Malta’da Gezilecek 8 Yer

Antik dönemin izlerini taşıyan sokakları, huzur dolu atmosferiyle Akdeniz’in gözbebeği Malta, tatil severler tarafından sıklıkla tercih edilen rotalar arasında yer alıyor. Güler yüzlü insanları gibi lezzetli yemekleriyle de dikkat çeken Malta’da gezilecek 8 yeri bir araya getirdik. İşte Malta’da mutlaka görmeniz gereken o yerler...

27 Mart 2024 6dk okuma

Akdeniz’in mavi suları ile çevrilmiş, tarihi dokusuyla turistleri kendine hayran bırakan Malta; ulaşım, yemek ve konaklama ücretleriyle hem öğrencilerin hem de tüm ziyaretçilerin bütçesine uygun tatil rotalarından biri olarak kabul ediliyor. Her yıl çok sayıda ziyaretçi ağırlayan ülkede mutlaka görmeniz gereken yerleri sıraladık.

Malta uçak bileti ile gerçekleştireceğiniz seyahat öncesi Malta’ya nasıl gidilir?, Malta’ya ne zaman gidilir? Sorularını yanıtladık. Keyifli ve dolu dolu geçecek bir Malta tatili için yardımcı olacak, rehber niteliğindeki yazımızı okuyabilir, Malta otelleri ve Malta araç kiralama hizmetlerinden avantajlı fiyatlara yararlanmak için Bilet Dükkanı’nı ziyaret edebilirsiniz.

 

maltada-gezilecek-yerler.webp

 

Malta’ya Nasıl Gidilir?


Gazo ve Comino adlı üç adanın birleşiminden oluşan Malta, Akdeniz’in ortasında yer alan bir ada ülkesidir. İstanbul’a uzaklığı yaklaşık 2,5 saat olan Malta’ya uçak ile direkt gitmeniz mümkün. Dünyanın en küçük ülkeleri arasında yer alan Malta’da keyifli bir tatil geçirmek istiyorsanız, Bilet Dükkanı üzerinden avantajlı uçak bileti kampanyalarını takip edebilir, fırsatları değerlendirebilirsiniz.

Malta’ya gitmek için başkent Valletta’ya İstanbul’dan direkt uçuş olduğu gibi Türkiye’nin farklı şehirlerinden de uçuşlar mevcut. Bunun yanı sıra Malta’ya önce kara yolu, ardından da deniz yolunu kullanarak ulaşmanız da mümkün. Fakat hava yolu hem zaman hem de güvenlik açısından en iyi ulaşım alternatifi olarak biliniyor. Malta uçak bileti, İstanbul Malta uçak bileti ve Malta otelleri gibi hizmetler için Bilet Dükkanı’nı ziyaret edebilir, avantajlı fiyatlardan yararlanabilirsiniz.

 

malta.webp

 

Malta Vize Şartları


Schengen sistemine dahil olan Malta’da, Umuma Mahsus Pasaport hamilleri, vizeye tabi kabul ediliyor. Hususi, Hizmet ve Diplomatik Pasaport hamilleri ise 18 gün içerisinde 90 günü aşmamak koşulu ile vizeden muaf sayılıyor.

Malta Vizesi için gerekli evraklar ise şu şekilde:

  • Kimlik fotokopisi,
  • En az 6 ay geçerli pasaport ve fotokopisi,
  • 2 adet 35*45 mm ölçülerinde, arka fonu beyaz fotoğraf
  • Seyahat sağlık sigortası
  • Otel, uçak rezervasyonu varsa gidiş amacına dair belge,
  • Banka Hesap Cüzdanı,
  • İkametgah Belgesi,
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği,
  • Ticari ziyaretler için davetiye.

 

 

maltada-nereye-gidilir.webp


Malta’ya Ne Zaman Gidilir?


Akdeniz’in en güzel ülkelerinden biri olan Malta’da, nisan ayı itibariyle sıcaklıklar yükselmeye başlıyor. Yaz aylarına doğru 30-35 dereceye kadar yükselen hava sıcaklıkları nedeniyle Malta’yı ziyaret etmek için en ideal dönem yaz ayları denilebilir. Akdeniz’in sımsıcak sularında gün boyu yüzebilir, dalış yapabilir, tekne kiralayarak keyifli bir tekne turu gerçekleştirebilirsiniz.

Yağışla geçen sonbahar aylarının ardından kış mevsimini ılık geçiren Malta’yı bu mevsimlerde de ziyaret edebilirsiniz. Dört mevsim ziyaret etmek için oldukça elverişli rotalardan biri olan Malta’ya sonbahar ya da kış aylarında gelecekseniz, rüzgara karşı önlem almanızı tavsiye ederiz.

Hemen Malta uçak bileti, otel ve araç kiralama rezervasyonunuzu yapın.

