Barselona’da Ne Yenir?

Şehrin göz alıcı güzelliğinin yanında boğazına düşkün tatil severlerin de gitmeyi en çok sevdiği başkentlerden biri olan Barselona’da Akdeniz’in hafif lezzetlerine bayılacaksın. Barselona’da ne yenir diye merak edenlerin yanı sıra uçak biletleri ve seyahat ile ilgili diğer soruların için de bu yazımıza göz atabilirsin.

1 Kasım 2023 5dk okuma

Akdeniz’in en turistik şehirlerinden Barselona her sene milyonlarca gezginin akınına uğruyor. Her bir köşesi ünlü mimar Gaudi’nin eserleriyle donatılmış geniş ve şık caddeleri, şehrin kalbinin attığı tarihi Gotik Mahallesi’ne girdiğinizde daralan sokakları, şehrin merkezinde denize girme imkanı ve tabi ki olmazsa olmaz Tapaslarıyla Barselona’dan ayrılmayı hiç istemeyeceksin! Barselona uçak bileti ile gerçekleştireceğiniz yolculuk öncesi, Barselona otelleri ve araç kiralama hizmetleri ile ilgili detaylı bilgiye Bilet Dükkanı üzerinden ulaşabilir, erken rezervasyon fırsatlarından faydalanabilirsiniz.

Barselona Hakkında


Başkent Madrid’den sonra İspanya’nın en kalabalık ikinci şehri olan Barselona Akdeniz’in en canlı şehirlerinden ve nüfusu 6 milyona yaklaşmakta. Her ne kadar İspanya sınırları içinde bulunsa da Barselona aslında Katalan Özerk Bölgesi’ne ait bir şehir ve aynı zamanda bölgenin başkenti. Akdeniz bölgesinin turizm faaliyetlerinin büyük çoğunluğunu üstlenen Barselona’da evlerin hemen hemen hepsinin camlarında İspanyol bayrağı yerine Katalonya bayrağı görürsen bu seni hiç şaşırtmasın. Öyle ki şehirde resmi anadil bile Katalanca.

barselona.webp

Tarih, kültür, sanat, eğlence ve spor faaliyetleri bakımından oldukça zengin bir şehir olan Barselona hakkında tarihi verilerin Antik Roma dönemine kadar dayandığı düşünülüyor. 1800lü yılların sonuna kadar Katalan şehri olan Barselona bu yıllarda Franco diktatörlüğü önderliğinde İspanya’ya bağlanmış ve 70li yıllardan sonra özerk bölge olarak kabul edilmiştir.

Tipik Akdeniz ikliminin görüldüğü şehri görmek için en güzel ayların Mayıs ve Eylül olduğunu söyleyebiliriz. Yaz aylarında yoğun bir turist akınıyla karşılaşabilir, restoran ve müze girişlerinde uzun kuyruklar bekleyebilirsin. Mayıs ve Eylül aylarında ise şehirde hala denize rahatlıkla girilebiliyor!

Şehir adeta Gaudi’nin masal diyarı gibi. Gördüğünde gerçek hayatta olup olmadığını sorgulayacağın Park Güell, inşası yıllardır bitmeyen meşhur kilise La Sagrada Familia, alışılmışın dışında mimarisiyle dikkat çeken Casa Batllo ve Casa Mila, Barceloneta Plajı ve tabii ki meşhur alışveriş caddesi La Rambla şehirde görülmesi gereken yerlerin başında geliyor.

En Lezzetli Barselona Yemekleri


Başlığı gördüğünde yazının merak ettiğin kısmının aslında burası olduğunu biliyoruz! Barselona’da ne yenir sorusuna verilen en popüler seçenekleri Bilet Dükkanı olarak aşağıda listeledik. İşte geldik yazımızın en lezzetli Barselona yemekleri kısmına.

