Karadağ Gezilecek Yerler

Karadağ'ı ilk kez ziyaret ediyorsunuz ancak nereden başlayacağınızdan emin değil misiniz? Doğru yerdesiniz! Pek çok güzel eski kasaba ve el değmemiş doğa harikası ile bu gizli mücevher ülkesine ilk kez gelenler için gezi planlamak zor olabilir. İşte Bilet Dükkanı’nın seyahat deneyimlerine dayanarak hazırladığı Karadağ’da ziyaret edilebilecek en güzel yerler…

15 Şubat 2024 4dk okuma

Karadağ’da hayata daha yavaş bir yaklaşım var. Nefes kesen manzaralarının, Ortodoks, Katolik, İtalyan ve Osmanlı etkilerini birleştiren zengin kültürel mirasının ötesinde Karadağ, modern konfor ve kırsal cazibenin henüz aşırı derecede yumuşatılmamış muhteşem bir sentezini sunuyor. Bu da bu yıl yaz tatili için gezilecek yerler listenizin üst sıralarına koymanız gereken bir yer haline getiriyor. Hemen Bilet Dükkanı kampanyalarından yararlanarak Karadağ uçak bileti alın, ardından konforlu bir konaklama için Karadağ otelleri için tercihinizi yapın tatiliniz hem konforlu hem avantajlı geçsin. 

Yüzölçümü olarak Avrupa’nın en küçük ülkelerinden olsa da Ulcinj ve Herceg Novi gibi şehirler, tarihi dokuları ve etkileyici manzaralarıyla dikkat çeken ülke özellikle vizesiz olması nedeniyle Türk gezginlerin seyahat ajandalarında ilk sırada yer alır. Bunların yanı sıra Karadağ'ın doğal güzellikleri arasında Sveti Stefan, Tara Kanyonu, Lovćen Dağı ve Skadar Gölü yer alır. Skadar Gölü, Balkanlar'ın en büyük gölüdür ve su kuşları açısından da önemli bir alan olarak bilinir. 

İşte Karadağ’da gezilecek yerler hakkında çok daha fazlasını bulabileceğiniz bu yazımızda aklınıza takılan sorulara yardımcı olacak rehberimiz… 

Karadağ Hakkında


Karadağ güzel, gözlerden uzak bir Avrupa destinasyonudur. Parıldayan mavi Adriyatik'ten yükselen 294 km'lik engebeli dağlarla, kaleler ve birçok muhteşem Milli Parkla, mutlaka görülmesi gereken Ortaçağ duvarlı kasabalarla doludur. Üstelik kuzey komşusu kadar turistlerle dolu değildir ve bütçe açısından daha uygundur.

karadag-gezilecek-yerleri.webp

Körfez bölgesi o kadar güzel ki dünyanın en güneyindeki fiyort olarak da anılıyor. Ancak bu bir fiyort değil. Aslında burası batık bir nehir kanyonu ve buradaki pek çok zirveden muhteşem manzaralar sunuyor. Bölge neredeyse 400 yıl boyunca Venedik yönetimi altında olduğundan köylerin çoğu, Arnavut kaldırımlı yaya caddeleri, görkemli meydanları, eski kiliseleri ve açık hava yemekleriyle İtalyan cazibesini çağrıştırıyor. Bilet Dükkanı üzerinden en ucuz fiyatlarla alabileceğiniz Karadağ Uçak Bileti ile ülkeye seyahat ederek çok daha fazlasını deneyimleme şansına sahip olabilirsiniz. 

Karadağ'ın En Güzel Yeri Neresi?


Karadağ'ın yüksek dağları ile Adriyatik Denizi'nin kristal berraklığındaki suları arasında yer alan Koto , tarih boyunca pek çok gezginin kalbini kazanmış, tarih ve güzel mimariyle dolu güzel, eski sahil kasabasıdır. Şehrin tam kalbinde, bölgedeki en iyi korunmuş ortaçağ şehirlerinden biri olan Kotor'un Eski Kenti'ni bulacaksınız. Burası dağların ve güzel okyanusun inanılmaz manzarasıyla çevrilidir ve bu da Karadağ’ı ziyaret edilecek en güzel yerlerden biri haline getirmektedir. Bölgedeki en destansı gün batımı noktalarından biri olan Kotor Kalesi'nde eşsiz manzara karşısında tüm düşüncelerinizi sıfırlayabilirsiniz. St. Tryphon Katedrali kentin en önemli simge yapılarından biri olup, Kotor'un tam kalbinde yer almaktadır. 

