Belgrad'da Konaklanabilecek En Güzel Yerler

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'a seyahat etmek üzeresiniz ancak hangi bölgenin size uygun olduğunu bilmiyor musunuz? Belgrad'da turist olarak kalınacak en iyi yer neresidir? Belgrad'da Konaklama için en iyi seçenekler nelerdir ve maliyeti ne kadardır? Blog yazımızda size bu soruların yanıtlarını vereceğiz…

26 Aralık 2023 6dk okuma

Belgrad 1990'ların karanlık günlerinden enerji ve dinçlikle çıkıyor. Avrupa başkentleri arasında en güzeli olmasa da tarihi ve mimari hazinelerden payına düşeni aldığı kesin! Bazı ziyaretçiler için Belgrad'ın zarif Habsburg başyapıtları ve sosyalist beton bloklardan oluşan karışımı, şehrin bugünkü anka kuşu dinamizmine zemin hazırlıyor. Bazıları ise sadece parti yapmak için burada. Aradığınız ne olursa olsun, onu Belgrad şehir gezisinde bulma şansınız vardır. Ve Belgrad'da kalacak en iyi yerler, ucuz hostellerden lüks tasarımlı pansiyonlara kadar çeşitlilik gösterir. İşte sizin için hazırladığımız Belgrad gezi rehberimiz…

Belgrad Hakkında


Sırbistan'ın başkenti Belgrad, zengin bir kültürel geçmişe sahip hareketli, modern bir şehirdir. Belgrad, tarihi surları, nefes kesen kiliseleri ve bohem alanlarıyla her türden gezgine hitap edecek olanaklara sahiptir.

Belgrad'ın kültürlerin ve imparatorlukların buluşma noktasındaki stratejik konumu, şehrin zengin kültürel mirasını temsil eden mimarisine, sanatına  ve geleneklerine yansıyor. Skadarlija gibi bohem bölgeleri, otantik Sırp restoranları ve canlı müzik mekanlarıyla harika bir atmosfer sunuyor. Şüphesiz Belgrad, canlı bir gece hayatına sahip olmasıyla biliniyor ve çoğu zaman parti şehri olarak anılıyor. Sava boyunca çok sayıda harika parti teknesi var.

belgradda-konaklama.webp

Belgrad'ın yerel halkı aynı zamanda samimiyetleri ve konukseverlikleriyle de tanınıyor; ister şehrin tarihi yerlerini gezin, ister mutfağı deneyin, ister gece hayatının tadını çıkarın, kendinizi evinizde hissetmenizi sağlar. Sırpça şehrin resmi dili olmasına rağmen, başta genç nüfus ve turizm sektöründe çalışanlar olmak üzere birçok yerde İngilizce de ikinci dil olarak konuşulmaktadır. Turistik yerlerde İngilizce menüler ve tabelalar da tipiktir. Çoğu otel, restoran ve mağazada İngilizce kullanarak bilgi sahibi olabilmelisiniz. Ancak bu bölgelerin dışında İngilizce, özellikle yaşlı nesiller arasında daha az yaygın olabilir.
Belgrad genel olarak ziyaret etmek için güvenli bir şehirdir. Ancak bilmeniz gereken birkaç turist dolandırıcılığı olabilir. Eşeği sağlam kazığa bağlamak.

İstanbul Belgrad Uçak Bilet Fiyatları


Bilet Dükkanı üzerinden Belgrad uçak bileti alarak ülkeye yapacağınız seyahatinizde İstanbul üzerinden direkt uçuş gerçekleştirebilirsiniz. İstanbul’dan Başkent Belgrad’a yapılan uçuşlar yaklaşık 1 saat 40 dakika sürmektedir. Ancak keyifli bir tatil konaklama ve uçuşu ucuza getirmekle de ilgilidir. Çünkü gittiğinizde daha fazla para harcamanız için cüzdanınız biraz daha kalın olabilir. Güncel fiyatlara bakıldığında ileri tarihli bir İstanbul Belgrad uçak bileti fiyatları 5 bin Türk Lirası’ndan başlamaktadır. 

Belgrad İçin Vize Gerekiyor Mu?


Sırbistan’ın başkentine Belgrad uçak bileti alarak gitmek isteyenlerin en çok merak ettiği konuların başında vize şartları geliyor. Türk vatandaşları için bu şehrin en iyi yanı da bu… 180 gün içerisinde 90 güne kadar Belgrad’da yani Sırbistan’da konaklamak vizesizdir. Sırbistan'a 90 günden az bir süre için gitmek isteyen kişilerin yanlarında yalnızca kimlik kartlarını ve güncel pasaportlarını bulundurmaları gerekir.

belgradda-konaklama-yerleri.webp

Belgrad Kaç Günde Gezilir?


Belgrad'ın görülmeye değer yerlerinin çoğunu iki gün içinde görebilseniz de, şehrin size sunacakları çok şey var. Dolayısıyla keşfetmek için biraz daha zamanınızın olmasını isteyebilirsiniz. Ancak seyahat programında anlatıldığı gibi şehrin simge yapılarını, müzelerini ve mahallelerini görerek Belgrad'da 2 gün geçirmek şehrin tarihi, kültürü ve atmosferi hakkında iyi bir fikir edinmek için yeterli olabilir.

