine çıkmak Amsterdam'da yapılacak en ünlü şeylerden biridir.

belt-kanali.webp

Torensluis


Torensluis, kanal çevresindeki en geniş köprülerden biridir. (Toplam 42 metre genişliğinde). Yapımı 17. yüz yılın ortalarında tamamlanan bu köprü aynı zamanda en iyi korunmuş en eski köprüdür. Burası Amsterdam'ın ünlü turistik mekanlarından biridir ve çok sayıda ziyaretçiyi, yerli halkı ve turisti ağırlamaktadır. Bu köprüde ünlü Hollandalı yazar Multatuli'nin bir heykeli bulunuyor ve bu aynı zamanda turistlerin ilgisini çeken başka bir unsurdur. Burası güneşli bir yaz gününde çevredeki panoramik manzaraların keyfini çıkarırken yürüyüş yapmak için ideal bir yerdir.

Artık Amsterdam seyahatinizden en iyi şekilde nasıl yararlanabileceğinizi bildiğinize göre Bilet Dükkanı üzerinden uçak bileti, konaklama seçenekleri ve araç kiralama gibi planlamaları yaparak bir tatil ayarlamaya başlayabilirsiniz!

15 Kasım 2023 6dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Zehra Erdin
220 Yazı

Benzer Yazılar