Eski şehir ve Kotor'un Orta Çağ Surları, Aziz Nicholas Kilisesi ve Silah Meydanı gibi diğer önemli turistik mekanlarda keyfini çıkarabileceğiniz sayısız şey vardır.

Karadağ'a Hangi Aylarda Gidilir?


Mayıs'tan Haziran'a ve Eylül'den Ekim'e kadar… Yani ilkbaharın sonu ve sonbaharın başlangıcı Karadağ'a seyahat etmek için yılın en iyi zamanlarıdır. Sıcaklıklar çok yüksek değildir. Plajlar henüz yaz turistleriyle dolmamıştır. Kanoya binmek, dalış, doğa yürüyüşü yapmak, Karadağ köylerini keşfetmek, tüm festivallere katılmak veya milli parkları keşfetmek istiyorsanız o halde bunun tam zamanı!

karadag-kaç-günde-gezilir.webp

Karadağ Gezilecek Yerler


Tepeden kıyıya kadar Karadağ şüphesiz bölgenin en güzel ülkelerinden biri. Buradaki ironi, başkentin Avrupa'nın en sevimsiz şehirlerinden biri olarak bilinmesidir elbette... Ama çirkin ördek yavrusu Podgorica'nın bile kendine has cazibesi vardır! Ülkede popüler tatil beldelerinden biri olan Budva, şık plajları ve hareketli gece hayatıyla bilinir. Eski şehri, kaleleri ve tarihi kiliseleriyle de dikkat çeken Budva, hem gece hem de gündüz eğlencesi arayanlar için ideal bir yerdir. Karadağ'ın kuzeyinde bulunan Durmitor Milli Parkı, dağlar, göller, dereler ve şelalelerle dolu bir doğa cennetidir. Yürüyüş, dağcılık, bisiklet gibi aktivitelerin yapılabildiği milli park, doğa severler için harika bir keşif noktasıdır. 

karadag-gezisi.webp

En eski ormanlarından biri olan Biogradska Gora ise yemyeşil ağaçları, gölleri ve doğal güzellikleriyle ünlüdür. Ormanda yürüyüş yapabilir, piknik yapabilir ve göllerin etrafında dingin bir atmosferde vakit geçirebilirsiniz. Kotor Körfezi veya Kotor Bay olarak da bilinen bu muhteşem koy, etrafını çevreleyen dağlar ve tarihi şehirlerle ünlüdür. Kıyı boyunca seyahat edebilir, huzurlu koyları ve sahil kasabalarını keşfedebilirsiniz. Kotor Körfezi aynı zamanda teknelerle yapılan geziler için de mükemmel bir seçenektir.

Türkiye Karadağ Arası Uçakla Kaç Saat?


Türkiye Karadağ uçak bileti ile ülkeye gitmek için 90 güne kadar vize gerekmemektedir. Türkiye’den birçok havayolu şirketinin Karadağ’a seferi bulunur. İstanbul başlangıçlı uçuşlar için 1 saat 20 dakikalık bir uçuşun ardından Podgorica’ya varabilirsiniz. 

Karadağ'da Ne Yenir?


Mutfak bir bölgeden diğerine büyük farklılıklar gösterir. Kıyı boyunca Adriyatik'ten gelen taze balık ve deniz ürünleri çoğunluktayken, iç kesimlerde et ve peynir daha popülerdir. Çoğu yemek, ince dilimlenmiş pršut (İtalyan jambonuna benzer füme jambon) ve lezzetli ovčji sir (koyun peyniri) veya kožji sir (keçi peyniri) içeren bir tabakla başlar. Skadar Gölü mükemmel taze šaran'ıyla (sazan) tanınır ve Tara Nehri lezzetli pastrmka'ya (alabalık) ev sahipliği yapar. Hızlı bir yemek için bir pizzacıyı deneyin; bazıları şaşırtıcı derecede iyi, İtalya'nın en iyileriyle kıyaslanabilir. 

15 Şubat 2024 4dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Doğukan Akbaba
42 Yazı

Benzer Yazılar