Schengen Vizesi Olanlara Yeni Yıl Planları

Yeni yıl planları için geri sayım başladı. Yılın en gösterişli zamanı yaklaşırken schengen vizeniz varsa Avrupa’nın yılbaşı eğlenceleri sizi bekliyor demektir. Rotanı belirle, muhteşem şenlikleri kaçırma…

1 Aralık 2023 7dk okuma

2023’e veda ederken 2024 bütün heyecanıyla yaklaşıyor. Tüm yılın yorgunluğunu, stresini, yükünü geride bırakmak ve yeni bir sayfa açmak için hep hayalini kurduğunuz yurt dışı tatilini Bilet Dükkanı’nın yeni yıl kampanyaları ile gerçekleştirebilirsiniz. İşte yeni yıl planı yapanlara birkaç önerimiz: 

Yunanistan


Büyüleyici güzelliği ve tarihi, leziz mutfağı ve misafirperver insanlarıyla Yunanistan, schengen vizesi olanların mutlaka ziyaret etmesi gereken ülkelerin başında geliyor. Masmavi berrak suları, hayran bırakan antik kalıntıları, yüzyıllık tarihinin izlerini taşıyan eserleri ile Türkiye’nin komşusu Yunanistan tüm güzellikleri ile sizi bekliyor. Yola çıkmadan önce sizin için hazırladığımız Yunanistan gezilecek yerler rotalarımız ile hayat kurtaran tüyolarımızı okuyun, Yunanistan gezisinin tadını çıkarın.

Santorini


Yunanistan’ın mutlaka en çok ziyaret edilen yerlerinin başında gelir. Mavinin her tonuna ayrı ayrı aşık olacağınız, berrak sularının keyfini doya doya yüzerek çıkaracağınız koylar ve tadı damağınızda kalacak Yunan lezzetleri ile Yunanistan’a ayak basan herkesin Santorini’yi gezmesi gerekir.

santorini-ucak-bileti.webp

Özellikle romantik bir balayı hayaliyle yola çıkanların sık sık tercih ettiği Santorini, beyaz badanalı evleri, inanılmaz gün batımları ve manzaraları ile çiftlere unutamayacağı bir tatil yaşatır.

Mikonos


2024’ü Mikonos’ta karşılayın. Bu yıl tam da hayalini kurduğunuz yurt dışı tatilini yapma zamanı. Vakit kaybetmeden Bilet Dükkanı’nın ayrıcalıklı kampanyalarından yararlanarak uygun fiyatlara Mikonos uçak bileti satın alın ve konaklama adımı için otel fiyatları ayrıcalıklarına göz atın. Peki sizi Mikonos’ta ne bekliyor?

mikonos-gezilecek-yerler.webp

Canlı atmosferi ile Türkiye’den çok sayıda ziyaretçi ağırlayan Mikonos, sıcacık insanları ile sizi karşılıyor. Muhteşem plajları, masmavi gökyüzü, büyüleyici manzaraları ve eğlenceli partileri ile yılın tüm stresinden kurtulabilirsiniz. 

Atina


Yunanistan’ı düşününce aklınıza antik yapılar geliyorsa Akropolis ve Parthenon’un da yer aldığı Atina’ya gitmelisiniz. Gezerken tarihin izlerini içinizde hissedeceğiniz şehirde eşsiz güzelliklere bakmaya doyamayacaksınız. Schengen vizeniz varsa yeni yıl için hiç olan düşünmeden Atina uçak bileti alın, bu dillere destan ülkenin başkentini keşfedin.

atina-gezilecek-yerler (1).webp

Malta


Akdeniz'in ortasında yer alan Malta, keşfedilmeyi bekleyen muhteşem bir ülkedir. Yeni yıl için plan yaparken Malta uçak bileti aldıktan sonra gerisini bize bırakın ve şu rotaları takip edin.

Geleneksel cazibenin tadını çıkarmak için başkent Valletta’yı gezmek ilk rotanız olabilir. Kalabalık meydanları, eğlenceli sokak partileri ve görkemli kiliseleri ile yeni yıl heyecanını içinizde hissedin. Ücretsiz konserler, eğlenceli aktiviteleri yerli halk ile yöresel oyunlar eşliğinde yeni yıl için geri sayımı Valetta’nın meşhur havai fişek gösterisiyle yapın.

malta-gezilecek-yerler.webp

Bunun yanında Floriana kasabasındaki muhteşem kalabalıkla yeni yıl kutlamalarına katılabilirsiniz. Malta'nın en işlek caddelerinden biri olan St Anne's devasa sokak partisi için trafiğe kapatılırken siz de içinizden geldiği gibi eğlenebilirsiniz.  

