En Güzel Çeşme Plajları ve Koyları

Harika bir tatil yapmak için bir yer arıyorsanız, Çeşme kesinlikle listenizde olmalıdır. Bu güzel tatil merkezi, büyüleyici doğa manzarası, eşi benzeri olmayan tarihi mekanları ve sıcak bir iklimi ile yapacağınız bir tatil için mükemmel olanaklara sahip... 

1 Temmuz 2023 6dk okuma

Çeşme'de Hangi Koylar Var?


Harika bir tatil yapmak için bir yer arıyorsanız, Çeşme kesinlikle listenizde olmalıdır. Bu güzel tatil merkezi, büyüleyici doğa manzarası, eşi benzeri olmayan tarihi mekanları ve sıcak bir iklimi ile yapacağınız bir tatil için mükemmel olanaklara sahiptir. Çeşme, berrak suları ve kendine özgü koylarıyla güneş, kum ve deniz üçlüsünü iliklerinize kadar hissettirecek farklı seçenekler sunan bir cennettir. İster tenha bir koyun sakinliğini ister müzik ve eğlencenin olduğu bir hareketli plajın heyecanını tercih edin, Çeşme'de herkesin zevkine hitap edecek uygun bir şeyler bulmak mümkündür. Koyların bir kısmı kafe, restoran gibi tesislere ev sahipliği yaparken, bir kısmı ise doğal haliyle bozulmamış ve mükemmel bir şekilde korunmuş durumdadır.

Delikli Koyu ve Aya Yorgi Koyu, Çeşme'de yüzmek için pek çok popüler destinasyondan sadece iki tanesidir. Buna karşın keşfedilmeyi bekleyen daha pek çok gizli koyun var olduğunu söyleyebiliriz. Altınkum, Çark Plajı ve Paşa Limanı Plajı da büyüleyici manzarası ve temiz denizi ile bilinmektedir. Bu yerlere ilçe merkezinden araba ya da minibüs ile kolayca ulaşılabilmektedir. Çeşme'nin en güzel yanlarından biri de bölgenin sıcak havası sayesinde neredeyse tüm yıl boyunca denize girilebiliyor olmasıdır. Unutulmaz bir tatil deneyimi için Bilet Dükkanı üzerinden İzmir uçak bileti alarak bu güzel koylardan birine gitmeyi tercih edebilirsiniz.

Çeşme'de Hangi Plajlara Gidilir?


Çeşme, aralarından seçim yapabileceğiniz çok sayıda plaj ve beach club ile fazlasıyla tercih edilen bir tatil yeridir. Gündüz aktiviteleri genellikle güneşlenme ve yüzme ile geçerken, geceleri katılabileceğiniz partiler bölgenin farklı yerlerinde mevcuttur. Çeşme, İzmir şehir merkezine arabayla yaklaşık bir saat uzaklıktadır ve hem halka açık hem de özel olarak işletilen plaj kulüpleri olan çok sayıda eşsiz plaja sahiptir.

En Popüler Çeşme Plajları


Çeşme'nin en popüler plajlarından bazıları Alaçatı Plajı, Ilıca Plajı, Elmas Plajı, Altınkum Plajı, Dalyan Plajı ve Boyalık Plajı’dır. Önemli plaj kulüpleri arasında Sole Mare, Paparazzi, Before Sunset, Fly-Inn Beach Club ve Babylon bulunmaktadır. Çeşme'nin güzel plajlarının tadını çıkarırken mükemmel bir konaklama için Bilet Dükkanı sayfasına göz atarak Çeşme Otelleri için arama yapabilirsiniz.

Alaçatı Halk Plajı

Alaçatı Halk Plajı, Çeşme'ye yaklaşık 13 km uzaklıktadır. İnönü Caddesi üzerinden araçla yaklaşık 15-20 dakika sürmektedir. Alternatif olarak, toplu taşıma kullanmak isterseniz de Ilıca'da indikten sonra Alaçatı minibüslerine aktarma yapabilirsiniz. Alaçatı Plajı, serin ve sakin denizi ile ünlü olup, sığ denizi ile de aile dostudur. Şezlong ve şemsiyeler ortalama 20-25 ₺ gibi bir fiyata kiralanabilmektedir ve halk plajı olduğu için giriş ücretsizdir.

Ilıca Halk Plajı

Çeşme'nin Ilıca mevkiinde bulunan Ilıca Halk Plajı, ilçe merkezine 6 km uzaklıktadır. Sahil çevresinde otopark mevcut olup, toplu taşıma için ilçe merkezinden kalkan Ilıca dolmuşları kullanılabilmektedir. 3 km'lik bir sahil şeridine sahip olan Ilıca Plajı, temiz ve masmavi denizi, el değmemiş kumsalı ve doğal güzelliği ile yerli halk ve ziyaretçiler arasında oldukça popülerdir. Kumlu plaja sahip olması ve sığ denize ev sahipliği yapması da burayı aile dostu kılmaktadır. Halk plajı olarak giriş ücretsizdir.

Pırlanta Plajı

Pırlanta Plajı, Çeşme'nin Şehit Mehmet mevkiinde, ilçe merkezine yaklaşık 20 km uzaklıkta bulunmaktadır. Arabayla ulaşım yaklaşık 25-30 dakika sürmektedir ve plaj çevresinde park yeri mevcuttur. Alternatif olarak toplu taşıma için HAVAŞ’ın Çeşme seferlerini tercih edebilirsiniz. Ortalama 40-45 dakika süren yolculuk için bileti şoförden temin edebilirsiniz. 500 metrelik bir sahil şeridine sahip olan Pırlanta Plajı, masmavi denizi ve doğal güzellikleriyle tanınmaktadır. Sahili kum ve denizi berrak olan plaj yaz aylarında kalabalık olabilmektedir. Aileler için uygundur ve giriş ücretsizdir.

