İstanbul’da Çocukla Gezilecek Yerler: 8 Eğlenceli Öneri

İstanbul’da çocukla gidilecek yerler var mıdır diye merak ediyorsanız en doğru yerdesiniz. İşte çılgınlar gibi eğleneceğiniz hafta sonu çocukla gidilecek yerler... 

28 Mart 2024 7dk okuma

İstanbul'da çocuklarınızla güzel bir hafta sonu geçirmek istiyorsanız Bilet Dükkanı olarak size harika öneriler hazırladık. Çocukların hem eğlendiği hem öğrendiği bir mekan arıyorsanız bu tavsiyeler tam size göre. Üstelik yetişkinler olarak siz de çok keyif alacaksınız. 

Bilet Dükkanı'nın avantajlı kampanyalarından yararlanarak İstanbul uçak bileti ya da İstanbul otobüs bileti alarak dünyanın en güzel şehrinde çocuğunuzla gezilecek yerlerde doya doya eğlenebilirsiniz. 

Barış Manço Müzesi


İstanbul’da her yaştan çocuğun seve seve gezeceği aynı zamanda yetişkinlerinde hiç sıkılmayacağı müzelerin başında Barış Manço Müzesi gelir. Türk halk müziği sanatçısı Barış Manço'nun İstanbul'daki müze haline getirilen evinde Barış Manço’nun; gitarları, bağlamaları, giydiği sahne kostümleri, aldığı ödüller ve plaklar, Anadolu'dan ve dünyanın dört bir yanından topladığı el sanatları ve sanat eserleri yer alır.

baris-manco-muzesi.webp

Ayrıca Barış Manço’nun çalışma ve yatak odalarını da görebilirsiniz.

Çocuğunuzla beraber gezerken Arkadaşım Eşek şarkısını söyleyerek hem eğlenebilir hem öğrenebilirsiniz.

Barış Manço Müzesi Adres: Caferağa, Yusuf Kamil Paşa Sk. No:5, 34710 Kadıköy/İstanbul KONUM İÇİN TIKLAYINIZ!

Emaar Akvaryum


İstanbul’da çocukla gezilecek yerler arasından miniklerin en büyüleneceği yerlerin başında Emaar Akvaryum gelir. Emaar Akvaryum ve Sualtı Hayvanat Bahçesi; Türkiye'nin ilk ve tek sualtı hayvanat bahçesi olarak çocuklara muhteşem anılar bırakır. Emaar Square AVM'nin içerisinde yer alan akvaryumda 20.000'den fazla deniz canlısı yaşar. Emaar Akvaryum bölümleri şu şekildedir:

  • Kayalık Kıyılar
  • Timsah Krallığı
  • Sualtı Mağarası
  • Yağmur Ormanları

emaar-akvaryum.webp

  • Ana Tank ve Tünel Akvaryum
  • Hayal Adası
  • Ormanlar, Nehirler ve Şelaleler
  • Penguen Adası
  • Kutup Bölgesi


Özellikle çocukların ağzını açık bırakacak olan ​​400'den fazla köpekbalığı ve vatozla birlikte yüzlerce tropikal balık türü vardır. Çocuklar penguenleri, su samurlarını ve timsahları doğal ortamlarında görebilir.

Emaar Akvaryum çocuklara özel etkinliklerin ve eğlencelerin bulunduğu Hayal Adası'nda çok sayıda oyun oynar.

Emaar Akvaryum’a Nasıl Gidilir?


İstanbul’un merkez ilçelerinden olan Üsküdar’da yer alan Emaar Square AVM’ye çeşitli ulaşım yollarını kullanarak ulaşabilirsiniz.

Otobüs ile ulaşım: Emaar Akvaryum’a gitmek için otobüs kullanacaksanız Kadıköy'den 14ES, 8E, 15BK, 15ÇK, 14B, 14DK numaralı otobüslere binerek Mobilyacılar Çarşısı durağında inebilirsiniz. Böylece Emaar Square Alışveriş Merkezi'ne yürüyerek ulaşabilirsiniz.

Minibüs ile ulaşım: Bunun yanında Göztepe Köprüsü üzerinde Göztepe – Bulgurlu yönündeki otobüs durağından Emaar Square Mall’dan geçen minibüslerle akvaryuma gelebilirsiniz.

