Hollanda’ya Gitmeniz İçin 6 Sebep

Dünyanın en güzel yerinde de yaşasak bazı zamanlar değişik yerler görmek, yeni kültürler keşfetmek isteyebiliyoruz. Hayatın monotonluğundan uzaklaşarak kafa dinleyebileceğimiz, dinlenebileceğimiz, gezerken eğlenebileceğimiz, farklı kültürleri keşfederken kendimizi özgür hissedeceğimiz yerlere yerleşmek hepimizin arzusu diyebiliriz. Renkli kültürüyle dikkat çeken, özgürlükler ülkesi olarak bilinen Hollanda, bu arzumuzu karşılayabilecek belki de en doğru adreslerden biri! Peki neden Hollanda’yı mutlaka ziyaret etmeliyiz? İşte Bilet Dükkanı’ndan Hollanda’ya gitmeniz için 6 sebep!

14 Şubat 2024 9dk okuma

Hollanda'yı Ziyaret Etmek İçin 6 Neden


Tertemiz doğası, rengarenk lale bahçeleri, dikkat çeken kültürü, lezzetli peynirleri ve eğlenceye doyacağınız güzel şehirleri… Hollanda tam bir özgürlükler ülkesi! Kafanızı dinlemek, kültürel turlar atarken eğlencenin tadını çıkarmak isteyenler için Hollanda, mutlaka görülmesi gereken ülkeler arasında yer alıyor. Peki neden keyifli bir tatil için rotayı Hollanda’ya çevirmemiz gerekiyor. İşte Bilet Dükkanı’ndan tatil planı yaparken Hollanda uçak bileti almanızı gerektiren 6 neden!

Hollanda’ya Hangi Mevsimde Gidilir?


Avrupa’nın gözde ülkeleri arasında yer alan Hollanda’da, ılıman okyanus ikliminin etkisiyle yıl boyunca hava serin oluyor. İklim olarak Atlantik tipi nemli ve rüzgarlı iklim özelliklerine sahip olması nedeniyle yazlar ılık, kış aylarında ise eksi derecelere kadar düşen Hollanda’da yağışlı gün sayısı da bir hayli fazla. Yaz sıcaklıkları 18-20 derecelere çıkarken, nem miktarında da yükseliş meydana geliyor.

hollandada-gezilmesi-gereken-yerler.webp

Bu nedenle Hollanda’ya gitmek isteyenler için en ideal mevsim ilkbahar ve sonbahar ayları diyebiliriz. Bunun yanı sıra her yıl 27 Nisan tarihinde Amsterdam’da düzenlenen Kral’ın Günü ve Mayıs ayında başlayan Lale Festivali de Hollanda’yı ziyaret etmek için oldukça ideal tarihler arasında yer alıyor.

Hollanda’ya Nasıl Gidilir?


Birbirinden eğlenceli festivalleri, köklü tarihi ve doğal güzellikleri ile mutlaka ziyaret edilmesi gereken ülkelerden biri olan Hollanda’ya Türkiye’den gitmek için ülkenin belirli şehirlerine gerçekleştirilen direkt uçuşlar tercih edebilirsiniz. İstanbul Amsterdam uçak bileti, Rotterdam uçak bileti gibi alternatifleri değerlendirebilir, Hollanda’ya direkt uçarak kolay ulaşım sağlayabilirsiniz.

Hemen Hollanda uçak bileti, otel ve araç kiralama rezervasyonunuzu yaptırın.

 

Hollanda Vize Şartları


Avrupa Birliği’ne üye devletlerden biri olan Hollanda, Türkiye vatandaşlarından vize isteyen ülkeler arasında yer alıyor. Diplomatik, hizmet ve hususi pasaport sahibi T.C. vatandaşlarının 180 gün içinde 90 günü aşmamak şartıyla vizeden muaf bir şekilde ziyaret edebileceği Hollanda’da 90 günden fazla kalmak isteyenlerin vize çıkarabilmesi için ise bazı şartlar bulunuyor. Hollanda vize şartları şu şekilde:

hollandaya-neden-gidilmeli.webp

  • Hollanda vizesine başvuru yapmadan önce vize türüne karar vermeli ve başvuru yapılacak vize türüne göre Hollanda vize formunu online ortamda doldurmalısınız. Ayrıca Hollanda vizesi için gerekli olan standart evraklar ve vize başvuru formu ile yetkili başvuru merkezinden online randevu alabilirsiniz.
  • Randevuya gitmeden önce Hollanda vize ücretini ödemelisiniz.
  • Vize başvurunuzun olumlu sonuçlanması için parmak izinin yapılması ve evraklarınızın eksiksiz hazırlanması önemlidir.
  • Evrak teslimi ve parmak izi taraması gibi biyometrik işlemler birlikte yapıldığı için başvuruya şahsen gitmeniz gerekir. Schengen vizesi için parmak izi geçerliliğinin 5 yıl olması nedeniyle 5 yıl içerisinde parmak izi vermiş olanlar, danışmanlık merkezine vekalet verebilir, randevuya gitmeden Hollanda vizesi alabilirler.
  • Belgelerin incelenmesi ile kısa süreli vize başvuruları için 7-15 iş gününde süreç tamamlanır. Çalışma izni, oturma izni gibi durumlar söz konusu ise bu süreç daha da uzayabilir. Bu nedenle vize başvuru işlemlerinin seyahate çıkmadan en geç 4 hafta önce başlaması oldukça önemlidir.
  • Hollanda vize takip referans numarası ile vize başvuru merkezi web sitesi üzerinden online olarak Hollanda vize sorgulama ve takip işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.


