Frankfurt'ta Gezilecek 10 Yer

Yürünebilir, iyi planlanmış, harika toplu taşıma ağları ve diğer özellikleriyle Frankfurt, dolaşması kolay bir şehir. Elbette ziyaretçiler şehir planlamasına öncelik vermiyor ve buradaki restoranlar, turistik yerler de görülmeye değer. Buraya ilk kez gidecekseniz korkmayın! Sizin için Frankfurt'ta gezilecek 10 yer listesi hazırladık.

23 Şubat 2024 6dk okuma

Frankfurt'ta gezilecek yerlerin en eşsiz özelliklerinden biri klasik çekiciliğini yıllar boyunca koruyabilmesi ve insanı gerçekten kendine hayran bırakmasıdır. Mükemmel bir tatil için Almanya'nın finans başkenti ve dünyanın tarihi açıdan en seçkin şehirlerinden Frankfurtk’un size sunabileceği çok şey var. Bilet Dükkanı üzerinden avantajlı Frankfurt uçak bileti satın alarak bu mükemmel Avrupa şehrini görebilirsiniz. 

Frankfurt'ta görülecek en iyi yerleri ziyaret ederek edineceğiniz zengin deneyim için şehir, seyahat planınızda yer almaya değer. Edebiyat tutkunları Goethe'nin doğduğu yere keyifli bir yolculuk yaparak eşrafın kullandığı eşyaları ve odaları görmeli. Frankfurt'u ve ötesini kuşbakışı görmek istiyorsanız, şehrin damarları boyunca uzanan ve alacakaranlıkta muhteşem bir panorama sunan ikonik Ana Kule'ye çıkın.

Her ne kadar Frankfurt şehri çoğunlukla tuğladan yapılmış anıtlarla dolu olsa da doğa tutkunları da bazı benzersiz deneyimlerden eşit bir paya sahip olabilir. O halde klişe yerleri ziyaret ederek zaman harcamayın, bunun yerine size harika bir Avrupa buluşması vaat eden Frankfurt’u keşfedin!

Frankfurt Hakkında


Almanya'nın ticaret ve finans merkezi olarak kabul edilen Frankfurt, zengin kültürel mirası ve turistik cazibesiyle de her yıl milyonlarca kişiyi ağırlar. Avrupa Merkez Bankası, Almanya Merkez Bankası ve Frankfurt Menkul Kıymetler Borsası gibi önemli finans kurumlarını içinde barındıran şehirde aynı zamanda Alte Oper (Eski Opera Binası), Goethe Evi ve St. Bartholomew Katedrali gibi önemli turistik yerler de burada bulunur.

frankfurt-gezilecek-yerleri.webp

Şarap bağları ile de ünlü olan bu kent Main Nehri’nin kıyısında yer alır. Birçok farklı kültürden insanın yaşadığı Frankfurt, binaların görünümü ve sayısız gökdelenleri ile New York’a oldukça benzer bir yapıdadır. Frankfurt uçak bileti ile yapacağınız yolculuğunuzda hem tarihi ve nostaljik izlerle hem de modern bir şehir ile karşı karşıya kalacağınızı unutmayın. Orta Çağ’dan kalma yapılar, bahçeler ve şehrin manzarasını seyre koyulabileceğiniz tepeler Franfurt’ta ziyaretçilerin ilgisini çeken yerlerdir. Şehirde birçok uluslararası etkinlik ve festival de düzenlenir. Dünyanın en büyük kitap fuarı olan Frankfurt Kitap Fuarı da burada yapılır. 

Frankfurt, ulaşım açısından da oldukça gelişmiş bir şehirdir. Modern havalimanı, geniş metro ağı ve otobüs hatları ile şehir içi ve şehir dışı ulaşım kolaylıkla sağlanabilir.

Hemen Frankfurt uçak bileti, otel ve araç kiralama rezervasyonunuzu yaptırın.

 

Frankfurt Kaç Günde Gezilir?


Tarihe, sanata ya da sadece Alman yiyecek ve içeceklerine ilginiz varsa Frankfurt'u seveceksiniz. Burada geçireceğiniz iki gün sayesinde şehrin sunduğu en iyi şeyleri sıkılmadan görmek için bolca zamanınız olacak. Ve eğer biraz daha zamanınız varsa, Almanya'nın tamamını keşfedebilirsiniz.

frankfurt-hakkinda.webp

Frankfurt'tan Trenle Nereye Gidilir?


Frankfurt toplu taşıma konusunda oldukça gelişmiş bir şehirdir. Kente gelenler için havalimanında iki tren istasyonu bulunmaktadır. Biri şehir merkezine giden banliyö trenleri için, diğeri de çevredeki diğer şehirlere giden trenler için kullanılır. Şehir merkezine gitmek için ‘’S’’ harfi ile gösterilen banliyö tren istasyonuna giderek S8 ve S9 hatlarını kullanabilirsiniz. Ek bilgi olarak ise banliyölere ulaşım için S-Bahn hattı; eski şehir (Römer) içine gitmek için ise U-Bahn hattı, U5,U4 ya da 11 numaralı tramvay hattı kullanılır. Bu araçları kullanabilmek için günlük, haftalık ya da tek binişlik bilet satın almalısınız. Türkçe dil seçeneğinin de olduğu bilet satış makinelerinden bilet satın alarak tramvay ve otobüslere binebilirsiniz. 