Metro ile ulaşım: Metro ile gitmeyi tercih edenler ise ister Üsküdar-Çekmeköy metrosunu kullanarak Bulgurlu'da inebilir ya da M4- Kadıköy – Sabiha Gökçen Havalimanı metrosunu kullanarak Göztepe durağında inebilirsiniz. Ardından tekrar Mobilyacılar Çarşısı’na durağına giden otobüslere binmeniz gerekecektir.

akvaryum-emaar.webp

Emaar Akvaryum Ücretleri


Peki bu muhteşem etkinliğin maliyeti ne olacak diye düşünüyorsanız işte fiyatlar:

3 - 12 yaş: 265 TL (online) 295 TL (kapıda)

13 - 65 yaş: 288 TL (online) 320 (kapıda)

KidZania


Çocukların hem eğlenmesini hem de eğlenerek eğitim almasını istiyorsanız KidZania tam size göre. 1 - 14 yaş arası çocukların gerçekçi bir şehir ortamında diledikleri meslekleri deneyimlediği çocuk eğlence ve eğitim merkezidir. Çocuklar motor becerilerini geliştirirken hayallerindeki; itfaiyeci, polis, doktor gibi mesleklere uygun kıyafetler giyer.

Çocuklar, itfaiyeci, doktor, pilot ve daha fazlası dahil olmak üzere farklı işyerlerinde üniforma giyip gerçekçi görevler üstlenebilirler. KidZania, çocukların para kazanma, harcama ve tasarruf etme konusunda bilgi edinebilecekleri kendi ekonomisine de sahiptir.

kidzania-istanbul.webp

Çocukların hem ürettiği hem unutulmaz anılar biriktirdiği KidZania, 20'den fazla ülkede hizmet verir. Çocuklar üzerindeki faydaları ise problem çözme, eleştirel düşünme, takım çalışması ve iletişim gibi alanlar olur.

İstanbul’da çocukla yapılacak aktiviteler arasında ilk sıralarda yer alır.

İstanbul’un Üsküdar ilçesindeki Akasya AVM’de yer alır.

KidZania İstanbul Adres: Akasya, Çeçen Sk. No: 25A Acıbadem Üsküdar 34660 İstanbul, Türkiye KONUM İÇİN TIKLAYIN!

KidZania İstanbul Telefon: 0850 200 54 39

KidZania Ücretleri


Çocuk: 875 TL 

Yetişkin: 250 TL

İstanbul Oyuncak Müzesi


Çocuk demek oyunca demektir! Sunay Akın tarafından 2005 yılında kurulan İstanbul Oyuncak Müzesi İstanbul’da çocukla gezilebilecek yerler arasında sağlam bir yere sahiptir.

Müzede, 40'tan fazla ülkeden 4 binin üzerinde oyuncak çocukların meraklı bakışlarını bekliyor. Birbirinden güzel ahşap oyuncaklar, teneke oyuncaklar, kumaş oyuncaklar, plastik oyuncaklar, maketler, kuklalar ve daha fazlası hem yetişkinlerin hem de her yaştan çocuğun dikkatini çekiyor.

istanbul-oyuncak-müzesi.webp

Ziyaret Saati: Pazartesi hariç hafta içi 10:00 - 18:00, hafta sonu 10.00- 18.30 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

İstanbul Oyuncak Müzesi Adres: Ömerpaşa Caddesi, Dr. Zeki Zeren Sokağı No:17, Göztepe / İSTANBUL KONUM İÇİN TIKLAYIN! 

İstanbul Oyuncak Müzesi Ücretleri


Tam: 160 TL

İndirimli: 90 TL (3 yaş ve üzeri çocuklar, öğrenciler, öğretmenler, öğretim görevlileri, 65 yaş ve üstü)

Nasıl Gidilir?

Çocukla nasıl giderim diye düşünmeyin. Özellikle Anadolu Yakası’nda oturuyorsanız İstanbul’da çocukla gezebileceğiniz müzeler arasında adeta ışık gibi patlayan bu yere çok kolay gidebilirsiniz.

  • Otobüs ile gelmek için 10B, 10S, 14Ç, 17, 17L, 19F, 19M, 19S numaralı otobüsleri kullanarak Göztepe durağında inmeniz gerekir. 
  • GZ1, GZ2 numaralı otobüslerle Tütüncü Mehmet Efendi Camii durağında inmelisiniz.
  • ER1, ER2 numaralı otobüslerle Erenköy İstasyonu durağında inebilirsiniz.


