Japonya Tatili İçin İpuçları ve Bilinmesi Gerekenler

İsmini “Yükselen Güneş’in Toprakları”ndan alan Japonya, dünyanın en kalabalık ülkeleri arasında yer alıyor. Köklü tarihi ve etkileyici gelenekleriyle dikkat çeken ülke, her yıl çok sayıda ziyaretçi kabul ediyor. Bu güzel ülkeye tatil planı yapıyorsanız, önceden bilmeniz gereken bazı noktalar bulunuyor. Gelenekleri, yaşam stilleri, farklı dilleri ve daha bir çok konuda dikkat etmeniz gereken hususları sizler için bir araya getirdik. İşte Bilet Dükkanı üzerinden satın alacağınız Japonya uçak bileti ile gerçekleştireceğiniz yolculuk öncesi, Japonya tatili için ipuçları ve bilinmesi gerekenler…

23 Şubat 2024 10dk okuma

Japonya’ya Nasıl Gidilir?


İstanbul ve Ankara’dan direkt ya da aktarmalı uçuş bulabileceğiniz Japonya’ya ulaşım için en ideal yöntem hava yolu ulaşımı. Aktarmalı uçuşlarınızda Hiroşima, Dukuoka, Nagoya, Osaka, Okinawa, Sendai, Sapporo ve Tokya’ya iniş yapabilirsiniz. Direkt uçuşlarınızda ise genel olarak Tokyo ya da Osaka’ya iniş yapılıyor.

Bilet Dükkanı üzerinden oluşturacağınız üyeliklerle, Japonya uçak bileti, İstanbul Japonya uçak bileti, Ankara Japonya uçak bileti gibi alternatifleri değerlendirebilir, avantajlı fiyatlarımızdan yararlanabilirsiniz.

 

japonyada-gezilecek-yerler.webp

Türk Pasaportuna Japonya Vize İstiyor Mu?


Dünyanın en kalabalık ülkeleri arasında yer alan ve her yıl çok sayıda ziyaretçi kabul edilen Japonya’ya Türkiye’den gidebilmeniz için sadece pasaportunuzun olması yeterli. Çünkü Japonya, Türk vatandaşlarından vize istemiyor.

Japonya’ya Hangi Ayda Gidilir?


Kışları soğuk, yazları ise sıcak geçen Japonya’ya seyahat etmek için en uygun dönem mart ayının sonları ilse nisan ayının başı… Eylül ve kasım ayları arasındaki dönem de yine Japonya’ya gitmek için uygun dönemler arasında yer alıyor. İlkbahar aylarında ülke genelinde sakura ağaçlarına rastlamak mümkün. Büyük bir görsel şölen ile karşılaşacağınız ilkbahar aylarında Japonya’ya seyahat edebilir, sakura ağaçlarının muhteşem görüntüsünü yakından seyredebilirsiniz.

Şubat ayı gibi kış aylarında Japonya tatili planınız varsa ülkede kalabalığın az olduğu bir döneme denk geleceksiniz. Bu da turistik mekanları rahatlıkla gezmenize yardımcı olacaktır. Kayak sezonunun zirvede olduğu şubat ayında ülkeyi ziyaret edebilir, Sapporo Kar Festivali’ne katılarak keyifli bir Japonya tatili geçirebilirsiniz.

 

japonya-tatili-ipuclari.webp

Japonya'da Hayat Pahalı Mı?


Günlük yaşam maliyeti oldukça yüksek ola Japonya’da konut giderleri, ulaşım, yeme içme ve rekreasyon harcamaları önem taşıyor. Japonya tatili sırasında bütçenizi kontrol etmek ve maliyeti en aza indirmek istiyorsanız, alabileceğiniz bazı önlemler bulunuyor. Özellikle yeme içme konularında uygun fiyatlı restoranları tercih etmeniz oldukça etkili olacaktır. Toplu taşıma araçlarında da indirimli kartları kullanarak bütçenizi kontrol altına alabilirsiniz.

Hemen Japonya uçak bileti, otel ve araç kiralama rezervasyonunuzu yaptırın.

