Madrid'in En Güzel Yemekleri Nelerdir?

Madrid'e bir gezi yapmayı planlıyorsanız şehrin inanılmaz yeme ve içme ortamını kaçırmak istemeyeceksiniz. Serinletici Sangria’lardan ağız sulandıran tapaslara ve doyurucu güveçlere kadar Madrid'in her türden yemek meraklısına sunacak bir şeyi var. İşte Madrid'deki en iyi yiyecek ve içecek deneyimlerine dair bir rehber…

6 Aralık 2023 5dk okuma

İnsanlar çeşitli nedenlerden dolayı Madrid'e akın ediyor. Bazıları için çekicilik şehrin güzelliğidir. Madrid, Paseo del Prado ve Buen Retiro gibi UNESCO Dünya Mirası Alanlarına ev sahipliği yapıyor. Bazıları için bu bir kültürdür. Madrid dünyanın Flamenko başkentidir ve Flamenko'ya adanmış ilk tiyatro olan Teatro Flamenco Madrid'e ev sahipliği yapar. Ayrıca dünyanın her yerinden antik sanat eserleri koleksiyonu bulacaksınız. Ama bazıları içinse bu şehrin en iyi şeylerinden biri yemektir. 

İspanyol lezzetleri dünyanın en lezzetli lezzetleri arasındadır. Sadece tapasları düşünün!Ağızda eriyen küçük İber jambonu parçaları veya lezzetli İspanyol köfteleri... Ya et veya deniz ürünleri, mevsim sebzeleri ve taze baharatlarla dolu paella…

Bu yüzden Madrid'in yemek tutkunları için bir cennet olması sürpriz olmamalı. Dünyanın en eski restoranı Sobrino de Botin bu kenttedir. Ve bu özelliği ile Guinness Rekorlar Kitabı'nda yer almaya hak kazanmıştır! Neyse, kendimizi de daha fazla acıktırmadan konuya girelim. Bu blogda size Madrid'in en iyi yemeklerini anlatacağız. Umarız bu yazımız damak tadınızı harekete geçirecek ve Madrid'i keşfetme heyecanını artıracaktır!

Madrid Hakkında


Tarihi yerleri ve eski dokusuyla Madrid, adeta modern dünyadan geçmişte bir köprü niteliğini taşıyor. İspanya’ya başkentlik yapan bu şehir dünya çapında sayısız müzesi, muhteşem yemek kültürü ve tutkulu gece hayatıyla tüm her yıl milyonlarca turisti ağırlıyor.  

Meşhur boğa güreşleri, etkileyici flamenko dansı, sanat müzeleri, yemyeşil park ve bahçeleri, hareketli meydanları ve yerel tatlar sunan kafe ve restoranları ile 24 saat yaşayan bu kentte gezilecek birbirinden güzel turistik yerleri bulabilirsiniz. Endülüs Dönemi’nden günümüze Kuzey Afrika ve Avrupa etkisi altında çok sayıda kültürel ve tarihi yapıya sahip bir şehir. Madrid’de dinin yaşam ve mimari üzerindeki büyük etkisi yadsınamaz bir gerçek. Bu sebeple şehrin her noktasında bir kilise görmek mümkün.

madrid-gezilecek-gorulecek-yerler.webp

Ülkenin en modern şehirlerinden biri olmasının yanında gece hayatıyla da adından söz ettiren Madrid’de birçok eğlence seçeneği de Madrid Uçak Bileti alarak kente gidecekleri bekliyor olacak. Madrid ayrıca futbolun da önemli bir merkezidir. Şehirdeki ünlü futbol takımı Real Madrid, dünya genelinde büyük bir takipçi kitlesine sahiptir. Santiago Bernabeu Stadyumu, futbolseverlerin ziyaret etmek istediği önemli mekanlardan biridir.

Madrid Havalimanı'ndan Şehir Merkezine Ulaşım


Şehir merkezinden 12 km uzaklıkta bulunan Madrid Barajas Havalimanı şehre oldukça kolay bir şekilde bağlanıyor. Bilet Dükkanı üzerinden kolayca alabileceğiniz ucuz Madrid uçak bileti ile kente gelmenizin ardından Havalimanındaki iki tane metro istasyonu ile şehrin metro sistemine geçiş yapabilirsiniz. 8 nolu metro hattı “Nuevos Ministerios” istasyonuna kadar sadece 12 dakikada gidiyor. Madrid metrosu 06.00 ile 02.00 arasında çalışıyor ve 8 nolu hat için her beş dakikada bir metroya binebilirsiniz.  

