Apart Otellerde Hayat Kurtaran Kolay 5 Yemek Tarifi

Uygun yollu tatil yapmak isteyenlerin ilk tercihlerinden biri olan apart otelleri tercih edenlerin birincil sorunu hakkında birbirinden güzel 5 çözüm önerimizle geldik! Apart otellerde hayat kurtaran 5 yemek tarifi verdiğimiz bu yazımızda, sizlere en kolay ve lezzet şöleni yaşatacak tarifleri listeledik.

14 Ağustos 2023 6dk okuma

Uygun yollu tatil yapmak isteyenlerin ilk tercihlerinden biri olan apart otelleri tercih edenlerin birincil sorunu hakkında birbirinden güzel 5 çözüm önerimizle geldik! Apart otellerde hayat kurtaran 5 yemek tarifi verdiğimiz bu yazımızda, sizlere en kolay ve lezzet şöleni yaşatacak tarifleri listeledik.

Apart Otel İmkanları


Apart otellerde hayat kurtaracak tariflerden söz etmişken, apart otel imkanlarından da bahsetmek gerekir… Apart otellerde genellikle su ısıtıcısı, elektrikli ocak ve çoğunluğu mini olan buzdolaplarından bulunur. Biz de Bilet Dükkanı olarak sizler için seçtiğimiz tariflerde bu imkanlar dahilinde yapabileceğiniz yemekleri tercih ettik. Bilet Dükkanı araç kiralama sayfası üzerinden rezervasyon yaptırdığınız apart otellerde hayat kurtaracak 5 yemek tarifimiz…

  1. İtalyanları Kıskandıracak Lezzet: Makarna Salatası

    Apart otel imkanlarını göz önüne alacak olursak gerçekten de hayat kurtaracak bir tarif listesinin başında makarna salatası gelir. İtalyanları kıskandıracak lezzet dememizdeki neden ise adeta damat çatlatan lezzeti. 2 kişilik bir tarif verdiğimizi de belirtmeden geçmeyelim. 

    İşte malzemeler:

    Yarım paket burgu makarna

    1 su bardağı konserve garnitür

    5 – 6 adet kornişon turşu

    Yarım bağ dereotu

    1 su bardağı yoğurt

    3 çorba kaşığı mayonez

    2 çorba kaşığı sıvı yağ

    2 tatlı kaşığı tuz

    Hazırlanışı:

    İlk olarak su ısıtıcısında makarnanızı haşlamak için gerekli olan suyu kaynatmakla işe başlayın. Ardından, kaynayan suyu ocağın altını yakıp, üzerine koyduğunuz tencereye taşıyın. Suyunuza 2 çorba kaşığı sıvıyağını ve 1 – 1,5 tatlı kaşığı tuzu ekleyin. Artından yarım paket burgu makarnanızı, paketin üzerinde yazan pişirme süresi kaynamaya bırakın. Arada bir 2 – 3 tur kadar karıştırmayı da ihmal etmeyin.

    Haşlanan makarnalarınızı, tencerenin kapağını kullanarak süzün ve ocaktan alın. Bu noktada makarnalarınızı kesinlikle ama kesinlikle soğuk sudan geçirmeyin. Zira günümüzdeki makarnalar, durum buğdayından yapılıyor ve böyle bir işleme gerek kalmıyor. 

    Makarnanız haşlanırken siz de kornişon turşularını minik küpler halinde doğrayın, garnitür kavanozunuzun kapağını açıp suyunu dökün ve yine kavanoz içinde bir tur kadar yıkayıp, süzerken kavanozun kapağından yardım alın. Ardından, yarım bağ dereotunu da ince ince doğrayın. 

    Mayonez ve yoğurdu derince bir kasede, krema kıvamına gelene ve yoğurtta hiç topak kalmayana kadar, ortalama 1 dakika kadar çırpın. Üzerine garnitür, turşu ve makarnalarınızı ekleyip, kalan tuzu da karışımınıza serpiştirin. İyice karıştırdıktan ve makarnanız iyice sosla buluştuktan sonra son olarak üzerine doğramış olduğunuz dereotunu ekleyin. Ve işte hazır! Afiyet olsun.