Fransa


Rüyalar ülkesi Fransa, yeni yıl planları arasından bir yıldız gibi parlar. Schengen vizeniz varsa hiç vakit kaybetmeden Fransa uçak bileti alın ve her şehri birbirinden güzel Fransa’yı yeni yıl ışıkları içinde keşfedin.

fransa-gezilecek-yerler.webp

Şanzelize Caddesi ve Eyfel Kulesi’nin altında düzenlenen halka açık ücretsiz etkinlik ve partilerle yeni yılı büyük bir coşkuyla karşılayabilirsiniz. Her yerin rengarenk ışıklarla donatıldığı ve dakilaalrca aralıksız devam eden havai fişek gösterileri ile Fransa’da yeni yıl karşılamak adeta bir masaldaymışsınız hissi verir. 

Çekya


2024’e hazır mıyız? İster parti yapmayı ister turistik yerleri görmeyi sevin, Çekya tam size göre. İlk olarak prag uçak bileti alarak başlayabilirsiniz, çünkü Çek Cumhuriyeti'nin başkenti yılbaşı etkinlikleri ile dillere destan olmuştur.

Prag Noel pazarlarının masalsı ortamında dolaşırken yöresel hediyelik eşyalar alabilir, lezzetli Çekya yemeklerinin farklı tatları ile romantik bir yılbaşı yemeği yiyebilir, Pra kulüplerinden çılgınlar gibi dans edebilirsiniz.

prag-gezilecek-yerler.webp

Hazır Prag’a gittiniz yılın son günlerinde Prag yakınlarındaki kale ve şatolardan birini ziyaret etmeden dönmeyin. Eğer kararsız kaldığıysanız size Çekya'nın en ünlü kalesi Karlštejn’ı önerebiliriz. Kale, 2023'ün son gününde ve yılbaşında da ziyarete açık olacak.  

Hollanda


Yeni yıl ve yeni başlangıçlar. Tüm yılın yorgunluğunu, stresini ve sıkıntısını güzel bir yurt dışı tatili ile atabilirsiniz. Schengen vizesi olanlar için Avrupa rotaları en mantıklı seçenek olacaktır. Schengen vizenizin süresi dolmadan yeni yılın en heyecanlı karşılandığı Hollanda’yı görmeyi unutmayın. İşte Hollanda uçak bileti aldığınızda sizi bekleyen yeni yıl etkinlikleri…

Hollanda’nın diğer tüm Avrupa ülkelerinden farklı olan yeni yıl geleneği ilk duyduğunuzda sizi de şaşırtabilir ancak bu deneyimi mutlaka yaşamalısınız: YILBAŞI DALIŞI.

Yeni yıla canlı bir başlangıç yapmak için buz gibi bir denize girmek ilk başta korkunç gelse de bu gelenek yıllardır devam ediyor. En bilinen yeni yıl dalışı ilse Scheveningen’de gerçekleşiyor. Yüzlerce kişi hep beraber yeni yıla dalış yaparak giriyor.

hollanda-gezilecek-yerler.webp

Ocak ayında yüzmek size göre bir etkinlik değilse, o zaman lezzetli, kızartılmış Oliebol tam size göre. Kelimenin tam anlamıyla parmaklarını yediren Oliebol, yağda kızartılmış hamur toplarıdır. Bu atıştırmalık Hollanda'da yeni yıl simgesidir.

Bunun yanında amsterdam’da yeni yıl için sayısız etkinlik ve konser gerçekleşiyor. sabahlara kadar eğlenebileceğiniz bu mekanlar güvenlik konusunda hiçbir endişe yaşamayacağınız şekilde korunuyor. 

Macaristan


Yılbaşının geleneksel kutlamalarından sıkıldıysanız ve Schengen vizeniz varsa asla sıkılmayacağınız bir rota önerisiyle geldik. Macaristan! Öncelikle Macarlar parti konusunda adeta uzmanlar. İyi yemek, kaliteli müzikler ve sonsuz eğlencenin bir arada yer aldığı yılbaşı partilerine bir de havai fişek gösterileri eklenince “İyi ki yılbaşında Macaristan gezisi yaptım” diyeceksiniz.

macaristan-gezilecek-yerler.webp

Aziz Stephen Bazilikası'nın yanındaki büyüleyici Noel Pazarı, doyurucu çeşitlilikte aromatik yerel yemekler ve baş döndürücü yılbaşı şekerleri sizi bekliyor.

