İstanbul’da Evlenme Teklifi Edilecek Yerler

Bilet Dükkanı olarak İstanbul’da yaşayan ve birbirlerinin gözlerinin içine aşkla bakan çiftlerin, unutulmaz bir evlilik teklifi ile partnerleriyle hayatlarının devamı için eşsiz bir organizasyon yapabilecekleri yerleri derledik.

2 Ekim 2023 6dk okuma

Birbirini seven iki insan, hayatlarının kalanını bir arada geçirmek, mutluluklarını nikahla taçlandırmak ve de bunu tüm sevdikleriyle paylaşmak adına evlenir. Özellikle Türkiye’de evlilik öncesi yerine getirilmesi gereken pek çok prosedür ve gelenek vardır. Pek tabii ilk adımsa evlilik teklifidir.

Günümüzde, insan eşitliği fikrinin yaygınlaşması ve ayakları yere sağlam basan, ekonomik özgürlüğünü elinde tutan ve de özgüven sahibi kadınlar da partnerlerine, hayat arkadaşı olmak isteyip istemediğini sorarak harika teklif organizasyonları düzenleyebiliyor. Yine de erkeklerin ettiği evlilik teklifleri, bildiğiniz üzere daha ağırlıklı olarak gerçekleşiyor.

Bilet Dükkanı olarak İstanbul’da yaşayan ve birbirlerinin gözlerinin içine aşkla bakan çiftlerin, unutulmaz bir evlilik teklifi ile partnerleriyle hayatlarının devamı için eşsiz bir organizasyon yapabilecekleri yerleri derledik. Üstelik, İstanbul’da evlilik teklifi edilecek yerler listemizde yer alan mekanlarda, büyük organizasyonlardan azade, oldukça sade ancak akılda kalıcı bir teklifte de bulunabilirler.

evlilik-teklifi-yapilacak-yerler.webp

Evlenme Teklifi İçin En İyi Yerler


Sevdiği kişiye evlilik teklifi edecek olan çiftler için 25 mekan belirledik. Şimdiden mutluluklar dileriz. İşte o mekanlar…

  • Kız Kulesi

    İstanbul’un en ikonik noktası olan Kız Kulesi’nde evlilik teklifi yapmak genellikle çiftlerin ilk tercihleri arasında yer alır. Zira hem İstanbul Boğazı’nın ortasında bulunması hem müthiş boğaz ve de İstanbul manzarasına ev sahipliği yapması, onu ilk tercih edilecek yerler arasına sokar. Pek tabii, Kız Kulesi efsanelerinden birinde kavuşamayan bir çiftin bulunması, bahsi geçen çiftlerin aşklarının, kendi aşklarına ekleneceği düşüncesi de burada evlilik teklifi edilmesinde etken bir rol oynar. 

  • Galata Kulesi

    İstanbul’un en güzel evlilik teklifi mekanlarından bir diğeri de yine en önemli ve ikonik tarihi noktalarından biri olan Galata Kulesi’dir. Galata Kulesi’nde evlilik teklifi etmek, bu kuleyle ilgili inanışların da bir parçasıdır. 360 derece İstanbul manzarasının yanı sıra; bu kuleye ilk kez kiminle çıkarsan o kişiyle evleneceğin inancı, çiftler için bu mekanı daha da romantik bir hale sokar.

galata-kulesi.webp

  • Son olarak belirtelim ki hem anlatısı gereği bilinen aşk inancının hem de asırlardır ayakta kalmayı başarmış olmasının getirdiği daimi duyguyu insanın ruhuna işleyen Galata Kulesi’nde evlilik teklifi etmek, pek çok kişi için Fransa’daki Eyfel Kulesi’nde evlilik teklif etmek ile eş değerdir. 
  • 360 İstanbul

    İstanbul’un en güzel evlilik mekanlarından bahsediyorsak 360 İstanbul’u es geçmek olmaz. İsmini, 360 derecedeki panoramik İstanbul manzarasına ev sahipliği yapıyor oluşundan alan bu muazzam manzaralı yer, Tomtom Mahallesi, İstiklal Caddesi, Numara 163’teki 8. katta bulunuyor.