Rahmi Koç Müzesi


Her yaştan ziyaretçiyi kendine hayran bırakan, 1994 yılında iş adamı Rahmi Koç'un desteği ile açılmış müze bünyesinde ilginç çok sayıda eser barındırır.

Özellikle çocuklar için özel olarak tasarlanmış oyun alanları ve atölyeler çocukların hafta sonu eğlenebileceği aktiviteler barındırıyor. Arabalar, trenler, uçaklar ve eski zamandan gelen birçok eserle birlikte çocuklar kendini adeta masal diyarında hissediyor. Bunun yanında yetişkinlerde ilgi çekici müzede keyifli vakit geçirebiliyor.

rahmi-koc-muzesi.webp

Yetişkinler ve çocuklar müzeye gelerek; gramofon iğnesinden ilk lokomotife, röntgen aracından klasik otomobillere, gemi ve uçaklara kadar 14 binin üzerinde eseri deneyimleyebiliyor.

Müzeyi pazartesi günleri hariç 10:00 - 18:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.  Ayrıca müze, dini Bayramların arife ve birinci günü ile her yıl 31 Aralık ve 1 Ocak günleri kapalıdır.

Rahmi Koç Müzesi Adres: Piri Paşa, Hasköy Cd. No:5, 34445 Beyoğlu/İstanbul KONUM İÇİN TIKLAYIN!

Giriş Ücretleri

  1. Öğrenci: 95 TL
  2. Yetişkin: 190 TL


Pelit Çikolata Müzesi


Çocukları havalara uçuracak Pelit Çikolata Müzesi, Türkiye'nin ilk ve tek çikolata müzesidir. 2007 yılında açılan müze, devasa bir alana kurulmuştur.

İstanbul’da çocukla gidilecek yer denildiğinde hemen akla gelir. Dünyanın en büyük çikolata heykeli ile birlikte çikolatadan yapılmış birçok heykel vardır.

pelit-cikolata-muzesi.webp

En eğlenceli tarafı ise Pelit Çikolata Müzesi’nde çikolata tadımı ve çikolata yapımı atölyeleridir. Burada çocuklarla birlikte lezzetli anılar yakalayabilirsiniz.

Pelit Çikolata Müzesi konumu için tıklayınız: KONUM

Pelit Çikolata Müzesi Numara: 0 (0212) 411 13 00

İstanbul’da Çocuklarla Gidilecek Ücretsiz Yerler


İstanbul’da hafta sonu çocuklarınızla beraber gidebileceğiniz yer ararken kriteriniz çok masraflı olmaması ise size harika 3 öneri ile geldik.

Dalyan Kids Clup - Kadıköy


Çocukların yüzündeki gülümsemenin paha biçilemez olduğunun farkındayız. Ancak hep birlikte eğlenirken bütçenizi zorlamamak için çaba harcıyorsanız Dalyan Club Kids düzenlediği etkinlikler ve atölyelerle sizi mutlu edecek.

dalyan-kids-clup.webp

Ücretsiz oyun alanlı cafesi ile hem sizi hem de çocukları mutlu edecek. Bunun yanında belirli ücreti ödeyerek birbirinden eğlenceli atölyelere katılabilirsiniz.

Dalyan Kids Clup Adres: Atlıhan Sok. No:3/5, Fenerbahçe Kadıköy, İstanbul, Türkiye

İlk Kütüphanem - Göztepe


2014 yılında açılan İlk Kütüphanem İnteraktif Çocuk Kütüphanesi 0-6 yaş arası okul öncesi çocukların sosyalleşmesine yardımcı oluyor. Aileleriyle kitap okuyarak kitap okuma kültürünü kazanırken çeşitli aktiviteleri beraber yapabilirler.

İlk Kütüphanem Ziyaret Saatleri: Pazartesi günleri hariç kış aylarında 09.00-17.00 arası, yaz aylarında 09.00-18.00 saatlerinde hizmet veriyor.

Dinozor Müzesi - Maltepe


Son dönemlerde çocukların en ilgi duyduğu alanlardan biri olan dinozor dünyası için ücretsiz bir yer arıyorsanız Dinozor Müzesi ailecek İstanbul’da çocukla gidebileceğiniz yerlerin başında geliyor. 

28 Mart 2024 7dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Zehra Erdin
218 Yazı

Benzer Yazılar