Belgrad Gezilecek Yerler

Belgrad, Sırbistan'ın canlı ve tarihi başkentidir. Özellikle Balkanlar'ın daha el değmemiş bir yanını arayan gezginler arasında popüler hale geldikçe, Avrupa'da ziyaret edilebilecek alternatif bir destinasyona dönüşüyor. Bu artan popülaritenin de iyi bir nedeni var! 1990'lardaki çatışmaların küllerinden doğan Belgrad, büyüdü ve ziyaretçilerine unutulmaz maceralar sunacak hale geldi. İşte şehri ziyaret etmeniz için size ilham verecek en iyi Belgrad rehberimiz.

15 Şubat 2024 9dk okuma

Belgrad'a seyahat ettiğinizde kendinizi eski dünyanın cazibesi ile modern enerjinin eşsiz bir karışımının içinde bulacaksınız. Görkemli kalelerden hayranlık uyandıran mimariye, baştan çıkarıcı mutfaklardan hareketli gece hayatına kadar bu hareketli metropolde herkes için bir şeyler var. 
Ziyaret eden herkes, zahmetsizce iç içe geçmiş olan Sırp ve Yugoslav kültürlerinin büyüleyici mirasını keşfedebilir; bu, başka hiçbir yere benzemeyen, çok benzersiz bir kültür yaratır. Aynı zamanda Doğu Avrupa'nın en uygun fiyatlı destinasyonlarından biri olup, bütçesi kısıtlı gezginler için burayı ziyaret etmek için cazip bir yer haline getirmektedir. Bilet Dükkanı'nın avantajlı kampanyalarından yararlanarak size uygun Belgrad uçak bileti alabilir seyahatiniz boyunca ev konforunu aratmayacak Belgrad otelleri arasında dilediğiniz otel konseptini tercih edebilirsiniz. 

Belgrad hareketli ve ilerici doğası ve misafirperver insanlarıyla çok güzel bir yer. Aynı zamanda Avrupa'nın yükselen destinasyonlarından biri ve bu yüzden Belgrad'ı mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Belgrad Hakkında


Belgrad, mükemmel müzeleri, çok çeşitli restoran ve kafeleri ve muhtemelen güneydoğu Avrupa'nın en iyi gece hayatıyla, eğlenmeyi gerçekten bilen bir şehir olarak hızla ün kazanıyor. Yüzyıllar boyunca sayısız farklı medeniyete ev sahipliği yapan bu şehirde herkes için bir şeyler vardır. Sava'nın batı yakasındaki Yeni Belgrad'ın yanı sıra doğu yakasındaki nehrin karşısındaki ticaret merkezi Sovyet döneminden kalma çarpıcı binalarla doludur. Ayrıca şehir merkezindeki büyük bulvarların üzerinde 19. yüzyıldan kalma çok sayıda etkileyici neoklasik bina ve art nouveau mimarisi bulunmaktadır. Bu arada trafiğe kapalı dar sokaklarda Osmanlı dönemine ait bazı kalıntıları da Belgrad’da bulabilirsiniz.

belgradda-ne-yenir.webp

Bu çeşitli ve renkli geçmiş kısmen Belgrad'ı bu kadar ilginç kılan şeydir. Güçlü Ortodoks kiliselerine, özellikle de tertemiz beyaz St. Sava Katedrali'ne ve inşası 80 yıl süren 4.000 tonluk kubbesine dikkat edin! Ayrıca yoğun bir içki kültürünün yanı sıra nargile barları, Türk kahvesi ve doyurucu Balkan yemeklerini de burada bulabilirsiniz.

Gerçekten de Belgrad, çok sayıda muhteşem müze ve galeriye sahip, gelişen bir kültür merkezidir. Uygulamalı Sanatlar Müzesi güncel sergiler düzenlerken, Belgrad'daki Ulusal Müze olağanüstü sanat ve eser koleksiyonlarına ev sahipliği yapıyor. Şehir özellikle nehir kenarındaki Savamala'da düzinelerce sanat mekanıyla taçlandırılmıştır.

Grafitilerle kaplı sıra dışı bölgenin bir zamanlar terk edilmiş metruk binaları, çok amaçlı kültür merkezlerine ve barlara dönüştürüldü. Aslında burası, Belgrad'ın neden yeni Berlin olarak adlandırıldığını açıklayan bir konumda ve şehrin en havalı gece hayatı bölgesi olarak ün salmış durumda. 

İstanbul Belgrad Uçak Bileti Fiyatları


İstanbul'dan Belgrad'a uçmak isteyenler için uçak bileti fiyatları değişkenlik gösterebilir. Havayolu şirketlerinin sefer programları, sezonlar, talep yoğunluğu gibi faktörlere bağlı olarak fiyatlar değişebilir. Ayrıca bilet fiyatları erken rezervasyon döneminde daha uygun olabileceği gibi, seyahat tarihine yaklaştıkça artış gösterebilir. İstanbul Belgrad uçak bileti ile uygun fiyatlarla seyahat etmek isteyenler, çeşitli havayolu firmalarının kampanya ve indirimlerini takip etmek için Bilet Dükkanı’nın kullanıcı dostu arayüzüne sahip web sitesini ya da mobil uygulamasını ziyaret edebilir. 

belgrad-istanbul-ucak-biletleri.webp

Belgrad İçin Kaç Gün Gerekli?