 

Malta’da Gezilecek Yerler


Üç adanın birleşiminden oluşan Malta, başta turistler olmak üzere dil öğrenmek isteyen öğrencilerin de ziyaret ettiği rotalardan biri olma özelliği taşıyor. Bilet Dükkanı üzerinden satın alacağınız avantajlı Malta uçak bileti ile gerçekleştireceğiniz yolculuk sonrası, mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerler bulunuyor. Malta’da gerçekleştireceğiniz tatilinizi daha da keyifli hale getirecek yerleri bir araya getirdik. İşte Malta’da gezilecek 8 yer…

  • Valetta

    Malta’nın başkenti Valetta, ülkede ziyaret etmeniz gereken rotalar listesinde ilk sırada yer alır. Adını şehrin kurtarıcı şövalyelerinden Jean Parisot de Valetta’dan alan şehirde Barok mimari yapısı hala korunmakta. Bu nedenle UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alır. Farklı kültürlerin bir arada bulunduğu şehirde yemek konusunda da çeşitlilik sunar. Keyifli bir tatil için ziyaret edeceğiniz Malta’dan Valetta’ya uğramadan ayrılmayın.

 

valetta.webp

 

  • Gozo

    Malta’nın pastoral adalarından biri olan Gozo adası, sahilin biraz açıklarında yer alıyor. İnce kumlu plajları, tarihi mekanları ile yaz tatili konseptine en uygun yerlerden biri olan Gozo’ya yolunuz düşerse M.Ö. 3.500’den kalan Ggantija Tapınakları’nı, Kale’yi, İç Deniz’i ve Azure Penceresi’ni görmeden gitmeyin.

 

gozo.webp

 

  • Mdina

    Malta’nın nefes kesen manzaralarını seyredebileceğiniz, Arnavut kaldırımlı sokaklarında dolaşabileceğiniz, ortaçağ Malta’sını derinden hissedeceğiniz Mdina, mutlaka görmeniz gereken yerlerden biri olarak kabul ediliyor. Şehrin zamanda geriye gidiyormuş gibi hissettiren Ana Kapısı mevcut ve şehre araba girmesi yasak. Game Of Thrones sahnelerinin çoğunun çekildiği yerleri görebileceğiniz Mdina’da; Barok tarzı mimarisiyle dikkat çeken St. Paul Katedrali’niCarmelite Kilisesi ve Manastırı’nı, Palazzo Tarihi Ev Müzesi’ni, Magisterial Sarayı’nı ve Doğal Tarih Müzesi’ni görmeden şehirden ayrılmayın.

 

 

mdina.webp

 

  • Marsaxlokk

    Malta’nın güneyinde yer alan Marsaxlokk; “Luzzu” denilen boyalı tekneleri, plajları, balık pazarları ve eşsiz manzarasıyla keyifli bir tatil için ideal rotalar arasında yer alıyor. Malta’da denize girmek için en iyi yerlerden biri olan Marsaxlokk’ta gün batımında güzel bir liman restoranında enfes balıklardan deneyebilirsiniz.

 

marsaxlokk.webp

 

  • Comino

    Malta ve Gozo adalarının ortasında bulunan Comino, beyaz kumlu plajları ve berrak sularıyla; tüpü dalış, şnorkelli yüzme, rüzgar sörfü ve daha birçok su sporu için resmen bir cevher. Yürüyüş ve doğa parkurları ve kamp alanları ile birçok doğa tutkunu için de ideal rotalardan olan Comino’ya yolunuz düşerse, Mavi Lagün’ün tadını çıkarın. Sakin ve ılık sularında şişme botlarda dinlenebileceğiniz Blue Lagoon’da keyifli bir gün geçirebilirsiniz.

 

comino.webp

 

  • Blue Grotto

    Wiedurrieq limanına yakın Blue Grotto, dingin mavi suları ve parlayan güneşiyle keyifli bir tatil için ideal noktalar arasında yer alıyor. Birkaç deniz mağarasından oluşan Blue Grotto’da, mitolojiye göre mağara yakınından geçen denizcileri cazibeleriyle etkileyen ve yakalayan deniz perileri bulunurdu.

 

blue-grotto.webp

 

  • St. Julian’s

    Gece hayatıyla ünlü olan St. Julian’s, Malta’nın en hareketli ve en eğlenceli tatil beldeleri arasında yer alıyor. Tatilini bolca güneşlenerek ve temiz havada yürüyüşler yaparak geçirmek isteyenler için ideal rotalardan biri olan St. Julian’s, Malta’nın en yüksek binası Portomaso Kulesi, Spinola Sarayı ve Aşk Anıtı’na ev sahipliği yapıyor.

 

st-julians.webp

 

  • Mellieha Körfezi

    Kayalık asmalarla kaplı tepelere bakan bir tepenin üzerinde konumlanan Mellieha Körfezi, 19. Yüzyıl Barok mimarisiyle inşa edilmiş Our Lady of Victory Parish Kilisesi’ne ev sahipliği yapıyor. Parish Meydanı yakınlarında Madonna’ya adandığı bilinen mistik bir mağara tapınağı bulunuyor ve bu mağaranın içinden geçen yeraltı kaynaklarının iyileştirici güce sahip olduğu söyleniyor. Malta uçak bileti ile gerçekleştireceğiniz yolculuk sonrası bu sevimli köyü ziyaret edebilir, Mellieha’nın lüks otellerinde konaklayabilir, lezzetli yemeklerini deneyebilirsiniz.

27 Mart 2024 6dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Benzer Yazılar