Bozcaada’da Gezilecek 7 Yer

Bilet Dükkanı olarak Türkiye’nin ikinci en kuzeyinde yer alan, bu nedenle suyu en kavurucu sıcaklarda dahi serin ve ferahlatıcı olan Bozcaada’da gezilecek 7 yeri sizin için seçtik. Deniz, kum ve güneşin en ihtişamlı buluşmalarına sahne olan, doğal güzelliğiyle adından söz ettiren, göz alıcı günbatımlarıyla adeta kendine hayran bırakan Bozcaada’da itiraf edelim ki gezilecek yerleri 7’ye indirirken epey zorlandık. Ancak günün sonunda bir hayli güzel bir liste yaptığımıza inanıyoruz.

14 Ağustos 2023 5dk okuma

Gerçek tatilciler bilir ki yaz tatili başta olmak üzere dinlence yeri dendiğinde akla ilk olarak adalar gelir. İstanbul’a bağlı Prens Adaları son yıllarda yoğun popülasyonları nedeniyle eskisi kadar tercih edilemez olduğundan, Çanakkale’nin güzeller güzeli iki adası Gökçeada ve Bozcaada başta olmak üzere Cunda Adası da gerçek tatilcilerin mekanları olmaya başladı.

Bilet Dükkanı olarak Çanakkale uçak bileti ile seyahat edecek olan tatil severlere özel, Türkiye’nin ikinci en kuzeyinde yer alan, bu nedenle suyu en kavurucu sıcaklarda dahi serin ve ferahlatıcı olan Bozcaada’da gezilecek 7 yeri sizin için seçtik. Deniz, kum ve güneşin en ihtişamlı buluşmalarına sahne olan, doğal güzelliğiyle adından söz ettiren, göz alıcı günbatımlarıyla adeta kendine hayran bırakan Bozcaada’da itiraf edelim ki gezilecek yerleri 7’ye indirirken epey zorlandık. Ancak günün sonunda bir hayli güzel bir liste yaptığımıza inanıyoruz.

Bozcaada’ya Nasıl Gidilir?

Çanakkale’ye bağlı olan Bozcaada, gezilecek yerler bakımından oldukça zengin olduğu gibi; ulaşım kolaylığıyla da öne çıkar. Peki, Bozcaada’ya nasıl gidilir? Hemen anlatalım…
Bozcaada’ya gitmek için öncelikle Çanakkale’nin Ezine ilçesine varış sağlamanız gerekir. Ezine’ye bağlı Geyikli Beldesi’nden hareket eden ve Bozcaada’ya 45 dakika gibi bir sürede ulaşan feribotlar ile Bozcaada’ya kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Bu noktada isterseniz arabalı feribotla da Bozcaada’ya gidebilir; özel aracınızla da seyahat edebilirsiniz. Pek tabii dilerseniz de Bilet Dükkanı üzerinden araç kiralayarak seyahate çıkabilir ve Bozcaada’da avantajlı fiyatlara kiraladığınız aracınız ile tatilin tadını çıkarabilirsiniz.

bozcaada.webp

Bozcaada’da Nereye Gidilir?

Yazımızın başında da bahsettiğimiz üzere Çanakkale’ye bağlı olan en güzel tatil destinasyonlarından Bozcaada’da gezilecek pek çok farklı yer mevcut. Bilet Dükkanı olarak sizin için Bozcaada’da mutlaka görmeniz gereken 7 yeri seçtik. İşte Bozcaada’da gezilecek yerler listemiz… 

  1. Bozcaada Kalesi

    Sizin için hazırladığımız, Bozcaada’da gezilecek yerler listemizin ilk sırasında tabi ki adanın kalesi yer alıyor. Adanın merkezinde ve sahil kesiminde konumlanan kalenin, tarihinin başından bu yana istilalara her daim açıkta olan adada tam olarak hangi tarihler arasında ve kimler tarafından yapıldığı ne yazık ki bilinmiyor. Buna karşın, Bozcaada Kalesi’nin tarihte Fenikeliler, Cenevizliler ve Venedikliler tarafından kullanıldığı biliniyor. 

    Osmanlı Padişahı II. Mehmet döneminde de kullanılmaya devam eden Bozcaada Kalesi, II. Mahmut ile Köprülü Mehmet Paşa zamanlarında köklü onarımlar geçirir. Bununla beraber kale, 1996 yılında, ada halkının desteği ile bir açık hava müzesine dönüştürülür. 

    İç kale ve dış kale olmak üzere iki ana yapıdan oluşan Bozcaada Kalesi, bu adada kesinlikle gezip görmeniz gereken yerler arasında ilk sırada bulunuyor.

    bozcaada-kalesi.webp
  2. Akvaryum Koyu

    Bozcaada’da gezilecek yerler listemizin ikinci sırasında, ismini adeta bir akvaryum kadar temiz oluşundan alan Akvaryum Koyu bulunuyor. Yeşilden turkuaza ve maviden laciverte uzanan, ton sür ton geçişi ile kendine hayran bırakan Akvaryum Koyu, denizin tadını çıkarmak isteyen tatilciler için adeta biçilmiş kaftan. 