  • 16 Roof

    Sonuçta İstanbul’un en güzel mekanlarından bahsediyoruz. Evlilik teklifi edebileceğiniz, mükemmel manzarasıyla adından söz ettiren 16 Roof da seçeneklerinizden biri olabilir. Beşiktaş’ta yer alan 16 Roof, muazzam manzarasının yanı sıra ağırlıklı olarak Uzak Doğu Mutfağı’ndan oluşan menüsü ile dikkat çekiyor. Vişnezade Mahallesi, Acısu Sokak, numara 19’da konumlanıyor.

evlenme-teklifi.webp

  • 29 Food Bar

    Gönlünüzce eğlendiğiniz, müziğin sesinin kanınızı kaynattığı bir akşamda romantik bir evlilik teklifi mi yapmak istiyorsunuz? O halde aradığınız yer 29 Food Bar olabilir. Zira burası tam da öyle bir yer! Ulus’ta konumlanan ve mükemmel bir İstanbul manzarasına ev sahipliği yapan 29 Food Bar, Adnan Saygun Caddesi üzerinde, Ulus Parkı’nın içerisinde, numara 71/1’de konumlanıyor. 

  • Topaz

    Harika restoranlarla İstanbul’da evlilik teklifi edilecek yerler yazımıza devam ediyoruz. Topaz Restoran da Boğaz hattında konumlanan oldukça kaliteli ve lüks bir mekan olarak karşımıza çıkıyor. Oldukça zengin bir menüye sahip olan bu restoran, İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde, Gümüşsuyu semtinde, İnönü Caddesi, Ömer Avni Mahallesi numara 50’de bulunuyor. 

  • Feriye

    Tarihle romantizmin bir araya geldiği bir ortamda sevdiğiniz insana evlilik teklif etmek ister misiniz? Cevabınız evet ise seçeneklerinizden belki de en güzeli pek tabii Feriye olmalı. Zira Çırağan Caddesi üzerinde konumlanan bu restoran, 100 yılı aşkın bir tarihe ev sahipliği yapıyor.

    Zengin yemek ve şarap menüsü ile öne çıkan Feriye, Çırağan Caddesi numara 44’te konumlanıyor.

evlilik-teklifi.webp

  • Lokanta 1741

    Tarihi Yarımada’nın göbeğinde, İstanbul’un en eski ve güzel hallerini anlatan bir mimari ve de Osmanlı’dan günümüze uzanan, asırları aşkmış reçetelerle hazırlanan enfes lezzetlerle dolu bir yemek yerken; unutulmaz bir evlilik teklifi yapmak ister misiniz? O halde kesinlikle Lokanta 1741’i tercih etmelisiniz. 
    Fatih ilçesindeki Lokanta 1741, Alemdar Mahallesi, Profesör Kazım İsmail Gürkan Caddesi, numara 34’te konumlanıyor.

  • Sarnıç Restoran

    Atmosferiyle adeta misafirlerini büyüleyen bir yer olan Sarnıç Restoran, canlı müzik de bulunan bir restoran. Oldukça şık bir mekan olan Sarnıç Restoran da İstanbul’da evlilik teklifi için sıkça tercih edilen yerlerden biri. 
    Fatih ilçesindeki Sarnıç Restoran, Cankurtaran Mahallesi, Soğuk Çeşme Sokak, numara 26’da yer alıyor. 

