Bali Gezilecek Yerler

Balayı çiftlerinin vazgeçilmez adresi Bali özellikle son yıllarda her yaştan tatil severin ilgisini çekmeye başlayarak daha da popülerleşti. İster yeni evli bir çift olun, ister ikinci baharınızı yaşayın, ister arkadaşlarınla bir kaçamak yap, ister tek başına doğanın sakinliği içinde kafanı dinlemeye Bali’ye git. Her ne sebeple gidersen git buradan arınmış bir şekilde döneceksin. 

12 Şubat 2024 8dk okuma

Güneydoğu Asya’nın küçük olmasına rağmen en turistik adalardan biri olan Bali doğal güzellikleri, kültürel zenginliği ve her daim sıcak ama nemli olan iklimi ile biliniyor. Her ne kadar geniş bir ada olmasa da burada çok çeşitli aktivite ve deneyimlere katılan turistler Bali’nin cennetten bir köşe olduğunu söylüyor. Java Adası’nın doğusunda yer alan Bali Hint Okyanusu’nda etkileyici doğa manzaralarına sahip.

Dünyanın en kalabalık Müslüman ülkesi olan Endonezya’nın turistik adası Bali ülkenin geri kalanından, burada Hinduizm inancının yaygın olması konusunda ayrılıyor. Renkli tapınakları, geleneksel dansları, festivalleri ve dini törenleri ile bilinen Bali tropikal iklimi, palmiye ağaçları, yeşil pirinç tarlaları, dağ manzaraları ve beyaz kumluk plajlarıyla tarih ve doğayı bir araya getiriyor. Bir yandan pırıl pırıl denizı, diğer yandan sörf yapmaya elverişli dalgalarıyla farklı beklentilere sahip tatilcilerin buluşma noktası Bali aynı zamanda Endonezya’nın zengin mutfak kültürünü de yansıtıyor. Kızarmış pilav ve tavuk satay adanın en popüler yemeklerinden, eski zaman anlamına gelen Tempo Doeloe konseptli restoranlar da bu atmosferin bir parçası.

bali-gezilecek-yerleri.webp

Sen de bütçesini bilen tatil severlerin yaptığı gibi hemen Bilet Dükkanı’nı ziyaret et, en uygun fiyatlı Bali uçak bileti ve Bali otelleri için rezervasyonunu oluşturarak seyahatine gönül rahatlığıyla başla!

Endonezya’ya 5 havalimanı dışında farklı bir noktadan giriş yapacak olan Türk vatandaşları 35 $ ödeyecekleri kapı vizesine tabiidir. Ancak bu 5 havalimanı arasında Bali (Denpasar) Ngurah Rai Uluslararası Havaalanı da yer alıyor. Bu da Bali’ye girişlerde Bali Havalimanı’nı kullanacak olan vatandaşların pasaport rengi fark etmeksizin 30 günlük muafiyet süresini aşmamak kaydıyla adaya vizesiz girebilecekleri anlamına geliyor.

Bali'ye Hangi Aylarda Gidilir? 


Bali’ye hangi aylarda gidilir sorusunun cevabı kişiden kişiye ve bir tatilden beklentilere göre değişecektir. Eğer yağmurların yağmadığı kurak mevsimde gitmek istiyorsan Mayıs – Ekim ayları arasını tercih etmelisin. En ucuz Bali uçak bileti ise Ekim, Kasım, Şubat ve Mart aylarında bulunabilse de bu ayların bol yağışlı olduğunu hatırlatmakta fayda var. Ayrıca yine bu aylarda daha az turist bulunuyor.

bali-turistik-yerleri.webp

Türkiye Bali Arası Uçakla Kaç Saat? 


Aktif sezon boyunca (yaz ayları) haftanın 4-5 günü İstanbul Havalimanı’ndan Bali Denpasar Havalimanı’na direkt uçuş seferleri düzenlenmektedir. Türk Hava Yolları ya da Garuda Indonesia Hava Yolları ile yapacağın Bali uçak bileti uçuşları ortalama 12 saat 20 dakika sürmekte.