    Akvaryum Koyu, yazın belli dönemlerinde -okulların ilk kapandığı ya da bayram tatillerinde- ziyaretçi sayısı biraz fazla olsa da dingin ve huzur dolu bir deniz tatili için diğer zamanlarda kesinlikle listenize eklemeniz gereken gezi noktalarından biri. 

  3. Meryem Ana Kilisesi

    Bozcaada’nın ikonik gezi noktalarından biri olan Meryem Ana Kilisesi, listemizin üçüncü sırasında bulunuyor. Rum Ortodoks Cemaati’ne ait olan bu kilise, günümüzde ibadete açık bulunuyor. Rum Mahallesi’nin ortasında bulunan ve bilhassa da pazar sabahları sabah 08.00’de düzenlenen ayin vakitlerinde yoğun ilgi gören Meryem Ana Kilisesi, tarihi dokusu ve mistik havasıyla sizleri bekliyor. 

  4. Ayazma Plajı ve Ayazma Manastırı

    Bozcaada’da gezilecek yerlerden bahsediyorsak, Ayazma Manastırı ile Ayazma Plajı’ndan söz etmemek olmaz. Bozcaada’nın en popüler ve bir o kadar da görülmeye değer yerleri olan bu iki gezi noktasını tek başlık altında konumlandırmamızın nedeni ise birbirlerine bir hayli yakın konumda bulunmaları…

    Ayazma Plajı, yaz tatilinde deniz, kum ve güneşin tadını çıkarmak isteyenler için oldukça ideal ve bir o kadar da göz kamaştırıcıyken; neredeyse yanı başında bulunan Ayazma Manastırı ise bir o kadar dingin ve adeta ziyaretçilerini bekliyor.

    Ayazma Plajı’nda günün dilediğiniz kadarını deniz tatiliniz için ayırıp, kalan sürede manastırı ziyaret edebileceğiniz gibi; piknik yapma imkanı sunan manastır çevresine tam bir gününüzü de ayırabilirsiniz. Unutmadan, ayazma kelimesi, Rumca kutsal, kutsal sayılan kaynak veya pınar anlamına gelir.

    ayazma.webp
  5. Polente Feneri ve Rüzgar Gülleri (Gün Batımı)

    Sizin için hazırladığımız Bozcaada’da Gezilecek 7 Yer isimli yazımızda sizin için hazırladığımız listemizde şimdi de sırada Polente Feneri ve Rüzgar Gülleri var. Bozcaada gibi tatilcileri mest eden bir noktaya seyahat edildiğinde, muazzam günbatımları kaçırılacak gibi değildir. Hele ki güzeller güzeli rüzgar güllerinin oluşturduğu göz alıcı manzarası, sizi kendine hayran bırakacaktır.

    Bozcaada denince ilk akla gelen gezi noktalarından biri olan ve bu adada en fazla fotoğrafın çekildiği yer olarak bilinen Polente Feneri ile Rüzgar Gülleri, yolunuzu kesinlikle düşürmeniz gereken yerlerden.

  6. Rum Mahallesi

    Bozcaada’nın tamamı Rum mimarisiyle donanmış sokaklarından oluşan Rum Mahallesi, gezilecek yerler listemizin sondan bir önceki adresi… Her ne kadar Rum mimarisi adanın geneline hakim olsa da Rum Mahallesi net bir şekilde farklılığı ile göze çarpıyor. Ayrıca, listemizin bir diğer gezi noktası olan Meryem Ana Kilisesi de yine bu mahallede konumlanıyor.

    bozcaada-rum-mahallesi.webp
  7. Bozcaada Müzesi

    Bozcaada’da Gezilecek 7 Yer başlıklı yazımızda, sizin için hazırladığımız gezilecek yerler listemizin sonuncu noktası Bozcaada Müzesi… Bir diğer ismi de Bozcaada Yerel Tarih Araştırma Merkez Müzesi olan müze, adanın etnografik ve sosyo-kültürel değerlerini de gözler önüne seriyor. 

    Bozcaada’ya kadar gelmişken kesinlikle uğramanız gereken yerlerden biri olan Bozcaada Müzesi, 6 binin üzerinde esere ev sahipliği yapıyor. Öte yandan, ziyaretçilerini adeta evinde hissettiren bir konforlu gezi alanı sunuyor.

    Bilet Dükkanı olarak sizler için hazırladığımız Bozcaada’da Gezilecek 7 Yer listemizin burada sonuna geliyoruz. Pek tabii yazımızın başında da bahsettiğimiz üzere bu adada gezilecek onlarca farklı mekan bulunuyor. Öte yandan, yaz tatili için Bozcaada’yı tercih edenler, Geyikli, Mitos veya Habbele plajını da denizin tadını çıkarmak adına tercih edebilir. Ayrıca, şarap fabrikalarını da ziyaret ederek, adanın eski yerlileri Rumlardan günümüze kalan şarap üretim gelenekleriyle üretilen şarapları da -alkol kullanıyorsanız- deneyimleyebilir ve dahi satın alabilirsiniz.
    Bilet Dükkanı olarak şimdiden harika bir Bozcaada tatili dileriz.

14 Ağustos 2023 5dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

İsmail Kuzucu
65 Yazı

Benzer Yazılar