Golden Visa Veren Ülkeler 2024

Son zamanların en çok konuşulan vize türlerinden Golden Vize hakkında bilmeniz gereken her şeyi derledik… Peki Yunanistan, Portekiz ve İspanya gibi ülkelerde geçerli Golden Visa nedir? 

11 Mart 2024 5dk okuma

Golden Visa veya Golden Vize bireylerin ve ailelerinin yabancı bir ülkenin ekonomisine yatırım yaparak oturma izni ve hatta vatandaşlık elde etmelerine olanak tanıyan, bir tür yatırım yoluyla ikamet programıdır. Golden Visa almak için gayrimenkul, devlet tahvili veya diğer onaylanmış yatırım araçlarına minimum yatırım tutarı gerekir. Bu vizeyi duyanlar genelde en çok "Golden Visa veren ülkeler 2024 hangileri?" sorusunun cevabını merak ediyor. İşte Golden Visa ile ilgili tüm detaylar?

Golden Visa Nedir?


Golden Visa, başvuru sahiplerinin bir ülkenin ekonomisine yatırım yaparak sonunda oturma izni ve/veya vatandaşlık kazanmalarına olanak tanıyan bir programdır. Golden Visa almanın, ülke içinde özgürce seyahat etme fırsatı ve olası vergi avantajları gibi başlıca olanakları vardır. Golden Visa almanın faydaları arasında; ikamet, eğitim, sağlık hizmetleri, vergi avantajları da vardır.

golden-visa-ne.webp

Golden Visa Veren Ülkeler 2024


Golden Visa veren ülkeler merak konusu olurken halihazırda yaklaşık 40 ülke Golden Visa imkânı sunuyor. İşte Golden Visa veren ülkeler arasında en popüler olanları:

Portekiz


Dünyanın en küresel ve barışçıl uluslarından biri olarak kabul edilen ve zengin tarihi, canlı kültürü, olağanüstü mutfağı, muhteşem plajları ve cennet gibi kırsalıyla Avrupa'nın en eski ülkeleri arasında yer alan Portekiz, Golden Visa ülkeleri arasında en popüler olanıdır.

portekiz-golden-visa.webp

Portekiz Golden Visa olarak da bilinen, AB üyesi olmayan vatandaşlara yönelik beş yıllık bir yatırım yoluyla ikamet programıdır. Portekiz AB'nin tam üyesidir. Avrupa Schengen Bölgesi'nde yer alan ülkelere vizesiz seyahat, Portekiz'de yaşama, çalışma ve eğitim hakkı, yasal ikamet sahibi olarak beş yıl sonra vatandaşlık başvurusunda bulunma uygunluğu, ülkede durma gereksinimi düşük,  yüksek yaşam kalitesi, zengin kültür, ılıman iklim ve yüksek güvenlik gibi nedenler programın öne çıkan sebepleridir. Portekiz Golden Visa için minimum 250.000 Euro yatırım gerekir.

Bu muhteşem ülkeyi görmek için Bilet Dükkanı avantajlarından yararlanarak Portekiz uçak bileti alabilirsiniz. 

Yunanistan


AB üyesi bir ülke olarak Yunanistan, yüksek düzeyde emniyet ve güvenlik, mükemmel eğitim fırsatları, sağlam sağlık hizmetleri seçenekleri ve güvenilir bir hukukun üstünlüğü gibi çok sayıda fayda sunuyor. Hemen yanıbaşımızdaki bu eşsiz ülkeyi gezmek için Yunanistan uçak bileti alabilir ve seyahatinizin her adımını Bilet Dükkanı'ndan avantajlı bir şekilde planlayabilirsiniz.

yunanistan-golden-visa.webp

Yunanistan Golden Visa Programı, Avrupa'ya erişim sağlayan en uygun fiyatlı yatırım yoluyla ikamet programlarından biri olarak bilinir. Başarılı başvuru sahipleri ve aileleri, başvurudan sonraki üç-dört ay içinde Avrupa Schengen Bölgesi'ne vizesiz erişim olanağından yararlanabilirler. Yunanistan Golden Visa için minimum 250.000 Euro tutarında gayrimenkul yatırımı yapmanız gerekir. Başvurunun sunulmasından onaya kadar süreç yaklaşık üç-dört ay devam eder. Peki Yunanistan Golden Visa avantajları neledir:

  • Avrupa Schengen Bölgesi'nde vizesiz seyahat,
  • Oturma izninin sınırsız geçerlilik süresi
  • Yatırım amaçlı gayrimenkulü kiralama imkanı
  • Tüm aile için geçerli olan ikamet yeri,
  • Yedi yıl ikamet ettikten sonra vatandaşlık başvurusunda bulunma hakkı.