Frankfurt'ta Gezilecek 10 Yer


Frankfurt finans şehrinden ve havaalanından çok daha fazlasıdır. En önemli turistik mekanlarında yalnızca Frankfurt'un zengin tarihini deneyimlemekle kalmaz, aynı zamanda neredeyse her köşede sayısız büyüleyici anları da hafızanıza kazıyabilirsiniz. Yarı ahşap evlerin bulunduğu eski şehir, katedral, müze rıhtımı ve Goethe Evi Frankfurt'un en popüler yerleri arasındadır. İşte sizin için hazırladığımız Frankfurt'un en güzel 10 yeri.

Frankfurt Old City


Frankfurt'un eski kenti hem yerel halk hem de turistler için popüler bir destinasyondur. Burada, uluslararası bir metropolün kalbinde yer alan köklü eski şehrin atmosferinin tadını çıkarırken, bir kahvenin, müze ziyaretinin veya alışveriş çılgınlığının ortasına dalma şansı yakalayacaksınız. Uyumlu mimari karışım, Frankfurt'un hareketli tarihini akla getiriyor.

frankfurt-old-city.webp

Römer (Belediye Binası)


Üç üçgen çatılı bu eski aristokrat villası, 1405 yılından bu yana Frankfurt'un belediye binası olarak hizmet vermektedir. 

Kaiserdom St. Bartholomäus (St. Bartholomew Katedrali)


Kenti ziyaret edenler Katedral Kulesi'ne 328 basamakla çıkabilir. 66 metre yükseklikteki izleme platformundan, Römer ve Paulskirche'nin bulunduğu Eski Kent'in yanı sıra Main Nehri üzerindeki Frankfurt Müze Rıhtımı'nın eşsiz manzarasının keyfini çıkarabilirler. Ancak yaklaşık 95 metre yüksekliğindeki katedral kulesinin manzarasının yanı sıra tarihi önemi ve mobilyaları nedeniyle de görülmeye değer olan Frankfurt İmparatorluk Katedrali, nu seneple şehrin başlıca turistik mekanlarından biridir. 

Paulskirche (Aziz Paul Kilisesi)


Burada Ulusal Meclis Almanya için ilk demokratik anayasayı oluşturdu! Ve bu da Almanya'nın bugünkü anayasasının temelini olmuş oldu. Günümüzde törenlerin yanı sıra kültürel etkinliklere de ev sahipliği yapıyor.

Frankfurt Goethe Müzesi ve Goethe Evi


Almanya'nın en ünlü yazarı ve şairi Johann Wolfgang von Goethe'nin doğum yeri olan Frankfurt Goethe Evi, tipik 18. yüzyıl burjuva tarzında inşa edilmiştir. Bu şehir evi, eski mobilyaları ve resimleriyle Goethe'nin gençliğinin canlı bir resmini yansıtıyor. 3. kattaki sergide ev ve içinde yaşayanlar hakkında küçük bir tarihi bilgilendirme bulacaksınız. Evin bitişiğinde Goethe dönemine ait bir resim galerisi olan Goethe Müzesi bulunmaktadır.

Eiserner Steg


Frankfurt silüetinin mükemmel manzarasını sunan en popüler fotoğraf noktalarından biri. Her gün 10.000'den fazla yayanın geçtiği bu ünlü demir ve beton yaya köprüsü, şehir merkezini ve Römerberg'i Main Nehri'nin güney kıyısındaki Sachsenhausen'e bağlamaktadır. Neo-Gotik tarzdaki köprü, Peter Schmick'in planlarına göre 1869 yılında inşa edildi ve o zamandan bu yana birçok değişiklik ve modifikasyondan geçti ve bunların sonuncusu 1993'te gerçekleşti.

eiserner-steg.webp

Main Tower 


Ana kule şehrin sokaklarından yaklaşık 200 metre yüksekte, Frankfurt'un ve çevredeki bölgenin muhteşem panoramik manzarasıyla karşılaşacakları çatıdaki gözlem platformunu ziyaret etmeye davet ediyor.

main-tower.webp

Frankfurt Hayvanat Bahçesi


Şehrin kalbinde yer alan Frankfurt Hayvanat Bahçesi, dünyanın dört bir yanından yaklaşık 500 hayvan türüne ev sahipliği yapıyor. Yılın 365 günü açık olan Frankfurt Hayvanat Bahçesi, hayvanlar aleminin yanı sıra doğanın korunması ve türlerin korunması hakkında bir şeyler öğrenirken dinlenmek ve doğal çevrenin tadını çıkarmak için harika bir yerdir.

Museumsufer Frankfurt


Museumsufer, Ren Nehri'nin güney kıyısında yer aldığı için adını buradan almıştır. Bölgedeki müzeler, geçmişten günümüze kadar çeşitli dönemlere ait sanat eserleri, arkeolojik buluntular, antik döneme ait eserler, çağdaş sanat eserleri ve daha birçok konuda zengin bir koleksiyona sahiptir. Müzeler arasında en önemli olanları Städel Museum, Museum der Weltkulturen, Museum für Angewandte Kunst, German Architecture Museum (Deutsches Architekturmuseum) ve Museum für Moderne Kunst'dur. Bu müzelerde dünya çapında ünlü sanatçıların eserlerini görmek mümkündür. Museumsufer aynı zamanda yıl boyunca çeşitli festivaller ve etkinliklere de ev sahipliği yapmaktadır.

museumsufer-frankfurt.webp

Eski Opera Binası (Alte Oper)


Frankfurt'un sembolik yapılarından biri olan Eski Opera Binası, 19. yüzyılda inşa edilmiş ve restore edilerek bugünkü halini almıştır. Konser ve diğer etkinlikler için harika bir mekandır.

23 Şubat 2024 6dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Zehra Erdin
219 Yazı

Benzer Yazılar