Altınkum Plajı

Çeşme'de Altınkum mevkiinde bulunan Altınkum Plajı, ilçe merkezine 20 km uzaklıkta olup, İzmir - Çeşme Karayolu üzerinden özel araçla ortalama 25-30 dakika sürmektedir. Sahil çevresinde ücretli otopark mevcut olup, Çeşme merkezden kalkan Altınkum dolmuşlarına binilerek toplu ulaşımla da plaja ulaşım sağlanabilmektedir. Altınkum Plajı soğuk ve masmavi denizi ile sıcak yaz günlerinde mükemmel bir seçimdir. İnce kumlu plaj kısmen korunaklıdır ve deniz bazı bölgelerde taşlıdır. Koy genellikle özel işletmeler tarafından kiralansa da halk plajı bölümüne giriş ücretsizdir. Ayrıca tuvalet ve duş gibi imkanlar mevcuttur, bu da halk plajı kısmını popüler bir yer haline getirmektedir.

Çeşme'de Denize Girilecek Plajlar


İzmir ilinin 85 km batısında yer alan Çeşme hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çeken popüler bir tatil beldesidir. Üç tarafı Ege Denizi ile çevrili olan yarımadanın eşsiz plajları ve koyları bulunmaktadır. Giritliler tarafından kurulan ve daha sonra Lidya, İran ve Osmanlı İmparatorluğu tarafından yönetilen zengin bir tarihe sahiptir. Osmanlı dönemine ait Çeşme Kalesi ve Kervansaraylar, pek çok arkeolojik kalıntının bulunabileceği ilçedeki güzel eserler arasında yer almaktadır.

Çeşme - Kocakarı Plajı

Çeşme Yarımadası'nın kuzeyinde yer alan Kocakarı Plajı, Çeşme'nin en eski plajlarından biridir ve Dalyan'a 5 km uzaklıktadır. Sakin ve nezih ortamı nedeniyle aileler için harika bir seçenek olup, turkuaz rengi denizi ve doğal kumsalı ile görenleri büyülemektedir. Halk plajı olmasına rağmen şezlong ve şemsiye kiralama, soyunma kabini, tuvalet ve duş kullanımı gibi imkanlara cüzi bir ücret ödeyerek erişebilirsiniz. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarını karşılamak için açık büfe tarzı işletmeler mevcuttur. Kum ve çakıl karışımı olan kumsalda yürümek biraz zor olsa da plaj sığ ve sakin yapısı nedeniyle çocuklar için uygun bir ortama sahiptir.

Çeşme - Cove Beach

Çeşme Ayayorgi Koyu'nda yer alan Cove Beach, kısa sürede popüler hale gelen nispeten yeni bir beach club olarak öne çıkmaktadır. Berrak denizi, yeşil alanları, çocuklar için kumlu alanları, lezzetli yiyecek ve içecekleri, rüzgarsız koyu ile Çeşme'nin en iyi yerlerinden biridir. Normal giriş, iskele ve localar için farklı fiyat tarifeleri ile mekâna giriş ücretlidir. Giriş ücretine şezlonglar, şemsiyeler, duşlar, soyunma kabinleri ve tuvaletler dahildir. 0-7 yaş arası çocuklar plaja ücretsiz giriş yapabilmektedir. Zengin menü seçenekleri sunan Cove Beach'te 17.00-20.00 saatleri arasında happy hour uygulaması da mevcuttur.

Çeşme’de Sörf Yapılacak Yerler


İlçe, yazları sıcak ve kurak olan Akdeniz iklimine sahiptir, ancak kuzey rüzgarları nedeniyle genellikle serindir. Sörf dersleri için uygun birçok koya ev sahipliği yapan Çeşme, sürekli esen rüzgarlı bir havaya sahip olduğu için Türkiye'nin en önemli sörf noktalarından biri haline gelmiştir. İlçe mavi bayraklı plajları, bembeyaz kumları, turkuaz denizi ve bakir koylarıyla tanınmaktadır. Denize girmek için en güzel yerlerden bazıları Altınkum Plajı, Ilıca Plajı, Aya Yorgi Koyu, Boyalık Koyu, Dalyan ve Ovacık Koyu'dur.

Çeşme'de En Sıcak Deniz Nerede?


İzmir Çeşme dünyaca ünlü bir turizm destinasyonudur ve Ilıca plajı en ünlü tatil merkezlerinden biridir. Bölgede çok sayıda plaj bulunurken kaplıca plajı benzersiz özellikleri nedeniyle diğerlerinden ayrılmaktadır. Diğer plajlardan farklı olarak kaplıca plajı, kendisini sürekli besleyen yer altı kaynak sularına yakınlığı sayesinde sadece yaz aylarında değil, ilkbahar ve sonbahar aylarında da kullanılmaktadır. Bu kaynak suları mineral bakımından zengindir ve sıcak ve iyileştirici özellikleri, Ilıca plajını deneyimlemek isteyen ziyaretçiler için popüler bir destinasyon haline getirmektedir.


İzmir Çeşme yolu üzerinde ve Çeşme'ye sadece 5 km uzaklıkta bulunan deniz kenarındaki kaplıca plajı, ender ve büyüleyici bir doğa harikasıdır. Kaplıcaların su sıcaklığı 58 derece civarında olup, romatizma, kadın hastalıkları ve cilt rahatsızlıkları gibi çeşitli rahatsızlıklara şifa kaynağı olmaktadır.

1 Temmuz 2023 6dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

İsmail Kuzucu
65 Yazı

Benzer Yazılar