İspanya


Güneybatı Avrupa'da yer alan İspanya, dünyanın en popüler tatil destinasyonlarından biridir. Görkemli manzaraları ve mükemmel yaşam kalitesiyle hayranlık uyandıran İspanya; canlı şehir yaşamına, zengin tarihe, benzersiz kültür ve geleneklere sahip bir millettir. İspanya, Avrupa'nın en önemli ekonomilerinden birine sahiptir. Aynı zamanda AB ve Euro Bölgesi'nin tam üyesidir. Golden Visa hakkında karar vermeden önce bu muhteşem ülkeyi deneyimlemek için Bilet Dükkanı fırsatlarından yararlanarak İspanya uçak bileti alabilir ve konforlu bir konaklama için Madrid otelleri seçeneklerine göz atabilirsiniz. 

ispanya-golden-visa.webp

İspanya Golden Visa olarak bilinen, İspanya'nın yatırım yoluyla ikamet programı, yabancı uyruklu kişilerin ülkede önemli bir yatırım yapmasına ve yatırımcı vizesine başvurmasına imkân sağlar. İspanya Golden Visa için minimum yatırım 500.000 Euro gerekir. Başvurusu başarıyla tamamlanan kişilere ve ailelerine Avrupa'nın Schengen Bölgesi'nde vizesiz erişim hakkı verilir.En öne çıkan faydaları ise; İspanya'da yaşama, çalışma ve eğitim hakkı ile AB ve Avrupa Schengen Bölgesi'ne seyahat özgürlüğüdür.

Malta


Akdeniz'in merkezinde yer alan Malta; muhteşem iklimi, dost canlısı insanları, düşük suç oranı ve mükemmel yaşam kalitesiyle mükemmel bir üne sahiptir. Yaşamak veya ikinci bir ev sahibi olmak için cazip bir yer olan Malta Golden Visa programıyla çok sayıda fırsat sunar.

malta-golden-visa.webp

Malta Golden Visa için minimum 175.000 Euro yatırım yapmanız gerekir. Böylece; Avrupa Schengen Bölgesi'ne vizesiz erişim başta olmak üzere çok sayıda avantajından yararlanabilirsiniz.

Golden Vize Nasıl Alınır?


Golden Visa nasıl alınır diye merak edenler için kısa bir rehber hazırladık. Ancak her ülkenin Golden Visa şartının farklı olacağını unutmayın ve başvuruda bulunmadan önce mutlaka araştırın.

Detaylı Araştırma Yapın


Hangi ülkelerin Golden Vize programları sunduğunu araştırın ve hangi programın ihtiyaçlarınıza en uygun olduğunu belirleyin. Yaşam maliyeti, altyapı, ülkenin siyasi durumunun istikrarı gibi önemli detaylara hakim olmaya çalışın.

Yatırımlarınızı Planlayın


Golden Visa programlarının çoğu gayrimenkul, devlet tahvili veya diğer onaylanmış yatırımlara minimum yatırım yapılmasını gerektirir. Yatırım yapmak için gerekli paraya sahip olduğunuzdan emin olun.

Doğru Başvuru Yapın


Başvurmak istediğiniz Golden Visa programını belirledikten sonra, başvuruyu en doğru şekilde doldurmalısınız.  Bunun yanında yatırım kanıtı ve sabıka kaydı kontrolü gibi gerekli tüm belgelerle birlikte göndermelisiniz.

Onay Süreci


Başvuru süreci, programı sunan ülkeye bağlı olarak haftalar veya aylar sürebilir. Başvurunuz incelenip onaylandıktan sonra süreciniz tamamlanır.

Testlere Hazır Olun


Programı sunan ülkeye bağlı olarak, Golden Visa almak için dil yeterlilik testleri veya mülakatlar gibi ek adımlar gerekli olabilir. Sorunsuz bir başvuru süreci sağlamak için özel programınızın gereksinimlerini dikkatlice incelediğinizden emin olun.

11 Mart 2024 5dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Zehra Erdin
218 Yazı

Benzer Yazılar