Bahama Mutfak Lezzetleri

Bize tatil için bir destinasyon sorarsanız hiç tereddüt etmeden ‘Bahamalar’ derdik. Baktığınız her yerde turkuaz suların olduğu, palmiyelerle dolu beyaz kumlu plajlarda şemsiyeli kokteylinizi yudumlarken arkanıza yaslanıp rahatlayabileceğiniz muhteşem bir plaj tatilinin tadını kim çıkarmak istemez ki? Peki ya en önemli unsur olan yiyecek? Ancak endişelenmeyin! Burada keşfedilmeyi bekleyen muhteşem yemeklerden oluşan bir açık büfe var. Gelin bugün Bahamalar’a yakından bir göz atalım…

6 Aralık 2023 8dk okuma

Hayalinizdeki Bahama tatilinin ilk gecesinde, Nassau'nun sahil kenarındaki birçok restorandan birinde ya da belki dünyaca ünlü Fish Fry'da harika bir noktadasınız. Kendinizi bu rahatlatıcı tropikal adanın ritmine kaptırarak hafifçe sallanıyorsunuz. Ve garson aniden size bir menü getiriyor. Ona bakarken ağız sulandıran ve kesinlikle lezzetli görünen egzotik yemeklerden oluşan listeye uzun uzun bakıyorsunuz. “Hımm. Sanırım tropikal deniz kabuğu salatasını deneyeceğim” diyorsunuz. Palmiye ağaçları hafif esintiyle sallanırken derin derin düşünüyorsunuz. "Ah! Ya da belki deniz kabuğu ve patates kızartması…”

Gözünüzü kapattığınızda kendinizi Bahamalar’da hissettiniz değil mi? Pek çok ilginç yemeğin yer aldığı Bahama mutfağı göz önüne alındığında, ne sipariş edeceğiniz konusunda kararsız kaldığınız için sizi suçlayamayız!

bahama-mutfagi.webp

Çeşitli deniz yaşamına sahip bu parti adasında baştan çıkarıcı yemekler yaratmak için sıklıkla ıstakoz, deniz kabuğu ve yengeç gibi deniz ürünlerini kullanır. Yakınlık ve tarihsel göç nedeniyle Bahama mutfağı, kahvaltıda genellikle yumurta, konserve sığır eti, ton balığı veya sosisle yenilen irmik başta olmak üzere Güney Amerika mutfağında yer alan pek çok garnitürü paylaşıyor. Tipik olarak Bahama yemekleri, onlara zengin ve lezzetli bir tat veren çeşitli baharatlarla tatlandırılıyor. Birçok tatlı ve içecek ise içerisinde hoş aromalı yerel tropikal meyveleri içeriyor.

Bu blog yazısında Bilet Dükkanı olarak Bahama mutfağını daha ayrıntılı olarak anlatacağız ve Bahamalar uçak bileti ile yapacağınız seyahatiniz sırasında sizi kesinlikle denemeye değer bazı yerel yemeklerle tanıştıracağız! Bahamalar'a seyahat etmeden önce Bilet Dükkanı'nı ziyaret edebilir, Bahama otelleri ve araç kiralama hizmetleri hakkında detaylı bilgiye ulaşarak erken rezervasyon fırsatlarını değerlendirebilirsiniz.

Bahamalar Hakkında


Beyaz kumlu plajlar, gökkuşağı renkli kasabalar, yaban hayatıyla dolu resifler… Bahamalar o kadar güzel ki bu söz neredeyse bir klişe! Güney’inde Atlantik Okyanusu boyunca uzanan kumlarla kaplı adaları ve koyları cennetin örneğidir. Burayla alakalı pek çok yanlış anlaşılma var. Buranın plajlardan başka bir şey olmadığı, biraz sıkıcı olduğu ve milyarderlerin oyun alanı olduğu… (Tamam, sonuncusu doğru) Ancak ülke, insanların düşündüğünden çok daha fazla çeşitliliğe sahip. 

Bahamalar'da her biri kendi hikayesine, atmosferine ve keşfedilecek deneyimlere sahip 700 ada vardır. İngilizce, Bahamalar'ın resmi dilidir ve nüfusun çoğunluğu tarafından konuşulmaktadır. Bahamalar'ın resmi para birimi Bahama Doları'dır (BSD). 1 USD, 1 BSD'ye eşdeğerdir. Bu döviz kuru her şeyin son derece anlaşılır olmasını sağlar ve çok fazla matematik yapma konusunda endişelenmenize gerek kalmaz.

bahamalarda-ne-yenir.webp

Su sporlarının tüm olanakları Bahama Uçak Bileti ile ülkeye gelen tatilcileri cezbediyor. Tüplü dalış ve şnorkelli dalıştan parasailing ve yelkene kadar burada nabzınızı hızlandırmak için fazlasıyla aktivite bulacaksınız. Ayrıca gösterişli golf sahaları, gününü daha farklı geçirmek isteyenlere iyi bir alternatiftir. 