Hemen Bali uçak bileti, otel ve araç kiralama rezervasyonunuzu yaptırın.

 

Bali İçin Kaç Gün Gerekli? 


Hazır dünyanın bir ucuna kadar gitmişken Bali’de en az 5 gece geçirmeden olmaz! Hem adanın güzelliklerini keşfetmek hem de deniz, kum ve güneşin tadını çıkaracağın huzur dolu bir tatil geçirmek için Bilet Dükkanı olarak bizim önerimiz Bali’de 10-15 gece arası kalman. Bazı günler hiçbir şey yapmadan sahilde denize girebilir, bazı günlerde de adanın gizli kalmış doğal ve tarihi güzelliklerinin tadını çıkarabilirsin.

bali-ucak-bileti.webp

Bali Gezilecek Yerler


İşte geldik içeriğimizin en merak ettiğin kısmına! Ana sayfamızdan Bali uçak bileti ve en güzel Bali otelleri için rezervasyon yaptıysan Bali gezilecek yerler hakkında kısa bilgi alma vakti:

Tegallalang Pirinç Tarlaları


Ubud bölgesindeki meşhur Tegallalang Pirinç Tarlaları’nda pirinç toplayan yerel halkı izleyebilir ve kartpostallık fotoğraflar çekebilirsin.

bali-pirinc-tarlalari.webp

Bali Salıncağı


Sosyal medyada sık sık karşımıza çıkan bu salıncak Tegallalang’ın nefes kesici yeşilliği üzerinde kuş gibi süzülmeyi vadediyor!

Hemen Bali uçak bileti ve otel rezervasyonu yapın.

 

 

 

Sababay Şaraphanesi


Ubud’dan yaklaşık yarım saatlik sürüş mesafesinde yer alan Sababay’da şarap uzmanları eşliğinde keyifli bir gastronomik serüvene katılabilirsin.

Batur Dağı


Zirveye çıkmak için biraz ter dökmeye hazır ol! Batur Gölü manzaralı dağa çıkmak 2 saat sürse de sonunda bulutların üzerinden günbatımını izlemek buna değer.

Ulun Danu Beratan Tapınağı


Bedugul’da göl kenarındaki bu tapınak Endonezya parası banknotlarından tanıdık gelecek.

Bali'nin En Güvenilir Plajları


Bali’de gezilecek yerler keşfedildiyse biraz da dinlenme vakti! Deniz, kum ve güneşin tadını palmiye ağaçlarının altında çıkarmak isteyen Bali uçak bileti sahiplerine özel Bali’nin en güvenilir plajları:

  • Kuta Plajı: Beyaz ve gri renkli kumların 2,5 km boyunca uzandığı Kuta Plajı Bali’nin batı kıyılarında yer alıyor. Batıda yer aldığı için gün batımının da en güzel izlenebileceği yerlerden olan Kuta zaman zaman çok kalabalık olsa da en güvenilir Bali plajlarından.
  • Legian Plajı: Kuta Plajı’nın çok yakınında yer alan Legian Plajı sörf ve çeşitli su aktivitelerine ev sahipliği yaparken birbirinden güzel plaj kulüplerini de bünyesinde barındırıyor. Her daim capcanlı olan Legian Plajı’nda sörf okulları ve alışveriş imkanları da mevcut.

bali-plajlari.webp

  • Canggu Plajı: Bali’nin her yeri beyaz kum, biraz farklılık isteyenler için siyah volkanik kumlu Canggu Plajı egzotik bir cennet!
  • Seminyak Plajı: Plajın en güzel ve güvenli bölümü Petitenget, burada yeme – içme ve gece kulübü imkanları da yer alıyor. Bali’nin gelgitli plajlarından biri olsa da güvenli alanlar bayraklarla işaretlenmiştir.
12 Şubat 2024 8dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Zehra Erdin
220 Yazı

Benzer Yazılar