İstanbul'a Yakın Tatil Yerleri

İstanbul'un şehir hayatından sıkılıp dinlenmeye mi ihtiyacınız var?  İstanbul'un grisinden kaçıp yeşilin ve mavinin her tonuna sahip İstanbul'a çok yakın tatil yerlerinde huzurlu bir tatil yapabilirsiniz. İşte sizler için hazırladığımız birkaç öneri...

17 Ekim 2023 6dk okuma

İstanbul'un yakınlarındaki küçük tatil köyleri; doğal güzellikleri, sakin ortamı ve huzurlu tatil imkanları ile tercih edilen yerlerdir. Her biri kendine özgü özellikleri ile tatilcilere benzersiz tatil deneyimleri yaşatırken yola çıkmadan önce konforlu bir ulaşım için Bilet Dükkanı'nın avantajlı araç kiralama kampanyalarına göz atmayı unutmayın. İstanbul'un kaosundan kaçmak, ailecek eğlenceli bir hafta sonu geçirmek, arkadaşlarınızla eğlenmek ya da baş başa romantik bir kaçamak için İstanbul'a yakın tatil yerlerini inceleyebilirsiniz.

Bursa'da Tatil


Marmara Denizi'nin güneyinde yer alan Bursa, tarihi mekanlarının yanı sıra kendine has atmosferi de ünlü güzel bir şehirdir. Osmanlı İmparatorluğu'nun ilk başkenti olan şehirde Ulu Cami, Yeşil Cami ve Yeşil Türbe dahil keşfedilecek birçok Osmanlı dönemine ait simgeleşmiş yapı vardır. Bursa aynı zamanda şifalı olmasıyla bilinen doğal kaplıcalarıyla da tanınmaktadır. Bölgede keyifli vakit geçirebileceğiniz kaplıcalar bulunmaktadır. İstanbul'da değilsiniz ama her yönüyle eşsiz bu şehri gezmek için Bilet Dükkanı üzerinden Bursa uçak bileti satın alabilirsiniz. 

bursa-uludag.webp

Açık hava etkinlikleri ile daha iç içe olmak istiyorsanız, Bursa kayak yapmak için de harika bir merkezdir. Bursa da yer alan en yüksek dağ olan Uludağ, şehrin hemen dışında konumlanmıştır ve birçok kayak merkezine sahiptir. Ayrıca yaz aylarında yürüyüş yapmak ve kamp yapmak için popüler bir yerdir.

Yalova'da Tatil


Yalova, İstanbul'un hemen karşısında yer alan küçük bir sahil şehridir. Antik çağlardan beri şifa kaynağı olan termal sulara ev sahipliği yapan şehir, bu yönüyle nam salmıştır. Bölgedeki birçok park ve ormanın bulunduğu Yalova, doğa içinde vakit geçirmek için de harika bir yerdir. Güzel kırsalında yürüyüş yapabilir, dağ bisikletiyle tur atabilir veya ata binebilirsiniz.

yalova.webp

Sapanca'da Tatil


İstanbul'dan arabayla yaklaşık 2 saat uzaklıkta bulunan eşsiz bir yer olan Yalova, güzel bir gölün dibinde yer almaktadır. Ormanlar ve dağlarla çevrilidir, bu özelliği de onu açık havada vakit geçirmek isteyenler için harika bir yer haline getirmektedir. Bölgede yer alan çeşitli yürüyüş parkurlarının yanı sıra gölde kano ve balık tutma aktiviteleri de bulunmaktadır.  Sapanca, bölgedeki birçok spa ve sağlıklı yaşam merkezi ile dinlenmek için de harika bir merkezdir. Vücudunuzu ve zihninizi canlandırmak için Türk hamamı, masaj veya diğer bakımların keyfini çıkarabileceğiniz tesisler çevrede yer almaktadır. Ayrıca lezzetli yemekleri ile bilinen Sapanca özellikle ızgara et yemekleri ve taze deniz ürünleri sevenler için mükemmel bir alternatiftir.

Sapanca'da Tatil

İstanbul'a Yakın Günübirlik Tatil Yerleri


Şehirlerarası yol gidemem, uzun yol bana göre değil diyorsanız İstanbul dışına çıkmadan da tatil yapabileceğiniz çok sayıda yer vardır. 

Çamlıca Tepesi


İstanbul'un Anadolu yakasında yer alan Çamlıca Tepesi, şehrin ve Boğaz'ın nefes kesen manzaralarına ev sahipliği yapmaktadır. İstanbul'un en yüksek noktalarından birinde yer alan Çamlıca Tepesi hem yerli halk hem de turistler için popüler bir yerdir. Tepenin zirvesine çıkıp panoramik şehir manzarasının keyfini çıkarabilir, tepede yer alan kafelerden ve restoranlardan birinde rahatlayarak gün batımını izleyebilirsiniz.

Anadolu Kavağı


Anadolu Kavağı, Boğaz'ın kuzey ucunda, Karadeniz'e yakın küçük bir balıkçı merkezidir de denilebilir. Taze deniz ürünleri bulmak için mükemmel bir yer olan Anadolu Kavağı Boğaz'ın ve çevre bölgenin muhteşem manzarasına sahiptir. İstanbul'dan Anadolu Kavağına gitmek vapura binebilir ve gününüzü bölgeyi keşfederek, tarihi Yoros Kalesi'ni ziyaret ederek veya yerel restoranlardan birinde deniz ürünlerinden oluşan kendine has lezzetleri tadarak geçirebilirsiniz.

