Kıbrıs'ta Gezilecek Yerler

Afrodit'in doğduğu yer ve üç kıtanın kesişme noktası olan Kıbrıs, mistik bir çekiciliğe sahiptir. Adı bile güneşi, tuzlu deniz havasını ve yemyeşil ağaçları çağrıştırıyor. Göz kamaştırıcı plajları, parıldayan Akdeniz'i ve meze tabakları ile tatlı soğuk şarap şişelerini anımsatan mükemmel mutfağıyla ünlü Kıbrıs, tek kelimeyle baştan çıkarıcıdır. İşte seyahatinizden önce Kıbrıs hakkında bilmeniz gereken bazı gerçekler var.

8 Mart 2024 4dk okuma

Tarihle, güneş ışığıyla dolu Kuzey Kıbrıs, hem geçmişin derinliklerine dalmak isteyenlere, hem de bir şezlong çekip sadece dinlenmek isteyenlere çok şey sunuyor. Girne hâlâ adanın en çekici limanıdır; Lefkoşa'nın eski mahallesi ise eski bir Orta Doğu ticaret kasabasının havasını yaymaktadır. Gazimağusa, mükemmel plajlarla çevrilidir ve aynı zamanda Kuzey Kıbrıs'ın en saygın tarihi bölgesi olan Salamis'e de yakındır. Buffavento'ya yürüyüş yapın, Bellapais Manastırı'nın manastırlarında gezinin ya da Karpaz Yarımadası'nın altın kumlarında çıplak ayakla gezinin… Burası dost canlısı insanlarla dolup taşan inanılmaz bir turizm destinasyonudur.

Gergin bir siyasi duruma rağmen Kuzey Kıbrıs, turistlerin ziyaret etmesi için güvenli, misafirperver ve keyifli bir yerdir. Keşfedilmeye hazır zenginliklerle dolu bir hazineye sahip Kıbrıs’ı Bilet Dükkanı ile keşfetmeye ne dersiniz?

 

kibrista-gezilecek-mekanlar.webp

 

Kıbrıs Hakkında


Akdeniz’in Sicilya ve Sardunya'dan sonra üçüncü büyük adası olan KKTC, resmi adı ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti 1983 yılında Türk tarafının tek taraflı olarak ilan ettiği bir bağımsızlık bildirisi sonucunda kurulmuştur. Ada nüfusunun toplamının üçte birine ev sahipliği yapan KKTC’nin başkenti tıpkı güney tarafının olduğu gibi Lefkoşa’dır.

Ekonomisi büyük ölçüde turizme dayalı olan Kuzey Kıbrıs Akdeniz’i selamlayan güzel plajları, tarihi kalıntıları ve doğal güzellikleri ile ülkeye gidenlere unutulmaz bir seyahat deneyimi sunuyor. Tatil severler arasında popüler yerler arasında bulunan Kıbrıs otelleri için Bilet Dükkanı internet sayfasını ziyaret edebilir, Kıbrıs otelleri arasından seçeceğiniz tesis için sitemiz aracılığıyla güvenli bir şekilde otel rezervasyonunuzu oluşturabilirsiniz.

 

kibris (1).webp

Kıbrıs'a Nasıl Gidilir?


Kuzey Kıbrıs’ın tek havalimanı Ercan Havalimanı’dır. Türkiye’nin . İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Gaziantep ve Hatay gibi birçok büyük şehirinden Kuzey Kıbrıs’a direkt uçuşlar düzenlenmektedir. Uçağın kalkış yaptığı şehre göre yaklaşık 1,5 ya da 2 saatlik bir uçuş ile Kıbrıs’a ulaşabilirsiniz. Uçak yolculuğunun yanında araba ile yolculuk yapmak isteyenlerin feribotlar ile Kıbrıs’a ulaşması mümkün. Mersin ve Alanya’dan düzenlenen feribot seferleri ile 2 ya da 2,5 saat içerisinde KKTC’ye rahatlıkla geçebilirsiniz. Ancak  en çok feribot seferleri Mersin Taşucu limanlarından düzenlenmektedir.

Hemen Kıbrıs uçak bileti, Kıbrıs otelleri ve araç kiralama için rezervasyonunuzu yaptırın.

 

Kıbrıs Gezilecek 10 Yer


KKTC’ye düşenlerin uğraması gereken adreslerin başında Kapalı Maraş yer alıyor. Bir zamanların gözde turizm merkezi olan kent adeta açık hava müzesi. 46 yıl boyunca Rum kesimi ile olan anlaşmazlık nedeniyle kapalı kapan Maraş, geçtiğimiz yıl yeniden kademeli olarak açılmıştı. Ülkenin en güzel plajlarının yer aldığı, altın rengi kumsalı, masmavi denizi ve kilometrelerce uzunlukta kumsalıyla Maraş muhakkak görmeniz gereken yerler listesinde ilk sırada. Unutmadan Maraş’ın yerini de söyleyelim. Rotanızı Gazimağusa şehrine çevirin…

 

kibrista-nereler-gezilir.webp

 

Her daim popüler bir yer olan Kıbrıs’ta bir diğer gezilmesi gerekn nokta dünyada türünün tek örneği olarak bölünmüş başkent Lefkoşa’dır. Birbirinden güzel ve tarihi yapıların olduğu Başkent’te Büyük Han, Hamam ve Selimiye Camii, Kıbrıs Müzesi, Bizans Müzesi, Ledra Gözlemevi Müzesi gibi yerleri ziyaret etmek şehri keşfetmek için harika bir deneyim olacaktır. Lefkoşa’nın sokak ve çarşılarında kaybolmak isteyenlerin buraya gelmesini şiddetle tavsiye ediyoruz.

Bir gezide yapılabilecek en güzel şeylerden biri de hiç şüphesiz güzel bir manzaraya karşı yapılan yürüyüş olacaktır. Tarihi limanları ve eski caddeleri ile Girne tam olarak böyle bir yer. Gün batımını izlemek için en uygun yerlerden biri olan Girne’de denize karşı konumlanan restoranlarda yemek yiyebilir, bir şeyler içebilirsiniz. Güneşi Girne’de batırıp bu keyifli anlara şahitlik etmek isteyenlerin Bilet Dükkanı internet sayfasını ziyaret ederek Türkiye Kıbrıs uçak bileti almaları yeterli olacaktır. 

 

kibris-gezilecek-yerler.webp

 

Tarih, kültür, gastronomi ve doğa turizmine yönelik birçok zenginliği içerisinde barındıran Kuzey Kıbrıs’a gidip de Salamis Antik Kenti’ni görmeden olmaz. Belki de en iyi şekilde korunan bu Yunan harabeleri Kıbrıs sahillerini keşfe çıkanların gezi noktalarından bir tanesi olmalıdır.

Kuzey Kıbrıs’ın en izole, doğa ve deniz tatili sevenlerin en sevdiği yer… Tabii ki Dipkarpaz! Girne’den kolaylıkla ulaşabileceğiniz bu yarımada en muhteşem sahillere ve olağanüstü altın kumsallara ev sahipliği yapıyor. Ayrıca bölge,  koruma altında olan yabani eşekleriyle de meşhurdur.

8 Mart 2024 4dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Zehra Erdin
220 Yazı

Benzer Yazılar