Bahama’nın En Güzel Olduğu Mevsimler

Florida kıyılarının güneyinde, Karayip Denizi’nin en güzel yerinde yer alan ve 700 adadan oluşan bu Orta Amerika ülkesi yılın her döneminde dünyanın dört bir yanından turisti ağırlıyor. Sen de dünyanın bir ucunda ve alışılmışın dışında, tropikal bir seyahat deneyimi yaşamak istiyorsan, rehber niteliğindeki Bahama’nın en güzel olduğu mevsimler içeriğimizden gerekli bilgileri edinebilirsin.

9 Kasım 2023 5dk okuma

Yıllık sıcaklık farkının en az olduğu ülkelerden biri olan Bahamalar herkesin hayalini kurduğu deniz tatilinin kapılarını aralıyor. Fotoğraflarına bakınca bile gerçek olduğuna inanamayacağın Bahamalar aynı zamanda tam bir balayı ülkesi! Florida kıyılarının güneyinde, Karayip Denizi’nin en güzel yerinde yer alan ve 700 adadan oluşan bu Orta Amerika ülkesi yılın her döneminde dünyanın dört bir yanından turisti ağırlıyor. Ayrıca uçak biletleri pahalı olsa da konaklama oldukça uygun ve Bahamalar Türk vatandaşlarından vize talep etmiyor!

Sen de dünyanın bir ucunda ve alışılmışın dışında, tropikal bir seyahat deneyimi yaşamak istiyorsan Bilet Dükkanı’nın Bahamalar uçak bileti ve otelleriyle ilgili kampanyalarına göz atabilir, rehber niteliğindeki Bahama’nın en güzel olduğu mevsimler içeriğimizden gerekli bilgileri edinebilirsin.

bahamalarda-tatil.webp

Bahama Hakkında


Bahamalar ya da resmi adıyla Bahama Milletler Topluluğu’nun nüfusu bugün 500.000’e ulaşmak üzere. NASA astronotu Scott Kelly Bahama hakkında “uzaydan görünen en güzel yer” demiştir. Açık turkuaz rengi denizin bembeyaz kumlu plajlarla buluştuğu bu tropikal cennette denize girmek için binlerce plajın olduğu Bahamalar tarihin zengin korsanlarına da ev sahipliği yapmış. Özellikle 17. Yüzyıl boyunca çok sayıda mal, altın ve tuz kaçıran korsanlar ve ünlü Karasakal da burada yaşıyordu. 

Başkenti Nassau olan Bahamalar’ın ilk keşfi ise 1492 yılında Kristof Kolomb tarafından yapıldı. 1700lü yıllardan 1973’e kadar İngilizlerin himayesinde olan bölge bu tarihten sonra bağımsızlığına kavuştu. Günümüzde ekonomik gelirin büyük ölçüde turizm sektörüne dayandığı Bahamalar ayrıca Afrika, İngiliz ve Batı Hint kültürlerinin karışımından kaynaklanan bir zenginliğe sahip. Festivalleri, yemekleri, su aktiviteleri, turistik cazibe merkezleri, müziği ve el değmemiş plajlarıyla Bahamalar’da 20. Yüzyılın başında korsanlığın engellenmesi için krallık valisi Woodes Rogers büyük önlemler aldı.

Bahama’ya Ne Zaman Gidilir?


Bahama’ya ne zaman gidilir sorusu için kesin bir cevabımız yok, çünkü Bahamalar dört mevsim güneşli, denize girebileceğin bir iklim sunuyor. Yaz ve kışı birbirinden ayırt edemeyeceğin Bahamalar’da yağmurlu günlere yakalanmak istemiyorsan seyahatini Haziran – Ekim aylarına planlamamanı tavsiye ederiz. Tabii ki yaz aylarında da hava sıcak ve nemli, ama ara ara yağan yağmurlar mutlaka olacaktır. Aralık – Nisan arası ise yağışların en az ve havanın en güneşli olduğu dönem.

bahamalar.webp

Bahama’da Gezilecek 5 Yer


İşte geldik yazımızın en keyifli yerine! Bahamalar denince için kıpır kıpır oluyorsa ve hayalindeki deniz tatilini yapmak istiyorsan Bahama’da gezilecek 5 yer hakkında bilgi almak için yazımızı okumaya devam edebilirsin.

