İstanbul’a Yakın Stresten Uzak Tatil Rotaları

Kaos denince akla gelen İstanbul'da şehir hayatına yoğun iş temposu da buna eklenince insanın canı bazen buralardan uzaklaşıp kafa dinlemek istiyor! Kısıtlı zamanı olanlar da çareyi fazla uzaklaşmadan, yakınlardaki tatil rotalarına kaçıp 3 - 5 günlüğüne dinlenmekte buluyor. İşte İstanbul'a yakın tatil rotaları hakkında bilmeniz gereken her şey.. 

2 Ocak 2024 5dk okuma

İstanbul’un dünyanın en güzel ve özel şehirlerinden biri olduğunu kabul etsek de burası aynı zamanda Avrupa’nın en kalabalık kenti. Tüm temposunun yanında sen de işlerine biraz mola verip yakınlara bir yerlere kaçamak yapmak istiyorsan Bilet Dükkanı’ndan İstanbul’a yakın stresten uzak tatil rotaları için size uygun uçak bileti satın alabilir, otel rezervasyonu yapabilir, araç kiralama ya da transfer işlemlerin için de yine web sitemize göz atabilirsin.

İstanbul Hakkında


Napolyon’un “Dünya bir ülke olsa başkenti İstanbul olurdu” sözü ne kadar da doğru! İki kıtayı birbirine bağlayan, dünyada eşi benzeri görülmemiş bu şehrin kalabalıklığı ve yorucu temposunu da seviyoruz. Ama insanın bazen dinlenmeye de ihtiyacı oluyor. Yüzyıllar boyunca imparatorluklara başkentlik etmiş şehrin nüfusu bugün 16 milyonu geçti.

istanbul-hakkinda.webp

Huzurlu Bir Tatil İçin Öneriler


Giderek kaotik bir hal alan bu dünyada insanın dikkatini toplayıp huzuru bulmasının ne kadar zor olduğunun farkındayız. Özellikle Covid-19 gibi yıllar süren bir pandemiden sonra yeniden dışarı çıkıp, tüm uyaranlardan uzakta keyifli bir tatil yapmak çok daha önemli hale geldi. Biz de İstanbul’a yakın stresten uzak tatil rotaları yazımızda öncelikle huzurlu bir tatil için önerilerden bahsetmeye karar verdik:

  • Erken Planlama: Tatilini mümkünse erken planlamalısın. Ulaşım ve konaklama rezervasyonları erken yapıldığında genellikle daha uygun fiyatlar bulunuyor. Hemen Bilet Dükkanı’ndan İstanbul yakınlarındaki tatil beldeleri için rezervasyonunu yaptırabilirsin!
  • Doğa ile İç İçe: Deniz kenarı, dağ evi ya da orman içinde bir konaklama seçeneklerini değerlendirebilirsin. Doğa içinde zaman geçirmek, stresten uzaklaşmana yardımcı olabilir.
  • Teknolojiden Uzaklaşma: Madem konumuz stresten uzak olmak, o halde tatilde internet, telefon ve bilgisayar kullanımını sınırlamalısın! Başta zor olsa da bu durum gerçek anın tadını çıkarmana ve zihinsel olarak rahatlamana yardımcı olacak.
  • Spa ve Masaj: Bütçesini daha geniş tutanlar için spa önerisiyle geldik. Masaj, termal sular ve benzeri hizmetlerle vücudunu rahatlatarak huzurlu bir tatil geçirebilirsin. 

masaj-terapi.webp

  • Yerel Lezzetleri Keşfetme: Gittiğin yerin geleneksel mutfağını denemek de huzurlu bir tatilin parçası. Yerel lezzetleri tatmak, yeni kültürlerle tanışmana yardımcı olabilir.
  • Hobi ve Aktiviteler: Tatilde hobilerine zaman ayırman da önemli. Kitap okuma, yüzme, şarkı dinleme, yürüyüşe çıkma gibi kişisel ilgi alanlarına yönelebilirsin.
  • Yürüyüş ve Egzersiz: Tatilde bile düzenli egzersizi ihmal etmemen doğru olur. Yürüyüş, koşu ya da yoga gibi aktiviteler tatilini daha enerjik ama huzurlu kılacak.
  • Sosyal Aktiviteler: Huzurlu ve sakin bir tatilden bahsetsek de bu tatile tek başına değil de sevdiklerinle çıkacaksan sosyal aktiviteler de önemli olacak. Zaman zaman ayrı kalmak isteyip odalarınıza çekilebilirsiniz, ama günün belli saatlerinde bir araya gelip şehrin gürültüsünden uzak keyifli sohbetler yapmak da tatilin bir parçası olabilir! Eğer eşin, sevgilin, arkadaşların ya da ailenle bir tatil planlıyorsan sessiz bir ortamda sosyal etkileşimde bulunmak da sana iyi hissettirecek.
  • Güvenlik: Seyahat ettiğin yerde güvenliği göz önünde bulundurmalısın. Fazla sakin ve huzurlu bir yerde güvenlikle ilgili soru işaretlerin olmaması için bu konuları önceden araştırmanı tavsiye ederiz, bu sayede rahat bir tatil geçirebilirsin!

