Brezilya'nın Turistik Yerleri

Canlı bir kültürün, nefes kesen manzaraların ve çeşitli deneyimlerin ülkesi olan Brezilya, dünyanın her yerindeki gezginler için rüya gibi bir destinasyon olarak duruyor. Yemyeşil Amazon yağmur ormanlarından Rio de Janeiro'nun göz kamaştırıcı plajlarına kadar bu Güney Amerika cevheri ziyaretçilere oldukça geniş bir cazibe merkezi sunuyor. Bu blog yazısında Brezilya'nın büyüleyici destinasyonlarında bir yolculuğa çıkacağız. Her bölgenin cazibesini vurgulayacağız, en çok ziyaret edilen simge yapılarını inceleyeceğiz ve kültür ile mutfağının özünün tadını çıkaracağız.

21 Şubat 2024 7dk okuma

Rio Karnavalı, sambası, sokak dansları ile bitmeyen bir gece hayatı... Pele, Ronaldinho, Maracana Stadı’yla futbol tutkusu… Hala hiçbir insanın ayak basmadığı yerler barındıran Amazon Ormanları, devasa İsa heykeli… Evet tam olarak Brezilya’dan bahsediyoruz. Meşhur plajları, doğal güzellikleri, Rio de Janeiro ve Sao Paulo şehirleri, dünyanın en büyük şelaleleri ve daha birçoğunu içinde barındıran ülkeye ucuz Brezilya uçak bileti ile seyahat etmek isteyenler, Bilet Dükkanı sitesini ziyaret ederek bu güzel ülkenin yolcusu olabilir, bu eşsiz deneyimi yerinde keşfedebilirsiniz. 

Ancak kültürel çeşitlilik açısından bünyesinde yerli halklar, Afrika kökenliler, Avrupalılar ve Asyalılar gibi çok farklı etnik grupları bulunduran ülkede yoksulluk, sosyal eşitsizlik ve suç gibi sorunlar da bulunmaktadır. Bu sebeple ülkede gezi programınızı devam ettirirken dikkatli davranmanızda fayda var. 

Brazilya Hakkında


Amazon ormanlarından Copacabana plajının kalabalığına kadar Brezilya, büyük, cesur ve güzelin sarhoş edici bir karışımıdır ve her zaman dünyanın en sevilen destinasyonlarından biridir. Aynı zamanda muhteşem hazinelere sahip, gezegendeki en büyük ülkelerdendir. Geniş kıyı şeridi yumuşak kumlar ve ada kaçamaklarıyla çevrili olan bu ülkede, Amazon Havzası rakipsiz bir flora ve fauna sunar. Ve dünyanın en büyüğü olan Pantanal'ın sulak alanlarında şaşırtıcı derecede yaban hayatı çeşitliliğine rastlayabilirsiniz. Bunun yanında tropik yağmur ormanlarında mavi morfo kelebekleri uçarken yüzlerce şelalenin yer aldığı unutulmaz bir doğal manzaraya tanık olacaksınız. 

brazilya-hakkinda.webp

Brezilyalılar muhtemelen dünyadaki en hedonist insanlar. Önlenemez yaşam sevinçleri en iyi çıkış noktasını müzik ve dans yoluyla buluyor. Samba, lambada ve bossa nova, Brezilya'nın en tanınmış müzikleridir. Ancak ziyaretçiler çok sayıda başka türü de keşfedebilir.

Adrenalin bağımlıları Brezilya'da çılgına dönebilir! Sörf, kum tepeleri üzerinde araba ile adrenalin dolu bir gezi, şnorkelli yüzme ve daha birçoğu… Burada herkese göre bir eğlence mevcut. Daha sakin bir tatil arayanlar ise Bir hamakta uzanarak arada sırada Amerika papağanı kuşlarını gözlemleyebilir. Tüm bunların yanında mimari anıtlar ve dolu bu ülkede aradığınız her şeyin fazlasını bulacaksınız. 

Brezilya Vizesi İçin Gerekli Belgeler


Brezilya’ya gideceklerin en çok merak ettiği konu vize şartları. Türk vatandaşları ülkeye girişlerde 90 güne kadar vize almak zorunda değildir. Ancak bu süreyi aşan seyahatler için vize şartı bulunuyor. Bu durumlarda Ankara’da bulunan Brezilya Büyükelçiliğine ya da İstanbul’daki Başkonsolosluğuna başvurmak gerekiyor. Ayrıca ülkeye gidişten önce seyahat sağlık sigortası isteniyor.