Tuna Nehri’nin kıyısında, yeni yılla beraber gelen ışıklı yollarda uzun yürüyüşler, Budapeşte'nin Tuna Sarayı’nda yapılan ışık ve havai fişek gösterileri, sokaklarda yapılan yöresel Macar müzikleri eşliğinde danslar ile Budapeşte uçak bileti alın ve anın tadını çıkarın.

İtalya


Romantik bir yılbaşı planı düşünüyorsanız öyle uzun uzun kafa yormanıza gerek yok, Schengen vizeniz ile İtalya muhteşem bir seçenek…

Bologna


İtalya’yı düşündüğünüz anda aklınıza aşıklar şehri Roma geldiğiniz biliyor ama Bologna’ya hiç göz attınız mı?

Bologna, İtalya'nın en heyecan verici ve zarif şehirlerinden biri. Yemekleriyle uluslararası statüye sahip olan Bologna’nın her köşesi özgün bir havaya sahip.  Bologna'da yeni yıl kutlayacaksanız sokaklarda herkese açık ve ücretsiz düzenlenen partilere katılabilirsiniz.Yöresel etkinliklerin düzenlendiği şehirde büyük bir havai fişek gösterisine tanık olurken her yerin ışıklarla ve kurdelelerle süslendiğini göreceksiniz.

bologna-gezilecek-yerler.webp

Roma


Roma uçak bileti alın, bu eşsiz şehre gelin, Sistina Şapeli başta olmak üzere görkemli Vatikan müzelerinin tadını çıkarın. Her adımınızda muhteşem tarihi eserlerden birine rastlarken Roma'da 2024’ün gelişini kutlayın. Canlı müzik performansları, havai fişek gösterileri, sokak partileri ve çok daha fazlasıyla 24 saat süren eğlenceyi eğer schengen vizeniz varsa sakın kaçırmayın. Roma'nın en ünlü meydanlarından biri olan   Piazza del Popolo'ya gidin ve canlı sanatçılar, müzik ve dansla gösterişli bir kutlamanın tam ortasına kendinizi bırakın. 

roma-gezilecek-yerler.webp

Avusturya


Avusturya’ya gelmenin size vereceği en güzel şey mimari ve imparatorluk mirasından gelen eşsiz tarihi yapılardır. Nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız işte sizi yönlendirecek önerilerimiz şunlar: 

Viyana, Avusturya'da yeni yıl kutlamaları ilk akla gelen şehirdir. Tüm Avrupa'nın en iyi kutlamalarından birine sahip olduğunu neredeyse bilmeyen yok. Dünyanın her yerinden gelen turistler ve yerli halk için havai fişek gösterileri ve konserler düzenleniyor. Devlet Operası'nda dünyanın farklı yerlerinden çok sayıda insanın ilgisini çeken Die Fledermaus'un performanslarının izlenebileceği bir program düzenleniyor.

avusturya-gezilecek-yerler.webp

Avusturya’nın bir diğer şehri Innsbruck’ta ise yılbaşı gecesini birkaç gün önceden "Işıkta Yürümek" adı verilen etkileyici ışık gösterilerine ev sahipliği yaparak kutlamaya başlıyor.

Hırvatistan


Herkesin bildiği yeni yıl inanışına bir kulak verelim: Yılbaşını nasıl geçirirsen tüm yılın öyle geçer. Bu yüzden yeni yılı Hırvatistan'da geçirmek 2024’ün tamamını çılgın derecede eğlenceli geçireceğiniz anlamına geliyor.

hirvatistan-gezilecek-yerler.webp

Yeni yıl kutlamaların diğer Avrupa şehirlerine benzese de tarihi yapıları ve doğal güzellikleri eşi benzeri bulunmaz derecede güzeldir. Hırvatistan uçak bileti alacaksanız Zadar’ı mutlaka ziyaret edin. UNESCO Dünya Mirası’na giren eserlerin yer alan şehir aynı zamanda dünyanın en güzel gün batımı ile ziyaretçilerini büyüler. 

Bilet Dükkanı'nın avantajlı kampanyaları ile schengen vizeniz varsa Avrupa turu fırsatını kaçırmayın. Ayrıcalıklı fiyatlarla; uçak bileti, otel, otobüs bileti, transfer ve araç kiralama hizmetlerinden yararlanarak hayallerinizi gerçekleştirin. 

1 Aralık 2023 7dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Zehra Erdin
220 Yazı

Benzer Yazılar