İstanbul’a Yakın Stresten Uzak 7 Tatil Rotası


Şimdi şehirden uzaklaşma zamanı ama çok da yol gitmeyelim diyenlere özel İstanbul’a yakın stresten uzak 7 tatil rotası:

Ağva


İstanbul sınırlarından çıkmak istemeyenler için, şehir merkezine 1,5 saat uzaklıktaki Ağva Anadolu Yakası’nın Karadeniz kıyılarında yer alıyor. Şehir gürültüsünden uzakta, sakin ve huzurlu bir atmosfere sahip olması, Ağva'yı özellikle stres atmak ve dinlenmek isteyenler için çekici kılıyor. Doğa içinde otel, pansiyon ve bungalov gibi farklı konaklama tiplerinin olduğu beldenin yakınlarındaki köy, köprü ve kiliseler de mutlaka görülmeli.

agva.webp

Abant


Türkiye’nin en popüler göllerinden birine sahip Abant İstanbul’a 2,5 saat uzaklıkta, Bolu’da yer alıyor. Her mevsimin ayrı güzel olduğu Abant’ta sonbaharda dökülen kızıl yapraklı yollarda yürüyüş yapabilir, kışın karın keyfini çıkarabilir, yazın at binebilir ve baharda uyanan doğanın cıvıltısında kahve keyfi yapabilirsin. Göl çevresinde 5 yıldızlı oteller bulunurken milli parkın dışında, Abant yolunda daha butik oteller mevcut. İstanbul'un kaosundan kurtulmak için hemen Bilet Dükkanı'nın ayrıcalıklı fiyatlarından yararlanın ve Bolu otobüs bileti alarak kısa bir yolculukla yeşilin her tonunun olduğu Abant'ta huzurlu bir tatil geçirin. 

abant.webp

Avşa Adası


Balıkesir’in Marmara Denizi kısmında bulunan bu ada pırıl pırıl koy ve plajlarıyla yaz aylarında İstanbul’dan kaçmak isteyenlerin durağı. Bütçeyle seyahat eden turistlerin gözdesi Avşa’ya gitmek için İstanbul’dan İDO feribotlarına binmek yeterli. Eski ve sevimli bir Rum köyü olan Yiğitler’de şarap-meze yapmayı unutma!

Yalıköy


Avrupa yakasındaki seçeneklerini değerlendirmek isteyenler İstanbul-Çatalca’nın Karadeniz kıyısındaki Yalıköy’de huzur dolu bir tatil geçirebilir. Yalıköy’de göllerin etrafındaki yemyeşil doğası bahar ve kış ayları, ince kumlu beyaz plajları ise yazın bir başka güzel. Çevrede konaklama tesisleri ve balık restoranları yer alıyor.

Sapanca


Sakarya’nın en meşhur doğal güzelliği kuşkusuz Sapanca Gölü. Özellikle son zamanlarda turizm faaliyetlerinin hızlıca büyüdüğü Sapanca’nın üçgen çatılı bungalov evleri son yıllarda giderek popülerleşti. Yakın mesafedeki Maşukiye’de kahvaltı ve göl çevresinde doğa yürüyüşleri yapabilirsin. Bilet Dükkanı'ndan Sakarya otobüs bileti alarak 1.5 - 2 saat gibi kısa bir sürede bu eşsiz doğa güzelliği ile baş başa kalabilirsiniz. 

sapanca.webp

Silivri


İstanbul’un Avrupa yakasındaki bir başka balıkçı kasabası Silivri yazlık evlerin ve butik pansiyonların bulunduğu bir ilçe. Mimar Sinan köprüsü ve Selimpaşa tarihi evleri mutlaka görülmeli. 

Armutlu


İstanbul’a 120 km uzaklıkta yer alan Yalova’nın deniz tatili ilçesi Armutlu’ya arabalı vapurlarla da ulaşılabiliyor. Sahilleri, yaylaları, ormanlık alanları, trekking ve doğa yürüyüşü için uygun ortamıyla Armutlu son dönemde kaplıca turizmiyle de ön plana çıkmaya başladı. Selimiye ve Fıstıklı köylerini ziyaret etmeni tavsiye ederiz!

2 Ocak 2024 5dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Zehra Erdin
218 Yazı

Benzer Yazılar