 

Japonya Tatili İçin İpuçları


Japonya; dili, alfabesi, kültürü ve insanları ile oldukça ilginç ülkeler arasında yer alıyor. Bu nedenle Japonya’ya seyahat edecek olan seyahat severler, bu ilgi çekici ülkeye gitmeden önce ülke hakkında genel bir fikre sahip olmak için yoğun araştırmalarda bulunuyor. Bilet Dükkanı olarak, rahat bir yolculuk geçirmeniz ve gezi sırasında ciddi problemler yaşamamanız adına Japonya tatili için ipuçlarını bir araya getirdik:

  • Katakana, Hiragana ve Kanji adı verilen üç farklı alfabeyi bir arada kullanan Japonya, özellikle dil konusunda büyük bir endişe yaratıyor. Fakat korkmayın. Cep telefonlarınızın kamerası ile yaz çevirme uygulamalarını kullanabilir ve dilediğiniz metni, dilediğiniz dile anında çevirebilirsiniz.
  • Japonya’daki prizler olukça farklı. Bu nedenle Japonya tatili öncesi mutlaka bir dönüştürücü almalısınız.
  • Genel olarak sigara kullanımı konusunda katı kurallar bulunuyor. İstediğiniz yerde sigara içme gibi bir lüksünüz bulunamayacağı için belirlenmiş noktaları kullanmanız gerekiyor. Bu noktalar dışında, kapalı mekanlarda ve sokaklarda sigara kullanımı yasak.

 

japonya-tatili.webp

Japonya Tatili İçin Bilinmesi Gerekenler


Japonya tatiline çıkmadan önce; iletişimden ulaşıma, yeme içmeden konaklamaya kadar birçok konu hakkında bilmeniz gereken husus bulunuyor. Tatiliniz sırasında genel olarak nelere dikkat etmeniz gerektiği konusunda önemli detayları bir araya getirdik:

Ulaşım


Japonya uçak bileti ile Tokyo ya da Osaka’ya iniş yaptıktan sonra şehirler arası geçişlerinizi Shinkansen adı verilen hızlı trenleri kullanarak yapabilirsiniz. Genel olarak mesafeler arası birbirine oldukça uzak olduğu için hızlı trenler, ulaşım konusunda en rahat alternatifler arasında yer alıyor. Fakat fiyat konusunda da oldukça pahalı bir seçenek. Burada Japan Rail Pass (JR Pass) yardımınıza koşuyor.

Hızlı trenlerin yanı sıra şehirler arası ulaşımda otobüsü tercih edecekseniz, biletlerinizi internet üzerinden rahatlıkla alabilirsiniz.

Şehir içi ulaşımda sıklıkla tercih edebileceğiniz diğer bir alternatif ise metrolar. Metro istasyonlarını, bavullarınızı emanet etmek için de kullanmanız mümkün. Günübirlik gezip döneceğiniz rotalarda valizinizle hareket etmek istemezseniz, tren ve metro istasyonlarında ya da turistik noktalarda bulunan kilitli dolaplara bırakabilirsiniz. Bu noktalarda bazen bagaj sorunu ya da doluluk gibi durumlarla karşılaşabilirsiniz. Böyle anlarda ise günlük sabit olarak belirlenmiş bir ücret karşılığında, “baggage storage” veya “baggage counter” olarak bilinen emanet odalarına valizinizi bırakabilirsiniz.

 

japonyada-ulasim.webp

Japan Rail Pass


Japan Rail Pass, Japonya’daki hızlı trenleri belirli bir süre boyunca sınırsız kullanmanızı sağlıyor. Shinkansen adı verilen bu hızlı trenleri, Japan Rail Pass ile kullanmanız durumunda bütçenizi ciddi anlamda kontrol altına alabilirsiniz. JR Pass’ı Japonya tatiline çıkmadan 1 ay önce almanız, olası sorunlarla karşılaşma ihtimalinizi en aza düşürecektir. Satın almış olduğunuz JR Pass’ınızı 3 ay içerisinde kullanmanız gerekiyor.

Peki "Japan Rail Pass’ı kaç günlük almak daha mantıklı?” derseniz, planladığınız seyahat süresi içerisinde kullanabileceğiniz gibi satın almanız oldukça mantıklı olacaktır. Eğer 2 haftalık bir gezi planlıyorsanız, 7 günlük JR Pass almanız yeterli...