  2. Fransız Tostu Getir Götürünü Yapar: Tavada Tost

    Apart otelde konaklarken yapabileceğiniz en basit ve en lezzetli tariflerden biri de tavada tosttur. Bu noktada tostunuzun yeterince ezilmemiş kalacağı ve peynirle hemhal olmayacağını düşünmeyin. Zira bu tarifi denedikten sonra bir daha tost makinesi kullanmayabilirsiniz bile!

    tavada-tost.webp

    İşte Malzemeler:

    Tost ekmeği ya da halk ekmeği

    Kaşar / dil peyniri / tel peynir / beyaz peynir / süzme peynir

    Salça (isteğe bağlı)

    Sıvı yağ / Katı yağ

    Kekik ve pul biber (İsteğe bağlı)

    Hazırlanışı:

    Bu tarifimizde oldukça özgürsünüz. Malzemeler listesinde belirttiğimiz herhangi bir peyniri, gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Bu noktada otelinizde uzun süre kalmayacaksanız, tek kullanımda tüketilebilecek halde satılan peynirlerden de satın alabilirsiniz. 

    İlk olarak ekmeğinizin tek tarafına salçayı güzelce sürün. Üzerine baharatları ekleyin. Salça kullanmak istemeyenler, bu adımı atlayabilir. Ekmeğinizin diğer iç kısmına az da olsa yağ sürün. Peynirleri de güzelce dizdikten sonra ekmeğinizi kapatın ve güzelce bastırın. En önemli olan aşama olan bu ezme işleminde ekmeğe zarar vermeyecek ancak iyice kapatacak ve hafif düzleşmesini sağlayacak kadar baskı uygulamanız gerekiyor.

    Tavayı ocağın üzerine koyun, biraz yağ ekleyin ve ocağın altını açın. Yağınız eridikten sonra tost olmak için bekleyen ekmeğinizi tavaya koyun ve bir kaşık, bardak ya da elinizi yakmayacak şekilde tek tarafı pişene kadar iyice bastırın. Bu pişirme süresi, orta ateşte yanan bir tavada ortalama 1 – 1,5 dakika kadar sürecektir. Ardından ekmeğinizi tavada çevirin, bir parça ya da 1 – 2 çorba kaşığı kadar daha yağ ekleyip bir kaşık yardımıyla bastırmaya devam edin. Ortalama 1 – 1,5 dakika daha pişirdikten sonra tostunuz hazır. Afiyet olsun!

  3. Büyüklerimiz Şokta: Tavada Peynirli Gözleme

    Büyükannelerimiz ve babaannelerimiz bize kızmasın ama gözleme illâ sacda olmaz. Günümüzün en kurtarıcı tariflerinden biri olan tavada gözleme, tadına doyum olmayacak lezzette tüketilebilir.

    peynirli-gozleme.webp

    İşte malzemeler:

    1 adet hazır yufka

    3 çorba kaşığı sıvı yağı / 1 çorba kaşığı tereyağı

    İçi için: 

    Çeyrek bağ maydanoz (Beyaz peynir ya da lor peyniri kullanacaksanız)

    Lor peyniri / Beyaz peynir / Kaşar peyniri

    Hazırlanışı:

    Peynirli gözleme için ilk yapmanız gereken, maydanozları ince ince doğramak ve peynirle karıştırmak. Bu noktada beyaz peynir ya da lor peyniri kullanabilirsiniz. Ancak isteğe bağlı olarak varsa içerisine biraz da kaşar peyniri eklemeniz, gözlemenizin tadını en az iki kat artıracaktır. 