Tapas


Çeşit çeşit, sıcak ve soğuk alternatifleriyle İspanyol tapalarını meze tabakları olarak da düşünebilirsiniz. Meze tabaklarının küçük porsiyonlarda ortaya gelmesiyle kültürümüzden de aşina olduğumuz tapalar Barselona’da da yine aynı şekilde ortaya geliyor ve leziz ekmeklerle birlikte tüketiliyor! Barselona’da muhakkak tadına bakmanız gereken tapalardan başlangıcın da başlangıcı olan pa amb tomaquet’i deneyebilirsiniz. Kızarmış ekmeğin üzerine sarımsak sürülür, tuz eklenir, domates sürülerek ekmeğin üzerine rendelenir. Son dokunuş olan Akdeniz lezzeti zeytinyağı da dökülerek servis edilir. Bunun yanı sıra ekmek üzerine sürülen peynirle hazırlanan Queso Manchego, sarımsaklı karides Gambas al Ajillo, ve bebek kalamarlarla hazırlanan Calamares a la Romana en çok tercih edilen tapaslardan.

tapas.webp

İspanyol Omlet


Aslında İspanyol Omlet de bir tür tapas, Barselona’da başlangıç yemeği olarak kabul ediliyor. Fakat dünyaca ünlü bu lezzet mutlaka denemeniz gereken tatlar arasında olduğu için farklı bir başlıkta yer vermek istedik. Patates, soğan ve mayonezin çırpılmış yumurtayla karıştırılmasıyla hazırlanan omlet oldukça kalın!

ispanyol-omlet.webp

Paella


Yalnızca Barselona’nın değil, tüm İspanya’nın en sevilen ana yemek tabaklarından biri olan Paella’nın orijinali deniz mahsulleriyle hazırlanıyor. Karideslerle pişen safranlı pilavın üzerine midye kabukları eklenir ve kocaman tabaklarda servis edilir. Oturacağınız restoranda masaya birkaç tapas tabağı ve bir büyük paella söyleyerek sevdiklerinizle keyifli bir Barselona akşamı geçirebilirsiniz!

paella.webp

Fideua


Paella, tapas, İspanyol Omlet yalnızca Barselona’yla değil, bütün ülkeyle özdeşleşen lezzetler. Eğer daha çok Barselona’ya özgü Katalan lezzetleri merak ediyorsan Fideua tam sana göre. Görüntüsünü görünce hayret edebilirsin ama Barselona’nın hemen hemen her restoranında menünün baş tacı olan Fideua siyah renkli bir makarna. Yanında sarımsaklı kremalı sosla servis edilen yemeğe rengini veren ise mürekkep balığıyla hazırlanan sosu.

fideua.webp

Botifarra amb Mongetes


Botifarra sosisi ve fasulyeden hazırlanan bu ana yemek tabağı en sevilen Katalan lezzetlerinden.

Krem Katalan


Tatlı bir dokunuşla günü bitirmek isteyenler tatil severler Barselona’da Krem Katalan yemeyi tercih ediyor. Fransız lezzeti Creme Brulée’den farkı vanilya yerine portakal – limon kabuğu ve tarçın kullanılması.

İspanya Vize İstiyor Mu?


Barselona’da ne yenir sorusunu soranlar İspanya vize istiyor mu sorusunu da merak etmektedirler. Eğer bordo pasaportluysan İspanya’ya gidebilmek için Schengen Vizesine ihtiyacın var. Yeşil ya da gri pasaport hamilleri ise İspanya’ya girişlerde 90 günlük seyahatlere kadar vizeden muaftır.

barcelona-2.webp

İstanbul Barselona Uçak Bileti Fiyatları


İstanbul Barselona uçak bileti fiyatları için Bilet Dükkanı web sitesinden farklı havayollarına ait uçuşları karşılaştırabilir, bütçene en uygun uçak biletini satın alabilirsin. İspanya Türkiye’ye Portekiz ile birlikte en uzak Avrupa ülkesi olduğu için diğer ülkelere göre uçak bileti fiyatları biraz daha pahalı olmaktadır.

Barselona’da Nerede Kalınır?


Barselona’da ne yenir sorusunun cevabını aldıysan sıra geldi konaklamak için beklentilerine en uygun bölgeyi seçmeye. Eğer Barselona’ya ilk defa geliyorsan cazibe merkezlerine yakın olmak için Gotik Mahallesi ve Eixample bölgelerinde konaklayabilirsin. Gece hayatını seven gezginler ise daha çok Poblenou, El Raval ve El Born’da kalmayı tercih ediyor. Ailecek seyahat edenlerin gözdesi Barceloneta deniz kenarındaki güzel otelleriyle beğenilirken El Farro ve Barrio de Sant Antoni bütçeyle seyahat eden gezginler için öneriliyor.

1 Kasım 2023 5dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Zehra Erdin
218 Yazı

Benzer Yazılar