Belgrad'ın başlıca turistik mekanlarını, özellikle de şehir merkezindekileri bir günde görebilirsiniz ancak Belgrad'ın şehrin ruhunu hissetmek için daha fazla zamanı hak ettiğini düşünüyoruz. Belgrad'da iki gün geçirerek Novi Beograd veya Zemun gibi daha uzakta bulunan bölgeleri de keşfedebilirsiniz. Ama elbette ne kadar çok zamanınız olursa o kadar iyi.

Hemen Belgrad uçak bileti, otel ve araç kiralama rezervasyonunuzu yaptırın.

 

Belgrad'da Nereler Gezilmeli?


Belgrad uçak bileti aldıysanız aklınıza ilk olarak Belgrad'ta ne yapılır? sorusu gelebilir. Endişelenmeyin dizin için enfes bir liste hazırladık: 

Kalemegdan Kalesi


Kalemegdan Kalesi muhtemelen Belgrad'ın en önemli noktasıdır ve popüler olmasının bir nedeni vardır. Burası, dinlenmek ve Sırp başkentinin güzel manzaralarının (özellikle gün batımı saatlerinde) tadını çıkarmak için şehirdeki en iyi yerlerden biridir. Aynı zamanda tarihi ve turistik mekanlarla doludur.

Kalemegdan-kalesi.webp

Knez Mihailova Caddesi


Knez Mihailova Caddesi, Belgrad'ın Terazije ile Kalemegdan Kalesi arasında yaklaşık bir kilometre boyunca uzanan ana yaya caddesidir. Burası Belgrad'ın en eski ve en değerli bölgelerinden biri olup, 19. yüzyılın sonu ve 20. yüzyılın başlarından kalma güzel binalarla kaplıdır. Cadde boyunca birçok yerde alışveriş yapan veya açık hava kafelerinde dinlenen insanları görebilirsiniz. Burası muhtemelen insanları izlemek için Belgrad'daki en iyi yer. 

Trg Republike


Belgrad ilk başta güzel bir şehir gibi görünmeyebilir ama şehir merkezinde çok güzel büyük binalar var. Şehrin merkezi mimarinin kendine özgü bir karışımıdır ve manzaraya yapılan yeni eklemelerden bazıları büyük başkentin imajına tam olarak uymasa da hala görülmeye değer pek çok bina bulunmaktadır. Bunlardan bazılarını Trg Republike, Terazije, Kralja Milana caddesi veya Trg Nikole Pasica'da ve çevresinde bulabilirsiniz. İmkanınız varsa binaların ve kapıların içine girin, çünkü orada gerçek harikalar bulabilirsiniz.

Skaradlija


Belgrad'ın bohem tarafı olarak anılan Skaradlija semti, şehrin geri kalanından çok farklı. Kalbi, turistik mekanlarla dolu 400 metre uzunluğunda Arnavut kaldırımlı bir şerit olan Skadarska caddesidir. Burada çok sayıda restoran, sanat galerisi veya antika dükkanı bulacaksınız. Skadarlija, Belgrad'ın Montmarte'si olarak bilinir ve oradaki sanatsal havayı kesinlikle hissedebilirsiniz.

Sava Nehri 


Belgrad, Balkanlar'daki en iyi sokak sanatı sahnelerinden birine sahiptir ve şehrin her yerinde çok sayıda eser bulabilirsiniz. Belgrad'da sokak sanatını bulabileceğiniz en iyi alanlar merkezdeki Savamala ve Dorcol bölgelerinin yanı sıra Sava nehrinin karşısındaki Yeni Belgrad mahalleleridir.

sava-nehri.webp

Balkanlar sıra dışı kafe kültürüyle tanınır ve bölgenin en büyük şehri olan Belgrad, seyahatiniz sırasında tadını çıkarabileceğiniz gerçekten harika kafelere sahiptir. Gezi sırasında dinlenmek veya sıcak günlerde ihtiyaç duyulan gölgeyi bulmak için mükemmel bir kaçış noktasıdırlar.

Belgrad Gezilecek 5 Yer


Belgrad, Sırbistan'ın başkenti ve bir zamanlar Yugoslavya'nın başkenti. Avrupa'da çok az şehir bu kadar tarih yazmıştır. Bugün her kuşağa hitap eden bir metropol, tarihsel, büyüleyici ve canlı… İşte Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da ziyaret edilecek 12 muhteşem yerlerin listesi…

  • Nikola Tesla Müzesi: Ünlü bilim insanı Nikola Tesla'nın hayatı, keşifleri ve icatları hakkında bilgi edinebileceğiniz müze, teknoloji meraklıları için ilgi çekici bir noktadır.
  • Sava Nehri: Belgrad'ı ikiye bölen Sava Nehri, şehrin en önemli doğal cazibe merkezlerinden biridir. Nehirde tekne turları yapabilir, yürüyüş yapabilir veya nehir kıyısındaki kafelerde dinlenebilirsiniz.
  • Ada Ciganlija: Belgrad'ın en popüler rekreasyon alanı olan Ada Ciganlija, plajları, spor alanları, bisiklet parkurları ve restoranlarıyla ziyaretçilerine keyifli bir zaman geçirme imkanı sunar.
  • St. Sava Katedrali: Balkanların en büyük Ortodoks kilisesi olan St. Sava Katedrali, muazzam mimarisi ile görülmeye değer bir yapıdır. İçerisindeki freskler ve ikonalar da dikkat çekicidir.
  • Tito'nun Mezarı: Eski Yugoslavya lideri Josip Broz Tito'nun gömülü olduğu bu anıt, mimarisi ve tarihi önemiyle dikkat çeker.
15 Şubat 2024 9dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

İsmail Kuzucu
65 Yazı

Benzer Yazılar