    Gözlemenizi hazırlamak için yufkanızı tamamen açın ve yufkanıza biraz sıvı yağ sürün. Ardından yuvarlak olan yufkanızın bir kenarını neredeyse yarıya kadar gelecek şekilde katlayın ancak burada katladığınız noktanın tam ortaya gelmesine 3 parmaklık mesafe kalmasına dikkat edin. İç harcınızı, yufkanın katladığınız kısmına güzelce yerleştirin. Ardından, iç harcı koyduğunuz katlı yerin tam karşısındaki kısmı, harcın üzerine doğru katlayın. Bu noktada sıfıra sıfır bir katlama yapmanıza gerek yok. Aksine, harcın olduğu kısmı biraz geçecek şekilde karşı tarafı katlayıp alta doğru sıkıştırın. Daha sonrasında yufkanızı ters çevirin ve iki uzun kısmını da birbirlerinin üzerine gelecek şekilde katlayın. Böylece kare bir gözleme yufkası elde etmiş olacaksınız. Ocağınızı orta ateşte açın ve tavayı üzerine yerleştirin. Isınmaya başlayan tavanıza 1 çorba kaşığı sıvı yağ ekleyin ve yufkanızı tavaya yerleştirin. Ortalama 3’er dakika kontrollü bir şekilde iki tarafını da pişirin ve işte hazır! Harika bir gözlemenin tadını çıkarın. Şimdiden afiyet olsun. 

  4. Hem Elit Hem de Doyurucu: Kruvasan Sandviç

    Fransızlar hiç kusura bakmasınlar ancak kruvasanın tadına varmak için en güzel yol kapuçino köpüğüne batırmak değil, onu sandviç halinde tüketmektir. Apart otellerde hayat kurtaracak tariflerimizden bir diğeri olan kruvasan sandviç de tam olarak kruvasanın en güzel hali.

    kruvasan-sandvic.webp

    İşte malzemeler:

    Sade kruvasan

    Kaşar peyniri / Tel peyniri

    Roka / Kıvırcık 

    Kuru et / Füme et (Salam, Hindi füme v.b.)

    Hazırlanışı

    Fırından aldığınız sade kruvasanı uzunlamasına doğru ikiye kesin. İçerisine kaşar ya da tel peyniri ile istediğiniz bir füme eti de sandviçinize ekledikten sonra roka ya da kıvırcık yapraklarını da yerleştirin. Ve bitti bile! Afiyet olsun.

  5. Olur Olur Yeriz, Omega 3 Sonuçta: Ton Balıklı Dürüm 

    Günümüzde en kolay ve hayat kurtaran tariflerin pek çoğunda ton balığı kullanılıyor. Gerek lezzeti gerek çabuk hazırlanabilir tariflerde kullanımı gerekse de omega 3 kaynağı olması sebebiyle en sevilen tariflerin de başında geliyor. Biz de Bilet Dükkanı olarak sizler için apart otellerde kalırken hayat kurtaracak lezzetli mi lezzetli bir dürüm tarifini yazımıza eklemek istedik.

    ton-balikli-durum.webp

    İşte malzemeler:

    1 kutu ton balığı

    1 adet lavaş

    Kıvırcık ya da roka

    Yarım soğan

    Tuz

    Sosu için:

    2 çorba kaşığı mayonez

    1 diş sarımsak

    1 çimdik biberiye

    1 tatlı kaşığı yoğurt

    1 çimdik tuz

    Hazırlanışı:

    İşe, sosu hazırlayarak başlayın. Bir nevi haydariye benzeyecek olan bu bandırmalık sos için mayonez ve yoğurdu iyice çırpın ki topak kalmasın. Ardından 1 diş sarımsağı iyice kıyarak karışıma ekleyin. Tuz ve biberiyeyi de ekledikten sonra sosunuz hazır demektir.
    1 adet lavaşınızı tabağa yerleştirin. Üzerine oldukça cömert miktarda sosunuzdan ekleyin. Kapağını açıp, fazla yağını süzdüğünüz ton balığını lavaşınıza güzelce yerleştirin. Yeşillik ve ince ince doğranmış soğanları da lavaşınıza koyduktan sonra sıkıca sararak dürümünüzü oluşturun. İşte hazır! Afiyet olsun!

14 Ağustos 2023 6dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Benzer Yazılar