  1. Exuma Cays Land and Sea Park

    Burada Abacos’un resifleri, Andros’un mavi delikleri ve Biminis’teki Henry Ford Batığı’nı gördükten sonra Bahamalar’ın havuzdan daha parlak denizinde unutulmaz bir tüplü dalış ve şnorkel deneyimi yaşayabilirsin. Ayrıca Exuma Bahaamalar’da denize girmek için en güzel plajlara sahip.

  2. Harbour Island

    Beyaz kum dışında biraz da pembe kumlu plajları görmeye ne dersin? Bahamalar’daki Harbour Island turistlere kum banyosu yapabilecekleri pembe kum görme imkanı sunuyor. Buraya günübirlik bir gezi yapabilir, adanın pastel renkli kır evleriyle dolu Dunmore bölgesini gezebilirsin.

  3. Fort Charlotte

    Başkent Nassau’nun New Providence adasındaki en büyük kale olan Fort Charlotte 18. Yüzyıl sonlarına doğru, sadece 1 sene içinde Lord Dunmore tarafından inşa edildi. Kalede asma köprü, yeraltı geçitleri, zindanlar ve kırktan fazla top yer alırken, tepeye çıkıldığındaki manzara da bir o kadar etkileyici. Kral 3. George’un eşi Kraliçe Saharia Charlotte’dan adını alan Fort Charlotte Bahamalar seyahatinde tarihi yapılar da görmek isteyenlerin ilk durağı.

bahamalarin-guzel-oldugu-mevsimler.webp

  1. Hope Town Deniz Feneri

    Karayipler’in belki de en ünlü deniz feneri olan ve Elbow Cay’de yer alan Hope Town Deniz Feneri 19. Yüzyıl ortalarında inşa edilmiş ve 89 metre yüksekliğe sahiptir.

  2. Grand Bahama Island

    Bahamalar’ın en büyük adası Grand Bahama şehrin en canlı ve kalabalık yerlerinden. Port Lucaya’da alışveriş yapabilir, gece kulüplerine gidebilir, güzel kafe ve restoranlarda yemek yiyebilirsin. Buraya kadar gelmişken Lucayan Ulusal Parkı ve Gold Rock Beach’i de görmeyi unutma!

Bahama Güvenilir Mi?


Karayipler birliğinin en güzel takımada ülkelerinden biri olan Bahama maalesef pek de güvenli bir ülke değil. Turizmle geçinen ülkeler deyince ilk akla gelen şeylerden biri de turistlere yönelik çok hırsızlık olması, Bahamalar da bu ülkelerden biri. Başkent Nassau’da gezerken yanında değerli eşyalar bulundurmamanı ve aydınlatmanın yetersiz olduğu bölgelerde tek başına yürümemeni öneririz. Ayrıca her ne kadar dünyanın en güzel plajlarına sahip olsa da Bahamalar’ın bazı plajlarında köpekbalığıyla karşılaşma riski var, bu yüzden hangi plaja gideceksen orayı mutlaka önceden araştırmalısın. Şiddetli doğal afetlerin de görülebildiği ülkeye giderken seyahat sağlık sigortanı yaptırman ve rutin aşılarının tamamlanmış olması büyük önem taşıyor.

bahamalar-tatili.webp

Bahamalar’da Hangi Dil Konuşuluyor?


Bahamalar’ın resmi dili İngilizce, halk da büyük ölçüde İngilizce konuşuyor. Eğer İngilizce biliyorsan Bahamalar’da dil konusunda bir problem yaşayacağını düşünmüyoruz.

İstanbul Bahama Arası Uçakla Kaç Saat?


İstanbul Bahama arası uçakla kaç saat diye merak eden seyahat severler için öncelikle İstanbul’un her iki havalimanından da Bahamalar’a direkt uçuş seferleri düzenlenmediğini söyleyelim. İstanbul Bahama uçak bileti satın alan yolcular genellikle New York John F. Kennedy Havalimanı’nda aktarma yaparak Bahamalar’a varıyor ve yolculuk aktarma, havalimanı beklemeleri vs. dahil edildiğinde 25 – 27 saat sürüyor.

9 Kasım 2023 5dk okuma

YORUMLAR

Kampanya Duyuruları ve Seyahat Önerileri için Abone ol

Ad Soyad*
E-Posta*

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Zehra Erdin
229 Yazı

Benzer Yazılar