Helsinki’de Yapılabilecek 5 Aktivite

Herkesin kendine göre bir şeyler bulabileceği, Helsinki’de yapılabilecek 5 aktivite hakkında bilgi almak istiyorsan doğru adrestesin! İşte Bilet Dükkanı'nın senin için seçtiği Finlandiya'nın gözde şehri Helsinki'nin can alıcı turistik yerleri... 

2 Ocak 2024 5dk okuma

Pek çok gezginin hayatının bir döneminde mutlaka merak ettiği, dünyanın en nezih ve gelişmiş başkentlerinden olan Helsinki farklı tatil zevkine sahip turistleri bir araya getiriyor. Bizim Türk Hamamları bir başka olsa da dünyaca ünlü Fin Saunası, Finlandiya’nın başkentine kadar gelmişken mutlaka denenmeli. Özellikle soğuk havalarda saunadan vücudun ısındıkça Baltık denizinin serin sularına kendini atmak isteyeceksin, bunun unutulmaz bir deneyim olduğunu kabul edeceğini düşünüyoruz! Kaldığın otelde sauna olma ihtimali yüksek, ama tam yerinde saunaya girmek istiyorsan adres: Löyly.

Kaivopuisto’da kızak yap! Helsinki’nin güneydoğusundaki bu eğlenceli şehir parkı dört mevsim ayrı güzel, üstelik çok da turistik değil! Daha çok yerli halkın vakit geçirmeyi tercih ettiği Kaivopuisto kış aylarında süslenip ışıklandırılıyor, kızak yapmak için de ideal bir hale geliyor.

helsinki-gezilecek-yerler (1).webp

Ücretsiz yürüyüş turuna çık! Şehri kendin keşfetmen en doğrusu olsa da bazen insan, gezdiği şehirde bina ve yapıların ne anlama geldiğini daha detaylıca öğrenmek istiyor olabilir. Şehrin cazibe merkezleri ve ana turistik yerlerini görüp yerel uzmana merak ettiklerinle ilgili sorular sorarak tatilini daha dolu bir hale getirebilirsin. Ayrıca Helsinki uçak bileti ve otel rezervasyonu için Bilet Dükkanı’nı ziyaret etmeyi sakın unutma!

Suomenlinna ya da diğer çevre adaları ziyaret et! Feribotla gidip günübirlik gezebileceğin Helsinki yakınlarındaki adalardan en popüleri yıldız şeklindeki Suomenlinna. Baltık Denizi üzerinde batan güneşin muhteşem manzarasını fotoğraflamayı unutma. UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmeye hak kazanan adadaki kale önceden İsveçlilere aitti. Adadaki kale ve parklar mutlaka gezilmeli. Sanılanın aksine, Helsinki’den kuzey ışıklarını görebilmek imkansıza yakın, çok nadiren görülebiliyor. Bu yüzden, Helsinki’de vakti uzun olanların kuzeyde Rovaniemi ve İnari gibi şehirlere gidip bu muhteşem doğa olayını mutlaka seyretmesini tavsiye ediyoruz.

Helsinki Hakkında


Finlandiya'nın en güneyinde, buzlu göletlerin, renkli kulübelerin ve sauna dumanlarının dans ettiği bir şehir var: Helsinki. Bu kuzeyin incisi soğuk hava şartlarına meydan okuyarak, sıcacık bir atmosfer yaratmayı başarıyor. Helsinki, şehirde dolaşan insanları güler yüzleriyle ısıtan bir yerel halka sahip. Dünyada en iyi eğitim sistemine sahip başkent olan Helsinki her ne kadar İskandinav şehri gibi düşünülse de durum öyle değil, Helsinki aslında bir Baltık şehri. 

helsinki-ucak-bileti.webp

Modern sanat dünyasının başkenti ve eşsiz Baltık Denizi manzarasıyla büyüleyen Helsinki’de kış aylarında hava sıcaklığı ortalaması 0’ın altına düşüyor, ayrıca Helsinki, Baltık ülkelerini etkileyen Sovyet mimarisinden esinlendiği için Avrupa’nın diğer kentleri gibi dar sokakların aksine, geniş ve açık bulvarlara sahip. Bu yüzden fazla rüzgara maruz kalmamak için daha ılık mevsimlerde şehri ziyaret etmeni öneririz.