Buraya gelirken en az bir adet yürüyüş ayakkabınızı da yanınızda getirin. Takımadalara dağılmış doğa koruma alanlarını keşfedin. Bahamalar'ı evi olarak gören sayısız kuş türüne göz atın! Parlak pembe flamingolardan rengarenk papağanlara kadar, daha gösterişli türlerden bazılarını görmeyi kaçırmamalısınız.

Gün batımına gelindiğinde Bahama barları ve kulüpleri ada ritimleriyle dolup taşar. İsyankar dans festivallerini keşfedin ya da hareketli saman pazarlarından birine gidin.Eğer hepsi çok fazla gelirse, harika deniz ürünleri restoranlarından birinde vakit geçirin. Ya da bir barda rom kokteyli ile pillerinizi yeniden şarj edin. Ne yaparsanız yapın, Bahamalar'ın canlılığı duyularınıza saldırmayı asla bırakmayacak. 

Bahamalar İçin Vize Gerekiyor Mu?


Bahamalar, Karayipler’de bulunan büyüleyici bir ada ülkesidir ve Türk vatandaşları için vize muafiyeti sunmaktadır. Bu nedenle Bahamalar’a seyahat etmek isteyen Türk vatandaşları vize başvurusu yapmadan doğrudan adaya gidebilirler. Bu muafiyetten yararlanabilmek için Türk vatandaşlarının güncel ve en az 6 ay geçerli olan bir pasaporta sahip olmaları gerekmektedir. Ayrıca Bahamalar’a giriş yapabilmek için geri dönüş uçak bileti ve yeterli maddi kaynak sağlama kabiliyetinin bulunması gerekmektedir.

Bahamalar'a Hangi Mevsim Gidilir?


Bahamalar yıl boyunca genellikle hoş ve güneşli günlerle ödüllendirilmiştir. Aralık ayından Nisan ayına kadar sıcaklık 26-28 derece arasındadır ve bunlar en kurak aylardır. Turizm sezonu olduğundan yılın bu zamanı tatilinizi planlayabilirsiniz. Bahamalar'da kasırga mevsimi olduğu için Haziran ayından Kasım ayına kadar buralardan uzak durmaya çalışın. Otel fiyatlarında büyük indirimler istiyorsanız en iyi zaman Nisan ayından Haziran ayının başına kadardır.

bahamalarda-yenilecek-yemekler.webp

Bahamalar'da Gezilecek 5 Yer


Bahamalar'da ziyaret edilecek en iyi yerleri merak mı ediyorsunuz? Bahamalar’da görülecek çok şey var. Ayak parmaklarınızı kuma batırabileceğiniz, pudra yumuşaklığında, beyaz kumlu plajlar bulabilirsiniz. Kristal berraklığındaki turkuaz suyu keşfedebilir, balık sürülerinin arasına dalabilir ve hatta domuzlarla yüzebilirsiniz. Ayrıca adaların eşsiz kültürü ve tarihi hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Ancak burayı keşfetmek çok uzun bir sürenizi alabilir. Fakat Bahamalar’ı ilk ziyaret edecekseniz kaçırmamanız gereken yerler olacak. Dean’s Mavi Çukuru, Nassau Saman Pazarı, Kraliçe’nin Merdiveni, Charlotte Kalesi, Ardastra Bahçeleri ve Yaban Hayatı Koruma Merkezi, Montagu Kalesi de onlardan bazıları… İşte Bahamalar'da gidilecek en en iyi yerler:

  • Nassau 

    Bahamalar'a gelen çoğu insan bunu Nassau üzerinden yapıyor. Ülkenin başkentinde uluslararası bir havaalanı ve her ay onlarca gemiyi ağırlayan devasa bir yolcu gemisi limanı bulunuyor. Buranın ziyaretçilere sunabileceği çok şey var! Özellikle de şehrin Eski Kenti'ne giderseniz… 1670 yılında İngiliz yerleşimciler tarafından kurulan Nassau, Bahamalar'da gidilecek birçok harika yerden biridir çünkü kendinizi ülkenin zengin tarihine kaptırmanıza olanak tanır. Fort Fincastle'da gezinmekten Parlamento Meydanı'nda demokrasinin işleyişini görmeye kadar, Eski Kent'te bir yürüyüş, gezginlerin ülkenin daha derin unsurlarıyla bağlantı kurmasına olanak tanır.

nassau.webp

  • Cennet Adası

    Nassau'dayken Bahamalar'da ziyaret edilebilecek en iyi yerlerden biri olan Cennet Adası'na seyahat etme fırsatınız var. Nassau Eski Kenti, Bahamalar'ın kültürü ve tarihi hakkında daha fazla bilgi edinebileceğiniz yer olsa da, Cennet Adası ülkenin bazı modern olanaklarının tadını çıkarmak için gidebileceğiniz yerdir. Ada, Atlantis'teki devasa Aquaventure Su Parkı'na ev sahipliği yapıyor. 141 dönümlük su kaydırakları, havuzları ve nehirleriyle burayı Bahamalar'ın en gözde turistik mekanlarından biri haline getiriyor. Su parkındaki birçok havuzda yüzdükten sonra yakındaki Cabbage Plajı'na uğramayı unutmayın; Karayip manzaralarını kaçırmayın! 