brazilye-vizesiz-yerleri.webp

Brezilya'nın Ünlü Yerleri


Brezilya’nın şüphesiz en ünlü yeri Rio de Janeiro şehridir. Hem Rio’nun hem de Brezilya’nın ise simgesi ise kentte bulunan İsa Heykeli’dir. Şehrin en yüksek tepesine yapılmış bu dev heykel Dünyanın Yedi Yeni Harikası’ndan biri olarak seçilmiştir. Dünyanın bilinen en büyük karnavalı meşhur Rio Karnavalı da burada yapılmaktadır. Bu yüzden Brezilya uçak bileti ile yapcağınız seyahatinizde, gezi listesinde ilk sırada yer alması gereken bir şehir olarak burayı not etmelisiniz. Paskalya tarihinden 7 hafta önce düzenlenen karnavalın tam tarihi her yıl değişiklik gösterse de Ocak ya da Şubat aylarında bu şehri ziyaret ederseniz, dev karnaval ile şehrin tüm güzelliklerine de şahitlik edebilirsiniz.

brezilyanin-unlu-yerleri.webp

Brezilya'nın Tarihi ve Turistik Yerleri


Minas Gerais dağlarında yer alan Ouro Preto, sömürge döneminden kalma bir şaheserdir. Arnavut kaldırımlı sokakları, barok mimarisi ve süslü kiliseleri, ziyaretçileri Brezilya'nın sömürge geçmişine götürerek zengin tarihine bir bakış sunuyor. 
Brezilya'nın kıyı şeridinde, şık Búzios beldesi ve Bahia'daki araç trafiğine kapalı Morro de São Paulo da dahil olmak üzere, kelimenin tam anlamıyla binlerce muhteşem ada ve plaj bulunmaktadır. Tropikal adalar, Rio ve São Paulo arasındaki Costa Verde'ye serpiştirilmiştir. Bunlar arasında en göz kamaştıranı Ilha Grande ve Ilhabela vardır. 

breziya-turistik-yerleri.webp

Tarihe meraklı olanların rotasını Salvador’a çevirmesi gerekirlen, popüler barların ve gece hayatının tadını çıkarmak isteyenler ise Sao Paulo’ya gidebilir. Gökdelenler şehri Sao Paulo’da aynı zamanda bir çok park ve bahçe de bulunur. Ayrıca şehirdeki en gözde yerlerden birisi olan Paulista Bulvarı’nı da keşfe çıkmalısınız. Brezilya’ya özgü kahve dalları, ananas ve armadillo gibi figürler ile süslenmiş, kentin en büyük katolik kilisesi olan Sao Paulo Katedrali’ni de görmek, Brezilya gezinizi unutulmaz kılacaktır. 

Hemen Brezilya uçak bileti ve otel rezervasyonu yaptırın.

 

Brezilya'nın Doğal Güzellikleri


Dünyadaki bir şehir sınırları içerisinde bulunan en büyük orman özelliğini taşıyan ve insan eliyle dikilmesiyle ünlü olan Tijuca yağmur ormanı ulusal parkını ziyaret ederek, soyu tükenme tehlikesi yaşayan birçok bitki ve hayvanı bir arada görmeniz mümkün. Ülkenin en çarpıcı doğa harikalarından biri de Iguazu Şelaleleri’dir. Dünyanın en büyük şelaleleri arasında yer alan Iguazu’nun gücü karşısında şaşkınlığınızı gizleyemeyebilirsiniz. 

brezilya-dogal-güzellikleri.webp

Parque das Aves, Brezilya'nın Parana eyaletinde bulunan Foz do Iguaçu'da bulunan bir kuş cennetidir. Bu park, hem yerli hem de dünyanın diğer bölgelerinden kuşları barındırmasıyla tanınır ve doğal ve korunaklı bir ortamda bulunan geniş bir kuş çeşitliliğine sahiptir. Ziyaretçiler, kuşların serbestçe yaşadığı kafesler ve ormanlık alanları içeren patikalarda gezebilir. Park ayrıca papağanlar ve aralar gibi bazı kuşlarla etkileşim imkanı sunmanın yanı sıra koruma ve çevre eğitimi programları da sunmaktadır.

Brezilya'nın Yemekleri


Ülkede çeşitli etnik grupların bulunması nedeniyle her gelen bir yiyeceğini de ülke mutfağına sokmuştur. Bu nedenle ulusal bir Brezilya mutfağından bahsetmek zor olacaktır. Ancak yine de tanınan bazı Brezilya yemekleri de vardır. Bunlarda biri de salçalı domuz, sığır eti ve barbunya fasulyesi ile pişirilen ‘feijoada’dır. Genelde hafta boyunca, pirinç, fasulye, kurutulmuş et ve manyokayla beslenen Brezilyalılar, cumartesi günleri sindirimi oldukça güç olan feijoada yemeyi adet haline getirmişlerdir.

21 Şubat 2024 7dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Zehra Erdin
220 Yazı

Benzer Yazılar