En Güzel Bodrum Plajları Ve Koyları

Yaz biterken, denizin tadını son kez çıkarmak isteyenler için Bodrum'da denizin en güzel olduğu koyları derledik. İşte Bodrum'da ziyaret edebileceğiniz, denizi güzel Bodrum koyları...

2 Temmuz 2023 6dk okuma

Ege Denizi kıyısında yer alan Bodrum, güneşin ve denizin tadını çıkarmak isteyenler için çok çeşitli plajlar ve koylar sunmaktadır. Yaz aylarını geride bırakırken, denizin tadını hala çıkarmak isteyenler için Bodrum'un en güzel denize sahip olan koylarını listelemek istedik. İşte eşsiz manzaralarıyla, denizi güzel Bodrum koyları...

Bodrum'un En Güzel Denizi Hangi Koyda?


Bodrum merkezde denize girmeyi tercih ederseniz İçmeler Plajı, Kumbahçe Plajı, Bardakçı Koyu, Gümbet Plajı ve Bitez Plajı gibi birçok seçenek bulunmaktadır. Genelde denize girmek için şehir merkezi tercih edilmese de bu plajlar uzaklara gitmek istemeyenler için uygun bir seçenek olmaktadır. Bodrum'un en güzel koyuna gelince, aralarından seçim yapabileceğiniz çok sayıda koy vardır ama Orak Adası'ndakiler en büyüleyici olanlardır. Orak Adası güzergahında yer alan Tavşan Burnu Koyu gibi koylar nefes kesen bir deneyim yaşatmaktadır. Buna bağlı olarak Bodrum'un en güzel koyu şüphesiz Orak Adası'dır.

bodrum-koylari.webp

Bodrum merkezde denizin temizliği konusunda endişeniz varsa diğer birçok ilçe merkezine göre oldukça temiz ve berrak olduğundan emin olabilirsiniz. İş yerlerinden ve teknelerden kaynaklanan bir miktar kirlilik olsa da Bodrum'da bu oran minimum düzeydedir. Bu yüzden Bodrum merkezde hiç çekinmeden denize girebilirsiniz. Bodrum'da denize girmek için en uygun zaman olarak yaz ayları olan haziran, temmuz ve ağustos ayları en uygun dönemlerdir. İlkbahar aylarında su sıcaklığı yüzmek için uygun değildir ve hava genellikle rüzgarlıdır. Bodrum'un koylarını ve plajlarını keşfetmenin en ideal yolu, çeşitli koy ve adaları dolaşan bir tekne turuna katılmaktır.

Bodrum'un En Güzel Koyları


Bodrum, keşfedilmeyi bekleyen irili ufaklı çok sayıda koya sahiptir ve 215 kilometrelik büyüleyici plajlara sahip ünlü bir tatil beldesidir. Işıldayan güneşin ve eşsiz denizin güzelliğinde vakit geçirebileceğiniz Bodrum'un en büyüleyici koylarından bazılarını sizler için listeledik. Bilet Dükkanı üzerinden, "Muğla'nın En Güzel 5 Koyu" başlıklı yazımızı da inceleyebilirsiniz.

Kissebükü Koyu


Uzak konumu nedeniyle öncelikle teknelerle ulaşılabilen bir yerdir. Antik kalıntılar ve doğanın mükemmel bir birleşimini sunan bu koy herhangi bir yerleşim yerinden ve yapılaşmadan uzak olduğu için sakinliği ile ön plana çıkmaktadır. Körfez çevresinde küçük ihtiyaçlarınızı karşılayacak işletmeler bulunmadığından malzemelerinizi yanınızda bulundurmanız tavsiye edilmektedir.

kıssebuku-koyu.webp

Kargıcak Koyu


Kargıcak Koyu meşhur olsa da Bodrum'a olan uzaklığı ve zorlu arazi yapısı onu ıssız kılmaktadır. Berrak denizin ve su altındaki zenginliğin tadını çıkarmak için mükemmel bir yer olan Kargıcak Koyu’na giderken kendi yiyecek ve içeceklerinizi yanınıza almanız önerilmektedir.

Göltürkbükü Cennet Koyu


Arkanızda yemyeşil bir doğa ile sakin bir kumsalda vakit geçirmeyi hayal ediyorsanız, Göltürkbükü Cennet Koyu tam size göre olabilir. Ancak koya ulaşmak için arabanızı dar bir patikaya park edip yaklaşık 100 metre inmeniz gerekmektedir. Bu nokta kamp yapmak için idealdir ancak hizmet veren herhangi bir tesis yoktur.

Peksimet Koyu


Peksimet Koyu hem plajı hem de deniz dibi kumluk olan, sakin denizi ve ılık suyu olan bir halk plajı niteliğindedir. Gün batımına kadar kalarak iskeleden güzel manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz.

gumusluk.webp

Iasos Koyu


Kıyıkışlacık olarak da bilinen Iasos Koyu, Güllük Körfezi'nin en uç noktasında yer almaktadır. Birçok pansiyon, restoran ve markete sahiptir.

Bodrum'da Denize Girilecek Yerler


Bodrum, Türkiye'nin Ege kıyısında yer alan, yüzmek ve denizin tadını çıkarmak için çeşitli seçenekler sunan popüler bir tatil beldesidir. Avantajlı fiyatlara Bodrum uçak bileti ile seyahat etmek isterseniz, Bilet Dükkanı'nı ziyaret edebilirsiniz. İşte Bodrum'da denize girmek için en popüler yerlerden bazıları:

Bitez Plajı


Bodrum'a 6 km uzaklıkta bulunan, kristal berraklığında suları ve muhteşem kıyı şeridi manzarası sunan popüler bir kumsaldır. Yüzmek, güneşlenmek ve çeşitli su sporlarının keyfini çıkarmak için harika bir yerdir.