  • Exumas

    Exumas, astronotların bölgeyi uzaydan görebileceği kadar mavi sularıyla ünlü 365 adadan oluşan bir zincirdir. İster bir günlüğüne ister bir aylığına Bahamalar'da olun, Exumas'a bir gezi şarttır. Bahamalar uçak bileti ile buraya gelen pek çok ziyaretçi Exumas'a gitmek için tekneye biniyor. Ancak bu bir zaman kaybı yaratıyor. Bilet Dükkanı olarak size önerimiz Exumas'a uçakla gitmeniz. Ayrıca hiçbir şey gökyüzünde süzülürken keyfini çıkarabileceğiniz dünya dışı manzaranın yerini tutamaz. Buraya geldiğinizde domuz plajına gitmeyi atlamayın!

  • Grand Bahama Adası

    En büyük ikinci ada olan Grand Bahama Adası, zarif plajları, türkis sularda dalış yapılan noktaları ve ünlü Lucayan Ulusal Parkı'yla ünlüdür.

  • Harbour Adası

    Pembe plajlarıyla ünlü olan Harbour Island, turkuaz suları ve tropikal doğasıyla dikkat çeker.

  • Andros Adası

    Bahamalar'ın en büyük adası olan Andros, mangrov ormanları, sualtı mağaraları ve zengin bir doğal yaşamıyla ünlüdür.

bahamalarda-yemek.webp

  • Eleuthera Adası

    Pembe kumsalları, berrak suları ve sörf olanaklarıyla ünlü olan Eleuthera Adası, doğal güzelliğiyle dikkat çeken bir bölgedir.

En Lezzetli Bahamalar Yemekleri


Doğal güzelliğin ötesinde Bahamalar, enfes Bahama geleneksel yemeklerinin tadını çıkarmak için de ideal bir yerdir. Ülke mutfağı, Karayip ve Amerikan lezzetlerinden etkilenmiştir. Deniz ürünleri, taze meyve ve sebzeler ön plandadır. İşte adalara yapacağınız gezi sırasında mutlaka denemeniz gereken en iyi Bahama yemeklerinden sadece birkaçı…

  • Kabuklu Salata - Klasik Bir Karayip Yemeği

    Bahamalar'daki en ünlü yemek türlerinden biri, deniz kabuğu, domates, soğan, marul, salatalık, sarımsak ve baharatların lezzetli bir karışımı olan deniz kabuğu salatasıdır. Tipik olarak bir kasede veya kızarmış baget üzerinde servis edilen bu lezzetli yemek, Karayip mutfağının simgesidir. Meze veya hafif bir öğle yemeği olarak servis edilebilir. 

  • Johnnycakes - Lezzetli Bir Bahama Ekmek

    Bir diğer leziz Bahama spesiyalitesi ise mısır unu, un, şeker, tuz ve kabartma tozu ile yapılan bu tatlı mısır ekmeğidir. Bu leziz ekmek Bahamalar'da o kadar popüler ki, ülkenin resmi devlet atıştırmalıkları haline bile geldiler!

Johnnycakes.webp

  • Fırında Yengeç Dolması – Doyurucu Bir Deniz Ürünü Yemeği

    Karşılaşacağınız en iştah açıcı Bahama yemeklerinden biri pişmiş yengeç dolmasıdır. Bu yerel lezzet, ince tatlı yengeç etinin domates, galeta unu, kereviz, soğan, tereyağı, sarımsak ve bol miktarda limon veya limon suyuyla karıştırılıp temizlenmiş yengeç kabuğunun içine geri konulmasını ve pişirilmesini içerir. Baharat ve pişirme sürecinde farklılıklar vardır. Fırında yengeç dolması tek başına yenebilir, ancak tartışmasız en iyi şekilde taze bir salata, bir porsiyon pilav veya patates kızartması ile birlikte bir bardak soğutulmuş şarapla başlangıç ​​olarak tüketilir.

  • Güvercin Bezelyesi Ve Pilav - Geleneksel Bahama Yemeği

    Geziniz sırasında adayı keşfederken güvercin bezelyesinden pilava kadar pek çok geleneksel Bahama yemeğiyle karşılaşacaksınız. Bu basit ama doyurucu yemek adaların her yerinde servis ediliyor ve en seçici yiyicileri bile tatmin edecek lezzette. Bahamalar geziniz sırasında gerçekten otantik bir yemek deneyimi için bu yemeğin tadını tek veya lezzetli bir taze balık yemeğinin yanında çıkarabilirsiniz.

  • Romlu Kek - En İyi Bahama Yemeği

    Bahamalar'a yapılacak hiçbir gezi, taze demlenmiş romdan yapılan, dondurma ve taze çileklerle servis edilen romlu kekin tadına bakmadan tamamlanmış sayılmaz. Bu lezzetli tatlı damaklarınızda unutamayacağınız bir şölen oluşturacak.

6 Aralık 2023 8dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Zehra Erdin
220 Yazı

Benzer Yazılar