İnternet üzerinden satın aldığınız JR Pass’ınızı, Japonya’ya indikten sonra size gelen evrakla birlikte havaalanı ya da şehir içinde bulunan JR Travel Service Center noktalarına götürmeniz ve hangi tarihte kullanmaya başlamak istediğiniz belirtmeniz gerekiyor. Ardından yetkililer tarafından size verilen ve üzerinde isminiz, hangi tarihe kadar geçerli olacağı gibi bilgilerin yer aldığı kitapçığı almalısınız. Bu kitapçığı gezi boyunca kaybetmemeniz gerekiyor.

JR Pass ile Shinkansen trenlerine binerken de dikkat etmeniz gereken birkaç nokta bulunuyor. Bunlardan en önemlisi, JR Pass’ın hangi trenlerde geçerli olduğu… JR Pass, Nozomi ve Mizuho isimlerinde faaliyet gösteren bu üç treni rahatlıkla kullanabilirsiniz. Bunlara alternatif olarak Hikari, Kodama ve Sakura trenleri yine JR Pass ile kullanabileceğiniz trenler arasında yer alıyor.

 

japonya-hakkinda-bilinmesi-gerekenler.webp

Konaklama


Genel olarak pahalı olan bir ülkede konaklama da ayrı bir sorun oluyor. Özellikle Tokyo’da oldukça pahalı seyreden oteller, Japonya tatiliniz süresince bütçenizi zorlayacak gibi görünüyor. Bu nedenle tatile çıkmadan önce konaklama sorununu ortadan kaldırmanız iyi olacaktır.

Konaklama için otelleri tercih edecekseniz, metroya yakın bir otel seçmeye özen gösterin. 
Ev (Airbnb) kiralamak isterseniz, binada asansör olup olmadığına dikkat etmelisiniz. Aksi takdirde valizlerinizi dar merdivenlerde en üst kata kadar çıkarmak durumunda kalabilirsiniz. Bu evleri kiralama sırasında da dikkat etmeniz gereken noktalar bulunuyor. Airbnb/dönemsel ev kiralama konusu, Japonya’da sıkı bir denetim ile gerçekleştiriliyor. Ev sahipleri, evlerinde kimlerin kalacağını devlete bildirmek durumunda olduğu için sizden gerekli kuruma belirtmek amacıyla pasaportunuzun kopyasını isteyebilirler.

Japonya'da konaklama konusunda avantajlı fiyatlardan yararlanabilmek için Bilet Dükkanı'nı ziyaret edebilir, Japonya otelleri sayfamızdan erken rezervasyon fırsatlarını değerlendirebilirsiniz.

Gezi


Japonya’da yapacağınız tatil boyunca gezeceğiniz yerleri önceden belirlemenizde fayda var. Özellikle Tokyo’da gezmeniz gereken bazı önemli müze ver sergi alanları için çok daha önceden bilet almanız gerekebilir. Bu nedenle 1 ay ya da daha önceden satışa çıkan bu biletleri yakından takip etmeli, gezi rotanızı da buna göre belirlemelisiniz.

 

japonyada-konaklama.webp

Yeme İçme


Japonya yemek kültürü konusunda da oldukça zengin ülkeler arasında yer alıyor. Bu nedenle Japonya’ya kadar gitmişken yemeklerini yemeden dönmek olmaz. Fakat tıpkı konaklama ve gezi turları gibi yöresel lezzetleri yerinde deneyimlemek için de önceden rezervasyon yaptırmanız gerekiyor. Özellike Japonya’ya özgü sushi ve Kobe eti gibi lezzetleri çok daha iyi yapan restoranlarda yemek isterseniz, rezervasyonunuzu önceden yaptırmanız oldukça önemli. Çünkü bazı restoranlar yapısal olarak küçük olduğu için yer kalmama olasılığı yüksek. Bazı restoranlar için rezervasyonunuzu internet üzerinden yapabilirsiniz. Fakat bazılarını aramanız gerekebilir.

23 Şubat 2024 10dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Benzer Yazılar