Gümbet Plajı


Bodrum merkezine sadece birkaç kilometre uzaklıkta bulunan Gümbet Plajı, bölgenin en popüler plajlarından biridir. Berrak suları olan uzun bir kumsaldır ve yüzmek, güneşlenmek ve su sporları yapmak için mükemmeldir.

Yalıkavak Plajı


Yalıkavak, Bodrum'un kuzeyinde yer alan şirin bir yerdir. Güzel plajları ile tanınan Yalıkavak, yüzmek ve güneşlenmek için harika bir yer olmakla beraber çeşitli restoranlar ve kafeler ile çevrilidir.

bodrum-koylari-2.webp

Torba Plajı


Torba, Bodrum'un kuzeydoğusunda yer alan küçük bir kasabadır. Doğal güzelliğini günümüze kadar oldukça korunmuş bir halde getirmiş olan Torba, plajı ile enfes bir yaz tatili imkanı sunmaktadır.

Turgutreis Plajı


Bodrum'un batısında yer alan Turgutreis, uzun kumsalı ve berrak suları ile popüler bir destinasyondur. Yüzmek, güneşlenmek ve çeşitli su sporlarının keyfini çıkarmak için harika bir yerdir.

Bodrum Halk Plajları


Bodrum, dünyanın her yerinden turist çeken bozulmamış plajları ve berrak suları ile bilinmektedir. Bodrum'da keşfedilecek pek çok gizli koy ve plaj varken, özellikle bölgeye ilk defa gelenler için denize nerede girileceğine karar vermek zor olabilmektedir. Bodrum'da nerede denize girilir diye merak ediyorsanız bu sorunun cevabı bulunduğunuz yere, bütçenize ve ulaşım durumunuza göre değişebilmektedir Bodrum, sadece tekneyle ulaşılabilen tenha koylardan turistlerle dolu halk plajlarına kadar çok çeşitli plajlara sahiptir.

Bu listede, bütçenizi zorlamadan ziyaret edebileceğiniz Bodrum'daki en iyi halk plajlarından bazılarını sizler için derledik. Bununla birlikte, birçok halk plajı küçük bir alanda bulunduğundan yoğun turizm sezonunda kalabalık olmaktadır. Bu plajların bazılarında şemsiye ve şezlong bulunurken bazılarında ise yoktur. İyi bir yer bulmak için genelde erken bir saatte bu plajlara gelmeniz önerilmektedir.

bodrum-koylari-ve-plajlari.webp

İçmeler Plajı


İçmeler Plajı, Bodrum merkeze yakın bir konumdadır ve toplu taşıma ile kolayca ulaşılabilmektedir. Bu uzun kumlu plaj, yüzmek ve güneşlenmek için mükemmeldir. Ayrıca jet ski, parasailing ve muz botu gezintileri gibi birçok su sporu aktivitesi de burada mevcuttur.

Kumbahçe Plajı


Bodrum'un merkezinde yer alan bir diğer popüler halk plajıdır. Plaj, Bodrum Kalesi ve Ege Denizi'nin muhteşem manzaralarını sunmaktadır. Dinlenmek ve güneşlenmek isteyenler için ideal bir nokta olup, çeşitli su sporları aktiviteleri de sunmaktadır.

Bodrum Yalıçiftlik Plajı


Bodrum Yarımadası'nın doğusunda yer almaktadır ve bölgenin en sakin plajlarından biridir. Yemyeşil ormanlarla çevrili plaj, berrak turkuaz suları ile yüzmek için mükemmel bir noktadır.

Bardakçı Koyu


Bardakçı Koyu, Bodrum'un merkezine yakın küçük ve tenha bir koydur. Bu koy, sakin suları ve tenha atmosferi ile kalabalıktan kaçmak ve rahatlamak isteyenler için ideal bir mekandır.

Ortakent Halk Plajı


Ortakent Halk Plajı hem yerli halk hem de turistler arasında popüler bir mekandır. Bodrum'un batısında yer alan plaj, çok çeşitli su sporları aktivitelerinin yanı sıra restoran ve kafelere de ev sahipliği yapmaktadır.

Gümüşlük Plajı


Bodrum Yarımadası'nın en batı ucunda yer alan Gümüşlük Plajı, Ege Denizi'nin muhteşem manzarasına sahiptir. Etrafı restoran ve kafelerle çevrili olan plaj, manzara eşliğinde yemek deneyimini yaşamak isteyenler için de ideal bir mekandır.

bodrumun-en-guzel-koylari.webp

Bodrum Ücretsiz Plajlar


Bodrum, ziyaretçilerin keyfini çıkarabilecekleri ücretsiz halk plajlarına sahiptir. Bu plajlar hiç para harcamadan kumsalda bir gün geçirmek isteyenler için birebir alternatiflerdir. İşte Bodrum'un en popüler ücretsiz plajlarından bazıları:

  • Gümbet Plajı: Gümbet Plajı hem turistler hem de yerel halk için popüler bir yerdir. Plaj, Bodrum'un merkezine sadece birkaç dakika uzaklıktadır ve yüzmek için mükemmel olan uzun bir kum şeridine sahiptir.
  • Bitez Plajı: Bitez Plajı, ziyaret etmenin ücretsiz olduğu bir başka popüler halk plajıdır. Plaj, Bodrum'a sadece kısa bir mesafede, Bitez köyünde yer almaktadır. Uzun kum sahile sahip olan plaj yüzme ve diğer su aktiviteleri için mükemmel olan kristal berraklığında denizi ile bilinmektedir.
2 Temmuz 2023 6dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Doğukan Akbaba
42 Yazı

Benzer Yazılar