Şile


Karadeniz kıyısında yer alan Şile, İstanbul'dan arabayla yaklaşık bir saat uzaklıkta bulunan küçük bir sahil kasabasıdır. Güzel plajları, masmavi suları ve tarihi deniz feneri ile tanınmaktadır. Gününüzü sahilde yüzerek ve güneşlenerek, çevrenin tarihi yerlerini keşfederek veya yakındaki ormanlarda yürüyüş yaparak geçirebilirsiniz.

Belgrad Ormanı


Belgrad Ormanı, İstanbul'un Avrupa yakasında, şehrin hemen dışında yer alan geniş bir ormanlık alandır. Orman, şehirden kaçmak ve doğanın tadını çıkarmak isteyen yerel halk için popüler bir yerdir. Orman içindeki birçok parkurda yürüyüş yapabilir veya bisiklete binebilir, göl kenarında piknik yapabilir veya bölgedeki Rumeli Hisarı gibi birçok tarihi yeri ziyaret edebilirsiniz.

belgrad-ormani.webp

İstanbul'a Yakın Deniz Tatil Yerleri


Kilyos


Kilyos, İstanbul'un sadece 35 kilometre kuzeyinde, Karadeniz kıyısında yer alan popüler bir sahil beldesidir. Uzun kumlu kıyı şeridi ve masmavi sularıyla bilinen plaj özellikle yüzmek, güneşlenmek ve su sporları için harika bir yerdir. Kilyos aynı zamanda çeşitli plaj kulüplerine, kafelere ve restoranlara ev sahipliği yaptığı için günübirlik geziler veya hafta sonu kaçamakları için hareketli bir noktadır.

Ağva


Ağva, İstanbul'a yaklaşık 97 kilometre uzaklıkta, Karadeniz kıyısında yer alan küçük bir balıkçı köyüdür. Huzurlu atmosferi, güzel doğal manzarası ve büyüleyici ahşap evleri ile tanınmaktadır. Ağva, yakındaki Göksu Nehri'nde yüzmek, yürüyüş yapmak ve kanoyla gezmek için harika bir yerdir. 16. yüzyıldan kalma Osmanlı dönemine ait olan Ağva Kalesi gibi tarihi yerlerini de ziyaret edebilirsiniz.

ağva.webp

İstanbul'a Yakın Tatil Köyleri


İstanbul'un yakınlarında yer alan küçük tatil köyleri, sakin ve huzurlu bir tatil için ideal seçeneklerdir. İşte size İstanbul yakınlarındaki küçük tatil köyleri hakkında bilgiler içeren bir liste hazırladık:

  • Şile: İstanbul'un doğusunda yer alan Şile, doğal güzellikleri ve plajları ile ünlü bir tatil beldesidir. Burada birçok küçük tatil köyü bulunmaktadır. Şile'nin merkezine yakın konumda yer alan Kabakoz Tatil Köyü, şirin ahşap bungalovları ve huzurlu ortamı ile tercih edilen yerler arasındadır.
  • Ağva: Şile'ye yakın bir diğer tatil beldesi Ağva, doğal güzellikleri ve denizi ile ünlüdür. Burada birçok küçük otel ve tatil köyü mevcuttur. Ağva'da yer alan Ağva Greenline Guesthouse, sıcak atmosferi ve konforlu odaları ile tatilcilerin tercih ettiği yerlerden biridir.
  • Sapanca: İstanbul'a yaklaşık 2 saat uzaklıkta bulunan Sapanca, doğal güzellikleri ve gölü ile meşhurdur. Burada birçok küçük otel ve tatil köyü mevcuttur. Sapanca'da yer alan Masal Tatilevi, konforlu odaları, bahçesi ve doğal ortamı ile huzurlu bir tatil için ideal seçenekler arasındadır. Bilet Dükkanı üzerinden Bungalov otelleri kategorisini ziyaret edebilir ve eşsiz bir Sapanca tatili için ev konforunu aratmayan otellerde konaklayabilirsiniz. 
  • Kilyos: İstanbul'un kuzeyinde yer alan Kilyos, plajları ve denizi ile ünlüdür. Burada da birçok küçük tatil köyü ve pansiyon mevcuttur. Kilyos'ta yer alan Kilya Resort, modern odaları ve deniz manzarası ile konaklama için popüler alternatiflerden biridir.
  • Şarköy: İstanbul'un batısında yer alan Şarköy, sahili ve benzersiz doğası ile baş döndürücü bir tatil merkezidir. Şarköy'de yer alan eşsiz konaklama deneyimleri sunan tesisler sıcak atmosferi ve konforlu odaları ile ister günübirlik ister uzun süreli tatiller için mükemmel yerlerdir.
  • Polonezköy: Polonezköy, İstanbul'un Anadolu yakasında yer alan, doğanın içinde yer alan ve huzurlu atmosferi ile bilinen küçük bir köydür. 19. yüzyılda Polonyalı göçmenler tarafından kurulan köy, geleneksel ahşap evleri ve güzel ormanlarıyla tanınmaktadır. Yakındaki ormanlarda yürüyüş yapabilir, parkta piknik yaparak keyifli vakit geçirebilir veya yerel restoranlardan birinde geleneksel yemeklerin tadını çıkarabilirsiniz.
17 Ekim 2023 6dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Doğukan Akbaba
42 Yazı

Benzer Yazılar