Airport Express otobüsleri ile Plaza Cibeles üzerinden şehrin ana tren istasyonu olan Atocha istasyonuna kadar gitme imkanına sahipsiniz. Bu istasyon aynı zamanda ana otobüs durağına da oldukça yakın. 24 saat hizmet veren bu otobüsler gündüz saatlerinde her 15 dakikada bir, geceleri ise her 35 dakikada bir hareket ediyor. Süre ise trafiğin durumuna göre yaklaşık 40 dakika.

Madrid Gezilecek 5 Yer


Ünlü müzeleri, her türden mağazanın yer aldığı hareketli caddeleri, dünya mutfaklarından lezzetler sunan restoranları ve rakipsiz gece hayatının yanı sıra Madrid, büyüleyici tarihi mekanlarıyla da sizi şaşırtacak. Bu şehirde arkadaşların bir şeyler içmek için buluştuğu, aile tarafından işletilen, asırlık geleneksel barlar, her türden mahalle ve alternatif bir turizm türü sunan kültür merkezleri bulacaksınız. Bu yüzden Madrid şüphesiz ki Avrupa'nın en ilginç şehirlerinden biridir.

Kültür arayışı içinde olan herkes Prado, Reina Sofia veya Thyssen gibi dünyanın en önemli müzelerinden bazılarını bu şehirde bulacaktır. Ancak Sorolla Müzesi gibi daha küçük müzeler ile yenilikçi sergiler, konserler, rehberli turlar vb. sunan Matadero veya Conde Duque gibi kültür merkezlerini de gezmeyi unutmamalıyız. 

Madrid'de dolaşmak büyüleyici Kraliyet Sarayı’nı, 400 yıllık geçmişi olan Plaza Mayor’u, hareketli Puerta del Sol’u, mağazalarla dolu ünlü Gran Vía’yı veya İspanya'nın en yüksek dört kulesi gibi ikonik noktaları görmek demektir. 

madrid-sehir-rehberi.webp

Şehrin her mahallesi ziyaretçilerine adeta farklı bir deneyim sunuyor. La Latina tapas için idealdir. Las Letras ise edebiyat ve kaliteli yemeklerin mükemmel birleşimine sahiptir. Ancak Madrid aynı zamanda Retiro Park gibi devasa yeşil alanlarda dinlenmek anlamına da gelse de El Capricho gibi daha az bilinen ancak aynı derecede büyüleyici diğer parklar da şehirde görülmeye değerdir. 

Madrid'in En Güzel Yemekleri


Madrid hakkında bilinmesi gereken ilk şey güney komşusu Barselona gibi uluslararası bir şehir olmasıdır. Bu da İtalya'dan Türkiye'ye ve Kore'ye kadar uluslararası mutfakları da kentte bulabileceğiniz anlamına geliyor. Aynı zamanda bir İspanyol eritme potasıdır. Yani İspanya'nın her köşesinden etkilenen mutfak kültürünü de bulabileceğiniz anlamına geliyor.

Bilmeniz gereken en önemli konulardan biri de İspanya mutfağının bölgesel olmasıdır. Bu, Bask Bölgesi'ndeki yemeklerin Katalonya'dakilerden, Endülüs'teki yemeklerden farklı olduğu anlamına geliyor. Yemek için Madrid'e seyahat etmenin iyi yanı ise tüm bu İspanyol mutfaklarını tek bir yerde deneyebilmenizdir.

Ancak bu aynı zamanda gerçek Madrid yemeklerinin ne olduğunu tanımlamayı da biraz zorlaştırıyor. Sonuç olarak, Madrid'de denemeniz için önerdiğimiz yemeklerden bazılarını İspanya'nın her yerinde bulabilirsiniz. Ancak bazıları Madrid spesiyaliteleridir.

ispanya-callos.webp

Akdeniz mutfağının lezzetli öncülerinden olan Madrid’de deniz ürünleri, bol sebze barındıran yemekler ve zeytinyağlı yiyecekler geniş bir yer kaplar. Gallinejas and entresijos, Callos a la madrileña, Sopa de ajo, paella, tapas mezelerini mutlaka tatmalısınız. Yemek için en ideal mekanlar Sol Meydanı ve Plaza Mayor’a yakın olan yerlerde bulunuyor. Cava Baja, Los Galayos, Sobrino el Botin bu bölgede en iyi yemekleri yiyebileceğiniz çok da pahalı olmayan yerlerdir. Tapas yemek için en ideal mekanlar ise Albur, Mercado de San Miguel ve Le Cabrera.

6 Aralık 2023 5dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Zehra Erdin
218 Yazı

Benzer Yazılar