Belgrad, özellikle önemli turistik mekanların çoğunu bulabileceğiniz şehir merkezinde, yürüyerek gezmesi nispeten kolay bir şehirdir. Knez Mihailova Caddesi'ndeki yaya bölgesi, yürüyüş yapmak ve vitrinlere bakmak için harika bir yerdir. Kalemegdan Kalesi ve yakındaki park ise çeşitli yürüyüş yolları ve şehrin ve su yollarının nefes kesen manzaralarını sunmaktadır.

Ancak Belgrad'ın dağlık bir şehir olduğunu ve bazı yerlerin yürüyerek dolaşılmasının daha zor olabileceğini unutmayın. Şehrin iyi bir toplu taşıma sistemine sahip olması nedeniyle daha uzağa seyahat etmek de kolaydır. Ayrıca Uber veya Bolt kullanarak şehirde gezinebilirsiniz. Ancak Belgrad'da yürünebilecek pek çok yer olmasına rağmen, daha hızlı dolaşmak için yine de toplu taşımayı veya araç çağırma hizmetlerini kullanmanızı tavsiye ederim. Özellikle Belgrad'da 2 gün geçirirken zamanınız kısıtlıysa veya hareket kabiliyetiniz zayıfsa.

belgradda-kalinacak-yerler.webp

Belgrad'da Konaklanabilecek En Güzel Yerler


Her şey göz önüne alındığında, Belgrad'ın Eski Kenti (Sırpça'da "Stari Grad") ve Cumhuriyet Meydanı bölgesi, eğer turist iseniz şehirde konaklayabileceğiniz en iyi yerdir. Yüzlerce restoran, mağaza ve barların hepsi elinizin altında olacak. Knez Mihailova, Kalemegdan Kalesi, Skadarlija bohem bölgesi, Sava Mala, Aziz Sava Kilisesi, Belgrad müzeleri ve galerileri başta olmak üzere tüm önemli turistik mekanlara ise yürüyerek kolayca ulaşabileceksiniz. 

Belgrad'da, Eski Şehir'de, Cumhuriyet Meydanı civarında, üçten beş yıldıza kadar sınıflandırılmış Belgrad otelleri bulabilirsiniz. Fiyatlar otelin kategorisine ve sezona göre değişiklik göstermektedir. Ancak Bilet Dükkanı üzerinden rezervasyonunuzu önceden yaptırabilir ve ucuz konaklamanın tadını çıkarabilirsiniz. 

Hotel Bohemian Garni, Hotel Garni Petrov, Hotel Belgrade Inn, Hotel Le Petit Piaf, Hotel Opera… Bu saydıklarımız Belgrad’da konaklama yapabileceğiniz en iyi üç yıldıza sahip otel seçenekleridir. Belgrade Art Hotel, Hotel City Savoy, Hotel Moskva, Courtyard by Marriott Belgrade, Hotel Evropa, Zepter Hotel, Boutique Hotel Townhouse 27, Envoy Hotel , Hotel Allure Caramel by Karisma ise 4 yıldıza sahip konaklama yerleridir. 5 yıldızlı otel fiyat aralığı 250 euro civarındadır. Square Nine Hotel Belgrad bu kategoride kalabileceğiniz en güzel oteller arasında yer alır. 

belgradda-konaklanabilece-yerler.webp

Turistik amaçlı kiralanan daireler de maliyet olarak otellerin ardından ikinci bir seçenek olabilir. Bu seçenekte fiyatlar daire başınadır. İçerisinde genelde bir evde bulunması gereken tüm ihtiyaç malzemeleri yer alır. Eşdeğer standarttaki otel odalarına göre yüzde 40'a kadar daha uygun fiyatlıdır. Ücretiüne kadar süre için rezervasyon yaptığınıza bağlı olarak değişir. 

Hosteller ise en ekonomik konaklama seçeneğidir. Ancak genellikle bir banyo birkaç oda tarafından paylaşılabilir. 

Belgrad'da Hayat Ucuz Mu?


Sırbistan'ın Belgrad kentinde yaşamanın ve çalışmanın maliyeti, kişinin yaşam tarzı ve ikamet ettiği mahalle gibi çeşitli faktörlere bağlı olarak değişiklik gösterebilir. İşte bazı genel tahminler:

  • Konaklama: Şehir merkezinde tek yatak odalı bir dairenin kira bedeli aylık 250-450 euro arasında değişirken, merkez dışında benzer bir dairenin kira bedeli aylık 200-350 euro civarında olabiliyor.
  • Yiyecek: Bir kişi için temel gıda aylık 150-200 euro civarında olabilirken, dışarıda yemek yemek, bir fast-food restoranında 5-10 eurodan orta sınıf bir restoranda 30-50 euroya kadar değişebilir.
  • Ulaşım: Toplu taşıma uygun fiyatlı olup tek yön biletin fiyatı yaklaşık 0,80 eurodur. Aylık geçişler de ayda yaklaşık 30 euro civarındadır.
  • Kamu Hizmetleri: Aylık hizmet faturaları (elektrik, gaz, su vb.) dairenin büyüklüğüne ve kullanıma bağlı olarak 80-150 euro arasında değişebilir.

belgradda-nerede-kalinir.webp

Belgrad'da çalışmaya gelince, bir yazılım mühendisinin ortalama maaşı ayda 1.500-2.500 euro civarındayken, diğer sektörlerdeki maaşlar farklılık gösterebilir.

Genel olarak Belgrad, özellikle diğer Avrupa şehirleriyle karşılaştırıldığında yaşamak ve çalışmak için uygun fiyatlı bir şehir olarak kabul ediliyor.

26 Aralık 2023 6dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Zehra Erdin
220 Yazı

Benzer Yazılar