  • Aya Fish Lounge

    Mükemmel bir İstanbul Boğaz manzarasına karşı oldukça kaliteli bir balık restoranında evlilik teklif etmek isteyenlerdenseniz, Aya Fish Lounge tam da aradığınız mekan demektir. Bilhassa çiftlerin özel günlerinde tercih ettiği bu mekan; Fatih ilçesinde, Cankurtaran Mahallesi, Kutlugün Sokak, numara 31, kat 4’te yer alıyor.

evlilik-teklifi-mekanlari.webp

  • Firuzende Restoran

    Galata Kulesi’nin uzun kuyruğunu beklemek istemeyenler burada mı? Firuzende Restoran’da hem göz alıcı İstanbul’un hem de Galata Kulesi’nin manzarasını bir arada izleyebilir ve unutulmayacak bir evlilik teklifi yapabilirsiniz. 
    Anemon Galata Otel’e dahil bir restoran olan Firuzende Restoran; Bereketzade Mahallesi, Büyükhendek Caddesi Kuledibi’nde konumlanıyor. 

  • Lacivert Restoran

    Deniz manzarası ve samimi bir ortamı bir arada bulmak isteyenlerin kesinlikle tercih etmesi gereken Lacivert Restoran, İstanbul’un Anadolu Yakası’nda bulunuyor. Anadolu Hisarı, Körfez Caddesi’nde, numara 57’de bulunan bu hoş restoran, oldukça güzel bir akşam geçirebileceğiniz yerlerden biri olarak öne çıkyor. 

  • Monkey İKSV

    Bir öğle ya da akşam yemeğinden ziyade, göz alıcı Haliç manzarasına karşı içeceklerini yudumlayarak samimi bir sohbet esnasında evlilik teklif etmek isteyenleri de unutmadık. Monkey İKSV tam da size göre. Beyoğlu ilçesinde bulunan Monkey İKSV, Nejat Eczacıbaşı Binası’nın terasında bulunuyor. 

  • Mürver

    Teras katı restoranlar dendiğinde ilk akla gelen Mürver de İstanbul’da evlilik yapabileceğiniz yerlerden biri olarak sıkça tercih edilen yerlerden. Beyoğlu’ndaki Mürver Restoran, evlilik teklifi başta olmak üzere pek çok özel gün kutlaması için tercih edilen mekanlardan biri. Kemankeş Karamustafa Paşa Caddesi’ndeki Mürver Restoran, Novotel İstanbul Bosphorus’un teras katında, numara 57’de konumlanıyor.

evlenme-teklifi-yapılabilecek-yerler.webp

  • Del Mare

    İstanbul’da evlilik teklifi edilecek yerler listemizin son mekanı Del Mare. Misafirlerinden sürekli tam puan almayı başaran Del Mare, oldukça şık ve lüks bir restoran. Öte yandan, İstanbul Boğazı’nın en güzel noktalarından birinde konumlanan mekanın manzarası ise dudak uçuklatacak cinsten. Bir diğer yandan, yemeklerinin lezzetiyle de adından sıkça söz ettiriyor. Anadolu Yakası’ndaki Del Mare, Çengelköy ilçesinde, Kuleli Caddesi, numara 45/1’de bulunuyor. 

Bugün Bilet Dükkanı olarak İstanbul’da evlilik teklifi yapabileceğiniz en güzel yerleri sizin için listeledik. Ayrıca Aya Nikola Otel, Bonn Karaköy, Duble Meze Pera, Mikla, Mükellef Karaköy, Sunset Ulus, Villa Bosphorus, Vogue Restoran, Neolokal veya Chilai Restoranı da evlilik teklifi yapacağınız mekan olarak tercih edebilirsiniz. Eğer keyifli bir İstanbul tatili sırasında evlenme teklifi etmeyi düşünürseniz, avantajlı İstanbul uçak bileti fırsatları için Bilet Dükkanı'nı ziyaret edebilirsiniz. Bunun yanı sıra otel, araç kiralama ve transfer hizmetlerimizden de faydalanabilirsiniz.

2 Ekim 2023 6dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

İsmail Kuzucu
66 Yazı

Benzer Yazılar