En İyi Bükreş Restoranları

Romanya'nın başkenti Bükreş'te yemek ortamı son yıllarda gelişti ve artık geleneksel yemeklerden Hint, Asya ve İtalyan yemeklerine kadar istediğiniz hemen hemen her şeyi bulabilirsiniz. Şehri keşfederken kimse zamanını yerleri arayarak harcamak istemez! Bu yüzden Bükreş'in en iyi restoranlarının özenle seçilmiş bir listesini size sunuyoruz. 

30 Ocak 2024 6dk okuma

İnsanların Bükreş'i ziyaret ettikten sonra en iyi hatırladığı şeylerden biri de muhteşem restoranları olacaktır. Şehrin güzel manzaraları, orta çağdan kalma kasabaları ve tarihi kaleleri de unutulmaz, ancak geleneksel Romen yemekleri hafızanızda diğer tüm cazibe merkezlerinden daha uzun süre yer edinecek. 

Romenler yemek yemeyi çok seviyorlar ve bunu ülkenin her yerinde bulabileceğiniz çok sayıda restorana bakarak anlayabilirsiniz. Son yıllarda Bükreş'teki kafeler ve restoranlar adeta yağmurdan sonra büyüyen mantarlar gibi çoğaldı. Bugün Bükreş'te, bir zamanlar buraları sık sık ziyaret eden zengin burjuvaları hatırlatan gösterişli salonlarda leziz yemekler sunan çok sayıda restoran bulunmakta.

Ancak daha önce hiç gitmediğiniz bir şehirde yemek yiyebileceğiniz en iyi mekanları bulmak hiç de kolay bir iş değil! Bu yüzden bu yazıda akıllıca seçim yapmanıza yardımcı olmak için size Bükreş'teki en iyi restoranların bir listesini sunduk…

Bükreş Hakkında


Bükreş, Romanya'nın başkenti ve en büyük şehridir. Karpat Dağları'nın güneybatı eteklerinde yer alır ve Dâmbovița Nehri etrafında kurulmuştur. Nüfusu yaklaşık olarak 2 milyondur, bununla birlikte şehir merkeziyle birlikte metropol alanında yaşayan insanların sayısı 3.7 milyona ulaşır.

Bükreş, tarihi ve kültürel anlamda zengin bir şehirdir. Orta Çağ'dan kalma eski şehir merkezi, Avrupa'nın en iyi korunmuş tarihi bölgelerinden biridir. Burada yer alan Parlamento Sarayı (Parlamentul României) dünyanın en büyük sivil yapısıdır. Kent aynı zamanda Romanya'nın en önemli müzelerine, sanat galerilerine ve tiyatrolara ev sahipliği yapar. Şehrin diğer önemli turistik yerleri arasında Dimitrie Leonida Ulusal Bilim ve Teknik Müzesi, Romanya Köy Müzesi, Bükreş Kalesi, Carol Parkı ve Herastrau Parkı bulunmaktadır. Şehir, aynı zamanda gece hayatıyla da ünlüdür. Hareketli bir gece hayatı, restoranlar, barlar, gece kulüpleri ve kumarhaneler sunar.

bukres-tarihi.webp

Ekonomik açıdan, Bükreş Romanya'nın en önemli finans ve iş merkezidir. Şehirde birçok ulusal ve uluslararası şirketin merkezi bulunur. Aynı zamanda eğitim, kültür, moda ve turizm endüstrileri de önemli bir rol oynamaktadır.

Sonuç olarak, Bükreş geniş tarihi ve kültürel mirası, canlı gece hayatı ve gelişmiş ekonomisiyle Romanya'nın en önemli şehirlerinden biridir. Turistler ve yerli halk için birçok farklı aktivite ve turistik mekan sunar.

İstanbul Bükreş Arası Uçakla Kaç Saat?


İstanbul’dan Bükreş’e direkt uçuşlarda süre 1 saat 10 dakikadır. Haftanın her günü İstanbul’dan Bükreş’e sefer düzenlenmektedir. İstanbul Bükreş uçak bileti seyahatinizin sonunda varacağınız Henri Coanda Uluslararası Havaalanı’ndan Bükreş şehir merkezine ise 40-45 dakikada varabilirsiniz. Ardından nereleri gezmeniz gerektiğini merak ediyorsanız Bükreş'te Görmeden Geçilmemesi Gereken 5 Yer yazımızı okuyabilirsiniz. 

Romanya Vizesi İçin Gereken Şartlar


Bükreş’e yapacağınız turistik gezileriniz için Türk vatandaşlarının vize almaları gerekmektedir. Romanya vizesi şartları 2024 yılında da seyahat tutkunlarının gündeminde yer alırken detaylar belli oldu. 

Romanya’ya gitmek isteyen kişilerin vize alması gerekmektedir. Romanya vize başvurusu konsolosluk veya elçilik aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. İlgili başvuru merkezinden seyahat tarihinden 90 gün önce randevu alınması önem taşımaktadır.

Konsolosluk veya elçilikten randevu aldıktan sonra seyahat amacınıza ve sürenize göre topladığınız evraklarınızı, ikamet ettiğiniz yerde yetkili olan konsolosluk ya da elçiliğe teslim etmeniz gerekmektedir. Burada başvuru sahibinin evrakları elden teslim etmesi gerektiği detayı unutulmamalıdır.

bukres-vizesi.webp

Romanya vize başvurusu sırasında parmak izi vermek zorunludur. Son 5 yıl içerisinde başka bir ülke için parmak izi verilmesi halinde bu işlemin tekrar gerçekleştirilmesi gerekmemektedir. Pasaport işlemleri sırasında verilen parmak izi ile konsoloslukta yapılan parmak izi işleminin aynı olmadığı unutulmamalıdır.