Helsinki İçin Vize Gerekiyor Mu?


Finlandiya’nın başkenti Helsinki’ye gitmek isteyen bordo pasaport sahipleri için Schengen vizesi gerekli. Halihâzırda, başka ülke için aldığın geçerli bir Schengen vizen varsa Finlandiya’ya bu şekilde giriş yapman en kolayı. Çünkü maalesef Finlandiya Türkiye vatandaşlarına çok zor Schengen vizesi veriyor, ret oranları da epey yüksek. İtalya, Fransa ve Yunanistan gibi kolay ülkelerden vize alıp ilgili ülkeye giriş çıkış yaptıktan sonra Finlandiya’ya gitmek en mantıklısı. Yeşil ve gri pasaport sahipleri Finlandiya’ya girerken vizeden muaftır.

Helsinki’de Gezilecek 5 Yer


Avrupa şehri olmasına rağmen bambaşka bir havası olan Helsinki sanat, yemek, eğlence, tarih ve doğa severlerin buluştuğu en güzel şehirlerden. Cool şehir Helsinki’de gezilecek 5 yer:

Helsinki Katedrali


Farklı mimari çizgileri bir arada buluşturan bu bembeyaz katedralin kubbeleri ise petrol yeşili. Şehrin kalbindeki Senato Meydanı’nda yer alan Helsinki Katedrali şehrin siluetine de büyük katkıda bulunuyor. Önemli dini figürlerden olan 12 havariyi temsil eden dış cephedeki süslemeler, içerideki vitray pencereler kadar ilgi çekici. Katedralin önündeki merdivenlerde takılarak sokak lezzetlerinin tadına bakıp şehri izleyebilirsin.

Helsinki-Katedrali.webp

Finlandiya Ulusal Müzesi


Ülkenin geçmişi hakkında detaylı bilgi edinmek isteyen Helsinki ziyaretçilerinin mutlaka gezmesi gereken Finlandiya Ulusal Müzesi (Kansallismuseo) Helsinki’deki farklı dönemlere ait mimari öğeleri bir araya getirmiş. Dış cephesi kadar içindekilerin de dikkat çektiği müze özellikle Finlandiya’nın bağımsızlık süreci, İsveç ve Rusya’yla olan çekişmeli mücadele yıllarına odaklanmış. Ancak Taş Devri’nden kalma eserlerin de sergilendiği zamansız bir müze burası.

Kamppi Şapeli


Bu sessizlik şapeli modern minimalist mimarinin en güzel örneklerinden. Modern şehrin göbeğinde, hayatın gürültüsünden uzak olmayı çağrıştıran yapı sürdürülebilir malzemelerden yapılmış. Burası bir ibadethaneden fazlası, meditasyon yapmak için bile pek çok kişi bu sessiz ortama giriyor.

Kamppi-şapeli.webp

Old Market Hall


Farklı bir kültürle tanıştığında bölgenin yerel lezzetleri ve eşyalarını keşfetmek isteyenler buraya! Taptaze gıda ürünlerinin yer aldığı tezgahlar öğle yemekleri ve elde atıştırmalıklar için harika bir seçenek. Burada denenmesi gereken lezzetlerin başında ise, belki ilginç gelebilir ama Ren Geyiği Çorbası geliyor! Yeni lezzetlere açık olanların denemesi gereken bu çorba dışında sırada tütsülemiş et, balık ve deniz ürünleri, çeşit çeşit peynirler, çörek ve tatlılar geliyor. Yemek dışında, hediyelik ürünlerin de satıldığı bu geleneksel markette kendin ve sevdiklerin için hediye alabilirsin.

Seurasaari Açık Hava Müzesi


Kış aylarında kapalı olan müze Fin halkının geçmişine ışık tutuyor. 1909’dan beri açık olan müzede günlük yaşamın aktivitelerini tanıtan kostümlü rehberler görebilirsin!

2 Ocak 2024 5dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Zehra Erdin
220 Yazı

Benzer Yazılar