Hollanda’ya Neden Gidilir?


Köklü tarihi, eşsiz doğal güzellikleri, zengin kültürü ve eğlence merkezleriyle cezbeden ülkeler arasında yer alan Hollanda’ya gitmeniz gerekli olan sebepleri bir araya getirdik. 
Bilet Dükkanı’ndan satın alacağınız Hollanda uçak bileti ile yolculuğa çıkmadan önce Amsterdam otelleri ve araç kiralama hizmetlerimizden de yararlanabilirsiniz. Bunun yanı sıra “Amsterdam’da Gezilecek 10 Yer”, “Amsterdam’da Konaklayabileceğiniz En Güzel Yerler” başlıklı yazılarımızı da inceleyebilirsiniz.

İşte Hollanda’ya gitmeniz için 6 sebep:

  • Müzeler ve Tarihi Binalar!

    Hollanda’nın en popüler şehirleri arasında yer alan Amsterdam’da bulunan Van Gogh Müzesi, sanatçının eserlerini yakından inceleme şansını yakalayabileceğiniz yerlerden biri olarak kabul ediliyor. Bunun yanı sıra Dam Meydanı’nda yer alan Madam Tussaud da ünlülerin balmumu heykellerinin sergilendiği bir müze olarak ziyaret edilmesi gereken müzeler arasında bulunuyor.

van-gogh-muzesi.webp

  • Amsterdam’da ziyaret edebileceğiniz bir diğer müze ise Anne Frank Müzesi. Anne Frank’in 2. Dünya Savaşı sırasında hatıralarını yazdığı ev, içindeki eşyalarla birlikte korunarak müze haline getirilmiş. Body World ise vücudumuzda kısa bir gezinti yapmamızı sağlayan önemli bir müze. Maceracı ve sanatseverler için eşsiz bir tercih olacak Body World’ün yanı sıra birçok korku evi de yine Amsterdam’da gezginleri bekliyor.
  • Efsanevi Yel Değirmenleri ve Kanallar!

    Hollanda dendiğinde ilk akla gelen sembollerden biri olan Yel Değirmenleri, mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri olarak kabul ediliyor. Amsterdam’ın en çok ziyaret edilen yerleri arasında bulunan kanallar ise şehre romantik bir hava katıyor. Yaklaşık 165 kanal ve 1.281 köprüsü ile şehrin tam ortasından geçen kanallarda tekne turuna katılabilir, Amsterdam evlerini yakından görebilirsiniz.

yel-degirmenleri.webp

  • Bisiklet Severler Buraya!

    Amsterdam’ın önemli ulaşım araçlarının başında gelen bisiklet, araba, tramvay ve otobüslerden de önce geliyor. Öyle ki şehirde herkesin bir ya da birden fazla bisikleti bulunuyor ve araç otoparkları yerine katlı bisiklet otoparkları bulunuyor. Amsterdam uçak bileti ile şehri ziyaret ettiğinizde, bisiklet yollarına özellikle dikkat etmenizi öneririz. Çünkü şehrin genelinde bisiklet oldukça hızlı kullanılıyor.

  • Lale Bahçelerine Bayılacaksınız

    Ülkenin sembolleri arasında yer alan lale, bahar ile birlikte tarlalarda, bahçelerde ve pencere önlerinde yerini alıyor. Keukehof Lale Bahçeleri’ni ziyaret ederek kendinizi bu eşsiz güzelliğe bırakabilirsiniz.

lale-bahceleri.webp

  • Eğlencenin Merkezi Hollanda

    Renkli kültürü ve sıcakkanlı insanlarıyla herkesi kendine hayran bırakan Hollanda, Avrupa’nın eğlence merkezlerinden biri olarak kabul ediliyor. Hemen hemen her şehrinde tüm sokaklarda bir eğlence merkezi bulmanız mümkün. Arkadaşlarınızla gerçekleştireceğiniz bir Hollanda ziyaretinde eğlenceye doyacaksınız.

  • Alışveriş Severler İçin Vazgeçilmez Ülke

    Tarihi binalara konumlanmış alışveriş merkezleri ve sokak pazarları, alışveriş tutkunlarının Hollanda’ya gitmesi için en önemli sebepler arasında yer alıyor. Ülkenin başkenti Amsterdam’da yer alan Magna Plaza, Kalverton ve Bonneterie gibi aluşveriş merkezileri, dilediğiniz gibi alışveriş yapabilmeniz için oldukça elverişli. Sokak pazarlarında ise aradığınız her ürünü bulmak mümkün. Bloemenmarkt bu pazarların başında geliyor. Hollanda peyniri ve daha birçok lezzeti de bu pazarlarda kolaylıkla bulabilirsiniz.

14 Şubat 2024 9dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Benzer Yazılar