Başvuru sırasında pasaportun 10 yıldan eski olmaması ve en az 6 ay geçerli olması gerekmektedir.

En Güzel Bükreş Lezzetleri


Bükreş, Romanya'nın başkenti ve en büyük şehri olduğu için birçok farklı mutfak kültürünün buluştuğu bir yerdir. Bu nedenle Bükreş'te birçok farklı ülkenin yemeklerini bulmanız mümkündür. Ancak Romanya'nın kendi mutfağı da oldukça zengin ve lezzetlidir. Bükreş'te mutlaka denemeniz gereken bazı geleneksel Romanya yemekleri şunlardır:

  1. Sarmale: Lahana yaprağı veya asma yaprağı içinde bulunan pirinç, et, soğan ve baharat karışımından yapılan geleneksel bir yemek.
  2. Mămăligă: Mısır unundan yapılan ve genellikle et yemeklerinin yanında servis edilen bir tür yemek.
  3. Ciorbă de burtă: Karın dolması veya turşu çorbası olarak da bilinen ve genellikle barbunya, karaciğer ve baharatlarla yapılan bir et çorbası.
  4. Mici: Genellikle mangalda veya ızgarada pişirilen ve baharatlarla dolu dana veya kuzu köfteleri.
  5. Papanaşi: Romanya'nın geleneksel tatlılarından biri olan papanaşi, hamur topları halinde yapılan ve üzerine çilek marmelatı ve yoğurt ile servis edilen bir tatlıdır.

bukres-yemekleri (1).webp


En İyi Bükreş Restoranları


Ziyaretiniz sırasında muhtemelen Eski Kent'te ve Şehir Merkezinde çok fazla zaman geçireceksiniz. Ve geleneksel Romen yemeklerini denemek için buralardan daha iyi bir yer olamaz. İşte bölgedeki en iyi Rumen restoranlarından bazıları.

Caru cu Bere – Geleneksel Romen yemeklerini yemek istiyorsanız burası en iyi seçeneklerin başında yer alır. Caru cu Bere, 130 yılı aşkın bir geçmişe sahip Bükreş'in en iyi restoranlarından biridir. Rolling Stones da dahil olmak üzere Romanya'yı ziyaret eden birçok ünlü burayı ziyaret etmiştir. 

Lacrimi si Sfinti – Çoğu geleneksel Romen yemeği et içerir, bu yüzden bol miktarda domuz eti, sığır eti ve tavuk yemeklerin ana maddesini oluşturacaktır. Bu yerel restoran, bu eski yemekleri nasıl birleştireceğini ve onlara çağdaş bir dokunuş katacağını biliyor! Konumu da oldukça güzel.

Hanu Berarilor Casa Oprea Soare – Biranın ve iyi yerel yemeklerin büyük bir hayranı mısınız? O halde Bükreş, Romanya'dayken Hanu Berarilor Restoranına gitmelisiniz. 

Hanu Berarilor Casa-Oprea-Soare.webp

Le Bab – Bir noktada muhtemelen geleneksel Romen yemeklerine biraz ara vermek isteyeceksiniz. Eğer hala Eski Kent'teyseniz, dünya mutfaklarından lezzetler sunan bir restoran arıyorsanız, Orta Doğu etkileri taşıyan Le Bab'ı öneririm. 
Bükreş'te yemek yemek için lüks restoranlar arıyorsanız Floreasca bölgesini keşfetmek için kısa bir geziye çıkmanızı öneririz! Burada farklı mutfakları deneyebileceğiniz çok çeşitli yerler var, ancak diğer yerlere göre daha yüksek hesap ödemeye hazır olun…

Le-Bab-bukres-yemek.webp

Yoshi – Dünyanın dört bir yanından uluslararası yemeklerin özlemini mi çekiyorsunuz? Bu restoranın menüsünde suşi, miso, edamame ve diğer lezzetli yemeklerin bulunduğunu bilmek sizi mutlu edecektir. Asya yemekleri söz konusu olduğunda Bükreş'teki en iyi restoranlardan biri! 

Grano – Bize mi öyle geliyor yoksa her gittiğiniz yerde en az 1 İtalyan restoranında yemek yemek zorunda mısınız? Grano, tüm farklı İtalyan yemeklerinin tadını çıkarabileceğiniz ve bol miktarda şarap içebileceğiniz sevimli bir terasa sahip muhteşem bir restorandır! 

POT. Stories – Restoran sadece gerçekten iyi yemek ve şarap sunmakla kalmıyor, aynı zamanda Bükreş'te göreceğiniz en iyi iç tasarımlardan birine sahip. Çok basit ama çok şık! Dünyanın dört bir yanından farklı yerlerin birleşimi mekanın her unsuruna yansıyor! Ve birinci sınıf hizmeti de unutmayalım! 

E3 by Entourage - Hızlı bir şeyler atıştırmak ve ardından bir kadeh şarap veya kokteyl sipariş etmek için Bükreş'teki en iyi restoranlardan biri! Burada salata, balık ve deniz ürünleri sipariş edin ve eğlenceli bir geceye hazırlanın!

30 Ocak 2024 6dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

İsmail Kuzucu
65 Yazı

Benzer Yazılar