Malta'da Gezilecek 10 Yer

Dürüst olmak gerekirse, bu adalar ülkesi, özellikle UNESCO Dünya Mirası Alanları, muhteşem balıkçı köyleri ve doğal noktaları nedeniyle ziyaret etmeniz gereken muhteşem bir yer. Peki Avrupa’nın bu en küçük ülkelerinden biri olan Malta’ya seyahat için doğru zamanı ne zaman bulabilirsiniz? Gece hayatının tadını çıkarabilir ve yerel tarih ve kültürü nasıl öğrenebilirsiniz? İste Malta hakkında bilinmesi gerekenler…

21 Şubat 2024 4dk okuma

Malta Avrupa’nın en küçük ülkelerinden biridir. Küçük olmasına rağmen, Malta'nın her köşede ziyaretçiler için kendine özgü bir karakteri vardır; gözlerden uzak koylar, hareketli gece kulüpleri, canlandırıcı aktiviteler ve şaşırtıcı arkeolojik harikalar, ziyaretçileri beklemektedir.

Bilet Dükkanı'ndan avantajlı fiyatlara Malta uçak bileti alabilir bunun yanında seyahatiniz boyunca ihtiyacınız olacak Malta otelleri ve Malta araç kiralama seçeneklerinden yararlanabilirsiniz. 

Çoğu turist hava koşulları (yılda 300 günden fazla güneşli gün vardır) ve kristal sular için gelir; bu da onu Avrupa'nın en iyi plaj tatil yerlerinden biri yapar. Malta'nın en iyi plajları arasında gözlerden uzak Fomm ir-Rih, popüler Mellieha Körfezi, kırmızı kumlu Ramla Körfezi (Gozo'da), nefes kesen Mavi Lagün (Comino'da) sayılabilir. Her üç adada da muhteşem dalış deneyimleri ve en iyi dalış alanları arasında Mavi Delik, Ghar Lapsi ve Qawra Resifi'nin yanı sıra batıkların etrafındaki yedi koruma alanı yer alır.

Tarih meraklıları için Malta'nın ayırt edici çekiciliği, olağanüstü 7.000 yıllık tarihinde yatmaktadır. Bu küçük ada Orta Akdeniz'de yer alıyor ve bu da onu denizciliğin ilk günlerinden bu yana stratejik bir üs haline getiriyor. Günümüzde ziyaretçiler Neolitik döneme ait gizemlerin yanı sıra Fenikeliler, Kartacalılar, Romalılar, Bizanslılar, Araplar, St John Şövalyeleri tarafından bırakılan tarihi izleri burada görebilirler. Geçmişi iyi korunduğu ve bugün görülebildiği için Malta büyük bir 'açık hava müzesi' olarak tanımlanıyor.

Malta Hakkında


Malta, Akdeniz'de bulunan bir ada ülkesidir ve Avrupa'nın en küçük ülkelerinden biridir. Başkenti Valetta'dır. Malta'nın resmi dili Maltaca ve İngilizce'dir. tarihi ve kültürel zenginliğiyle önemli bir turizm merkezidir. Adada birçok tarihi yapı, kilise, müze ve antik kalıntılar bulunmaktadır. Bunların arasında Valetta'daki Malta Şövalyeleri Sarayı, Hypogeum mezarları ve Aziz John Katedrali gibi önemli tarihi ve kültürel miraslar yer almaktadır. Malta, ayrıca güzel plajları, berrak denizi ve su sporları için ideal koşullarıyla da dikkat çekmektedir. Adada ayrıca lezzetli deniz ürünleri ve geleneksel Malta mutfağı da tatilcilerin ilgisini çeken unsurlar arasındadır.

malta.webp

Malta Vizesi İçin Gerekenler


Malta seyahati için bordo pasaport sahibi Türk vatandaşlarının Schengen vizesi başvurusu yapması gerekiyor. Schengen vizesi için gerekli belgeler arasında; vize başvuru formu, 2 adet biyometrik fotoğraf, konaklama bilgileri, son 3 aya ait maaş bordrosu (imzalı ve kaşeli), SGK işe giriş belgesi, çalışılan şirkete ait imza sirküleri, vergi levhası, resmi gazete ilanı kopyası, banka hesap özeti, ev tapusu ve araç ruhsatları (varsa), sağlık sigortası ve gidiş-dönüş uçak bileti bulunuyor. Vize türüne göre istenen belge sayısı da değişiklik gösterebiliyor.  Büyükelçilik tarafından belirlenen ilgili vize başvuru merkezlerine müracaat ederek Malta vizenizi kolaylıkla alabilirsiniz. Malta vize başvurusunun sonuçlanması ise ortalama 5 ila 10 iş günü arasında zaman alabiliyor.

malta (1).webp

Malta Kaç Günde Gezilir?


Kış, ilkbahar veya sonbaharda Malta'ya gidecekseniz, Malta'da 3-4 gün geçirmeyi planlayabilirsiniz. Adaların önemli yerlerini keşfetmek için bunun yeterli zaman olduğunu göreceksiniz. Yaz aylarında oradaysanız, yüzmek ve adanın gizli plajlarını keşfetmek için fazladan 1 veya 2 gün ekleyin.

Hemen Malta uçak bileti ve otel rezervasyonu yaptırın.

 

Malta'ya Hangi Aylar Gidilir?


Ziyaret için en uygun vakit ne zamandır? Havanın çok sıcak veya yoğun olmadığı mayıs, haziran ve eylül aylarını planlama listenize alabilirsiniz. Kışlar ılık geçer ve bu dönemde ülkeye seyahat etmek daha ucuzdur. Malta'da yazlar genellikle sıcak, kurak ve festival müdavimleriyle doludur.

Malta'da Gezilecek 10 Yer


Kültür, tarih, arkeoloji, tekne turları, güneş, deniz ve muhteşem yemekler… Malta'da bunların hepsi mevcut. Bu kompakt küçük Akdeniz adası ülkesi yapılacak muhteşem şeylerle doludur. İşte Malta uçak bileti alarak yapacağınız seyahatinizde görmeniz gereken yerlerin bir listesi ve tek cümleleyle orayı tanımlama :) 

Valetta


Başkentteki tarihi mekanlar, sokaklar ve müzeler.

malta-valetta.webp

Hypogeum


UNESCO Dünya Mirası olan antik yeraltı mezarı.

antik-mezar.webp

Mdina


Eski başkentteki dar sokaklar, tarihi yapılar ve manzaralar.

mdina-malta.webp

Blue Grotto


Muhteşem deniz manzaraları ve doğal mağaralar.

blue-grotto-malta.webp

Marsaxlokk


Renkli balıkçı kasabası ve pazar yerleri.

balikci-kasabasi-malta.webp

Popeye Köyü


Popeye film setinin bulunduğu temalı köy.

popeye-koyu-malta.webp

St. John Katedrali


Malta'nın en önemli kiliselerinden biri.

malta-st-john-katedrali.webp

Marsaskala


Doğal plajları ve deniz manzaralarıyla ünlü tatil beldesi.

Three Cities


Birbirine bağlı üç tarihi şehir, Vittoriosa, Senglea ve Cospicua.

Mosta Katedrali


Ünlü kubbesiyle dikkat çeken büyüleyici bir kilise.

21 Şubat 2024 4dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Zehra Erdin
218 Yazı

Benzer Yazılar